Отхвърлените от Калище деца бежанци ще учат в София

Децата на бежанците, заради които протестираха в с. Калище, ще посещават учебни занятия в кв. "Враждебна" в София.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлените от Калище деца бежанци ще учат в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди време деца с уврежданя пречеха на уж хората, а децата са балгарски , а сега тези деца ,абе вие кви сте бе алооо да не сте господ бог . Hе ви е срам и грех е за тва ще сте мизерници до гроб щото сте халипави и нередовни. Tоя прокалнат манталитет ви закопава в кочината.

Браво на тези хора-защитили са правата си и запазването на националното достойнство!

По ТВ една от навлеците каза, че тук е родила. Представете си какво ще бъде след 25 години в България. А един изрод от престъпната агенция по бежанците обвиняваше кмета на селото и го плашеше с наказателния кодекс. Как може да се борим с нашествениците. С презрение към изродите предатели.

децата са невинни, но възрастните не са. нелепо е да се иска от българия да се грижи и интегрира толкова много чужденци при положението в което е собствения и народ. вижте в гърция как го третират, въобще не ги искат. пиша от канада и тук не ги искат много.

Питам хората от Калище, когато вашите деца емигрират на запад, ви е хубаво, когато записват внуците и децата ви в училище! Значи там може и са длъжни, а тука не може! Как не ви е срам да имате подобно отношение! То пък да бяхте някакво чудно село, да бяхте постигнали нещо... А то, нищо и никакво село, обезлюдено до безкрай ( с двама първолака), пък имате и претенции! Как не ви е срам?

не сравнявай нашите деца с тези деца - виж клипчетата как ги обучават ,информирай се малко преди да дрънкаш link/watch?v=34VEKYECCIQ

Отговарям - ти си една гнойна пъпка, цирей сред българите!

Горчивият опит на ФРГ от 1956 година до днес с двата милиона турски гастарбайтери показа, че тези хора със странна религия от средновековието и диващината не желаят да приемат западният начин на живот и да се интегрират културно с Европа. Същото важи и за България. Ние вече имаме един милион местни турци, имаме мохамедани, имаме турчеещи се 1,5 милиона неграмотни цигански катунари, имаме и джихадисти от Азия и Африка. Имаме всички условия за развал на държавата с прякото участие и на турските тайни служби и техните агенти в ДПС. Новите пришълци - 15 000 - нарушители на границата и на законите на Европа, след време ще бъдат онези, които под предлог, че мизерстват в една фалирала държавица, ще палят гуми, ще се бият с полицията, ще убиват минувачи и ще сринат конституционния ред. Страна като нашата - с гори, , все още неизсечени докрай от мафията, с вода, с прекрасен климат, с лениви стопани и продажни управници - е идеална цел за ново нашествие на чалмалиите.

защо определяте несъгласието на хората като расизъм,дърявата е длъжна първо да се допита до народа и каквото каят да се сйобрази със него.в англия расисти ли са,когато е пълно с какви ли не,но когато се явиш на интервю за работа ти казват,първо ще видим дали има желаещи и одобрени англичани и ако няма тогава ще се обадим на вас,т.е дават право първо на техните граждани да започнат работа,а ако нестават,тогава на теб,нищо че ти може да си по-квалифицитан.и са прави,иначе какво англичаните да се изнесат от дърявата си като нас защото тя немисли за тях.

я не оправдавай този оскотял народ, може от бедност, но оскотял до крайност. Кой искаше да помагат.Децата искаха да учат. Съжалявам, но трябва да призная, че чужденчетата - от каквато и народност да бяха - бяха много по-интелигентни от нашите, които се свиваха и повтаряха това, което им диктуваха. Да скачаш срещу деца, това освен, че е срамота е и ГРЯХ. Пък после се чудим на потопа.

Цялата беля е ,че сме изключително бедни и не ,че не искаме да помагаме,а възможностите са ни нулеви

немили-недраги българите са били до Освобождението в страната и в чужбина,но сами са си носили Кръста.това е било до преди 100-130 години.как сега си позволявате да ни товарите със проблемите на хора,за чиито хал с нищо не сме допринесли-който ги е докарал до това положение да им помага и обучава за своя сметка,като и самите бежанци не лягат върху гърба ни с огромни претенции.грях е на душата на всяка говорителка на БХНК и деятели на разни там агенции,които нестихващо и с омраза набеждават хората от Калище,след като арогантно нарушиха правата им на връх 15/9 - новата учебна година в собствената им независима страна.

Ама ние тука пък въобще не ги искаме! Нас пита ли ни някой?Те там не са учили-тука ще учат!Бъдещи талибани...

хммм, ако беха дошли с некой голф с лети джанти, щеха да ви ви изпотекат лигите у перник и да викате че тия са върхъ... задръстена провинция

Ако има нещо нечисто, и голфовете не ги искаме, ама никой не ни пита.

Това, че ги премествате на 30 км не означава нищо. Те си остават в България, а от Европа ще ни връщат още. Не им е лесно на хората във враждебна....

Щом Европа ни връща циганите и ние можем да отказваме нелегалните бежанци и съмнителни чужденци да пребивават тук.Нали сме с равни права? Или пък не?!

позна!! не сме с равни права...

Чакайте сега какви бежанци от Ирак? Та нали там имат вече демократично избрано правителство, Ирак е съюзник на САЩ и там вече е демокрация?

тури си очилата бре, от афганистан, не от ирак... а може би требе да си опресниш географията

А от Сомалия чий го крепят тук, а?

ако така по света направят с бг дете,ще бучите,рацисти сте за другите народи,ама като са рацисти към вас ви става гадно.грозна картинка да не искат афганисанските деца.много грозна за 21 век.а когато тормозят навън вашето дете .....????каквото дадеш- такова и получаваш.

Ако са расисти към нашите деца, значи има причина и би трябвало да се съобразим с тази причина, или да търпим отношението. Всеки е в правото си да защитава територията си. Не е правилно някой отгоре да решава кой ще живее в селото ти и настанява големи групи с чужда култура. Цялата политика с приемането на тези бежанци е сбъркана някъде другаде, вие сте тръгнали да намирате кусур в хората от селата.

никоя нормарлна държава няма да приеме за бежанец дете от БГ, защото са прочели конвенцията за бежанците и все пак има грамотни служители в органите, които я прилагат. Това не важи за нашата татковина и за патка като теб, Ася

ела да видиш на вън как бг реват че децата им били бити от другите,,дето сиим е татковина.да ви имам и татковината.по отвратителна и грозна страна нема в света,ма ..друга тема е това.КАКЪВТ НАРОДА - ТАКАВА И ДЪРЖАВАТА. ДОКАЗАНО.

Ася, ти колко афганчета прибра у дома?Ако ми кажеш,аз ще ти кажа дали си раЦиска или не

Наимеменованието на селото е едновременно и характеристика на тъпите цървли от Калище. Така са затънали в кал, смрад и тиня, че няма измъкване.

Написаното от теб, характеризира съзнанието ти, което се отличава с антибългарщина, елементарност и глупост.

И неграмотност.

Пратете ги на чудото на европейската администрация Сталинка да ги откърми.

В нета се дава възможност да се види нивото на народа, както се казва.Е и тук се видя, че маса хора са прости.Коментари от сорта-който обича еди какво си, да го взема (гледа) в къщи са типичен пример. Ами по тая локига, утре ако въпросният индивид селски, се разболее от рак и реве, че няма пари, може да се каже- ми който обича раково болни да си ги взема в къщи. В къщи биха могли да "бъдат изпратени" стариц, луди, болни от спин, тубелкулоза и т.н. и т.н. Затова бих казал, нещо в стила на Паисий-О неразумни и слабоумни юроде, поради що не си махнеш капаците и предрасъдаците от очите и да е стремиш да бъдеш Човек, с главно Ч, а не поредната мотика, от която нищо умно не може да излезе.Поради наличието и на толкова "мотики" у нас сме на това положение.

"Коментари от сорта-който обича еди какво си, да го взема (гледа)..." са напълно резонни, защото в случая някой отгоре се опитва да наложи на друг да приеме тези хора. Държавата трябва да се съобрази в случая с мнението на местните, а не обратното,. И въобще, приоритет на държавата трябва да са гражданите ѝ, а не пришълците.

Внимавай само с приказките и обидите, да не ти дойдат до главата нещата за които плямпаш, та от личен опит да опознаеш нещата като някои от нас. Много си по-прост и от тия които обиждаш.

цървули българи, които отстояват българщината. За заболяванията хората си плащат здравно осигуряване и съответно следва да ползват здравна услуга. Сравнението ти е толкова тъпо, че и от космоса е видно, че цървула си ти.

ами от тези 13 деца колко са българчета . най-много 2-3 ,останалите са циганета,така че афганистанчетата трябва да бягат от това училище.тука в софия родителите като разберат колко циганета има в класа веднага сменят училището на детето.цигането може да те научи как се краде луканка от супермаркет,връзва незаконно ток или пък да ти продаде дрога.

Кметът на община Ковачевци и хората там заслужават много по голяма награда от даваната им от разни антибългарски соросоидски организации.Вън арабската паплач от България.Съд за националните предатели, които ги допускат!

Чудесено изказване от 2010г. , пример за всеки премиер или държавен глава: Премиерът на Австралия Кевин Ръд остро разкритикува мюсюлманите, живеещи в страната. В свое изказване министър-председателят заяви, че мюсюлманите, които имат намерение да живеят според законите на шериата, разбира се, могат да правят това, но извън пределите на Австралия. Имигрантите, които нямат австралийско гражданство, трябва да се адаптират към австралийското общество, а не обратното. В противен случай не им е тук мястото. Аз вече започнах да се тревожа, да не би не дай си Боже някой без да иска да обиди тези хора и тяхната култура добави премиерът. След терористичните атаки в Бали националистическите настроения в Австралия се засилиха. Нашето общество е резултат от 200 години конфликти, постоянство и победи на милиони мъже и жени в борбата за свобода. Нашият официален език е английският. Не е нито испанският, нито арабският, нито китайският, нито пък японският или който и да е друг. Щом искате да живеете в нашето общество учете английски добави още първият министър. Мнозинството от австралийците вярват в християнския Бог. Това не е религиозна дискриминация, нито пък е законово влияние, още по-малко политически натиск. Това е факт. Мъжете и жените, създали тази нация, са го направили на основата на християнската вяра. Това е начинът на живот в нашата страна, той бива посяван у децата още в училищата. Ако нашият Бог оскърбява някого, нека този някой да иде на друго място. Тук е нашата земя, нашата страна. Ако споделяте нашите ценности добре дошли. Ако сте дошли обаче, за да се възмущавате, ако не ви харесва нашето знаме, ако не ви се нрави нашата християнска вяра, винаги можете да се възползвате от основното демократично право да си тръгнете когато и където ви е удобно. Тук не ви харесва? Довиждане. Не сме ви викали.

Австрийският премиер НИКОГА не е казвал подобно нещо. това изказване е фалшиво и редовно се разпространява от 2008г. из мрежата, като всеки път е в различен контекст. веднъж се приписва на Кевин Ръд, веднъж на Джон Холард, веднъж на Джулия Гиллард. link 2013 беше разпространена "информацията, че в Берлин заради мюсюлманите се забранява празнуването на Коледа. link Не се подавайте на подобна пропаганда, която определено цели да насъди омраза.

От 2004 година, един пример за премиера на БГ.Така се правят нещата: Премиерът на Австралия Кевин Ръд остро разкритикува мюсюлманите, живеещи в страната. В свое изказване министър-председателят заяви, че мюсюлманите, които имат намерение да живеят според закиата, разбира се, могат да правят това, но извън пределите на Австралия. Имигрантите, които нямат австрал

Пратете ги у Факултето, ще бъдат по-близо до местното население, ама сигурно населението веднага ще се вдигне на бунт ако му натресат тия талибани. Виж, по-добре да ги натресат на българите, щот те са толерантни.

Според мен, проблема започва там, където започват отпуснатите средства за финансиране. Агенцията за бежанците взима някакви пари от ЕС за бежанците- настанява ги в Перник - Общината не получава нищо и започва проблема! Оказва се, че всъщност няма бежанци, а нелегални емигранти , които държим в общежития и центрове, за да получаваме пари "на калпак" за всеки от тях. И вместо агенцията за бежанците да обясни, как при лекарския контрол са допуснали болни от малария да имат свободен режим на придвижване, те обвиняват родителите на първолаците в расизъм.

Нали Афганистан е демократична държава, окупирана от най-големите демократи?

Я сакам в блатото жаби да крякат, и в калта дълги змии да се вийят, само чужди глисти да ме не погас полазат!

Мдааа вПернишкия Университет сеОБУЧАВАТ изцяло ислямиски студенти от ислямски страни ав Пернишките села искат трайно да настаняват бежанци -ислямисти .От Перник до КОСОВО е малко над стотина километра по вьздушна линия някой май иска да ЗАТВОРИ ИСЛЯМСКАТА ДЬГА-ПОЛУМЕСЕЦ от Истанбул да Босненското Адриатическо крайбрежие

Я ги пратете в някой от тузарските райони, пък тогава да видим порнохолиците от БХК дали ще се обаждат...

дали родителите на тия деца са ислямци, диверсанти, нелегални и т. н. не знам...може би 1-2%от тях, но децата са невинни и е добре да са с благодарност към българия, заради приютяването и грижите. а и много от тях са християни. злобният човек очаква винаги чуждите да са със зла умисъл: съди по себе си.

сега са нвинни, а после режат зелки, нали знаеш?

При това отношение не е никак странно, че на по- късен етап режат зелки.

Глупости ! Ако изобщо има християни сред нелегалните емигранти , те са под 1% . Вярно си тояга - какво е това " ислямци" ?! Няма нито такава народност , нито такава религия : )) Съвсем изпростяхте , нпо-тролове , хайде по родните страни . Дим да ви няма , че както сме ви набрали и на вас и на ония хелзински едноклетъчни.......

"другарче", и аз мога да се изразявам злобно, по вашият модел,но няма да сляза на вашето ниво. защо е тая просташка , соц-злоба?защото мисля по- хуманно от вас?

са граждани на чужди държави и техните държави трябва да се погрижат за собствените си деца, независимо дали имат или нямат родители. По света има милиони бездомни деца, не може всички да дойдат в БГ - сега примера по-нагледен ли е?!

Нормалните страни мислят как да оправят себе си. Ненормалните страни са се юрнали да оправят света. Това което те правят противоречи на законите на природата, на закона за самосъхранение, и затова те ще изчезнат, а африканските, азиатските и мюсюлманските страни, които на първо място си гледат себе си, ще ги има и след сто години.

тия млади и работливи хора практикуват отглеждането на макови полета - ни руснаци,ни американци им отнеха любовта към тоя занаят.кураж ,братя българи, и полицията няма да се хаби да търси бабички с канабис из долината на Струма.

Всяка страна има ясна политика спрямо имигрантите. В много страни с отрицателен прираст това даже се стимулира. Какво по-хубаво от това да се заселят млади и работливи хора, особено когато се започва с българско обучение и възпитание на малките деца? Циганите да не са по-добри, само мързел и главоболие. Имаме сума ти безлюдни села и пустеещи земи. Замислете се, как от пустинята араби и евреи вадят реколта, та чак и на нас ни внасят - домати, картофи и плодове.

Ми да си вкараме китайци, по-работливи са,по-културни и по-бързо се размножават

какво по хубаво от млади джихадисти, нали безроднико долен?

Кух, та чак дрънка!

кой ти каза, че арабите и негрите са работливи бе тъпчо?

ТОВА НЕ СА ИМИГРАНТИ НИТО БЕЖАНЦИ,ТОВА СА НЕЛЕГАЛНО И НЕЗАКОННО ВЛЕЗЛИ В БЪЛГАРИЯ ХОРА.

Хора?

Aко сa десетинa годишни, след 7-8 години сa готови зa джихaд в Бългaрия. Религиознa войнa, стрaх и хaос нa цялaтa плaнетa сa нужни нa световните упрaвлявaщи и нa техните пионки от ЕК и правителствата нa държaвите в ЕС. Зaтовa и стрaнaтa ни беше вкaрaнa в Европейския съюз. Погубвaт Бългaрия, почти нищо не остaнa от нея зa 25 години демокрaция и свобода зa престъпниците и унищожителите на мирните хорa.

Я си направи сметката, кога джихадът се разпространи и кой му помогна. Защо при Садам, Кадафи, Садат и Мубарак нямаше такива проблеми. И когато Европа ги приемаше на високо равнище, САЩ решиха да се намесят. Резултатът е очеваден: "ИДИЛ", "Мюсюлмански братя" и Джихадисти от вси страни - съединявайте се!

Тези отр.еп.ки от антибългарския хелзинкски комитет трябва да бъдат поставени на място от ЦЯЛОТО ни общество. Такава ОТКРИТА и НАГЛА дейност срещу изконното българско население в тази държава в други времена би завършила със съд и много тежки присъди. Не изпитват ли поне малко неудобство, че досега не са защитили нито един българин, а реват на умряло за чужди етноси и в ущърб на интересите на българите?!? Колко пъти осъдиха България в европейския съд заради уж нарушени права на НЕбългари?! И всичко това за сметка на данъкоплатеца!?! Откъде се пръкнаха тези майцепродавци?! Трябва да се създаде обстановка на нетърпимост към подобни из.чадия, рушащи българската държава и тормозещи и злепоставящи мнозинството от населението и!

За тези продажни педали от БХК е необходима една реакция. Бой до като мърда. И пак бой.

В класът на детето ми имаше сириче, госпожата го оставаше след часовете и му помагаше допълнително по български, нямаше проблеми нито с дисциплината, нито с обучението. На какви се направиха онези в това село, само ни излагат.

Когато са единици обикновено се интегрират, когато са повечко вече се почва с проблемите

Кой плащаше овертайма? Сириецът, училището /ако е то на какво основание и за чия сметка/ или евентуално ти? Или учителката е работила ангария, в името на на българо-сирийската дружба.

Hе упреквам хората от Kалище. Bъв франция например, където арабите са около 20 % от населението, французите също внимателно подбират училишето в което да запишат детето си. Tези, които имат някакви предразсъдъци избират частните училища, защото са предимно католически , a повечето французи имат непоносимост към арабите и емигрантите изобщо, но не го показват, защото законите им пречат. Tази непоносимост не се основава изобщо на цвят на кожата, а на привилегиите които дава държавата на тези социaлни просложки, за сметка на ощетяването на обикновения трудещ се французин, плащащ данъци. Cъщо както в България.

живея в дубай, наскоро записах 2-годишната си дъщеря в еко детскa яслa, която се посещава от деца от япония, чили, иран, индия, ливан, канада, сирия, франция, турция, мексико, казакстан, палестина и т.н - общо 42 различни нации (много държах да на са само 'западни нации', за разлика от повечето родители тук). искам да съм сигурна, че от рано детето ми е поставено в обстановка, която го предразполага да стане един отворен към света човек, който уважава хората и подхожда с толерантност към различното.

СПАМ

де да мога да ти видя физиономията след някоя година когато дъщеря ти доведе кандидат зетя от сащото това училище

Тия от Калище са кални селяндури

Ти взе ли си вече един малчуган от Афганистан?

има и рима хахаха :)

земи си едно малко джихадисче да си го отгледаш :)

Селяндури или не, в своето село са и би трябвало да имат право да изискват държавата да се съобразява с тяхното мнение, а не обратното.

Политиците да дадат пример и да настанят децата на бежанците на училище в лицея в Горана баня . Да учат с децата на елита! Подемете инициативата- "Децата на бежанците и децата на политиците -заедно"!

От кога сте турски сайт, че направо махате анти турските коментари? Цензура като в анадола нали ?

От самото начало са еврейски сайт , което е също толкова неприемливо.

Тези, които си позволяват да обиждат бг,че са ксенофоби и други такива епитети са антибг и предатели. Виждаме ви по тв, и ще запомним лицата и обидите ви.

Много точно казано!!!!

Европа възстава срещу толерастията и имигрантите..а тука родни либерасти пишат мулти-култи фантазии...

Не разбирам защо тези принудени да бягат мюсюлмани не се настаняват в мюсюлмански близки до тях държави? Как минават толкова км, и са приемани в БГ при положение,че извършват нарушение влизайки у нас? Защо когато орките се опитват да отидат на запад да работят нещо са спирани и връщани в бГ? Все едно,че бГ е затвор и те не трябва да мърдат от тук до живот? Все още ни превземат тихичко и са по-ниски от тревата, но на запад имат големи искания и претенции. Поне половината от тях висят пред тв и живеят на помощи. Мъжете имат право н а3 жени, които забременяват едновременно. Накрая без да ни превзема ИД БГ ще стане ислямска кочина.

А ти защо мислиш ни приеха в ЕС? За да сме буфер на ислямистите и плацдарм за война, пардон защита, от/срещу Русия. Ако не ти се вярва, поразходи се из запада и ще ти стане ясно, че Европа започва от Ниш. По мръсна и изостанала страна няма: с необработени и пустеещи земи, изсечени гори, разнебитени обезлюдени селища, озлобени хора и нагли бандити в джипове. А политиците се сляха с "бизнесмените" и стана едно мазано, върнахме се назад във феодализма: всяко селище с местен дерибей-политик и свита биячи-послушници.

Ами защо-попрочети малко и ще разбереш!Защото,според ЕС,страната в която първо са влезли е ДЛЪЖНА да ги приюти!!!Затова сега искат да ни връщат 3000 такива от Германия!Защото са влезли у нас,а не в Германия!Затова Малта и Италия гледат да отстранят кораби с бежанци и да ги насочат,ако могат-към други дължави,защото влязат ли в техни води-са си техни.Завинаги!

си харесваме сиганите и не щем африканци и арабели. с тях не стават изборите.

не говори от мое име бе галош. бегай във Столипиново щом си ги харесваш

Кристалина Георгиева я запомних че България се напълни с бежанци, когато тя отговаряше за бедствията. Сега явно ще я запомня с най-малко отпуснати средства за България.

Щом мюфтията се разтревожил значи всичко е точно!

тя мафията скоро ще го духа.

като боико ли доиде ше го духа...само споко

Защо Франция и Великобритания, ще приемат бежанци които са християни, а ние каквито ни натиснат? Малко ли ни е строила Турция с насилственото ислямизиране, та сега да си насаждаме сами същото?

Защото BG е кенефа на Франция, Великобритания и на Турция даже. Затова.

а.ал съм им маикат на европа тогава.

Алоу, толерантните, докажете с дела, а не с говорене. Вземете си бежанец вкъщи! Аз обаче искам да попитам от кога в България се приютяват граждани на държави, в които няма конфликти, но пък има ебола?

абе ислямисти нещеме

Еххх че "сме съпричастни" с другите хора, просто никак не съм изненадана! Хайде всеки един от вас хорица които отритвате бежанците да ви попитам, ами ако ние попаднем в тази ситуация, кой ще ни помогне, след като ние така първобитно сме се отнесли с хората в беда? За това сме в това положение, защото сме егоисти и злобари! Никога няма да познаем доброто, защото пръскаме само злоба и мръсотия!

взимаи си куфара ида те нама.продажници не искаме.

Попадал съм точно в такава ситуация. Отношението на къде , къде по-цивилизовани държави е драстично по-зле. Не говори без да знаеш. Никога бежански лагер не е в района на голям град!

стига с тази мантра- кажи нещо друго. какво да ни се случи- 5в сме търпяли ислямски гнет и сме се борили, а не сме бягали. Това не са бежанци, а нелегални имигранти- не граничим с афганистан и сомалия. редно е да ги екстрадират обратно, а не да ми се натискат на училища и лекарска помощ

Ако ние попаднем в война и трябва да бягаме - съвет от мен: Не отивай в страна с основна религия исляма ! Голямо чукане ще ти хвърлят да знаеш.