"Недопустимо е рекламите за алкохол да бъдат във всички часови пояси във всички медии. Не съм съгласен по всяко време да вървят рекламите, които са за безопасен секс, например, каза още депутатът, цитиран от „Фокус”.
Според него децата са най-потърпевши от липсата на регулация в това отношение.
Според Чукарски прави впечатление още, че събраните от СЕМ суми от глоби са много малко.
"СЕМ да се появи, да се види, че го има, да упражни контрол и да знаят хората, че в българския ефир нещата, които се случват, са като в една нормална държава. Отново показваме, че у нас независимо какви закони се приемат, спазването им е минимално", заяви народният представител от партията на Яне Янев.
"В нашето законодателство има доста голяма дупка по отношение на медийната регулация, имаме нужда от нейното засилване, а не от нейното отслабване", каза на свой ред депутатът от Коалиция за България Антон Кутев в рамките на дискусиите около отчета за дейността на СЕМ за 2008 г. И според него контролът върху съдържанието на електронните медии трябва да се засили.
Той засегна и въпроса с контрола върху печатните медии като заяви, че у нас на този етап категорично не се осъществява такъв.
За миналата година са съставени 98 акта за административни нарушения на 49 радио и телевизионни оператори, стана ясно от отчета на СЕМ, предаде БГНЕС.
Съветът отчита като успешна административно-наказателната си дейност, тъй като на втора инстанция съдът е потвърдил 26 наказателни дела, а е отменил 14. В бюджета на СЕМ са постъпили общо 147 896 лева, които представляват суми от наложените имуществени санкции с наказателни постановления. Около 90% от делата във Върховния административен съд са решени в полза на СЕМ и са спечелени. Около 70% от наказателните дела с административен характер по обжалвани постановления са решени също в полза на СЕМ.
Съветът е издал 18 лицензии за радио дейност и е регистрирал 17 телевизионни програми. За същия период са наблюдавани 156 програми, от които 67 радио- и 87 телевизионни с общ обем около 25 000 часа.