Социалните докараха дете до 80% инвалидност

Кой е виновен за това състояние на детето и ще бъде ли потърсена отговорност от виновните лица и институции, които са докарали една невинна детска душа дотук?!

Обратно в новината

Коментари - Социалните докараха дете до 80% инвалидност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изводът: 1. Парламентът не си върши работата, щом законите не са достатъчно добри 2. Правителството не си върши работата и не контролира полицията и социалните служби

Къде в "джендърската" конвенция е записано за защита на децата и хората от престъпното поведение управлението?

А бе хора,вие не четете ли какво става в скандинавските държави и в Ирландия дори.При най-малкия донос до соц.служби ти вземат насила детето с полиция и го предават по приемни семейства.За страшно много пари става на въпрос,които са заделени за такива цели, се крадат най-нагло и безцеремонно за сметка на най-скъпото-децата ни.Те са го измислили и узаконили.

Боже божеее накъде отива този свят- това хора ли са да подхвърлят едно дете като парцал за пари , тази майка ли е да не се интересува 10 години че има дете и какво се случва с него. Къде изчезна човещината, добротата, защо всичко е само пари??? И като се замисля колко хора мечтаят за детенце а не могат да си имат.Всички от случая са за разстрел- не са хора а животни!

не, драга мими, това не са животни, това са изверги

Статията е написана доста неграмотно и текста трудно се разбира. Ясно е, че социалните са за бой, но пък те винаги са си за него. Но според мен и Йордан Тодоров от Фондация "Защита правата на децата" също е за бой. Защо чак сега дава гласност на случая? Знае ли и други подобни случаи и защо не им дава гласност? Чака някакъв подходящ момент ли?

Тези функции ще бъдат предоставени на представители на истанбулската конвенция за още повече пари,но със същия резултат.За децата на България трябва да се грижат хора със съвест,които обичат деца.Трябва да се прави подбор на персонала, но за да има подбор е необходимо добро заплащане.Сега назначават куцо и сакато за 500/600лв.и това е резултата Това е положението във всички ясли и домове, назначават хора в безизходица за малко пари,но единици от тях стават за работа с деца.

Една майка,не може 10 години да не знае къде е детето и,овсем ако и тя не е с психческо отклонение или не и пука за него,но и в двата случея НПО,не са по добри от социалните

"Биологичната майка не е информирана за нито едно от тези действия, касаещи детето й" Други въпроси?

Социални и тем подобни паразити с власт. Даже се чудя как оставих една такава кака за малко да ми съсипе семейството. Знам ги какво представляват - парите правят от човека чучело, та така и с така наречените социални, за тях са по-=важни обществените поръчки, а не хората.

Няма нужда да Ви казвам какво се случва с повечето от децата излезли от домовете, когато навършат 18.

Когато всички хора от цял свят се обединим заедно тогава ще се освободим от тези манипулатори

Крайно време е Европейският съд по правата на човека да се заеме със всички чиновници и политици в България. Да им се върне тъпкано върху техните деца.

100% съм сигурен, че от това НПО прикриват истината. От самото начало това дете е било проблемно за това приемните родители са се отказвали от него и социалните са го премествали от едни на други приемни родители, а майката както твърдят, че я е търсила си е чиста проба долна лъжа като знам, че тя се е възползвала от нея заради пенсията и за заболяването. Няма манговци които да се грижат добре за децата си.

Крайно време е Европейският съд по правата на човека да се заеме със всички чиновници и политици в България. Да им се върне тъпкано върху техните деца.

Кучета ни разкъсват по улиците ,децата ни вземат и ги раздават насам натам .Н ебило много вредно в храните да се слага отрова за консервиране .Това го правят нашите закони .Всичко това не само не е не законно ами се защитава от закона .

нарича се социялен експеримент. соцiялните трябва да се държат изклучително изкусо относно всякакви форми на физичеки и прихичеки посегателства върху деца, стари хора и недъгави....

наж-големите посегателства са в домове за сираци и старчеки домове.

Децата в приемните семейства са само временно и се предлагат за осиновяване. Защо тези осиновители са се отказали от детето ? Защо майката е допуснала да се изведе детето? Ако не го изведат и умре не е добре ако не го осиновят не е добре ако се откажат от него не е добре. А за домовете изобщо да не говорим бити гладни и изнадилвани. Нещата започват от семейството Никой не събира деца насила И да остане при майката ако е в риск пак соц рсботницо ще бъдат виновни. Тогава пък защо не взели мерки!

Къщата е изгоряла през 2006. Естествено, че няма да оставят детето в руините. Чети по-нататък, че и да преразкажа статията, пак няма да разбереш греховете на "социалните"

Ако имаме нормална държава, тази майка трябва да може да осъди всички участници в този фарс, а тези социални и останалите служебни лица, които са нарушили по такъв брутален начин нейните права и правата на детето, не просто да бъдат уволнени, и не просто да платят солидно обезщетение, а да им бъде забранено да определят повече съдбите на хора. Проклети да са тези, които разделят дете от родител заради пари.

Всеки,който не си върши работата сърцато в тази територия, да получи заслуженото от ;царя;там горе. Аман от измекяри и печалбари

Ужас,само като чета редовете ми идва да разстрелям всички виновни за състоянието на детето.

Кой ви каза, че тези т.нар. социални работници някога са правили нещо за детето?! Поставете се на негово място: 1. Не си знаеш името. 2. Не си знаеш мястото. 3. Нямаш нищо сигурно и вечно не можеш да си обясниш защо т.наречената "мама" изчезва внезапно и ти се заменя с друга - N пъти за 10 години. Прави са всички родители, които отказват да оставят децата си на някаква държавна система, дори и в училищата вече. Има все повече родители, които обучават самостоятелно децата си, с цел да ги предпазят от "системата". И са прави!!! Никой не е длъжен да ражда деца, с които някаква си система да се засища. Те не са "смазка" за нейната добра работа! Не само е грозно. Отвратително и нечовешко е.

Това е най-гнилия тумор не само в България! Всичко опира до пари и властта да се гавриш с родителите, детето и неговата психика са без значение! Нищо социално няма в тези служби и още по-малко в техните служители, които са дълбоко не компетентни! А сметка няма да им търсят, това е сигурно!

Заплатата на приемните родители не са ли могли да я дават на майката, за да живее под наем с детето си?

Както и всяка една държавна институция, така и социалните служби са мафия. Човешкият живот за тях, нищо не означава. Всичко е подчинено на някакви парични суми и всичко така е направено, че накрая, никой да не носи отговорност. Сега ще се имитира, някакво разследване и след една година, ще се изтъкне, че няма никакви нарушения от социалните служители. Всичко е изрядно по документи и всичко е точно. Така се работи в държавните структури.

nai-posle i edna novina za tormozeno dete,dosega bexa samo novini za nasileni jeni,ama dali e istina vsi4ko tova ili tq konvenciata e protiv nasilieto na jeni i---deca. Dir.a moje da sprete s agitiraneto. UBEDIXTE ni v pravotata na IK...

болшинството от тези "приемни семейства" са цигани, които не отглеждат собствените си деца, а "бизнесът" им с "отглеждане на чуждите деца е процъфтяващ, но на каква цена, статията е смразяваща, моето скромно мнение е да се закрие в този и вид социална политика и да се въведе нова и адекватна социална политика, която да е и държавна и като такава да бъде контролирана постоянно и нарушителите веднага да бъдат съдени ,как и кога ще се оправи това детенце, как се е чувствала майката през тези години и защо никой не й помогна, а изкопчиха от ръцете и най-свидното й - детето,за да го съсипят, и разстрел им е малко

Това ли е прехвалената система с приемните семейства, която задължително трябваше да въведем, за да закрием домовете "Майка и дете"? И с какво ги превъзхожда? Ясно, че няма идеално решение, но в случая не виждам и с какво биологичната майка е била по-лоша от "приемните" родители?

TIREX

да се забранят приемни семейства! ад се изградят съвремени домове със педагози и лекари такива каквито имаше преди!държава която не иска да се грижи за децата си е загинала.

И в тези домове не е било цветущо положението на времето. Проблема в бг като цяло е, че се назначват все свои хора на възлови места в администрациите и под тях, и преди 89-та беше така и сега е така.

Отговорът, който всички вие знаете е -НЕ. Никой няма да понесе отговорност, никой няма да бъде наказан, нищо няма да се промени. Това е, тука е така. За съжаление всичко беше замислено по пъклен начин - самият преврат на 10 ти ноември, целия "преход". Оказва се, че комунизма или социализма е такова заболяване, че няма лечение от него. Като рак, само мутира. Явно онази библейски истина за преселението и броденето 40 години в пустинята, за да умре и последният роден в робство - важи с пълна сила и за нас. Трябва и последният докоснал се до онзи строй да си отиде, за да започне нещо да се променя. И не си задавайте въпроса защо е така при нас - винаги така е било. Ние сме по-близо до източните народи - там един е царя, хана, султана, батюшката и т.н. Камшик и нагайка. Болно е да го кажа, но западна Европа са имали своята инквизиция и до голяма степен страха от закона и наказанието е благодарение на нея. При нас зверствата винаги са били на етническа основа. За това и не ни харесват никъде по света, страхуват се от Балканите. Ние все още живеем в миналото на този свят.

Ние пък смятаме, че болният си ти,- от глупост.А може би и за заболяването ти се плаща от познатата ни партийка, дето са все бивши членове на БСП, начело с главатаря й.

Всички тези служители, които са отговорни за това безобразие, са държавни служители. Т.е. те са никакви защото държава няма! Те са просто далавераджии....и даже хора не са защото нямат сърца. Техните сърца са само помпи ...

Тези "социални работници" не са ли се поинтересували дали майката не е възстановила възможностите си за грижа за детето? Ако не са - ненужни са!

Това ни го натресоха като демократична ценност знаете откъде... Погнуса и ужас! Моля се детето да почувства радост и майчина обич.

Яко управляващите не променят системата, ние трябва да променим управляващите- ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е да убиваш , осокатяваш, побъркваш или по друг коствен начин да убиваш българските деца и юноши и после да се правиш ,че не знаеш или не си виновен.

Ако има някой, който не си е трошил нервите с тази институция, нека да сподели. При тях само трупане на хартии, искат по хиляда документа, вече представени, на копието копие и какво ли не. Ако някой не е бил размотаван от бездушните лелки, да каже, че аз не познавам такъв. По ще им отива Асоциални.

с тези пари от държавата, които се дават на приемни семейства-не знам колко милиона / а може би и повече/ могат да се изградят прекрасни детски заведения- общински ясли и градини/ денонощни/- които общините да стопанисват, да се грижат за децата и персонала и да го назначават и уволняват и да упражняват контрол. Хем общините ще имат допълнителна дейност, хем ще носят отговорност, включително и наказателна. Няма по противно състовие от СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ и те трябва да се премахнат

Тази пасторална картинка съществува само във вашето въображение и това на хората, които ви подкрепят. Доказателство - община Габрово! Тя се грижи "прекрасно" за децата, настанени в новия и хубав дом, назначава "чудесен" персонал и осъществява "строг" конторол!

Грубо казано, приемните "родители" са си менкали това дете с една цел - пари. Че дори и се "карали" кой по-дълго да го задържи ( не грижи), за да изкяри повече от "гледането". И всичко това - със знанието и дори със съдействието на държавна институция, докато успеят с дружни усилия - приемни родители и институция - да го докарат до 80% инвалидност! И сега може ли някой да ми отговори - къде е тънката разлика между "Могилино" и кризисен център тип "Хризантема" освен в това, че едното изглеждаше ужасно, а другото - спретнато и подредено?! И в двата случая обаче най-важното при отглеждането на деца липсваше - обич и човешка грижа!

Има ли някой, който да не знае, че приемните семейства в почти всички случаи се интересуват от парите, а не от детето.Социалните работници пък не се интересуват от нищо. Винаги, когато възникне проблем, който стане общоизвестен, те се оправдават, че нямали сигнал.В повечето случаи, обаче, става въпрос за деца или възрастни хора от полуграмотни или съвсем неграмотни семейства, които нямат и представа какво значи да бъде подаден сигнал. Просто у нас социалните служби съществуват, за да може работещите в тях да си получават заплатите. Хората, нуждаещи се от социална защита са без значение.

Приемните родители са само цигани- на които социалните дават пари- не за да се грижат за детето, а за да живеят с парите на детето. ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! НИКАКВА МИЛОСТ НЯМАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ СЛЕЖБИ И ТЕ ДАВАТ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА НА ЦИГАНИ- КОИТО ГИ ОСАКАТЯВАТ

Спрете бизнеса, наечен "приемно родителство"!!! улеснете усиновителните процедури! децата има нужда от семейство, а не от поредното общежитие за пари, в което може да бъде поставено на карта не само тяхното развитие, но и физическо оцеляване!

goose

Никой не иска да осиновява деца над 2-3 годинки, тези хлапета са обречени на вечно скитане по домовете.

тия чиновнички са за убиване,няма ли кой да им свети маслото -те са убийци,но в Б-я институциите не работят,чиновници дал Господ,които са на тоя и оня.....управляващ....за затвора са,но нямаме и съд

най-вероятно поредната фондация, която изкарва пари , за да защитава циганите. Описаният случай отдалеч лъха точно на това. Я дайте снимка на майката де

Думата фондация не събужда никакво доверие вече, това да го знае господина, дето пространно ни занимава с този етнос, но не сме чули фондация да защитава възрастните ни баби и дядовци по селата, жертва на циганския произвол. Нали трябва да си заслужи парите, дето им ги броят за тоя дето духа.

Честно казано, предполагам детето не е от етноса, понеже ако беше, то се що организация има щеше да е оревала света...

Ето така става като всеки си прави каквото иска напълно безнаказано. Практиката на приемните родители от километър личи какво е в действителност,но всички от социалните обръщат погледи и продължават с глупостите.Докато детето не стане абсолютна развалина и чак тогава се сетят за биологичните родители които на секундата трябва да си го приберат защото не им върши работа повече. Сега всеки ще почне да сочи с пръст другият и да казва как всички си вършели изрядно работата и случилото се е просто нещо си.

За да има оправия, всички подписали документите да се вържат голи пред парламента и да седят три дена там без хляб и вода. За тези подписали повече от веднъж, да стане седмица плюс бой с камшик от минувачите. Да има поне по камшик на човек предоставен. По същата процедура да се действа и за останалите идиоти които смятат държавата за бащиния, ми не знам къде ше денем толкова народ... Площадът ще отеснее...

"То 20 пъти е било пренастанявано в различен вид социални "услуги" - това твърдение ме кара да се съмнявам във верността на изложеното, защото съгласно разпоредбите на ЗЗДт. и ППЗЗДт, ако това е вярно е трябвало да има 20 съдебни дела, доколкото всяко настаняване става със ИАА, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се потвърждава от съда ... така щото Аз лично не вярвам ако е имало 20 съд. дела нито един съд да не може да издири майката ... затова по-скоро считам, че и тази новина услужливо се изнася точно сега, когато БХК прожектира едни други кадри на фасадата на НС, както се казва "целта - ИК, оправдава средствата"!!!

Честно казано, не знам как каквато и да е Конвенция ще накара всеки да си върши работата. Не е като да няма закони и Конституцията не е като да не гарантира на теория правата на всеки. Ако ще не Истанбулска хартишка, ако ще и на Луната да я напишат, файдата е същата... Това им е ясно, така, че ...

Извинявайте много, но "инвалидността" /както сте я нарекли, макар да не се нарича изобщо така/ и нейния процент, се определят от ЛЕКАРИ, а не ОТ СОЦИАЛНИ РАБОТНИЦИ. Ако не можете да правите разлика между социални и здравни грижи и кой за какво е компетентен в тази държава, си е ваш проблем.

goose

Извинявайте много, но ако бяхте прочели статията, щяхте да разберете, че детето е диагностицирано и инвалидността е определена от Клиника по детско-юношеска психиатрия, не от социалните. Те само са го докарали до там, не са го диагностицирали.

Не прочетохте ли, че детето преди това е било на терапия и е освидетелствао?! Хайде четете, преди да пишете.

дженджърите които протестираха за двете лъвчета?! Не, няма да протестират, защото това е ДЕТЕ, което е пострадало то държавна институция, а не е животно за което им плащат! Не е ли време вече да се сложи край на чиновническите произволи и платените протести?! Време е, защото някои превърнаха протестирането в своя добре платена професия, а други превърнаха заеманите, от тях, държавни постове в източник на незаконно обогатяване и средство за погазване законите!

goose

Организирай протест и ще разбереш :-) Или е по-лесно да седиш и да чакаш някой друг да го направи, докато пишеш глупости в коментарите на дир-а, нали?

и се опитва да хапе!

Чакай, чакай - раздели нещата! 1. Имаш две лъвчета и една организация( външно финансирана), която протестира, за да не им се случи това, което се е случило на Стефка; 2. Имаш Стефка - както са я нарекли - и имаш насреща една купа "институции", с една купа чиновници в тях, които ПОЛУЧАВАТ ПАРИ от НАШИТЕ ДАНЪЦИ, за да НЕ СЕ СЛУЧВА на тези деца това, което се е случило със Стефка!

Социалните докараха дете до 80% инвалидност Какво друго очаквате,като самите ни социални са с 200% доказана инвалидност.

Егати държавата