5-ма ученици с Голф удариха дърво, 2-ма загинаха

Тежка катастрофа с петима непълнолетни, от които двама починаха, стана в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - 5-ма ученици с Голф удариха дърво, 2-ма загинаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заебете ги тея таратайки, MERCEDES-BENZ е истината!

не е омраза - просто всички селски тарикати купуват Голф, защото не могат да си позволят бмв или ауди. и гъзареят по същия начин. То се вижда какъв е резултата. Както каза някой преди мен, добре, че не са отнесли някой съвсем невинен пешеходец. а на оживелите трябва да се потърси отговорност защо наистина са поощрили неправоспособния младеж да управлява.

Давайте момчета! Все така. Това е добър начин да се поизчистят боклуците, преди да са станали по-големи боклуци. Айде живи и здрави!

Браво за коментарите на Иво и Nicksun. Точни и на място. Напълно съм съгласен с вас.

Ти си много опасен, знаеш ли? Защото си абсолютно убеден в правотата си. И през ум не ти минава, че баща ти е бил безотговорен родител, щом не е разбрал, че неведнъж си карал колата му. А е трябвало да разбере. Сега се молиш децата ти да имат поне твоя акъл?! Т.е ти се правиш на ударен, когото вземат колата ти ли ? молиш се бог да пази родителите от грешките на децата им, а твоята роля къде я виждаш? Четейки това, което си написал, се убеждавам, че наистина има родители, които не се притесняват от факта, че непълнолетните им деца карат колите им.

Dobre 4e ne sa ublili nqkoe semeistvo koeto se e razhojdalo po aleqta,a za takiva kompleksari koito karat s nad 100 (tezi mai karali s 160 V GRADA ) mnooogo otdavna ne mi e jal !!! jalko za roditelite.

Родители, носете ключовете от колите винаги във вас. Не се знае кога може да стане беля и с вашите или дошли на гости у вас деца.

КЪДЕ СА РОДИТЕЛИТЕ? Моите ключове винаги са били на открито място. И двете ми деца имаха искаран курс още преди пълнолетие. Да карат колата ми? Нямаше такава опция! На ум не им е минавало даже. А децата ми (и днес) са си най-нормални идиотчета. Но съм набил в тъпите им тикви какво може и какво не. Бог да прости децата! Те не са виновни с нищо.

От всички коментари свързани с марката на колата останах с впечатлението че маи щеше да е по добре ако бяха загинали с бмв или ауди примерно.Откаде такава злоба към наи масово купуваната кола в света незнам.

ot tezi filmi i igri detsata niamat chuvstvo za samosahranenie mnogo barzat da porasnat a i niamat tsennostna sistema s tazi pomija koiato gi zaobikalia....bog da gi prosti

Жалко за дърветата - сигурно доста са пострадали при удара!

как детето е взело ключовете на родителите ,,,,,,,,,,, можели такова безобразие за това загиват хората днеш но време

Боби , по принцип добре го казваш, ама само да те питам: Ако си баща, какво ти пречи през деня да носиш ключовете от колата със себе си, а вечер като си лягаш да си ги пъхаш под матрака? Резервните - в сейф. А? Проста схема, не мислиш ли?

До М.Петкова (30.09.2009 г. 16:33ч.) Аз пък не мисля, че си права. Разбира се, част от неразумните постъпки на тийнейджърите можем да отдадем на младостта, но по твоите думи, излиза, че всеки 15 годишен трябва поне веднъж да открадне ключовете на баща си и да си понесе последствията, за да стане човек. Е, не е така! Аз съм на 26 г. и уверявам, те не съм си и помислял някога да взема ключовете на баща ми, за да поджиткам из квартала. А честно да ти кажа, не си спомням и някои от приятелите ми или съучениците ми да го е правил, въпреки че, съвсем не бяхме ангели и даскалите бяха пропищели от нас. Просто в семейството и в училище ни се втълпяваше НЕОБХОДИМОСТТА от това да сме отговорни към себе си и към околните. Нужно ли е да споменавам и ролята на различните извънучебни занимания които повечето хора над 25-30 г. във форума си спомнят добре? Сега най евтиното и достъпно занимание за младежите е патронче водка или 2-литровка бира, Планета Пайнер по кабеларката и 10 лв. за газ на Гоуф-а. Хайде да не си кривим душите, всеки е наясно, защо се случват трагедии като тази и кой е отговорен!

Катастрофата става в населено място, къде е полицията, толкова често млади хора правят скоростни отсечки и няма кой да ги спре, това ни донесе проклетата демокрация, както някой писа чалгарско поколение, родителите са заети със себе си, да пият и да хойкат, а не си контролират децата.

Класика. Добрич. Голф. Делнична вечер. Малки тарикатчета. С 1-2 непълнолетни тъпанарки. (кой нормален ще се качи на автомобил, управляван от 15 годишен дришльо?). Родителски контрол - нула. Без книжка. Вероятно алкохол. Комплекси. Чалга. Без колани (трима от героите изхвърчали от автомобила) Газ. Още газ. И после по реда си - несъобразена скорост, изгубил контрол , две дървета.. и край. Колко прозаично.. Кой му е виновен на тоя тъпак - полицията, КАТ, комунистите или Бойко???

Учудващо е,че говорите за това как родителите са за упрек и е трябвало да не им дават ключовете ,НО НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ МНОГО ОТ ТУРСКИТЕ РОМИ И РОМИТЕ НА 14 ГОДИНИ ВЕЧЕ ДАЖЕ ИМАТ ДЕТЕ ИЛИ ДЕЦА,И ЧЕ В СРАВНЕНИЕ С РОДИТЕЛИТЕ СИ,СА ПО-ОТГОВОРНИ -ПРИМЕРНО БИХА МОГЛИ ДА СЪВЕТВАТ БЕЗОТГОВОРНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ С 13 ДЕЦА ,НА АЛКОХОЛ И КЕБАПЧЕТА ,ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ И ПО-ОХРАНЕНИ ОТ БЪЛГАРЧЕТАТА,ПОМОЩИ И НАРУШЕНИЯ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД -ТЕЗИ ДЕЦА СЕ ОПРАВДАВАТ,ЧЕ НЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ ЗАЩОТО ГЛЕДАТ ДРУГИТЕ ДЕЦА НА БАЩА СИ ИЛИ СВОИ ДЕЦА,ВМЕСТО БАЩАТА ДА ГИ НАСТАНИ В ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ ДЕНЯ,ЗА ДА БЪДАТ С ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕНИЯ ЗА РАБОТА ЗА ДОХОД И ДАНЪЦИ,ТЕ СЕ ЖЕНЯТ ЗА ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА НА 13-14 ГОДИНИ /ПОМОЩИ/, И всяка година ,случайно без да искат забременяват и раждат по едно дете ,докато са безработни ,без да имат трудов доход десетилетия И ОСТАВАТ ГЛУХИ ЗА ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ АЛТЕРНАТИВИ ДА УЧАТ,ДА РАБОТЯТ И СЛЕД ПЪЛНОЛЕТИЕ ДА СЪЗДАВАТ ДЕЦА

На първо място бог да прости децата!! Обаче не мога да се въздържа да не опровергая идиотските ви коментри. Какво значи Родителите са виновни, Съд за родителите и тем подобни. Абе вие Луди ли сте бе хора. Друг пък ми коментира, че неговото дете не било крало колата му. Че ти окъде си сигурен бе келеш. Моя баща и до ден днешен не знае че съм взимал много кратно колата му преди да взема книжка, нищо че вече и аз отдавна имам деца.. Че нали ако беше разбрал, да ме е скъсал от бой и въпреки, че съм знаел какво ме чака, пак съм взимал ключовете, но както обясни по-напред един колега, всичко жеше въпрос на дебнене на подходящ момент и много внимаване да оставим колата по същия начин, покойто съм я взел. Дори и бензин си сипвах, за да не разбере баща ми че съм я карал. С една дума бог да пази родителите и да имаме всички късмет, децата ни да имат поне нашия акъл, че като крадат колите ни да не вършат глупости. Това е истината, другото са идиотски приказки, на смахнати люде, които не знаят какво говорят, като обвиняват родителите.

Ужас!!!Докога,ще се случват такива неща???

Сега няма ли някой да каже, че дърветата са виновни??? Защото преди време някой (най-вече BTV) каза, че билбордите са виновни за ПТП-та и загинали...

svoboda e seki da si nosi posledstviqta ot napravenite dela i vzetite re6eniq na 15 na 5 na 105 nqma zna4enie seki si nosi sam glavata na ramenete

Не знам дали шофьрската книжка е от значение днес! Нито курсовете са това което бяха,нито можеш да научиш това което се учеше преди 15 години! А и тогава курсът продължаваше поне 6 месеца! Тогава се учеше всичко - от устройството на автомобила до това как да си смениш спукана гума! На 15 години ние все още играехме на криеница и ластик. За съжаление и моите синове са в това подрастващо поколение и незнам дали ще мога да ги опазя от пороците на днешното време! Бог да ги прости!

Аз не карам GOLF,ама защо сега колата ви виновна...и с Jetta да беше или 318i,Corsa,206,307,S все едно и също... поне в такъв момент не злобейте ве хора...ние за тва сме на тоя хал. Утрепали се децата заради едното,което е било глупаво...майка му и баща му са за линч. Айде и стига вече нелепа смърт.

кофти работа. ами ако имаше спирка с хора на нея??? вместо двете дървета? к,во правим тогава??

Даже и да е имало книжка момчето,каква полза от това! Нима шофьорските курсове днес позволяват на кандидатите да се научат на нещо повече от газ,съединител и спирачка? Колко трае един шофьорски курс? А колко траеше преди 15 години? Учеше се всичко.На 15 ние все още играехме на криеница и ластик! За съжаление и моите синове са в това подрастващо поколение и дано успея да ги опазя от пороците на днешното време! Бог да ги прости!

Отговарям на въпроса Ви - нищо добро и перспективно не е направено и по-лошо, няма и да бъде направено, казвам го не със злорадство,а със съжаление...

не мисля, че държавата, общестъвото или чалгата са виновни. За срванение през 1988 моят девер тогава също 15 год беше взел ключа за нашият скапан прясно боядисан москвич, като е пребъркал чантата ми . Тогава нямаше Голф, чалга, партии и скорости. Но го направи и си понесе последствията. Сега е мъж, семеен , отговорен, с дете на 12 год. Това е присъщо на младостта. Забранените неща с анй-сладки, а тинйнеджърската възраст е период в който се разбиват ограничения. не оправдавам децата, нито родителите, но моля ви бъдете снисходителни...... утре може и да се случи с вас и вашето дета....., най-вече, че на 5 семейства животът им от днес се преобърна...... Мир на праха на загиналите .......

Kakvo se chudite? Tova e sled 65 godini komunizam...

Препоръчвам и на други родители да си учат децата да карат, това очевидно е полезно за естествения отбор. Нали никой тук не си мисли, че тези деца са родени с умения за шофиране. Все пак някакво обучение е нужно, за да подкараш кола, нали?

Za6to roditelite spqt?!?!

Стига с тези тъпи коментари!!! 15-годишният Данаил В., който няма шофьорска книжка, е управлявал Фолксваген Голф и поради несъобразената скорост изгубил контрол над колата и се ударил последователно в две дървета. Как да има книжка на 15 г. все едно коментар - мъжът който не е забременял. Колкото до това явно не му е за пръв път. Що моето не вземе да кара колата ми? Ами защото така е възпитано и никога не е провокирано да нарушава нормите.

Ще приемем ,че си с психично заболяване и ще подминем коментара ти. Лека им пръст на дечицата , а родителите са за бой! Ключове се крият или поне има възпитание да не се взимат! На мен до 19 годишна възръст не ми е давана кола. Трябва отговорност у всеки родител, но ГОЛФ ясно ,,то това е диагноза , повечето са безотговорни към своя и живота на другите.

Абе какво ви става на всички...съдилища, 30 години в затвора, яки дела, кой му ги бил дал, не знам си какво уи прочее глупости...кой му дал..ами естествено, че никой - взел си ги е. Тийнейджър...толкоз му е мозъка. Да си заключват ключовете от колата ли ?

Така е! На 14г. краде, убива, изнасилва, изнудва, краде автобуси и коли. Та, това са си дечица, те просто си играят. Оставете децата на мира. Като се изморят, ще им мине. А сега сериозно: Това е резултата на т.н. - ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ. Някой да се замисли, за 20г. нещо добро и перспективно да е направено в тази държава.

ЕЕххх, Голф, мечтата на всеки самоубиец! Жалко за децата ! Не са го знаели!

Vidqh katastrofata ot blizko. Ujasna rabota. Neznam s kakva skorost se e dvijel avtomobila no ednoto darvo be6e otse4eno na okolo 2 metra nad zemqta a kolata se be6e usukala okolo drugoto nqkade na 2,5-3metra. Napravo nemoga da povqrvam 4e ima oceleli!!!!

евала на Никсън за коментара. не коментирайте следствието... коме причините за безумствата по пътищата. да живее БКП!

Давайте момчета! Все така. Това е добър начин да се поизчистят боклуците, преди да са станали по-големи боклуци. Айде живи и здрави!

Добре , че не са убили някой невинен. Безмозъчни същестава за какво да ги съжаляваш. Каквито родителите такива и децата. За кой път? Присъди за родители и собственици на превозните средства.

вие кво си мислите че те родителите им дават ключовете и ае карай?!?! и аз от 16год почнах да взимам на баща ми колата, на бащите на мои приятели и така, само че беше дълго чакане и дебнене за идеалния момент, та никой да не разбере, щот ако се беше разбрало просто не ми се мисли кво можеше да ми се случи! Иначе разликата е, че имах тогава поне малко акъл и не си правих експерименти с машините, а карах спокойно и смея да кажа по-добре от много хора с книжки

ОПА: много си прав. Аз дори предлагам да се взима книжка на 16 или на 15 за да се изчисти България от такива боклуци на пътя.

Брей всички много знаете, кой им дал ключовете, от къде ги взели. А онзи 15г. пустиняк който за 5-ти път краде автобус да се вози той от къде ги взема ключовете. Никой не се замисля за филмите /Бързи и яростни, бензин в кръвта/ а за рс игрите да не говорим. И какво ги жалите на 15 на 14 а ако не се беше спрял във стълб а във вас...замислете се подяволите.

Къде са били родителите? Това е резултат от родителска небрежност и безконтролност. Мир на праха им.

Тая измислена демокрация докъде докара децата ни,боже опази чедата на майка България!!!

Давайте момчета! Все така. Това е добър начин да се поизчистят боклуците, преди да са станали по-големи боклуци. Айде живи и здрави!

Те родителите са получили вече жестокото наказание за безхаберието си, но освен това ако им даваха и профилактично по някоя друга годинка в затвора (само даже когато го хванат неправоспособния хлапак), затова че са дали ключовете (или са допуснали хлапака да ги вземе), считам че щяха да се замислят повече. Не може това дете да носи отговорност за собствения си и за живота на останалите в колата или на пътя.