Жестоката съдба на ”децата-вещици”

Сякаш сме се върнали в Средновековието: деца биват подлагани на мъчения и гонения, защото ги смятат за зли вещици. В Нигерия има стотици такива случаи.

Обратно в новината

Коментари - Жестоката съдба на ”децата-вещици” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбрах, те още от начало: за всяко зло виновен е Западът, всичко добро е дело на Путин! П.П. И друго разбрах - ти си иди от ......

Това е реплика към "Европо!"

Човекът изброява известни от историята факти. Ти с какво ги оборваш? А-а, вярно - Путин закусва с малки деца от детската градина. Само че, с Путин се съобразява дори о'Бама, а с тебе?

Срамът и позорът е върху Запада и по-точно Европа и Щатите, защото ходят по света само да палят войни и да грабят, но реално са направили твърде малко за цивилизоването на своите официални или неофициални колонии. Иначе Америка къде ли не ходи на пали за да носи чумата си наречена "американска демокрация". Нека Меркел да ги покани и се заеме да ги интегрира! Защото на приказки много ги бива, обаче реално виждаме че Западът се интересува само от природни ресурси и продажба на оръжие! Но какво ли се чудя! Западът е тотално оскотял и изостанал в морално отношение! Да, няма грешка - това, че имат висок стандарт не говори, че са развити в духовно отношение. Западът е правил Кръстоносни походи с огън и меч, търгувал е с роби, горял е вещици /!/, строил е концлагери и резервации, избивал и коренно население, бомбардирал е мирни градове включително и с атомни бомби! Безчет са епизодите на западното зверство, и това че последните 100 години се представят за много префинени и захранени от някакви си ценности е един голям блъф! Българите може финансово и институционално да сме много зле днес, но българите никога не са търгували с роби, не са горили вещици и не са извършвали геноцид!

и после ми обяснявайте пак, че тия африканци са като нас, същите. Приемете ги в държавите си и скоро и вашите деца ще бъдат запалени!

това е обществена тайна, къде е УНИЦЕФ и други световни организации, които да защитят децата от собствените им родители, които са невежи, зли и наркомани...

Изглежда си малко, наивно дете. Като порастнеш, ще си научил(а), че институциите са, не това, което дркларират че са, а обртното на това. В описания случай, те насърчават подобно отношение към децата, за да оправдаят съществуването си. Също като капитализма и бедността.

Не се учудвам,че автора е от DW.от DW мразят по неповторим начин всички бели хора по света.

Чета коментарите и си мисля....какво стана с нас....къде е съпричастността, съчувствието.... Та това са деца,обречени на страдание....В постовете-само филисофстване, и главно-упреци! Но когато стане въпрос за религии-ама ние сме православни, това са истинските християни! Ами аз някак си не ги виждам...Десетки хиляди деца минаха през Европа, говори се за нечуван брой изчезнали....НИКОЙ не попита-КЪДЕ СА ТЕ, КАКВО СТАВА С ТЯХ? Някой да е чул "православен" българин да е приел такова дете? Не изключвам и себе си от упрека... Ами за финал-при такива съобщения ще е най-добре да НЯМА ОПЦИЯ ЗА КОМЕНТАРИ! А то иначе-само пошлост и лошотия. Ама той Ларошфуко го е казал :"САМО ГЛУПАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ НЕЩАСТИЯТА СЕ СЛУЧВАТ НА ДРУГИТЕ."

Цунами ли е? Ураган ли? Земетресение ли? Щом е предизвикано умишлено, от човек, значи не е нещастие, а престъпление. А за престъпленията се търси наказание, а не лицемерно съчувствие на жертвите. Иначе е като крокодилските сълзи на Бокича за изнасилените бабки по селата, докато си докарва процент от откраднатите им пет лева.

Цяла Африка е зле. Да емигрира в Европа за адаптация

А за трезво мислене и здрав разум. Защо се раждат на света толкова (излишни) същества, към които родителите не изпитват никаква отговорност да превърнат в нормални хора (пример циганите), в Африка, където гладуват и живеят като животни. Кому е нужно това?

ще вика нашето страдание

Диваци,пак добре,че не го е изял.

затова бягат към други светове

Негърска им работа ! Същите диваци ,като тъмнозелените.

Що бе? Един ден ще са на нивото на Швеция. И в Швеция е имало здрав лов на вещици и виж сега колко са добре - или поне така изглежда отстрани. В Нигерия каква по-точно християнска църква има - да не са протестанти случайно?

евреитеее, трийсе сребърника от негър днес не стигааат, за да ме разпънете на кръста на еврейското си хиолокооост!

Внимавай какво говориш ! Подпис Гадни копилета БГ

!

someone

искам да помогна на тези деца. може един ден да основа благотворителна организация, с която да ги спасявам - ще давам пари с удоволствие - господ ще ми ги върне като благословение за потомството ми.

Благородно е да помагаш - но да си стоят там. Само, не спомагай да идват в белия свят, инак утре ще ти се наложи да плачеш за нашите деца

лицемерка си, и си личи, педи, ако искаш да помогнеш, вземи пет семейства у дома си, а не разчитай само на социалката, която вземаш за да ни мразиш!

На интересни. Тeзи деца са обречени още от зачеването им да бъдат аутсайдери и в тежест на себе си и останалите хора. Лицемерно е да плачете за тяхната съдба, вместо да работите за просвещение на онези които се размножава, без да мислят за съдбата на нещастниците, които създават. Стига с това пошло лицемерие...

1000 милиарда (известни като трилион) да имаш, пак не можеш помогна на всички. Хайде пробвай да спечелиш поне 1% от подобна сума, че после се изхвърляй.

Навремето един нигериец заяви на германците по телевизията: "Не раждате, защото сте егоисти." Тръгнали да се гриждат за нигерийчетата, че те са стотици милиони и се размножават като мухи. Айде да си гледаме нашата трагична демография!

Би трябвало а му се отговори: Колкото по примитивен е един организъм/същество, толкова повече то се възпроизвежда биологически, за да оцелее по този единствен начин. Той не може нищо друго да прави, Защо висшите бозайници и човека оставят най-малобройно потомство? На този въпрос първосигналният примитив никога няма да може да даде цивилизован отговор.

Абсолютно вярно. Така, че малцинствата трябва да се образоват за да не станат мнозинства.

1.Тук отново откриваме великата роля на сбърканяшкото дойче веле-ние, които винаги са били много загрижени за съдбините на хората и навсякъде са помагали; 2. На ония - Ноливуд, в България - Мехметдуд

В Д.В. работят и живуркат, странни безродници, които са издигнали лозунга "излъжи и продай майка си", в култ и начин на живот!

Ами така е, възхваляването на "немския гений" (хахахааа) се заплаща много добре. Чудя се обаче защо дир-ът са се свързали с тия нещастници.

Тъжно е, когато алчността на "Демократичният Запад" (по-рано наричан "Колониализъм") в стремежа си да измъкне, колкото се може повече благинки от нещастните човешки същества от Европейският Изток, Балканите, Африка и Близкият Изток, финансира и подпали войни, застана зад безумци, фанатици с болни мозъци и доведе до това връщане на страшните векове на Мракобесието. ИД измъчват, горят, обезглавяват хора, продават роби, в Африка преследват деца............ На Европейското по футбол сред феновете на Турция и Албания имаше 1-2 жени, това какво ви говори, на къде отива тази част от Европа?! Накрая подпалвачите сами ще паднат в капана си, но лошото е, че и ние ще го отнесем защото покрай сухото, гори и мокрото, едни добри и човечни хора - българите!

Това някой голям гений го е писал! Тези хора пари за храна нямат те щели да дават пари на пастори за да гонят вещици от децата ........ Майко мила да се чудиш африканците ли са по-зле или ние?!?!?!? Я напишете в тубата reinhard bonnke nigeria малко да ви светне в главите за какво става въпрос! Докато тука си спретваме гей паради там се сабират милиони да търсят Бога БЕЗПЛАТНО!!!

Статия е тотална измишльотина и поръчка за оклепване на църквата! Един вид видиш ли и Пастори не са по-различни от нашите попове! Ама това е гнусна лъжа!!! И понеже българина библейски е образован точно колкото и африканеца се лови като риба на бастун на подобна глупост! За разлика от нашата ПЦ там има основно протестантска църква и хората наистина срещат Бога и се изцеряват за разлика от нашите мартеници, козунаци и яйца! И да във африка има много повече магьосничество, врачуване и тн неща, но няма такъв Пастор дето да взима пари за гонене на духове или пък да обвинява дете че е вещица защото няма такова нещо в Библията!!!! Реално в нигерия в момента има едно от най-големите съживления от целия свят а нашите журналисти се напънали и свързали дете с алкохолик доведен баща и пастори в един трилър с елементи на екшън! Ама пълна глупост!

цяла африка трябва да бъде стерилизирана. за съжаления има и по отвратителни истории от днешна африка и азия.и колкото по-примитивен един етнос е,толкова повече ражда деца. наи-хуманното решение е стерилизация.

Те самите се избиват и някой трябва да се чувства виновен ли? Особености на етноса. Като ги довлечете в Европа пак си запазват част от съпътстващата си простотия.

Такива са си варварите в Азия и Африка, но сега им викат бежанци...

Невежеството е много страшен бич. Там, където раждаемостта е неконтролирана, не е възможно хората да бъдат образовани, за да не се поддават на мистика и заблуди. Мисля, че е крайно време ООН да сложи ред в това едни държави да увеличават прекомерно населението си, което непрекъснато да емигрира, други да приемат имигранти и да се грижат за тях. Ясно е, че това създава огромни проблеми и на едните, и на другите.

дан браун лансира чудесна идея в романа си "ад". стерилизация.

Навремето помня когато идваха да учат медицина у нас, че този го влече, помня че учеха по някакви учебници за чуждестранни студенти, които бяха на много по-ниско ниво. И после и те завършили доктори. Как може някой който няма основни познания по химия, физика, математика, биология, изведнъж хоп само най-важното и готово. Да си се оправят.

те и пакистанските и афганистанските доkтори са сущо толкоз учени. и като каже някои как от азия и африка идват високо квалифицирани кадри , и направо ми призлява....

Ами от Азия има високо квалифицирани кадри, обаче те са от Китай и Япония.

В германия и австрия канд-студ изп за медицина са тестови, а в България - са два ууужасно тежки изпита.

Ей тая сволоч искат да натресат в родината ни еврогейците !

И като дойдат в Европа са като нашите цигани, вечно репресирани и някой им потъпквал правата. И милиарди да налеете там пак ще си остане същото. Не знам за какво ги влачат в Европа?