Задкулисни игри затворили болницата в Девин

Общинската структура на ГЕРБ в Девин разпространи декларация, в която посочва кмета на общината, съветниците и Борда на директорите на МБАЛ като отговорни за проблема с временното затваряне на болницата.

Обратно в новината

Коментари - Задкулисни игри затворили болницата в Девин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И съдът ни не е съд, и журналистиката вече слезе под нивото на бордюра! Каква е тая статия, каква информация получаваме от нея?! Голословните обвинения на една група към друга някаква групичка, без имена, без яснота какъв е тоя борд на болницата, който седи в София и взема някакви пъклени решения да я фалира нарочно?! ... Кой седи в борда, от коя партия или финансово-хотелиерски обръч са апетитите към "приватизиране на сградата на болницата и терените около нея"?! Какво ни съобщават в материалчето, или просто искат да направят едно мъгляво внушение, че "има някакви тъмни сили, ама не се знае кои са, които искат да скапят болницата", пък читателят да си досъчинява, както си иска/както му изнася според партийната принадлежност... Мъгла някаква!

То е ясно,че докъто партиите вземат милиони от народа за оправяне на положението си,в здравеопазването няма да има пари,пък болницата в Девин не е в това състояние от 2-3 години,а много по - рано.И ако не се спре изтичането на средства в партийните централи,народа ще мре като при чума.

ОРЯХОВО, ТОЗИ, КОЙТО ВИ ФАЛИРА - КОЧЕВ, БЕШЕ И ПРИ НАС НА ХРАНИЛКА. НО ИНТЕРЕСНО, ВМЕСТО ДА ТРИЕ НАРОВЕТЕ, ГЕРБ ГО НАПРАВИХА ЗА БЛАГОДАРНОСТ ШЕФ В БЛАГОЕВГРАД.ЦВЕТАНОВ, РАЗРОВИ СЕ В БОЛНИЦИТЕ ИЛИ ТОВА Е ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ!

"а отговорни за проблемите на болницата са кметът на Девин Здравко Василев /ДПС/" честити избори! герберастите са склонни да заложат живота на хората на карта, само за да дискретизират не-герберастките кметове. а навсякъде където има герберасти-кметове им дават субсидии и всичко е тихо.. тихо... тихо... предизборно тихо..

От писанията във форума (а и не само в този) става ясно, че ББ е прав само в едно: "МАТРЯЛА Е СЛАБ". Явно до това "прозрение" е стигнал съдейки по себе си най-вече. За съжаление НАЙ-СЛАБИЯ "МАТРЯЛ" се оказа най-отгоре и за това е народната мъдрост " В МЪТНИТЕ ВОДИ НАЙ-ОТГОРИ ИСЛИЗА ГЮБРЕТА". аЗ ПИТАМ докога???

Във всяко втора дума си противоречиш. ББ казал "МАТРЯЛА Е СЛАБ" но след като погледнал само в своите редици. Материал сред 8 милионната българска диаспора по света и у нас има достатъчно, но той не желае да влиза и се мърси в редиците на ББ или на коя да е партия, управлявала до сега в мафиотския ни преход.

Ако остриетата на протеста в Девин са братята-близнаци Чепишеви, следва много да се замислим. Същите в разменени роли са постоянни кандидати за кмет на този родопски град, активни общински съветници в предходни години. Не съм от този регион, но ако към настоящия момент са активисти на ГЕРБ, това не е никак чудно предвид тяхното образование - полицейско училище Пазарджик и/или институт на МВР-Симеоново

Абе на тия гербаджии чавка май им е изпила акъла, ако въобще са имали. Повечето общински болници са на същия хал...и то благодарение на ГЕРБ

Когато се срещахме с кметове в села и градове, за да им предложим за наша сметка да оптимизираме отопленията в ясли, градини, болници и училища и топлофикации единствен кмета на с.Буковлък се съгласи на такава оферта. За две години в ОДЗ"Биляна" икономисахме 30000лв. Трябваше да ни се изплатят 12700=8400 лева. След изплатени 4700лв, заявиха, че ще е необходимо време /повече от 18 месеца досега/ за да преценят дали искат да икономисват по 15000лв на година без да са вложили нито стотинка. България може ежегодно да ИКОНОМИСВА ЕНЕРГИЯ за половин милиард лева. Отопление на нафта- 1Квтч струва 30 стотинки, а продаваме електроенергия за ПЪТИ по-евтино. Лесно може да се отопляват обществените сгради САМО НА НОЩНА ЕЛ.ТАРИФА, подпомагайки работата на НЕК

По БТВ тази сутрин беспоменато името на д-р Меджидиев, роден братовчед на онази Меджидиева, от ЮАР. Добър лекар е, но цялата му фамилия, включително сестра му - също лекар - в "Св. Иван Рилдски", са изключително алчни и...корумпирани и безскрупулни...

ХАЙДЕ, СТИГА ГЛУПОСТИ. ЗДРАВЕТО НА НАРОДА ЗА НИЩО ГО НЯМАТ! по цял свят има ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ. Частни да си отварят колкото искат. Но да не икономисват от парите за болниците! Сутринта ми дрънкат че вземали много пари.... но това не са милиони. милионите липсват от по-малкото отпуснати средства от държавата. Но иначе щели да градят 5 парка в Пловдив за цигански и турски сватби. Това какво е ...

Много приказки и нищо конкретно не се казва - кои са в управителния съвет - кой е управителя, какви заплати са вземали? Докато не се търси персонална отговорност, а се приказват само общи приказки, така ще бъде и не само в Девин, ами във всички градове, вкл. университетските болници.

Имената са Д-р Чавдар Маринов и д-р Асен Меджедиев. Чавдар е на добра длъжност в МЗ, като награда за съсипаната болница в Девин, а Асен се кани да "пооправя" други болници!!!

ПРОЧЕТОХ ЗА СВИщОВ И МИ СТАНА ЯСНО КАКВО ЦЕЛИ ГЕРБ. МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО , ЗА СМЕТКА НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, КОЕТО ГЕРБ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА. ЗАщО ТАКА БЕ УПРАВЛЯВАщИ? НАЛИ МИСЛИТЕ ЗА ДОБРОТО НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК, МАЙ САМО НА ДУМИ , НО НЕ И НА ДЕЛА. ДАНО ПО-ВЕЧЕ НЕ НИ УПРАВЛЯВАТЕ, ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ВАШАТА НАГЛОСТ.

Колкото и да крещиш, не ставаш по-убедителен! Дълговете на болниците са трупани с години. ГЕРБ са на заключителния етап - приватизацията. Ей от това се интересуват парламентарните партии! Всяка от тях има своя принос в постепенното съсипване на здравеопазването у нас, а сега ГЕРБ им дръпват чергата под краката. Здравето на хората е последна грижа при неолибералната политика.

Абе, не че нещо, ама преди 2 години беше продадена земя на болницата в Свищов и бяха покрити дълговете и.А сега има близо 2 млн нови дългове.

Целта е да останат болници само в големите градове и се прави всичко възможно другите болници да фалират. Населението трябва да се редуцира и с липсата на мед. помощ. Браво, ГЕРБ! На изборите ще видим! От тези, които оцелеят

Не е вярно, че няма друга община с подобно безстопанствено и безотговорно отношение към местната си болница. РАДОМИР беше сред първите градове в България, които затвориха болницата си. От две години лечебното заведение не работи. Само дето това стана тихомълком. Обяснимо - по това време нямаше предстоящи избори. А там местната управа не е от ДПС. Но това май няма никакво значение. Безхаберието и безстопанствеността не е локална, а повсеместна.

Напълно те подкрепям.Не е въпроса до партиите ,а до хиляди други неща.Добре дошли в България през 21 век-затварят се училища и болници.Народа бяга зад граница.Честито,управляващи.

А тоя борд кой го назначи. Що не го сменихте, като видяхте на къде вървят нещата.

Управляващите от всички партии много добре осъзнават! Името на министъра няма никакво значение. Дълговете на болниците не се получават за 1-2 години. А пачките на държавните чиновници не се трупат от здравето на хората, а от приватизация. Въпросът е кой, а не дали!

Фалитите са държавна политика от 22 години. Ами кажете, кой ще приватизира болницата в Девин, че хората да не се хабят да протестират излишно! :))

В МБАЛ Оряхово ситуацията е същата.

Още предизборно беше споменато, че здравната политика на ГЕРБ е довеждане до край на процесите на оттегляне на държавата. Това е част от ролята на "американския" банкер Дянков в това правителство. На практика задачата се осъществява чрез задълбочаване на финансовия колапс, който да доведе до фалити и приватизация на болници. Но за тези финансови задължения от 1 млн. лв. е работено с години, много преди ГЕРБ. Разбира се новия приватизатор се излъчва след задкулисни игри и интриги. Такава е същността на цялата приватизация у нас. Случаят е емблематичен, а не е прецедент! Единствения конфликт е борбата между приватизаторите. Явно, ДПС с дългогодишния си опит, изпреварват ГЕРБ.

Подобна е ситуацията в Свищов. Гербаджиите домъкнаха някакъв дърт пенсионер от София, който хал хабер си няма от управление на болница. Освен това няма необходимия ценз, но това не е порок за ГЕРБ. Важното е, че краде добре за тях и те му осигуряват чадър. Явно законите не важат за всички. Този трябваше да изхвъчи още когато се доказа, че няма диплома за здр. мениджмънт, но протекциите от ГЕРБ го пазят и скоро свищовската болница ще ви последва. Ликвидаторът се казва Гевезов, неуспял НДСВ, но пък настоящ гербаджия!

след като ситуацията е такава, защо никой не протестира, защо персоналът продължава да търпи това, къде ви е населението на града, защо не се протестира и не се викат медиите, ами всички са се спотаили и си мислят, че като мълчат ще им стане по-добре.

Значи пак за алчни и безскрупулни докторчета ще си говорим... Защо ли не се учудвам, то всичко толкова се изроди в тази страна. Тези самоНАдейци в бели престилки комай превърнаха изцяло българската медицина в бизнес. Нямам спомен какво гласи Хипократовата клетва, но смятам, че е време да "се осъвремени", заради начина на мислене у лекарите ни.

Алоооуууу! Какви доктори са те патили бре! Алчните докторчета не са си вземали заплатите от няколко месеца, бре галфон! Тука става дума за предизборни игрички и мръсна приватизация, с посдставени в които лекарите и Хипократовата клетва нямат нищо общо! Ха спрете се най-накрая, с плюнките по лекарите, че догодина ще ходите да се лекувате при Алена, Луна и прочие баячки!

Едва ли ще си говорим за нагли докторчета сега! Става въпрос за дългогодишна здравна политика, а не за лечение, рушвет или персонална простотия.

А ГЕРБ спомня ли си, че тяхното правителство от миналото лято изплаща само 60% от средствата по клинични пътеки, които болниците вече са изпълнили. 60% или нищо! - както каза тогава директора на НЗОК. Какво да направи кмета и общинското ръководство.

Болницата е затъвала от лошо управление, още преди ГЕРБ да дойдат на власт. Хайде малко факти, стига само платено плюене.

Правилно.Но преди това управление на Общината,Чепишеви бяха юристите в болницата ,които уж правилно консултираха предишния управител,от където тръгнаха дълговете.Не е важно какъв кмет е на власт,дали гербер,депесар или цар,всичко е далавера и безхаберие за болния и измъчен народ.

Фактите съм ги дал - Изплатени 60% от заработените средства. Може и да е трупала дългове преди сегашното управление, но я затварят сега. Освен това никой не ми плаща. А на Вас кой Ви плаща?