Стресът разболява все повече деца от диабет

3000 деца у нас страдат от диабет. Заболеваемостта преди 20 години е била 6,2 на 100 000 деца годишно, а сега вече е 12 на 100 000.

Обратно в новината

Коментари - Стресът разболява все повече деца от диабет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Oсвен това има и други причини: гените,печено,пържено,мазно,преяждане,много сладко...и още - "помагат" за това. A има толкова много диетици но е нужно нов начин на мислене а и кой може да си позволи да се храни з д р а в о с л о в н о??? Mалцина са! Hали живеем заради нашите деца!?!

ДО >Soma ( нерегистриран ) 23.06.2010 16:30< Забележките ти са точни и основателни, но приемаш Вселената повече материална, отколкото духовна. А всичко е една игра, която е трудно да се "играе". Децата които виждаме, не винаги са "ДЕЦА". По същият начин и БОЛЕСТИТЕ могат да не бъдат "истински болести". Комбинацията от много и най-различни привидно несвързани фактори и факти определят "илюзорността" на материалния, триизмерния свят. Т. н. "МАТРИЦА", THE MATRIX.

децата тябва да се хранят с качествени храни!!!!!!!! Управниците мразят българският народ, хванаха цаката на пнсионерите, как по-бързо да ги уморят, сега децата подхванаха, родителите на децата са без работа и обречени на гладна смърт........ Нямам думи!

Ами и аз от стрес се разболях на 25 г. а тежах 50 кг. Просто тогава преживях толкова претиснения и в един момент се оказа че вече имам диабет. Но пък за малки деца не знам чак такъв стрес да изживяват. Може би има значение и храненето дори още на майката преди, а и след това. Но стреса не е за подценяване може да отключи много болести. Разбира се това с децата малко тъпо ми звучи. А и между другото тежка плевмоня също могат да доведе до диабет. Обикновенно при затластелите е 2-ри тип диабет. Първия тип е нещо съвсем друго, за да казвате че е на лакомите.

за да се появи едно страдание то ние сме поготвили появата му с нашите действия,мисли и желания,болестите се явяват за да ни стрестнат и накарат да се замислим ,на къде отиваме,ще кажете деца са болни ,да те се раждат обременени с греха на родителите си нищо в природата не се губи нима ,човек смята че като не го виждат хората ,бог не го вижда ,страданията са изпитания и за пречистване ,всеки който се излекувал от "неличима"болест знае това,нашите деца са наша отговорност,давам прост пример ,който може да намерите във всяка от 4 те основни религии на света будизъм,християнство,ислям,юдеизъм,ако един човек спечели пари по забранен начин-визирам лотария,игри на късмет,кражба,измама,проституция ит.н. и храни и облича децата си с тези пари то дори да им купува най-скъпата храна ,за тях тя се превръща в отрова ,която се проявява в болести,и други значими житейски трагедии,нагледен пример циганския етнос ,като цяло нарушава доста божии заповеди и виждате как е зациклил,в мизерия и всякакви други лоши неща,затвори,околовръстно ит.н ит.н. ,понеже бог е за всеки ние всички сме съдени с този закон и затова само от нас ,от нашите дела ,думи ,мисли и желания зависи ,какъв ще е нашия живот ,живота на близките ни ,на българия и на земята като наш общ дом ..мир...

хе е стреса. нещо слагат в храните. и тук в у.с.а. има много деца с дябет. казват , че избелват брашното с белина, а сащо може и вирус да е причината. но вав всички случаи децата трябва да се хранят правилно и да спортуват.

Уж има научно техничен прогрес, а болестите стават все повече и все по-разпространени. Едно време дядо ми е можел да живее цял живот в гората, а днешното поколение и една седмица няма да издържи. Хората вървим срещу природата. А природата винаги намира равновесие!

Ами накарайте ги да учат от 2 годинки, може пък по-успешно да измират ?

Какъв стрес при 6-7 годишни деца? ПРиродата ни наказва с болести. Опустошаваме земята, тровим водите и въздуха , от там и всичко което ядем, пием и дишаме е токсично. Токсични са и мислите и деянията ни. Само със страдание можем да се вразумим, ако изобщо се случи

Като имат откачени родители, как няма да се стресират децата... Откачалките също стремително се увеличават.

Олелее, изумяват ме лекарите с изказвания като това! Отиваш на лекар и понеже вече ни "лекуват" продукти на съвременно ни образование и не могат да ти кажат какво ти е, просто казват: "На нервна почва!" или "Стрес!". Брех, как не помня нито един мой съученик да се е разболял от диабет при прехода в различните етапи на образованието си?! Не са виновни начинът на живот и лайната, които ядем, а "стресът"?! Я се скрийте бе! Младежта млати Мак Доналдс` и си мисли, че живее здравословно, защото на хартията на поредния гнусен сандвич пише, че е -769 калории и ядейки го слабееш... Така, че да не си говорим за стрес. Едно време като се трепереше да не те топне комшията, че ядеш два шоколада на ден, а не един, както е спуснала партията сигурно е бил по-малко стреса, а?

Нека си кажем право , че най-нехуманното нещо е хуманната медицина !!! Ако има лекарство за някоя "страшна" болест , то струва безбожно скъпо ... все едно до луната ходят за някоя от съставките... или може би до марс !

Водим глупав и ненужно скъп начин на живот,които игнорира обективни закони на природата. Как да има здрави деца,когато няма естествени майки?Здрави майки,които да не се боядисват, да не се епилират,да не пазят диети,да не се татуират,да не се силиконизират и т.н.Суетата и простотията нахлуха властно и необратимо в човешкия живот. Най-бързо в т.н.развити страни и връщане назад вече няма.

Айде малко по - леко сега. Ако не се епилирам и боядисвам по - здраво ли ще е детето ми? Стресът на родителите, мръсната околна среда и хиимята в храната е виновна за всичко!

"Стресът на родителите,мръсната околна среда,химията в храната..."А химията по кожата и вътре в тялото,а замърсената от отровното ни присъствие околна среда?Направи си спектрален анализ и сама ще се убедиш,че не си модерна,а изкуствена.

Значи ако се разболяват децата, майките са виновни, защото са се епилирали?! :))

Не стреса разболява децата, а и възрастните, а всички боклуци, които поемаме с храната в ежедневно рекламираните вносни "вкусотии". Моля, прочетете хора книгата "Световната конспирация срещу здравето", за да се докоснете до ужасяващи факти за печалби от какво ли не от фирми в медицинския и фармацефтичен бранш. Приятно четене и лек сън след това.

Подкрепям! Прочетете тази книга, макар че на моменти е малко параноична. Моят хомеопат също казва, че ваксините са причина за автоимунните заболявания, сред които е диабета.

Диабетът е болест на най-интелигентните. Страдайки, те са подложени на това изпитание, за да влязат в ерата на Водолея подготвени за новите условия на живот и тогава ... каквото сабя покаже. "Последните, ЩЕ СТАНАТ ПЪРВИ!"

Дибета е болест на най лакомите и глупавите - щото ако можеха да четат щяха да знаят как да се излекуват - всяка дебелогъза лелка е чувала за диети като rosedale, дюкан и подобни - те имат като страничен ефект и сваляне на кръвната захар. Ама не на диабетиците няма кой да им каже да не набиват хляб и банани

Злобно човече, какво знаеш ти за храненето при диабет?

Докторе, и на фотосинтеза да мина,без хляб и банани както реши ти, когато жлезата доставяща инулин в организма е пресъхнала, пак ще съм диабетно болна,а може би не - ще съм мъртва!

Сори, ама най-най интелигентните постигат съвършено здраве. Те правят връзка с Вселенската база данни и се научават как да постигнат това и може и да станат първи.... Останалото е самозаблуждение и самоуспокоение.

И как си плащат на вселенската база данни - с кредитна карта или в брой?