Депутат против рекламите с алкохол и секс по всяко време

През последните години Съветът за електронни медии (СЕМ) започна да работи извън прожекторите на медиите, каза днес от парламентарната Димитър Чукарски от "Ред законност и справедливост" (РЗС).

Обратно в новината

Коментари - Депутат против рекламите с алкохол и секс по всяко време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав е човека! Ей добре че има и умни депутати!

Ами да поблагодарим на БСП-ДПС за десетилетието последователно и методично задушаване на културата и българщината! Нали мутри и неграмотници трябва да се чувстват комфортно и да се поддържа среда за тези, които им гласуват - чалга, маанета псевдокултура и простотия! Не се търпи!

Долу Мадона, да живее Найда Манчева, не на алкохола, дайте марихуана и хашиш. Всщност направо трябва да се забрани и ТВ, както и много книги, които не отговарят на морала на този очилатко

Прав е, друго си е дрогата, както ще си губите времето с пиене, пък и е по скъпа. Колкото до секса, анатаме,

Браво, и аз така мисля! Ама дали има кой да ни чуе?! Но дали има и достатъчно хора, способни да произвеждат нещо друго освен кич или скука - това е въпросът на въпросите. И дали тези хора са мотивирани, имат ли въобще условия и смелост да се изявят?

По целия цивилизован свят е така и така тече информацията. Вижте дали, кой и как контролира медийте и се попитайте защо е така- заради злонамереност или недалновидност?

Нека кажа и аз. Напълно съм претръпнала към кървави екшъни и тем подобни конфитюрени стрелби. но не можах да издържа на гледката - в обедно време, почивен ден по някоя от наште телевизии - нормален уж филм, исторически - в който даваха екзекуция чрез сечене на тела с брадви. Копаеха вътрешностите на живи хора и им вадеха червата и сърцата. ЕМИ НЕ МОЖАХ ДА ГО ПОНЕСА!!!!!!!!!! Тук съм сигурна, че едни деца ще станат изроди, а други ще полудеят! :(((((((( Чудовища сте, това е.

За рекламите на алкохол съм съгласен, за рекламите на продукти за предпазване от бременност и полови болести - не. Имам щастието да комуникирам с много тийнейджъри във възрастта между 16 и 20 години, точно периода, когато тези теми са много популярни сред тях. Трябва да ви кажа, че никой родител не може да ги спре да направят нещо, може да съветва, но те едва ли ще го послушат. Затова по-добре да знаят как да се предпазят от заболяване или бременност, отколкото да им се набива канчето, че сексът е нещо възвишено и не трябва да го правят с когото им падне. Все някога те ще го осъзнаят, но ако преди това не са се опазили, вече ще е твърде късно. Лично мен много повече ме дразнят рекламите на слабителни, запичащи и други подобни в прайм тайма, когато повечето хора са седнали на масата.

Крайно време е да се спрат и безбройните тъпи предавания, като сапунени сериали (Перла), чалгаджийските простотии на Слави Трифонов, разните бълвочи като Сървайвър и всякакъв кич, с какъвто изобилства ефира. В противен случай, да не се чудим защо децата не са неграмотни, с объркана ценностна система, агресивни и нетолерантни. Повеч култура, научно-популярни предавания , документални филми и игрални филми - спечелили Оскар вместо латиноамерикански простотии. А СЕМ да върнат парите за заплати, които са получавали, защото не ги заслужават.

Браво, малко пвечко контрол трябва както навсякъде и доста повечко култура от страна на хората които се занимават с медии, вместо да слушаме изцепки по реклами и разни реалити бози.

Подкрепям го и аз.

За какво се е захванал горкия ... ми тогава и по нормално време да не се излъчват и телевизии като Планета !

В последно време се върти непрекъснато една реклама за противозачатъчно.Спо нея секса е принизен до ниво на ежедневна физиология и проблема е само в предпазването от забременяване.Как да учим децата си ,че секса е много повече от това и дори животните не го практикуват безразборно по всякакво време и без да подбират партньорите си.Ними можем да пренебрегнем и многобройните и дори смъртоносни болести, предавани по полов път?.Тези реклами пропагандират начин на живот ,създават мода ,моделират съзнанието.Целта е много по-дълбока от простата печалба от даден продукт ,цели се цялостна деградация на нацията и в крайна сметка демографски срив.

подкрепям напълно.

Само да не стане като с Азисчо. Ще е забранен само хетеросексуалният секс.

Папийонът лошко Гъзанов и компания нали са копаня, вас какво ви е?!

Браво! Извергите от медиите, които развращават децата, трябва да бъдат обуздани.

Аз съм ЗА това предложение.Някой явно няма/или пък има,но нарочно!!!/представа какво промиване на мозъци са тези реклами.Особено за подрастващите.Те са бели листа на които тепърва се пише.Имам син на 10г. и когато дочуя случайно как си говорят с тайфата зад блока ми се изчервяват ушите от срам!Колкото и да се стараят родителите да възпитават правилно децата си не могат да избегнат влиянието на заобикалящата среда извън семейството.Не,че моето дете е света вода ненапита,но се старая да му говоря и обяснявам нещата с истинските значения на думите и въпреки всичко аз не съм слънце да огрявам навсякъде...Та поне от екрана до определено време може да не се бълват сцени с явни сексуални мераци и вредни помисли...Както и заблуждаващите реклами,че видите ли еди кой си новпродукт е супер полезен защото...а в същото време е бъкан от Е-та и прочие химия,която е безвредна,но в определени количества и време и ходи го обяснявай на дете,което вижда на екрана тази реклама през 15 минути.Не искам да се сещам само колко време и нерви съм отделяла /и продължавам.../,за да обяснявам,че нещо свръх популярно не е това за което го представят в ефира.За съжаление парите въртят света!Само дето с пари не можеш да си купиш здраве.....

Най-после някой да помисли и за децата.

Абсолютно трябва да се забранят алкохолите за реклама. Цигарите са забранени, алкохолът да не би да не е по-опасен? През 30 минути гледаме меки топлини и пресъхнали кладенци от простотии. Рекламират ни наркотици, а СЕМ си бъркат в носа и се бият по гърдите за някакви си жълти стотинки в сравнение със сумите за ефирно време.

Крайно време е по радиа и телевизии да спрат разни изроди да развращават!!!!!!Но това си беше политика на циганско - мутренската мафия под крилото и облагодетелствана от тройната коалиция - без морал и задръжки!!! Целта им беше унищожаване на нормалните хора и най вече децата!!!!!

Подкрепям - Радио една всяка сутрин говори само на тази тема.

Рекламите и мухите са най-досадните неща.

Какво иоска този чикиджия. От СЕМ махнаха едно хубаво зрелище със забраната на кеча. Рекламата на алкохол никому не пречи. А какво ще рекламират, през времето , когато българинът вечеря? ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ, ВАЗЕЛИН ЗА ПЕДАЛИ ИЛИ ЛЕКАРСТВА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?