Три деца пострадаха тежко при игра с пиратки

Три деца пострадаха снощи при игра с пиратки в столичния Южен парк и са в болница.

Обратно в новината

Коментари - Три деца пострадаха тежко при игра с пиратки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

учители и лекари все заплати искат а ето тук са виновни те защото едните не са възпитали децата а другите не са ги излекували онези дъртите нерези от БАН да фанат да измислят пиратки дето да гърмят в ръката без последствия иначе затваряме тази хралупа наречена БАН и разпродаваме сградите за масова приватизация на частен фонд

Напоследък е тенденция да се гърмят пиратки в парковете. Онзи ден по обед в Парк "Гео Милев" група ученици гърмяха на метри от майки с колички. Когато се обадих на 112, първият оператор ми отговори с ироничен тон: "Госпожо..." и затвори. След второ позвъняване беше испратен сигнал до община "Слатина". Къде са общинските служители по контрола, вероятно в някой топъл офис чакат 13та заплата?

Това нещо трябва да бъде ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН! На колежката момчето като малко дядо му го ослепил с бомбичка! сега вече младеж-никой не го иска на работа! Забавление за момчета, които никога няма да видят казармата, няма да чуят как трещи"Калашников", няма да усетят как гърми гаубицата...След това няма и да помислят за пиратки!

Преди 3-4 дни влизам в Ю. Парк от западната част и на алеята над моста 5-6 момчета 13-15 г. със много пиратки започнаха безогледно да гърмят,едва се измъкнах. Тия хлапаци са без ангажименти и се чудят какво да правят. Ще има още.................

... да беше ги убило. Деца били, то това са уродчета, бъдещи престъпници!

Специално за пиратките, закона трябва да е такъв, че ако се хване търговец да продава на деца, присъдата да е като за опит за убийство!Това е в пъти по-опасно, отколкото да им се даде алкохол или цигари.Ако пък са си ги набавили от къщи да се преразгледат родителските права и яки санкции, защото то може да осакати не само себе си, а и неподозиращи минувачи, отделно че и пожар е лесно да предизвика.Цялата работа идва от неглижирането на проблема, ниска култура, но и бедността.Къде по-ефектни и безопасни са искрящите фойерверки с фитил, но те струват скъпо, не става да се купят за левче, което всяко дете ще намери в джоба си.

Чудя се дали да ми е жал или не. Обществото явно изпитва перверзно удоволствие, че "мъжките им момчета" през цялата година гърмят с най-различна пиротехника. Деца без родителски надзор, най-често деца на пияници и неприлични жени. Изпуснати деца, за които и на които обществото плаща. Крайно време е да се въведе изискване, родителите, които получават помощи и добавки за деца, да отговарят за тяхното възпитание. ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ИЗПОВЯДВАМЕ - ЩОМ ПОЛУЧАВАШ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЪЗДАВАШ КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ - УЧЕЩИ И ВЪЗПИТАНИ ДЕЦА. Ало-у, ЛИБЕРАЛИТЕ, нещо да кажете, нали направихте здравето, следователно и човека СТОКА?! За да си пълните джоба, и добре го напълнихте, РАЗЛАГАЙКИ ЧОВЕЧЕСТВОТО, а наш Ганьо, горкия, толкова лесно се разлага, саморазлага. Защо не искате и от децата да отговарят за постъпките си!? Детето разбира, че ако го удариш ще го заболи, е,з ащо "не разбира", че удареното от него дете ГО БОЛИ. Ами, защото отвсякъде го учат на "първенство", на надмощие над другия, на насилието, като средство за успех - филми, музика,"литература", спорт - всичко ти набива в мозъка насилието като начин на живот, агресивността като стил на поведение, особена "гордост". В резултат - убити деца от деца и младежи, разкъсани телца от употреба на оръжие и пиротехника, подлудявани трудови хора от неистови денонощни гърмежи. Но хората тъпо мълчат. Тъпо! Затова обаче, има държавни органи, чиито служители се заплащат от обществото, но тези органи не се усещат в обществото, а обществото не усеща тяхното действие. Къде е кварталният полицай??? Колко пъти е минал по кварталните улици и междублоковите градинки, които са се превърнали в места з простащина, секс, наркоупотреба, чупене на стъкло, което да наранява малките... Но майчетата седят на надраните, новобоядисани от общината пейки, в ужасна мръсотия, димят и хвърлят аристократично фасовете и ... мълчат...А когато им пребият детето, вият и обвиняват всеки друг, но не и себе си.

Преди години на нова година празнуваме по домашно и по едно време чувам някакво квичене. Викам си на акъла "Кой е този идиот, който коли прасе баш на нова година" - излизам да видя на двора - той съседа се опитвал да подсилва някакви пиратки и те му откъснали ръката до рамото. Оня се въргаля на земята все едно има епилепсия. навсякаде кръв, кокали- сънувам го и досега.

Преди десетина години слязохме пред блока с децата да пуснем ракета.Прочетохме и спазихме всички изисквания,но тя вместо нагоре,тръгна на страни.Разбягахме се и едвам се отървахме от нещо страшно.Направо не искам да си спомням.От тогава децата ми не искат да чуят за пиратки,а вече са големи /над 18/.

... от тогава викаш, а преди това мозък нямахте ли, да разберете говеда тъпи, че пречите на интелигентните хора с пиратките! Уроди!

И какъв е проблемът търговията и използването на пиратки и друга пиротехника да се забрани? "Демократичните устои" на обществото ли ще бъдат засегнати? Или изконното право на гражданите да изповядват чалга култура? Или пък ще бъде нарушен световния обмен на китайско, дето и безопасността на гърменето му е същата, като качеството на "марковите" му парцали и обувки, които ни доставя в контейнери, в които ако питат изпращача какво има и той не може да каже.

Пак ще бъркат адски смеси с миниум и бронз, карбид, настъргани кибритени клечки, селитра и т.н.

Да, но само най-големите дебили. Което ще е съществен успех, предвид огромния дял на умерените такива, в обществото ни.

Ех,дечица...... Според мен трябва да се забранят със закон тези пиратки, а родителите да обясняват колко са опасно и да контролират децата си.Когато бях дете преди 50 години ,имахме други развлечения.

Никога не съм докосвал пиратки,възпитах и синовете си да не докосват неща,които могат да ги осакатят. Всичко е въпрос на възпитание на децата.Къде са родителите? Най вероятно купуват пиратки на децата си??????????????

Преди дни прочетох в соц. мрежа че в един от големите ни градове Пловдив Русе ,че кмета на града със заповед е забранил използването на опасната пиротехника за празниците.Защо и другите кметове не последват примера му,ако не на цялата пиротехника то поне на по-опасните пиратки

Тук-там кметовете се мъчат да налагат някакви забрани, но как да успеят, когато Сульо и Пульо продават за левче по кутия пиратки на всеки ъгъл, а по улиците и по стадионите се води истинска война! Не знам докога ние ще бъдем най-безконтролния пазар на многовековната китайска индустрия за фойерверки...

Колко умен трябва да си, че това да ти носи удоволствие?.... На някои индивиди гънките не им стигат и за самосъхранение...

Ужас. Горките деца.

Зрива който се чу бе от бомба, не пиратки.. не знам какво бяха правили .но едното дете бе без пръсти... ето заради това без фитил не купувам..

А защо купуваш? Защо трябва да се стряскат хората? Какво е това "удоволствие", с което се будят и разплакват малки деца и се безпокоят болни хора?