Борят затлъстяването и умората при учениците с вода

Българските ученици пият малко вода, а предпочитат сладките и газирани напитки, алармираха експерти и представители на министерствата на образованието и здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Борят затлъстяването и умората при учениците с вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Борят затлъстяването и умората при учениците с вода". ОТЛИЧНО, но причината за набиране на излишни килограми и умората е понижената дейност на щитовидната жлеза при дефицит на йод. Щитовидната жлеза на хора, птици и животни има нужда от ежедневно постъпване на йод. Затова ако тази чаша вода, която се предлага в голямото междучасие, съдържа необходимите за учениците 90-120 мкг йод, ефектът ще е безспорен. 20 ОКТОМВРИ Е СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ЙОДДЕФИЦИТНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Причините за наднормено тегло и умора за всеки човек са различни. Да се приема йод без да се направят изследвания за причините е неразумно и може да навреди необратимо. Умората може да се дължи на хипотония.

jodiscentr

Йод трябва да се приема ежедневно. В зависимост от възрастта от 50 мкг за малките деца до 150-250 мкг за възрастни, бременни и кърмачки. Вода, обогатена с йони на биологически активен йод с концентрация 20 мг/куб.дм никога няма да навреди, защото от този воден разтвор щитовидната жлеза ще поеме само необходимото количество йод, а ако има излишък той просто санира организма и се извежда, без да се натрупва.