Инцидентът е станал малко след 21 часа във вторник по булевард "25-ти септември" в посока към центъра на града.
15-годишният Данаил В., който няма шофьорска книжка, е управлявал "Фолксваген Голф" и поради несъобразената скорост изгубил контрол над колата и се ударил последователно в две дървета. Шофьорът и двама от спътниците му изхвърчали от автомобила, а загиналата девойка и още едно момче останали заклещени вътре.
Данаил е починал в реанимацията на болницата след черепно-мозъчна травма и увреждане на бъбреците днес към 12,00 часа. Лекарите не са могли да спасят живота и на 14-годишната Севдалина Р., която е черепно-мозъчна травма, смачкан таз, счупени крайници и коремна травма.
В критично състояние е 17-годишният Исмет И., получил травми на главата и гръдния кош.
Няма опасност за живота на други двама тийнейджъри - Г. М. - на 17 г. - с наранявания на гръдния кош и вътрешни увреждания, и на Д. И. - на 14 г. - с фрактура на бедрена кост. Двете момчета са в отделенията по неврохирургия и ортопедия.
Оперативно-следствена група и дежурни екипи на "Пожарна безопасност и спасяване" и "Гражданска защита" са рязали колата, за да извадят ранените.  Досъдебно производство изяснява обстоятелствата около катастрофата.