1200 деца жертви на насилие за година в София

1200 са случаите на детско насилие годишно само в София, съобщи пред Дарик радио шефът на "Съдебна медицина" доц. Станислав Христов. Най-много са инцидентите, извършени на улицата - 60%, 24% са в училище и 5% - в дома.

Обратно в новината

Коментари - 1200 деца жертви на насилие за година в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не сте разбрали добре! Домовете не като институции, а ДОМ за семейството. В семействата насилието също е огромно. физическо и психическо. Я се огледайте ! Заслушайте се в начина, по който общуват родители с децата си - всяка втора дума е Ще те набия, ще те пребия, ще ти счупя ръцете!

не е проблема в домовете, а в родителите. Тези деца имат за родители не хора, не животни, а инкубатори. Домовете са вредни за децата, така е, но дайте алтернатива. Детските селища от семеен тип са само две. Приемните семйство в България са около 30. Като се закрият домовете къде да отидат децата. Дайте решение. Децата в домовете получават храна и то много добра. Ако не вярвате проверете. Имат дрехи, отопление, но им липсва ЛЮБОВ, индивидуално внимание. Липсва им - те самите да се усещат желани и сигурни, обичани и т.н. Да не приказвам защото няма смисъл, пък и това не е темата. ЩЕ КАЖА САМО, ЧЕ ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ СА ДЛЪЖНИ, СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО ПРИ СЛУЧАЙ НА НАСИЛИЕ - ВЕДНАГА ДА УВЕДОМЯТ ОТДЕЛА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО, НО ТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА УВЕДОМЯВАТ МЕДИЙТЕ. ТОВА Е ИСТИНАТА. И ТОВА РАЗБИРА СЕ Е ЗА ПАРИ.

Там където ...мъдреци като създателя на Биг брадър се гордеят с ...произведенията си, идеалът на подрастващите е ...насилието.

Прочетете от в Стандарт Бях с най- ниска цена , но нямах лоби.

човешкото страдание е бизнес за някои и това трябва да се преследва жестоко от закона и от институциите натоварени с прилагането му, но за това трябва сърце и душа и голямо съчувствие, а не чиновническо отношение!

А за колко изобщо не се знае?Сигурно 5 пъти повече!

И неправителствените организации вадят доста пари от домоветет за деца. Постоянно усвояват проекти за изоставените деца, но изобщо не е ясно какво променят в живота им. Човешкото страдание е бизнес за някои - за съжаление...

Странно! Как така решиха, че тези проценти надхвърлят границите на нормалното насилие? Разните глупави и тромави закони ще излекуват ли обществото от свободията и агресията, създадени от икономическите и политическите последствия? Кой ще определи как трябва да се отглежда дете без шамаросване и наказание? Разграничавам се от побой и домашен тормоз! Видях културата на някои западни страни, където да посегнеш на дете, под какъвто и да е предлог е престъпление. Е, тези развити държави имат гнило общество и живеят в страх от законите, а не водени от човещина и култура!

Закрийте ги тези домове.За никой не е тайна,че децата не се гледат добре там.Доволни са само директорите и обслужващия персонал,защото каквото могат да си щипнат ...добре им е дошло.Дайте шанс на домовете с приемни майки от типа на SOS селища..Мисля,че там децата получават истински грижи и се чувстват в домашна обстановка.

тоя на снимката ми заприлича на Хамстера и влязох да го оплюя, че е излязал от аквариума си. Ако се съди по статията, Хамстерът е бил дете с травмиращо минало. Лошото е, че за нас остана травмиращото бъдеще!

Тежко на този народ , който не проумява ,че трябва да съхранява и пази децата си! Тежко на този ,който причини болка и страдание на дете, защото сам невижда, че той се оглежда в детските очи! Ако децата на България вършат нещо нередно, то е защото големите са им показали това!