Нова криза с детските ваксини, спират реимунизациите

По-малко от година след проблема с ваксините за деца, реимунизациите у нас са спрени.

Обратно в новината

Коментари - Нова криза с детските ваксини, спират реимунизациите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето съм живял в чужбина, и мога да направя разлика м/у истинска здравна система, и здравната мафия, която царува в БГ. 1. Защо държавата трябва да възлага общ. поръчка за доставка на лекарства, като може сама да ги договори? Отговора е прост-над 700 000 000 "надценка" годишно за избраните фирми. 2. Има 2 вида лекарства-с рецепта, и без рецепта. Всички лекарства и хр. добавки без рецепта се продават навсякъде, не само по аптеките. Лекарствата с рецепта се продават САМО насипно и на брой според рецептата, с ясно написано името на доктора на шишенцето и продължителността на лечението. Така си плащаш само за нужното. А тук какво имаме-рецепта за антибиотик 7 дни по 3 пъти на ден-21 хапчета. Продацба на опаковка от 14 хапчета, принуден си да си купиш още една, която изхвърляш. Така 30-40% от лекарствата с рецепта се плащат без нужда.

Честито, бебчета! Дано нацяло да изчезнат гадните ваксини! Да растете все по-здрави!

1 000+

Този доц. Киров е абсолютно неграмотен! Как е станал доцент с такъв език?! Нито едно правилно построено изречение от общо три, които са цитирани?! Ако от такъв "умник" зависи здравето на горките дечица - по-добре да не се явява на нито един конкурс! А липсата на ваксини е само от полза на децата - омръзна ми да чета вече за аутизъм, дауни, будни коми, алергии, нетипични менингити и енцефалити, с които няма справяне ... Всички тези и много други неща са предизвикани от безразборното ваксиниране, особено от многовалентните свръхмодерни препарати, след които малкото човече вече не е същото ... (((

Напълно те подкрепям за многовалентните ваксини! Наскоро четох едно изследване, че те предизвикват голямо напрежение за имунна система на новороденото, която и без друго е незряла в тази възраст.

Това, че ваксините са опасни за всичко живо е доказано вече, но алчността пречи да стане ясно на всички....

ха ха ха.... хо хо хо :) нещастник.

какво ни занимавате с бебета. има по-важни неща да се решават в България. Референдум за НАТО! Геноцид ли било над Арменците! Южен поток! Да станем ли Руска губерния. тръгнали с бебета и здравеопазване да ни занимават... бе яяяя...

Съд и затвор за тези, допуснали неимунизирането на деца. Казвам го като човек, прекарал тежка болест, която можеше да бъде избегната с ваксина. Чия е вината ли? Кокретно тогава - на СДС. Имах късмет, че най-важните ваксини ми бяха осигурени от БКП. Всъщност тогава здравеопазването беше наистина качествено, а не като сега - всеки гледа да вземе някой лев от пациентите. Толкова по политическата тема, последните 25 години нито една партия не се е грижила както трябва за здравеопазването, включително и тия, чиито платени писачи не спират да се плюят едни други. Ваксините са сред най-великите достижения на съвременната медицина, наред с антибиотиците, само абсолютно безотговорни хора и такива с промити мозъци могат да са срещу масовите ваксинации.

ако тази пролет няма жито в хамбара, жътварите от тази година ли ще обвиняваш или тези от миналата? помисли си и не ми отговаряй.

Като спрат еврофондове за договори на Борисов-1 него ли обвиняваш или Орешарски?

Бате, ако те бяха имунизирали, можеше да не можеш да пишеш в момента, заради екстите във ваксините! Всяко зло за добро при тебе. Не се оплаквай, за да не ти избега късмета!!!

ГЕРП и кризите са като дупе и гащи.

Arcadium

"Според председателя на Сдружението на общопрактикуващите лекари у нас доц. Любомир Киров проблемът си има логично обяснение и то е, че здравното министерство прави краткосрочни поръчки за ваксини." Ами какви да са дългосрочни за 15-20 години ли. Та като се хванат за клона и да няма сменяне. И да ни клатят като американските тецове ли? Не трябва да са за повече от година.

""Фирмите, които трябва да осигуряват ваксините за децата, не желаят да участват в обществените поръчки у нас. Имаше преди месец обществена поръчка, на която не се яви никой." ХАХАХАХАХАХА По-голямо признание за това, че си затънал до дъното и няма вече излизане, от това да не искат да ти вземат парите - няма.

Не бива да се спират реимунизациите, защото те са предвидени по строг имунизационен календар. Тоест, за да се създаде имунитет срещу съответната инфекция, е задължително следването на графика на първа, втора, трета и т.н. имунизация, в зависимост от съответната болест, срещу която се прави ваксинация. Всяко друго решение обрича децата на непълноценен или дори непостигнат имунитет. И без друго, нашите деца са най-болните и най-дебелите в Европа, сега да ги оставим и без имунитет???

Гледай в документални.ком филма "изстрели в тъмното" и после мисли бе.... че тъпотията може да се окаже в неинформираната ти тиква!

Започват да се задействат заложените мини от оглушарски и КОЙ

Ау - страх и ужас!!! Направо да се застреляме, нали!

Как съм пропуснал да си натряскам бебето ШЕСТвалентно! Мислете, хора! За по-големи печалби, скоро очаквайте 12-валентна ваксина!