6 деца са в Пирогов заради дъвки с изтекъл срок

Шест деца са приети в токсикологията на "Пирогов" със съмнения за отравяне с дъвки с изтекъл срок на годност.

Обратно в новината

Коментари - 6 деца са в Пирогов заради дъвки с изтекъл срок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я, стига. Не вярвам, че в дъвките е проблема. Кой знае какво друго са яли - в лавката или стола (кетъринг). Укриват истината според мен.

Престанете глупости да пишете.Проблема на децата е бил да не влизат в час да ги изпитват и са се нагълтала ако с дъвки и са получили позиви и болки като при разстройство.това го признаха те .кой каквото си направи......

Егати изречението: Може би сорбитолът е предполагаемо, може да предизвика някакви коремни оплаквания", допълни Гешева.

искам да кажа на човека, на когото му се повръщало от думата Банкя, че в това градче живеят най-обикновени, нормални, дружелюбни хора и който не вярва, нека да го посети, пък тогава да прави коментари. Второ, хората в Банкя по никакъв начин не са облагодетелствани, не им падат пари от небето, работят, за да си изкарат хляба. Трето, като майка на две момчета, учили по осем години в това училище, напълно подкрепям мнението на един от коментиращите, толкова много пари са ми искани, докато децата ми учеха, че бях истински щастлива, когато се махнаха оттам. Директорката е най-лошото нещо, което е могло да се случи на 78 СОУ, но за жалост е несменяема. А относно дъвките - това може да се случи навсякъде.Дано децата се оправят!

Да ви еба майката, скапани търговци!!!

Яли са дъвките? Бе вие с главите си ли сте? Не са бебета, а 12г. деца!

Ха, аз съм вижда по-прости на по-голяма възраст.

Колкото сорбитол да има в една дъвка пак е с пъти по-малко от изкуствените подсладители в безалкохолните дето въпросните ученици със сигурност се наливат. Та явно проблемът е другаде, ама пак ни баламосват. Но въпросните подсладители са си много вредни, но ги блъскат навсякъде, защото са много по-евтини от захарта.

Тия дето уж ги интересува оцеляването на българския народ, няма ли да пропроверят митничаря дето е допуснал опасните дъвки? Или не могат да го намерят, щото си почива на вилата си на чашката на язовира?

а ми то, ако митничаря почне да дъвчи всички дъвки, после трябва да ги продават в магазините за втора употреба бе!

lu4ka

познавам лично директорката на училището. Няма такова крадливо същество на света. Може би само агент Буда я изпреварва. Тая жена, смъква кожата на родителите, за всичко, което може да се сетиш. Плюс кражбите по европейски рограми. Няма такава гад.

да! и лично им е раздъвчила дъвките, да е сигурна че ще идат в пирогов!

lu4ka

Не, за пари е готова да пусне всеки да продава боклуци в училището. Всеки, без значение, какво продава.

Дишали са въздуха в Банкя. А той е отровен. Какви уроди израстват там!

То и ти май си подишал подобен.

Сорбитолът има леко слабително действие , но чак до "Пирогов"!? Яли са от храната в стола и там е източникът на инфекцията.

важно е бока да е добре, че в тая банкя... да се свети името му, да бъде царството му, жив и здрав да е!

Захарта била "отровна" и "вредна"?!? Затова пасете дъвки с химикали и серете и повръщайте, щото захарта беше "бяла отрова", нали така!

Сорбитола и някой други полиоли се използват като подсладител в дъвките, защото не предизвикват гниене по зъбите. Иначе подслаждащия им ефект е 60-70% спрямо захарта (захарозата). Напоследък освен полиоли (главно сорбитол и ксилитол), в дъвките се слагат и аспартам или сукралоза. Иначе едно от приложенията на полиоли в медицината е точно дифузионния ефект, като манитола се използва най-широко.

Що при тия корумпирани доктори от Пирогов, бре, дето само за бой стават, а като се насерем, бегаме там? Па разкарайте ги по домовете им, да ги лекуват собствените им родители!

Дъвча дъвки със сорбитол всеки ден, от години. Явно хлапетата са погълнали много дражета наведнъж за да се получи тази реакция. Същия ефект може да се получи и от поглъщане нма голямо количество паста за зъби.

При поглъщане на по-голямо количество паста за зъби ще има доста повече странични действия, обаче.

Отравяне от дъвки ? Не знаех че може. Аз бих по-подробно изследвал децата - напр. за разни други работи, които не са за дъвчене. . .

Е нали са проверили за ония неща, дето са за смъркане и пушене, и резултата бил отрицателен...

Прочетох в "новината" Банкя, само на мен ли предизвиква позиви за повръщане думата "Банкя"?

Oбикновени дъвки със сорбит вместо захар, то и да изтече срока няма страшно. Щом за това децата са в Пирогов, то далеч по-основателно е всички купувачи на хранителни стоки от магазините да минават периодично през Пирогов, защото повечето стоки са с изтекъл срок и са преопаковани и преетикетирани, а тези които са замирисали са сготвени на щанда топла кухня или преработени в друг продукт.

същите симптоми имах миналия месец, а не съм яла дъвки, понеже съм с протези и не дъвча дъвки, беше си грипен вирус, температура вдигнах чак на третия ден

Аналогичен случай и тук, само че днес. Насрах се от развалена зелева манджа.

наяло се с дъвка и го заболяло коремчето, а да видим татко дебил и мама дебилка кого ще съдят

Само Южна Корея! Долу Северна Корея! Да са ни живи и здрави южнокорейците, все тъй да тровят децата ни. Много модерна държава са. Всичко е модерно при тях. И дъвките.

кой пък те трови тебе и децата ти бе, да не сте хлебарки че някой да ви трови.

Първо, щом са южнокорейски, значи е възможно да са радиоактивни - ей къде е Северна Корея с нейните ядрени амбиции! Второ, след като това се е случило в Банкя, значи целта е бил Премиера и се потвърждава първото, че това е севернокорейска комунистическа провокация! И всичко е заради това, че сме стратегически партньор на САЩ, НАТО, ЕС, ОСИР, ЦЕФТА и Турски поток!

А в лудницата дават ли дъвки на експертите?

Слава Богу, че Премиерът е добре! Разбира се и ученичките...

На Дедото ,,дъвката,, срокът на годност изтече още миналия век, ама азе си я дъвча почти сека вечер и нищо ми нема..? ..просто качествен матриял. .

Да живей!? Дедото, бе.

От наркотиците с изтекъл срок- нищо им няма, от дъвките- натровени... Шантава работа...Еврогейски ценности...