Българка си върна децата, отвлечени в Австралия

Варненката Мая Иванова, чийто съпруг отвлякъл преди 3 години децата й в Австралия, отново е с тях след намесата на местните власти.

Обратно в новината

Коментари - Българка си върна децата, отвлечени в Австралия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако имахте възможност да видите "майчицата",ако знаехте как сега се чувстват дечицата и как не дават да ги докосне камо ли да й говорят,щяхте да пишете други неща-знаете ли,че откакто са се върнали в милата ни родина не са излизали от апартаментчето на баба си???Сигурно са много щастливи миличките.......

Дядка, ти добре ли си с посоките? Искаш да вървиш в Австралия, а пък си мислиш, че тя е на запад от Перник? То и другите ти глупости за жената (да не би да я познаваш?) като посоките!

Две жени спорели чие е едно дете и всяка претендирала, че е неговата майка. Накрая отишли при Соломон, той да отсъди. И Соломон отсъдил, че след като те не могат да се разберат, детето трябва да се разсече на две и всяка да получи половинка. Тогава истинската майка извикала: "Нейно е детето"!

Ролята на отделите за закрила на децата е недостатъчна, там работят хора не компететни и с намален състав при лоши условия и техника. Но за сметка на това има Агенция по закрила на детето , където е излишна, тъй като те събират само статистика и се позовават на мнението на отделите към дирекциите , по-нисшите, затова и резултатите са такива. Волен Сидеров тук е прав , тези Агенции и Регионалните диреции, са източване на пари. Тези отдели трябва да преминат или към полицаята или към съда , тъй като те рабтят и с двете институции и са в непрекъсната връзка с тях. Трябва да има компететни хора към отдел закрила на детето , добре юредически запознати със всякакъв вид случаи, за да решават бързо и компететно отделен случай, а не да го влачат по цели 2-3 години , и той да стига , чак до Страстбург, защото това са пак разходи на гърба на данъкоплатеца.

А няма ли кой мене да ме отвлече в Австралия?!!Горката ми изстрадала майчица/сама ни е отгледала/ много ще се радва даже ще иска да дойде и тя.От малка мечтая да видя "съюза"/Австралийския,не Съветския/,кенгуруто,коалата,барамундито и всичко далечно от края на света.С английския съм добре,ще бачкам и ще издържам домочадието и котките/и те ще дойдат обезателно/.Вземете ме и мен в Австралия,моля Ви!!!

А ти къде гледа като се жени?

Вижте, много по-важно е да се замислим с какъв човек създаваме семейство, а не къде живеят децата. Много хора се събират само за да видят какво ще стане. Ами, ето това става. В случая, няма как да знаем кой е прав, и кой - крив. Не съм радетел за правата на майките, но вие обърнате ли внимание на нещо? Децата не живеят с баща си (някаква негова половинка, да речем, т.е. в семейна среда), а в приемни семейства. Т.е. живеят с ЧУЖДИ хора. Е, кой на кого тогава е направил напук????? В случая, единият родител е дал децата в приемни семейства (макар и в Австралия), а другия се опитва да си ги върне. Не мога да разбера кое не е редното? И всички вие, които толкова много зачитате самостоятелното детско право на мнение, дано някой ден не пострадате от убежденията си. Детето е в състояние да намрази и дори да убие заради нещо дребно, което му се отказва, просто защото няма реална представа за добро и зло, поради незрялата си психика. Е, с мнението на една незряла психика ли трябва да се съобразява възрастният и опитен родител?

"Австралийските компетентни власти издирили вече бившия й съпруг Сергей Михайлов в Бризбейн преди около 2 месеца и със съдебна заповед отнели 11-годишната Александра и 9-годишния Михаил, съобщи варненският в. "Позвънете новини". Децата били настанени временно в приемно семейство" Не бащата, а майката е причина те да бъдат настанени в приемно семейство. Смятам, че е безкрайно егоистично от страна на майката да взема децата въпреки тяхното нежелание. Ако ги е обичала щяла да ги остави там където се чувстват щастливи.

"Те (децата) били дадени на майката, но магистратите (българските) преценили, че исканата от нея заповед за забрана извеждането на децата от страната (с бащата в Австралия) е неоснователна. В края на юли 2007 г. таткото напуснал границата със Сашка и Мишо от ГКПП - Йовково и отишъл с тях в австралийския град Аделаида." И как направи извода, че "Не бащата, а майката е причина те да бъдат настанени в приемно семейство." Сигурно майката ги е пуснала доброволно в Австралия? Хем не четеш внимателно, хем ни губиш времето да ти обясняваме!

Абе заблуден(а) - прочети по-добре да видиш, че не ги е дал той в приемно семейнство, а са ги отнели властите докато ги прибере майка им. Що не внимаваш?

Децата никак не са малки. На 11 и на 9 вече са на прага на пубертета. Психиката и животът им ще бъдат дамгосани невъзвратимо и като знам нашите условия в обществото, включително в училищата, никак не им завиждам на горките дечица. За подготвените ни психолози няма да се изказвам. Имам много горчив опит с бездушно и некомпетентно поведение на хора с дипломи, които работят с деца и би трябвало да знаят какво правят, а не знаят и не им пука. Далеч съм от мисълта, че майката не е трябвало да се бори за децата си. Само че аз бих се борила за тях, като бих лишила себе си от собствената си среда и удобства и бих отишла на края на света, за да воювам за доверието и обичта на децата си. Предполагам, че е имала вариант с хилядите левове, които е пръснала по адвокати тази майка, да се устрои близо до децата си и да се опитва да се доближи до тях. Има много разделени и разведени семейства, които отглеждат децата си в един и същи град и си помагат. И таткото не е имал баби наоколо и една любящя майка наблизо не би била излишна. Сигурно и на него не му е било лесно сам с две деца и сигурно и той ги обича и е съсипан сега. За съжаление омразата поражда омраза и така- затворен кръг. Всеки има своята истина, а децата ще има да патят и то много. Горкичките. Сега им предстои обратния процес- промиването на мозъците им в обратна посока- какъв престъпник е баща им и колко е велика майка им , която се е борила с нокти и зъби да ги довлече на другия край на света, не защото тук ще са много щастливи, а защото законът е на нейна страна. Моят син живее точно отсреща, на обратната страна на света, защото намерих в себе си любов и сила да го пратя там и да му пожелая един по-щастлив живот от това, което имаше тук. Сега си преглъщам сълзите сама и нито за секунда не съм съжалила. Той наистина и по-щастлив там. Един ден няма да има кой да ми направи един чай, ако аз не мога сама, но това не ме интересува. Той да е добре. За себе си съм права, друг ще каже, че съм луда. Това е положението. Затова е хубав светът- защото сме различни. Не съдете майката или бащата. Всеки си има своята истина. Жалко за децата.

Много сте отворени всички в тоя форум. Граждадинът Василев от Асеновград, защо не го обвинявахте, че е довлякъл децата в България, вместо да ги остави в по-добре развитата и уредена Полша? От къде знаете какво представлява бащата на тези две деца и дали наситина животът им там е бил толкова хубав, колкото си мсилите. Или в Австралия бедни хора и бащи алкохолици няма - там е земния рай!!! Глупаво българско племе, няма оправия, ей!!!

по някога ме е срам като чета дискусиите по разни теми. Не може ли по човешки да си давате мненията. Всеки вижда нещата от своята гледна точка. Така е с този случай. Да може би майката е сгрешила като ги е върнала насила, защото все пак трябвало е да се съобрази с тяхното желание и това че те са родени там. За тях България е чужда страна. Но помислете, че тя все пак е майка и ние не можем да я съдим толкова жестоко, защото не я познаваме като човек. Дано всичко това да е на добро.

Никъде не пише с какъв паспорт са децата. Ако са с австралийски паспорт, как да ги спрат да си ходят в страната.

Няма да ги спират след като навършат 18 години. До тогава ще живеят с майка си, може и в Танганайка, ако тя иска!

След развода ни съда присъди и двете деца на майката и тя остана в личното ми жилище до навършване на пълнолетие на децата .За 5 години успя да смени 4-5 чичковци , които заведе в дома ми при децата ми.Основната храна която им предлага са сандвичи с долнопробни колбаси.Децата идват при мен и аз им готвя всякакви вкуснотии.Здравословна храна от която имат нужда.Оставя сами децата в къщи за по цял ден за да не изпусне някоя среща по кафенетата.Това е съвременната българска майка.И тя има по-голями права от бащата?!

А пък след моят развод изплащам 50 000, теглени от вече бившият ми съпруг и си гледам децата сама. Той дори и издръжка не плаща - работи в сивият сектор, кара нова кола и си гледа кефа. Пропуснах да спомена - на раздяла ни опразни цялата къща, а родното ни МВР не си мръдна пръста - да съм го съдела после! ......... Това го има само в Бг!

каква маика е тази - да си варне децата от австаля в бг.....ваобще не мисли за тези деца...

Че си проста, проста си - то се вижда от правописа!

Деца с двойно гражданство имат право за преминаване през граница без да е предявена декларация - за справка Гранична полиция

Колко интересно, същите мили ганьовци преди известно време в хор крещяха в защита на "бащата", който беше отвлякъл децата си от Полша, за да ги доведе в "тази скапана държава". Сега всички са пак на страната на един манипулативен крадец, похитител и престъпник, но този път в Австралия - това явно във вашите очи го прави годен баща, способен да отгледа пълноценни членове на обществото и да ги оформи като личности с ценностти. Така де, ценности, които включват лъжене, манипулиране, погазване волята на съда, отвличане... Я си го признайте, ганьовчета, бесни сте, че жени се преборват за правата си и за децата си.

Не сте прави да осъждате майката - децата са отчуждени от нея насилствено - очевидно бащата ги е обработвал с години, настройвайки ги срещу нея, браво на жената, че не се е примирила с подобен бандитизъм и си е извоювала децата! Познавам подобни случаи, когато хора с прекрасни родителски качества са лишени насилствено от общуване с децата си - това не бива да се толерира! А къде ще живеят в бъдеще. когато станат пълнолетни, си е тяхна работа. Пожелавам на жената по-скоро да възстанови връзката си със своите дечица!

Ето един пример, как доброто за майката не е добро за децата.

Аха. Според теб е добре децата да живеят с един двуличен, манипулативен престъпник?

Не разбрах какво се е случило с магистрата, който не е обърнал внимание на сигнала на жената. От там тръгват нещата. И как няма да са отчуждени децата, като 2 години не са имали НИКАКЪВ контакт с майката. Това са деца, които са манипулирани. Ако (мъжът й) този е много в ред нямаше да ОТВЛЕЧЕ децата. Какво казва законът за отвличанията?

КАК МОЖЕ ТАКА ДА ПИШЕТЕ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОМИСЛИ ЗА МАЙКАТА КАКВО И Е ДЕЦАТА ВИНАГИ СА ПРИВЪРЗАНИ ПОВЕЧЕ КЪМ МАЙКАТА ТАКА ЧЕ ПОСТЕПЕННО ЩЕ ОСЪЗНАЯТ ТОВА ПО ВАЖНО Е ДА СА ПРИ МАЙКА СИ А НЕ ДЪРЖАВАТА

Ми то ясно що си ги е взела.. за да взима допълнително пари за детски.. а мнението и живота на децата за нея нямат никакъв смисъл.

Каква майка може да им е тази варнеска (най-вероятно курва) женица. Тя, ако им беш майка, щеше ли да им развали хубавият живот в Австралия и да ги върне в гадната Варна.

Майката трябва да уважи желанието на децата! Видяхме как насила бяха отведени децата от Пазарджик в Полша и всички бяхме възмутени! Върни децата при бащата ма Овцо!

Ей, католик, къде видя бащата, бе овчар? Заради него децата са били настанени в приемно семейство, макар и в Австралия. А другите деца бяха от Асеновград, не от Пазарджик. Ама кво да очакваш от един неграмотен овчар!

Първо,липсата на съгласие на родител, независимо дали му е присъдено или не упражняването на родителските права, не е абсолютна забрана по нашия закон във връзка с конвенцията за правата на детето за извеждане на дете извън страната. Така че в тази насока статията се опитва да внуши неистина. Вярно е че по закон се изисква такова съгласие, но е допустимо и без него, и в тази насока има много решения на съда срещу заповеди началниците на РДВР-та, особено кагото се касае за извеждане извън страната за дедето, от което то ще има полза. Така че тази майка не е нужно да се венцехвали, още повече че е показателен фактът на нежеланието на децата да бъдат с нея. Майката не е редно да има повече права от бащата, не може половият признак да е определящ относно това кой да упражнява родителските права, защото това на практика е съвременна форма на дискриминация

Каква майка!!!! Истинският родител желае от цялата си душа и сърце поколението му да е добре устроено в живота. Всичко друго е демагогия и фалш. Пчеличката Мая не бяга от меда. Така е и с тези деца. Те много реално определят своето положение. Тая иска само пари за свое удоволствие. Но, нали има глупаци и некадърници да и вярват или посмучат малко келепир.......

Каква майка!!!! Истинският родител желае от цялата си душа и сърце поколението му да е добре устроено в живота. Всичко друго е демагогия и фалш. Пчеличката Мая не бяга от меда. Така е и с тези деца. Те много реално определят своето положение. Тая иска само пари за свое удоволствие. Но, нали има глупаци и некадърници да и вярват или посмучат малко келепир.......

А ти от къде знаеш, че животът на тия деца в Австралия е добре устроен? Нормално е да са отчуждени от майка си, те не са я виждали години наред и защо, защото таткото решил да се направи на мъж. Не е ли егоистично и от негова страна да ги отдели от майката. Децата имат двама родители не само един.

Ами след няколко години като навършат пълнолетие децата ще се върнат пак в Австралия. Там са родени, там са отраснали, целият им начин на живот е свързан с Австралия и той е много по-различен от българския. Само им се е объркал живота...

Родени са в България и двете деца. Специално се връщаха.

Горките деца имали са шанса да живеят нормален живот в Австралия. Сега ще мизерстват тука. Тази майка няма право да ги наказва така!!! Тя убива бъдещето им!!!

А ти откъде знаеш какво работи майката и дали тук няма да им е по-добре? Настанили са ги в приемно семейство за Бога! Нека станат пълнолетни и сами да си решеват къдее искат да живеят, а не някакъв комплексар, за да си отмъсти на майката да ги влачи чак в Австралия. То пък и там много чудесно - няма що!

страшна майка, много "обича" децата си. Също и притчата е чела за истинската майка. За да си задоволи егото, за да докаже че е права, върна в булгаристан - "държава" с най-прекрасните условия за младите хора и въобще за живот, деца родени в друга държава. Миличката, чакаше да й паднат един милион лева, но уви само десет бона гепи от държавния бюджет.

Защо е било нужно да им причини това? На децата там и е било добре. Ако толкова ги обича, да отиде да живее тя там, за да е близо до тях и да си ги вижда! Каква майка е тази, щом им причинява това?

Не е майка,а алчна пача варненска

Довела ги е обратно в скапаната държава където да им се стъжни животецът, сега като станат на 18 и като осъзнаят къде се намират и защо и сами ще си заминат а нея ще я намразят. Децата не са искали да се връщат, а и със сигорност там щяха да се развият по добре.

А кви 10 000 лева. То само за еднопосочни билети няма да стигнат ами нали ще трябват визи и хотел.

Децата са отвлечени, разбира се, че трябва да бъдат върнати на майката.

Господи, какви жестоки коментарии...А и материалът е поднесен така, че да се разпалват агресивни страсти...Аз съм живял в Мелбърн и не бях очарован. А там има немалко щастливи българи. Тъй че - всеки с пътя и съдбата си. Дано децата, майка им и татко им да преодолеят стресовете и да имат хармонично испокойно бъдеще, макар и не заедно.

До всички, които защитават правото на децата да откажат да тръгнат с майката: Ако четете по-горе, адвокатът казва, че те са засегнати от ПАС-синдрома. Влезте и прочетете нещо повече за него на сайта на организацията, която се занимава с него и ще разберете какво е това и защо децата не искат да тръгнат. Накратко, защото са с яко промити мозъци и дълбоко отчуждени от майка си благодарение на бащата. Знам за този случай и се радвам, че има развитие, макар че този митничар заслужава мнооого яко наказание. Представяте ли си само - значи наистина всеки може да ни изнесе децата, за какво са тия митничари, давайте да махаме въобще тия хрантутници, дето само лапат пари?!

Абе човек,децата да не са стока та да ги обработва митничар?Паспортите се обработват от гранична полиция-това първо,а второ-не се изказвай за някакви си организации специализирали с ПАС...Това е смешно!Майката ги ползава тези деца за да изкара някой лев и въобще не мисли за тях и бъдещето им...

Не е нормално да принуждава децата си да живеят при нея и то в България.Това е вид насилие към децата.Как ще растат без баща?Нормално би било да живее и тя в Австралия,ако наистона обича децата си.Те са родени и израснали там,таме е и баща им.А сега е тръгнала да печели от тях.Типична Варненка!

Дали в България, дали в Австралия бащата никакъв го няма. Тук е майка им, с която ще живеят, а не в приемно семейство, каквото и да е. (Впрочем на приемните семейства навсякъде им дават пари за отглеждането на чужди деца). И какво лошо и майката да спечели и пари, ако някой не си е свършил работата? Вместо да пишете против този немърлив чиновник, който може пък да е спечелил от бащата, за да го пусне да замине против правилата с децата, а?

Пълен егоизъм от страна на майката - да разбие живота на двете си дечица . Те родени и израснали в Австралия и сега никой не ги пита какво искат - като багаж ги разнасят при това не къде да е ами от нормална държава в Абсурдистан. Тази майка вместо да троши пари по съдилища да си чеше егото да беше се върнала и тя в Австралия, ама явно така й е било по-лесно . Децата един ден пак ще си заминат и никога няма да й простят това безсмислено издевателство.

Тъпан!!! На теб и интерннет не трябва да ти пускат.По добре че си останал в кочината.Там ти е мястото!

в Австралия, тези деца щяха да са 10 пъти по-добре. Да живеят по-добре, да се изучат по-добре, да се реализират по-добре.... Като ги е върнала в България, нищо добро не е направила за тях! Разбирам, че е с правото си да си ги прибере, но защо в България...?

Синдром на отчужденост, друг път. Децата просто са наясно, че живота в Австралия е много по-добър от живота тука.

Особенно в Аделайн. Редно е майката ако толкова ги обича да отиде да живее там където децата биха се чуствали най-добре. Имам прители в този град. Приказка е... А и българите имам много сплотело общество там.

Като виждам как реагираш - правилно не са те пускали. То... и Перник ти е много, според мен! Аман от такива пешкин разбирачи и психолози. Ама вярно бе, не съм видял някой от тоя регион да не дава мнение по всякакви въпроси! Еднакво ги разбирате вие нещата и в областта на психологията, семейството, квантовата механика, медицината и какво ли не! Винаги мнението, на тези от твоята категория, е меродавно, правилно и не търпи никакви контрааргументи и възражения. Което си е, в крайна сметка, диагноза...

Мъртвородената организация по Закрила правата на детето е един безконтролен орган,чиято единствена работа е да прикрива и замазва издънките на служителите си. Достатъчно е да им се плати и те взимат страна. Най-отвратителната пасмина с която съм се сблъсквал в България,защото си играят със живота и съдбата на децата. А помощ от тях по-добре не търсете,най-много да кълчат пръстите на децата,докато те вият. И на всички работещи в нея,които посягат на децата пожелавам да ги застигне провидението!!!

ами така може ,като синове и внузи на партиино самаяли се стават митничари... егати и гранизата,нека ги сади жената-има пално право...

Значи децата живели цял живот в Австралия и сега трябва да си променят живота, защото майка им иска да си налага мнението? Ще я намразят, ще им развали живота и накрая ще живее пак сама.

Значи според теб тази жена трябва да забрави че има деца, ли???????/

истината е някъде по средата...дали щастието е в това на всяка цена да бъдат заедно??децата са родени и израстнали в друга среда,на нормално място. от нерешените проблеми м/у родителите страдат децата

Децата не са искали да тръгна с майката!Би трябвало съда да се съобрази с тяхното желание!Излиза,че децата се предпочитали да бъдат с таткото.на какво основание се приписват повече права на майката?!Това е престъпна практика!Много от днешните майки са много по-лоши родители от татковците!Една пропаднала майка,кафеджийка и нощна птица,която мисли само как да се изчука с някой не трябва да има права повече от таткото,при положение ,че децата предпочитат да бъдат с него!И какво бъдеще ще им предложи майката в 'циганска" БълХария?!Да бъдат ограбени,изнасилени или убити?!Сигурен съм ,че тези деца няма да останат ж България и един ден ще се завърнат в Австралия.майката,ако наистина ги обичаше би трябвало за тяхно добро да ги остави или да отиде и тя да живее при тях.

Ей бълхясъл, кой ти е виновен, че нямаш лична хигиена и си хванал бълхи. Колкото и да те е яд България е много по добро място за живеене от някакъв си каторжнически остров пълен с отровни животни. Ти защо досега не си си разкарал комплексирания задник някъде на майната си?

Ами ! Би ли изброил с какво тук по-добре?

Това и аз помислих. Дали ще им даде добър старт в живота тук. Съмнявам се

Как определи, че децата искат да живеят с таткато при положение, че те са му отнети от австралийските власти и живеят в приемно семейство? И каква характеристика даде на майката? Все едно, че е твоята жена! Просто ти и такива като тебе заслужавате тази майка и вас да осъди!