Никой не знае къде са стотици деца бежанци без придружител

Омбудсманът Мая Манолова ще сезира ДАНС заради данни, че от България се изнасят деца бежанци, които са без придружител у нас.

Обратно в новината

Коментари - Никой не знае къде са стотици деца бежанци без придружител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това защо е допуснато въобще -децата да са жертва на трафик,няма значение дали са наши или чужди- на някой трябва май да му отлети главата

На какво основание се карат непълнолетни да подписват декларации и каква правна стойност имат тези декларации? На какво основание се извеждат непълнолетни от България без съгласие на техните родители? Важи ли изобщо българското законодателство, че и европейското, относно тези деца? Къде мога да дойда и да си взема 3 момиченца на 12 години...да си ги "гледам"?! Ако се усетят "бежанците", ще "свалят" луди пари от държавата България в Съдът по правата на човека. България ще плаща както и досега за глупостта си, че Правото и е на "ръбът на Закона".

Българското законодателство е за парлама! Малко по малко политиците ни - еничари подписаха ред тайни договори, с които утвърдиха американското законодателство като върховно и европейското на следващо ниво. Така всеки иск от страна на чужд олигарх (корпорация, инвеститир) се ползва чуждото законодателство т.е. решава се под чужда юрисдикция и в чужбина. В негов интерес, на чуждия олигарх. Искове от български юридически лица се гледат по българското законодателство, решенията на които нямат юрисдикция над чуждите олигархични корпорации/картели т.е. ползата пак е за чужденеца! Накратко - отношенията са в традиционните от векове за "цивилизования" свят рамки "робовладелец-роб"

Ами и ние не разбрахме как те избраха на той пост и за чии интереси си там. Пост, който посмъртно не можеше да бъде зает от БСП активист. Каква е била тайната уговорка.

След като европейските жени,следвайки някои от европейските "ценности" вече не стават и затова,за което са създадени -да раждат деца,търговията с деца ще ескалира все по-бързо.

Ха здрасти, те не знаят къде са хиляди пълнолетни, влезли нелегално в страната ни, тя за малолетните се загрижила. Тия домове за бежанци не се ли охраняват или и там полицията срещу пари ги пуска свободно навън и после край, иди ги търси. В цялата политика с "бежанците" има нещо много сбъркано, но някому е угодно да не се оправи.

Къде ли са? Може пък да са скрили от много проверки на заптиета за нелегални шармикадзета при РомитЕ. Те са сходни на вид, манталитет и поведение

Търсете децата в Косово, в банките за органи! 30 000 задържани само миналата година!? Още толкова задържани, още 15-20 хил ще ни бъдат нати и още два пъти по толкова ще навлязат тази година. Искам да питам - точно колко необвързани млади мъже, без образование и перспективи са необходими да се спретне една гражданска война? 100 хиляди? 200 хиляди? Колко време имаме, докато те разберат че нямат никакво бъдеще и се хванат за оръжието за да си извоюват място под слънцето?

Да се чете: "Още толкова незадържани, още 15-20хил ще ни бъдат върнати"

За кръста, който си е сложила - деколтето трябва да е малко по-високо.

Според теб, по-добре с бурка и полумесец ли?

Има начин за справяне с проблема, но, интересно защо, тези, които трябва да решават проблема или не могат, или не искат, или някой не им разрешава (последното е конспиративна теория). Но няма нищо конспиративно на тези мигранти да им се осигурят нормални условия до изясняване на техният статут. Имаме достатъчно изоставени казармени райони, които са били пригодени за живот на стотици войници! Нека отново ги пригодят с всичко необходимо, като в интерес на мигрантите, за тяхна безопасност, да бъдат строго охранявани и да не се разрешава напускането им без придружител. Там ще им бъде осигурено всичко - храна, облекло, отопление, медицински грижи и училище за нуждаещите се. Най-характерното при тези мигранти е, че 99%, а и повече, са без документи! При това положение е наложително, отново с цел тяхната сигурност, да бъдат отделяни мъже, жени и деца. Не може "на доверие" да се приема, без никакви документи, кои са родители на децата или съпрузи. Това би подтикнало тези "мигранти" да не "губят" документите си, с които могат да установят своите семейства. По този начин децата и жените ще бъдат защитени от издевателства. Това е начинът да се реши проблема с жените, децата и всички останали проблеми.

За първ път чета от теб един коментар който изразява грижа към другите. Слагам плюс.

Ми въпросът за "децата" (особено "непридружавани деца") е доста спорен. Записват ги, че са на толкова години, на колкото кажат че са. Лъжат - по-лесно се получава статут, по-лесно се "възстановява емейството" (т.е. докарват останалата част от родата в съответната страна), по-добри условия на живот и грижи, по-лесен достъп до малки момичета и т.н. В Швеция вчера осъдиха мигрант убил млада жена от персонала на бежански център - бил 15 годишен, а се оказа на 30. Общо в Швеция установиха, че около 70% от непридружаваните "деца" всъщност са над 18 години (простичко изследване на зъбите го доказва), като някои са около 30 годишни. Разбира се, веднага скочиха правозащитните организации - тестовете били нарушаване на личното пространство, били в нарушение на правата на бежанците...

Препоръчвам филма "Робство" с участието на Келвин Клайн. Със сигурност има голяма доза сходство със съдбата на "децата бежанци" и тези от филма.

Майче ,тичай да ги търсиш!По цели нощи не спя и се чудя и мая къде ли са малките джихадистчета,ще имат ли достатъчно бомби?

Т.нар. "демокрация" - "власт на народа" е само маска на демонокрацията - власт на демоните.

ако човек се замисли... някой лъже, че демокрация не е власт на народа. Още в древността това е било власт на определена прослойка. Така е и днес. Прослойката държи властта, а останалите пускат бюлетини или викат по улиците, като си мислят, че това е самата демокрация.

извинете, грешка! Да се чете "някой лъже, че демокрация Е власт на народа".

Пха, че то и дори да не им подсвиркват съм виждал много българки с араби, ту,рци, и тия от близкия изток.

Да ве и аз съм виждал българки с тая па..плач, много им е ниско нивото. Расовата чистота при българката е занемарена.....

или вече са готови да ги пращат с бомбите - то друг вариант няма.

Бедна ти е фантазията.

Прав е "колегата" трансплантолог.

Страната се нуждае от ревизия на законите, така че пиле да не прехвръкне през южните ни граници! Мая и Линда Ауанис да съберат чаветата и да си ги гледат дОма! Ако искат, за ваканциите да ги пращат на вилата на Меркел! А не, с общи държавни пари помен да правят! Когато икономиката и броят българите достигнат нивото от 89-та, може да мислим и за другите.

няма време за това...да се мобилизираме и да ходим на границата...може би до дни тук ще стане страшно...Мая се загрижила за децата бежанци...на път сме ние самите да станем бежанци...представете си нашата армийка,как ще ни опази от 3 те млн,които в момента се събират от цяла турция към нашата граница...

Полицията като не си върши работата, трябва ние гражданите да вземем мерки, една телевизия снимаше и тия като бяха събрани там като минават жени по лъвов мост ги освиркваха. Купете си боксове, ножове, че настанаха май пак хайдушки години.

кой още вярва, че тая е омбудсман на българите?

Кой още вярва, че "омбудсман"ът е омбудсман.

Ако ги набутват по две по три в чувал и ги хвърлят в Дунава, ще се знае точно къде са. Тогава администратично-бюрократичните проблеми отпадат.

През 20-век се извършиха престъпления през ПСВ, точно преди 100 години, извършиха се и престъпления през ВСВ, извършиха се и по време на Студената война... Престъпления, от политици, от военни и от касапи!!! В днешно време се извършват същите престъпления, в Ирак, в саудитска арабия, в турция, в Афганистан, в Сирия, в Африка, и в много други страни по света... Голяма разлика не виждам, както не виждам и желание от водещите политици в света да се справят с този проблем... Жалко за тези деца, жалко за техните родители... Жалко и за бъдещите жертви на бъдещите конфликти, които много лесно, за няколко години заложиха в Европа, а и по света!!!

бъдещите жертви,както се очертава ще бъдем ние..

Четох за такива деца в Швеция. Пергиши от Афганистан на по 18-19 ходят на училище и участват в състезания по бягане с 12 годишни и ги разбиват тотално. Никой не може да им каже нищо. Пародията е пълна.

да същото е във финладния...18-20г ,ходят на училище с 14г....представи си какво им е на момичетата ...луда работа...някой видимо не изглежда на възрастта,за която се представя,но ти си длъжен да му вярвяш...

Погрижи се за българските деца, за родителите ни, за пенсионерите и бездомните, че тогава ,ако останат време и пари ,обърни внимание на другите. Те ще се размножават, а ние не останахме. Голям приоритет са ти тези деца, дето и родителите им ги ползват за щит.

Шеф на Герберска строктура, както и Касапин- ветеринара, По право ни се поднасят белите бъбречета, мила мойя, майно ле, Майно, юнашка, та Гербераска!

и от кога Мая е от герб...малоумник

"Строктура", а? Соцпамперс трета употреба пише стихове.

Научи българския език, неграмотнико!

Боже Господи !! Не мога да повярвам. Какви идиоти има в България. Децата стават такива , какъвто пример им даваме. Няма значение от къде идват.

точно ти, колко деца приюти и им даваш пример ... ако не са в семейства,.с тях ще стане същото като с циганите от домовете..

Така е, донякъде - но от куче, агне няма как да стане.

може ли м.манолова да ни обясни , как изведнъж е стигнала до заключението , че са изнасяни и защо"държавата " дава права на тези , които го правят ! и кога най-после "държавниците" ни ще започнат да си вършат работата за която им се дават тлъсти заплати (ако изобщо си спомнят по какъв договор са назначени)???

тая Мая дрогирана ли е ...пияна ли е...като обудсман,не трябвали да се грижи за интересите на бълг.граждани от чийто данъци тя получава заплата...какъв зор са й децата бежанци..още цигани които социалната ни система да хрантути ли..Аман от лицемери

Майо , не ми се прави на хуманитарна работничка или член на бьлгарския хелзикси комитет. Дошло е време разделно! Трябва ни е бьлгарите да се пазим , защото нашите деца нападат .Няма ли достатьчно малки бедни бьлгарски деца за които да се погрижиш... Това твоето е демагогия!

а бе мая , с този кръст, направо си е секси бе!

ами да по -големите ги пускат да трепят из европа,а по малките може би наистина ги убиват...наскоро имаше статия .дали не беше и тук в дира..че редовно морето по гръцките и италианските острови изхвърля трупове с шевове по тях...Но не е и наша работа нито да ги търсим..нито да ги приютяваме...още повече яе и собствените им родители ги изоставят и подават,само и само те да се спасят...

с прокурор от Италия, който има данни, снимки и ръководи разследване за стотици и хиляди бежанци, които били "похарчени" на органи... милиони долари били пратени от/за Саудитска Арабия по следната схема: 1. Искаш да избягаш от войната? 2. Нямаш пари за това? 3. Продавай органите си и за теб ще бъде платено. Някои сили и изроди имат много доходоносен бизнес - война и бежанци. Всичко това е добре организирано и обмислено.

В АМЕРИКАНСКИТЕ БОЛНИЦИ В АБУ- ДАБИ И ТАЙЛАНД НИКОГА НЯМА ЧАКАНЕ ЗА ОРГАНИ :)) .. ПЛАТАШ СИ И ТИ ОСИГУРЯВАТ КАКВОТО ТИ ТРЯБВА .... :))

Направо да се разплачеш. Ама защо ли 99% от тези "непридружени деца" са все момчета на по 17 години (или поне казват, че са на 17, може и на 25 да са)? Някой да се сеща на каква възраст бяха последните атентатори из Европа?

А в Костинброд пък ОмбудсМая знаеше всичко...

Загрижете се за нашите български деца, как оцеляват,родителите им с какви трудности се сблъскват при отглеждането ми, болни ли са дуецата и как се лекуват, има ли къде да ходят на ясла, градина,училища какви са условията за отглеждане!! това също е важно!

Всичко това, което трябва ми изглежда невъзможно за изпълнение наистина.

Тук един чак ме разплака - от смях. Лъже та се къса. Военна рампа е създадне през септември 2013 г. Той успял да поживее там, пък и да израстне и да стане работодател... дете на бежанци 09.08.2016 14:58 Бежанци винаги е имало и ще има. Израснах в семейство на бежанци, които първо бяха настанени във фамозната "военна рампа". Днес съм лоялен гражданин на Р България, плащам данъци, давам работа на много българи...

Тя вече, трябва, да знае? Цвко, догз си я държеше! Може нещо да е научила, от МеВеРе фискултурника.

Имаше доста сериозно журналистическо разследване на немски журналисти. Разкази на рибари и жители на Лесвос. По качественото "месо" отива за трансплантации- бизнес за милиарди. Другите - по бардаците. Като връх на пирамидата се споменаваше и д-р. Кушнер /според сърбите Менгеле/ и неговата организация "Лекари без Граници". Деца без самоличност и близки, които да ги търсят. Направо шестица за умиращите милиардери! За съжаление филма и публикациите набързо изчезнаха...

Мая, седни си на задника, да отиват където искат тези непридружени деца, хич не ни трябват тук.После ще дойдат роднините им, семействата им и пиши ни унищожени.

Европа и в частност БГ се е превърнала в една гадна дупка ръководена от бивши комунисти, масони-сатанисти.Това разбира се не стана без вещото ръководство на САЩ и с мълчаливото съгласие на Русия.Господ ще ни накаже ако продължаваме да се примиряваме.

Мая Манолова - Президент!!!

Неведоми са пътищата Господни! От където дошли там и отишли!

А какво да пишем за нашият възхваляван "светец",/ да се не чува името му/, цар Борис 1-българоубиец, наложил християнството по най-жесток начин?

Време е властимащите да спрат с бибероните и залъгалките. Какво стана с "Островът на спокойствието"? Цитират се страшни данни: През 2015 година броят на задържаните лица у нас е 30 548. А колко са не задържаните, колко са останали у нас и колко са напуснали незабелязано страната, каква е статистиката за 2016г.? На 4 август International N.Y. Times публикува на 3 страници смразяващите разкрития: "Как клон на ИДИЛ създаде глобална мрежа от убийци". Борбата се пренася в Европа, доброволците от запада се обучават в лагери на турско-сирийската граница и се връщат в Европа. Не е загадка с каква цел, само меките китки от ЕС и най-вече демократичните Германия и Франция не са разбрали истината. Колко още атентата с жертви им трябват за да им узреят главите.

Цифрите наистина са страшни. Надявам се, че не са занижени. А колкото до "умните" глави в ЕС, цял живот няма да узреят.

а кога агенцията за бежанците ще оповести на колко лица е дала статут,за последните 2г...и на какво основание...а пък колко са тия без никакви документи натъпкани по разни апартаменти и свободно разхождащи се сред нас ..едва ли някой в тая държава знае..