Деца намериха пари и ги предадоха в полицията

Учениците Атанас Христов, Лилия Маринова, Адриана Иванова и класният им ръководител Ирина Цветанова от Гимназия с преподаване на чужди езици намериха 360 лева на улица в Плевен и веднага ги предадоха в полицията.

Обратно в новината

Коментари - Деца намериха пари и ги предадоха в полицията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aбе "байо" ами нали са намерени в "кутия за дамски чорапи"? Tам има форма, големина, цвят.. а може да е имало в нея и други неща: полицията си има начин за да прецени!Tакива деца са гордост и за семейството и за училището- жалко, че не можах да ги открия но и това ще стане!!! 3аслужават повече от цветните картинки...

А как се доказва собственост върху пари. С какъв документ се установява дали явилият се претендент за собственост, е истинският такъв. Или в МВР разполагат с хипер иновативна апаратура, която доказва чрез радиовълни и биотокове, че еди кой си е имал контакт с хартията на парите?!...от цялата работа в РПУто са се почерпили доволно за здравето на децата, и бас ловя че като са се чукали за наздраве с Jack, са си пожелавали повече такива балъчета да им носят кинти в тяхната смяна.

Глупаците намерили 360лв и ги върнали, а от Полицията им подарили книжка за 0.36 стотинки хаххахахахахахахахах все късмета се отваря пред кретените, а те серат на него :>

Да се даде гласност по ТЕЛЕВИЗИЯ

Predi vreme mi vurnaha portofela s dokumenti i pari(800lv) i tova v centura na Sofia...parite dadoh na choveka koito me izdiri i vurna portofela...S blagodarnosyt...ches vinagi se vuznagrajdava rano ili kusno...

но аз ако бях на мястото на децата естестжено че щях да си ги взема да ги изхарча за цигарки или биричка :)

Обзалагам се, че освен, че имат повече морал от повечето писали тук, тези деца са и по-грамотни от тях. P.S. Книжки за оцветяване се подаряват на деца в предучилищна възраст, но на полицаите им е простено, не са педагози все пак.

Ама само не разбрах какво общо има иманярството в случая...!!!??? ОК това не е кражба в буквалния смисъл, но въпреки, че не се знае чии са парите не може да се каже, че са малоумниц! Браво на децата!

TOVA E SMESHNO!NA 11GODISHNI DECA DA PODARIAVAT,V ZNAK NA GLAGODARNOST ,KNIGKI ZA OCVETQVANE.PO-DOBRE PARITE DA BIAHA OTISHLI V UCHILISHNIA BIUDGET.INTERESNO MI E KAK SHTE SE DOKAGE SOBSTVENIKA NA SUMATA.DECATA SA PROIAVILI DOBLEST,NO MISLIA,CHE SAMITE TE SA SE POCHUSTVALI IZMAMENI.GALKO!

Браво на децата. Достойни българчета. Как не ги усети Бойко да ги погали по главичките и да ни каже колко корумпирана е властта,бюджета и полицията.

Безпорно чудесна новина.Децата трябва да знаят как трябва да се постъпва в такива случаи .Такива пари не носят щастие а само унижение за този който ги е взел.

С тези пари на сложим началото на Завод за преработка на боклук...

Браво на децата!Те са големи Човеци!Свършили са си добре работата си.Всичко останало са празни приказки от получовеци и дребни душици.Предлагам всички, които са против постъпката на децата да им се извинят!Те имат нужда само от морална подкепа, другото по всичко личи -си го имат.Това е показателно как си възпитаваме децата и трябва ли и те да се научат да крадат когато порастнат?!Защо непрекъснато възпитаваме неправилно, а после искаме те да са правилните големи Човеци? Не може да възпиташ ценностти , когато сам ги нямаш?Бъдете горди ,ДЕЦА, че вие ги имате!!!Да сте живи и здрави, и горди за всяка ваша постъпка!И не мислете за това , кой ще вземе предадените пари ,за тях вече отговарят други хора.Нека и те си свършат добре работата!

нагласена работа !!!

Искам да попитам тези, дето пугаят по децата. Как биха реагирали ако те си изгубят пари и децата им ги върнат? Зарадваха ме тези деца. Май това е само хубавата новина от дълго време.

А ако този, който е загубил парите си ги търси? Какво ще получи той? Във всечки градове трябва да има бюра за загубени вещи и предмети и намерените неща да се предават там до изясняване на случая.

Колко глупави хора има в тази държава. Колко излишна енергия се отделя в погрешна посока.Нищо чудно ,че сме на този хал.

СЛАДУРИ!:)

По добре да си ги бяха разделили, защото не виждам как някой човек може да докаже че парите са негови. Ако бяха заедно с някакви документи историята щеше да е завършена.

БРАВО НА ДЕЦАТА!!!

Някой написа тук С тази постъпка класната ги е накарала да се почустват горди и честни хора, да почустват духовно удовлетворение и извисяване над другите, което няма цена. И аз така бях едно време - и си представях, че това са ценностите ни. Е, отне ми десетина години да се ориентирам в ИСТИСНКИЯ свят. В това време връстниците ми работеха, учеха необременени от псевдо-истини. Поне в Бг е така. И вдруги държави е така, къде повече, къде по-малко. Малки глупачета. Поне обява да бяха пуснали, а ако не се намери сибственика, да си ги разделят.

Ами не е ли по-добре , ако не се появи собственика , да ги дарят на училището или на някой който има спешна нужда вместо да потънат в така наречената дупка - бюджет.Поне децата да се почустват горди , че са помогнали с постъпката си!

такива деца трябва да се стимулират за благородната постъпка и да служат за пример

благодаръ!

Ако детето ми намери пари без документ и ги предаде в полицията такъв бой ще отнесе, че цял живот ше го помни!

Нямате право да съдете децата защо така са постъпили, вашите мнения и коментари нямат значение а само вашите постъпки! С тази постъпка класната ги е накарала да се почустват горди и честни хора, да почустват духовно удовлетворение и извисяване над другите, което няма цена. Присвояването на парите би ги превърнало в малодушни и дребнави хора. Браво на класната!!!

Намерено не значи откраднато - особено в случая, когато не знаеш, кой го е загубил. Вий сигурно същите не се възмущавате, когато някой ходи да копае за жълтици и съсипва сумати старинни и исторически ценни находки.

Човече на 60 години. Децата са ги намерили тия пари и са ги предали на полицията. Обаче едва ли някой ще може да докаже, че са негови и както казаха ще идат в бюджета, където ще ги изхарчи Ахмед Доган. Да ги бяха върнали на собсвеника им - браво, ама да ги дадат на Ахмед Доган - ми глупост. Нищо благородно няма в последното.

тези са топ глупаци! сигурно не са добре.

Правилно са постьпили децата от Плевен! Браво на тях и техните родители, които са ги вьзпитали на честност!

Браво на децата

Каквото и да говорим, браво на децата. Значи все още не всичко е загубено в тая държава.

detska rabota...a vie vsi4ki muhliovci koito im se vazhi6tavate ne se pravete 6toto vseki bi si gi slojil v djoba..6tom niama li4na karta..da vi vida kolko 6te gi varnete ako sa 1000 lv glupaci

Все пак има и добре възпитани деца.Някога синът ми,когато беше ученик в големите класове,намери на маса в заведение пищов и го предаде в полицията.Изплашения собственик на служебният пищов се оказал полицай и в училище пред всички изказал благодарност на сина ми и му подарил 20 лева да се почерпи!Сега синът ми е голям и си има и той дете и съм сигурна,че добре ще го възпита.Гордея се с такива добри и умни и смели деца!

Браво на децата! И браво на голямото болшинство коментиращи , които се радват на тази постъпка. А що се отнася до нищожната част подлеци да им кажа: да речем че ги бяха присвоили ,натъпчат се с пици,сладоледи,цигар и прочие. И какво, щяха да се разлагат морално и да тръгнат по пътя на боклуци като вас. Но както се вижда вие сте нищожна част от българския народ, което само може да радва нормалните българи.

Явно, все още има и нормални деца на територията ни!

BRAVO. NA BALGARIQ I TRQBVAT TAKIVA HORA.TEZI DECA CQL JIVOT SHE SI OSTANA CHESNI I DOBRI.BRAVO I NA RODITELITEIM ZA VAZPITANIETO.

Bravo. N

Толкова е отвратително, та чак ми се драйфа! ГЛУПОСТИ! Защо през определени интервали от време някой намира пари и ги дава в полицията или банкомат дава двойно?! Звучи ви познато, нали?! То, верно, смисъла е в хляб и зрелища, ама зрителите поумняха! /е, не всички ;) /

Барем ДДС-то да им бяха възстановили на малчуганите да има по за боза и паста , тъй и тъй в бюджета 360/1.2 60 . 00 лева - мисля стигат за почерпка на един възрастен и три деца

Ако до месец не се появи собственика да си ги потърси. Моля Ви четете правилно. Постъпката на децата е правилна.

moi sa parite ... sega znaete li koga shte si gi vzema....

Колко тъжно е, че това изобщо е някаква новина и дори се съобщава като събитие... накъде сме тръгнали....

Абе Даниел Вълчев да не е изхвърлил Елин Пелин от читанките...Там на едно место имаше приказка една ...как Андрешко майсторски прекара съдия изпълнителя в блатото... Тия дечица май не са чели това...И аз си хвърлям книжката във кофите но у нашта махла жените вече ходят без гащи и чорапи и не виждам такива кутийки с пачки...хем хубаво гледам.Коя ли жена ще яде бой довечера че е изхвърляла укритите пари...Само на жена със насинено око трябва да върне полицията тези пари в рамките на един месец и ако и става чорапа на десния крак както на Пепеляшка

книжка...все пак е нещо, като се има предвид че нямат отпуснати пари за такова перо - ще е такава ситуацията...дори почти съм сигурна,че е възможно полицаите да са закупили символичния подарък със собствени пари. Важен е жестта, все пак. Имайте повече вяра в тях...все пак те ни пазят докато си седим тук и си чатим.

E PONE POLICAITE SA SE POCHERPILI