Разследват изтезаването на деца в дом ”Хризантема”

Районната прокуратура в Габрово образува досъдебно производство за изтезаване на деца в скандално известния дом "Хризантема" в града.

Обратно в новината

Коментари - Разследват изтезаването на деца в дом ”Хризантема” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой полугламотен идиот написа тази статия? Направо си е неграмотен.

Виждам че жижнения опит на коментиращите е малък. Нека ви осведомя че до скоро самите лекари съветваха майки на новородени с увреждания да ги оставят в дом. Само който няма близко дете с увреждане може да е толкова безсърдечен. Нека ви кажа още, че всеки един от вас може да се окаже в същото безпомощно състояние за нула време.... Бих ви пожелал такива деца, но оо справедливо би било вие самите да се окажете зависими от "грижите" на тези гледачки....

българина обича да си изкарва злобата от неуспехите в живота си било на деца , било на животни , било на руснаци , американци и прочие ...

Направо се чудя, защо не са използвали още и този случай за пропаганда на наглата ИК?!?!?

Офелия Кънева е от Сливен. Атрактивната дама е била зам.-кметица на града по времето на Йордан Лечков. Кариерата на Кънева започва като представителка на Сливен в конкурса "Мис България". Спечелва регионалния конкурс за красота с дързък девиз: "С младост, интелект и пропорции всичко се постига!" В официалното представяне на Кънева като шеф на ДАЗД тя е рекомендирана като експерт с дългогодишен опит в областта на защитата на детските права . Всъщност е работила като такъв само 2 години в периода 2009-2011 г., в който е заемала длъжността директор на Дирекция Закрила на детето в Агенцията за социално подпомагане. Била е част от екипа на СОНИК СТАРТ ООД, която се рекламира широко по повод "Фестивал на цацата" в Кранево. Кънева е била стипендиант на ... Фондация "Отворено общество", което липсва в биографията й на новата длъжност!... Ето такива калинки назначава ББ и Герб в държ.администрация. Иначе Дирекция за Закрила на детето е синекурна организация за ... "лелки" с връзки!

За подобни престъпления уволнението не е достатъчно. Тук трябва ефективни и назидателни присъди, та всеки който си помисли за подобно нещо, първо да се сеща, че ще плаща скъпо.... Освен това трябва да се създаде регистър та тези същите да нямат право повече да работят с деца или възрастни със и без увреждания.....

Предлагам разследващите ПРЕДИ да си напишпат глупостите да изкарат поне едномесечен стаж там...

До ДИР - на този, който е писал статията, по-специално - заглавието, дали му е ясно значението на думата ИЗТЕЗАНИЕ или просто му е звучала добре и решил да я изпозлва.

колкото по-шокиращо е заглавието, толкова по ще се чете! Така ги учат журналята. За тях ИСТИНАТА е без значение. Важен е успехът и парите.

на едното видео цигането се беше омазало с лайна до ушите и жената го чистеше и онова продължаваше да маже. тя му подвикна и го плесна с парцала по ръката. изтезавааааанееееее! никой не го интересува, докога циганските мааали ще произвеждат мутации, в резултат на постоянен инцест и дивашка педофилия, докога ще си прехвърлят мутациите "на държавата", никой не го интересува колко получават тия жени за работата си и защо са принудени да я вършат за тия пари, но да се вряка по фейсбуци и форуми, да се вряка от дивана-първа жичка за водичка!!!

Никой не отрича че работата е неприятна и ниско платена, но липсата на човечност е ужасяваща. Я си представи, че това е твоето дете. Как ше се почувстваш тогава? Преди 30 години имаше един документален филм " Дом N8". Беше потресаващ. Отношението на персонала към тези деца беше ужасяващо. За съжаление явно нищо не се е променило....

Паисий

"Я си представи, че това е твоето дете." Ако беше моето, нямаше да го изоставя в дом!

Вместо да изтезават децата , по-добре да изтезават сътворилия заглавието на статията !

И детската учителка от Бургас,дето биеше децата в градината и ги обиждаше,я изцибаха от работа !Всеки си получава заслуженото !

Бах мама му ..изтезаване ?С какво са ги изтезавали лелките ..с електрически столове?как никой не обърна внимание на тези жени,че тези им бъркат и крадат постоянно от чантите им? Че нарочно си мажат лайната по стените ? Лесно е там където не си!

Колко време му трябва на "кавала" написал заглавието да си оправи тъпотията която е сътворил! Или той не вижда нищо грешно в него! Да беше учил поне до четвърти клас :)

Уволниха изтезателите и сега прокурорите лично се заеха с изтезаването.

Дали ще им плащат? Бой с тояга 1 час - 30 лв., душене с каиш, игли под ноктите и т.н.

Уважаеми ДИР,все по-често напоследък чета нескопосано написани статии от ваши журналисти.Включително днес отново имате много досадни грешки и в заглавия ,и в тесктове.Тези ваши служители имат ли завършен 11 клас ?? Грешките,които допускат,мого да обясня с факта,че са отсъствали перманентно от уроците по български език и литература.Друга новина с всякакви грешки- по повод средния пръст на един известен бивш затворник,сега изпълнителен директор...

прокурор да изтезава..някак по професионално изглеждат нещата!

Вече опитни прокурори ще изтезават децата.

За прокурор са тия прокурори!

Закона трябва да е безкомпромисен към такива хора!!!! Държавата трябва спешно ( да, думата е "спешно" ) да установи законови рамки, и да се ангажират истински професионалисти, които с желание да работят с тези деца.

Зърнете заглавието на статията!Какви специалисти сте,какви професионалисти?

И те са като всички останали - нямат си хал хабер каво работят и що са живи изобщо! Горките деца, не стига че възпитателите ги изтезават, ами и прокурорите запретнаха ръкави ...