Коментари - Близо 10 000 малчугани остават извън градина и ясла в София | dnes.dir.bg
назад

Близо 10 000 малчугани остават извън градина и ясла в София

Приетите деца на първо класиране в първа градинска група и в яслени групи в София са 6700. Обявяването на резултатите стана в присъствието на представители на гражданския контрол. Недостигът в детските градини е 5200 места, а при яслите - 4500.

Обратно в новината

Коментари - Близо 10 000 малчугани остават извън градина и ясла в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разберете, местата никога няма да стигнат, защото София непрекъснато се разраства, а и раждаемостта расте.

За всички "кореняк" софиянци: 1. Комунизма отдавна си отиде, така че всеки е свободен да живее където си иска. 2. Радвайте се, че ние "селяните" решихме все пак да останем в България. В противен случай вие сами трябваше да плащате пенсиите и на нашите родители. 3. И двамата с мъжът ми се осигуряваме на пълната ни заплата и си плащаме всички данъци, така че ние имаме право нашето дете да посещава детска градина където и да било в България! 5. Доста от бившите детски градини бяха реституирани и върнати на "кореняк" софиянци. 4. Останалата част от бившите детските градини коти все още са собственост на общината се отдават за по 200-300 лева под наем на частни такива. За справка ЧДГ "ЕСПА". До колкото знам там таксата за едно дете на месец е около 900 лв. 5. Всички сме потърпевши от това, че никой в тази държава не мисли за образованието

познайте за кого ще гласуват родителите им

ЗАМ. КМЕТЪТ АНГЕЛИЧИН СЕ ПРОВАЛИ!

Преди да си легнете, първо си заплюйте място за бъдещото дете!

И после ще излизат статистики как София била с 1.3млн. жители... Цяла България е тук...

какво правите, бе жени? спрете се! стига сте раждали! То Татко Бойко и Фъндъкова не се спряха да откриват детски градини, а местата пак не ви стигат. От всеки джоб лента, лента....

крайно време е да се направи нещо за младите семейства с деца , говори се само за пенсии и пенсионери но бъдещето е в децата защото след 20 години няма да има кой да работи ще останат само неграмотни роми защото държавата се грижи за тях а от ром доктор не става то май и нищо друго

На всички бащи на малки деца да дава държавата добавка към заплатата около 500 лв и майките няма да започват по-рано работа.Ще си гледат децата и ще расте здраво поколение

1.Всички деца да си хванат родителите от провинцията за ръка и да си ходят по градове и села. 2.Ако това не стане,на всички деца от София,неприети в ясли и градина държавата да вземе пари от родните места на пришълците и да ни даде по 300 лв месечно,за да си вземем гледачка за в къщи.И нещата се нареждат.И без това има безработни учителки.

Чета ви коментарите и ви се чудя, защо сте се хванали за гушите. Проблема не е във вас , а в скапаните ни управници, които затваряха и разпродаваха общинско имущество 20 години. Детските градини се превърнаха в какво ли не /тогава не бяха нужни на никой/. Училищата сега не са нужни и се затварят и като потрябват пак няма да ги има! Не разбрахте ли проблема не е в нас! Управляващите винаги са настройвали хората едни срещу други за да се измъкнат!

България е на първо място по смъртност в Европа (3 - 4 пъти по - висока при децата и 2 - 3 пъти при възрастните) и на последно по раждаемост. При това от всеки 100 новородени едва 30 са българчета. Държавата, в лицето на компетентните си институции, не прави нищо, за да промени това съотношение, което застрашава вече генофондът на нацията и тази политика трябва да се счита за соеобразен геноцид на държавата спрямо собствения народ.

КУПУВАИТЕ СМЕЛО БИЛЕТИ ЗА СЕЛО!

Само едно не разбрах кой е бъдещето на България? Всички дето ревете сигурно вече си мечтаете децата ви да учат в чужбина и да останат там, та какви бъдещи данъкоплатци, к'ви пет лева?

Ами мечтаят хората защото не искат децата им да мизерстват като тях обирани от всякакви партии и олигарси

ЗАМЕСТНИК КМЕТЪТ ДА ПОДАВА ОСТАВКА ИМЕТО МУ Е ХРИСТО АНГЕЛИЧИН. ИСКАМЕ ОТГОВОРНОСТ ! МИНКО СЪЩО СИ ПОЕ ОТГОВОРНОСТТА ДА ВИДИМ СЕГА ДСБТО

точно така, отговорност и оставки. само така се носи отговорност

Не те а Тя да подаде оставката а с нея и г-н премиера .Довиждане господа надявам се повече да не ви виждам и засичам в медийното пространство .

След изборите на есен ще си имаме нов кмет . Надяваме се поне той да направи нещо за децата.

Затова е нужна приватизация, вместо някой чиновник да пресмята с руския си калкулатор колко градини да построи. Като искаш да ги субсидираш, прави ги частни и им давай пари от държавния бюджет, за да са достъпни.

Мда-а-а, демокрация е това, ще търпите. Още 22 години - и ще се замислите каква обществена система ви устройва - вас и децата ви.

Аз съм учителка и смея да твърдя, че откакто бе въведена новата системата за класиране има ред в детските градини.

Класиране на почти бебета!! На каква ясла ще бъдат като възрастни? Къде са равните права, защитата на децата? ..Верно е че сме бедни, но по бедни от 2 годишни е срамно. ..................... Бил съм студент с бебе в София..знам. Който има избор -да бега докато не се е заробил.

Няма да боледуват, вкъщи ще им е по добре - късметлии са тези деца :)))

То не бяха грижи, то не бе откриване на нови градини, то не бе чудо. И какво! Пак нищо. Хвала на таквъзи родолюби. Нали това са бъдещите ви ЕГН-та, електорални единици и популация, както наричате народа. Нищо, важното е да се ходи на лов и да се усвояват еврофондовете. Успех в начинанието.

В Странджа-Сакар има колкото искаш.

Ами ,да!!!!Бързай да запишеш лапето на детска градина ,че и там ще свършат местата!!!!:)))))

ЕТО ТАКА СЕ ''СТИМУЛИРА'' РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ...:(((((

Сигурно Бойко би казал. че държавата се грижи добре за децата ни бъдещите данъкоплатци хаха

Причината е високата раждаемост? Моля?

Причината е прекалената презаселеност на София!

За съжаление София се нпълни с провинциалисти, затова няма място за нашите деца. Няма ли как да се направи чистка?!

Нормално - тези които не са влезли миналата година се трупат и за тази. Стига с тези глупости - механичен прираст и повишена раждаемост. Точно спрямо 2008 има отлив. И преди 3 години не достигаха 7-8 хиляди места. Текущите места за достатъчни за 400 хил град и от години са прекалено малко, но друго си е да се оправдаваш.

Знаете ли как новодошлите столичани си уреждат децата без да чакат - правят дарения на общината, в която е желана ясла и дошлото провинциално детенце веднага се настанява

И после тези деца как ще искат да останат в България? Тази държава нищо не прави за тях ...

kgb777kgb

Писна ми от ревльовци като теб ! Какво пак искаш от държавата ? Ти нали си родител , ти си този който трябва да прави за това дете ! Ако си некадърен себе си да оправиш не прави деца !!! Всички почнахте да говорите като цигани - държавата да оправи , работа няма , пари няма , все някой ви е крив , само вие сте чудесни ! Ебати нещастниците !

Леле, как ли е отселяло човечеството хилядолетия без детски градини. Добре, че се пръкна комунизма та да ги свикне хората. Може да е нон-стоп болно, по цял ден да се млати с другите деца, да маа "вкусни" и "полезни" манджи за 2 лв., но сакъм да не би да си го гледат сами, че ще стане социопат.

Само като видя граматиката на "отселяло" ми става ясно колко много знаеш. Сигурно и най-малка представа си нямаш как се издържа семейство от само 1 работещ. На запад този сценарий може и да работи, но не и в България с мизерните заплати които получаваме ...

Ами значи съпругът ти трябва да си смени работата. Моят успява перфектно да се грижи за мен и детето ни, което е на 2г. и 4м. Смешно е да се захващаш за една правописна грешка, когато няма за какво друго. За мен здравето и пълноценният живот на детето ми е по-важен от кариерата ми и въобще не смятам, че държавата или който и да е било друг е длъжен да ми гледа децата. Аз не съм го родила заради държавата

От 100 кm личи, че нямш дете. Като нямаш, не ми обяснявай как се гледа.

имам позната която не е ходела на градина, а е гледана вкъщи, да, леко социопат е и на "дърти" години кара шарка барабар с децата си.

НИСКА РАЖДАЕМОСТ? В БЪЛГАРИЯ И ЕДНО ДЕТЕ ДА СЕ РОДИ ЩЕ ИМА ПРОБЛЕМИ С ЯСЛА, ДЕТСКА ГРАДИНА, УЧИЛИЩЕ......... ПОЧВАМ ДА СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ЛИ РАЖДАМЕ ИЗОБЩО? ВПРОЧЕМ ЦИГАНИТЕ ХИЧ НЕ СЕ ЧУДЯТ! ТЕ НАВСЯКЪДЕ СА С ПРИВИЛЕГИИ!

От София съм,и теб какво те тревожи?Май комлексите те друсат.ей такива немога да ги разбера,като си толкова учен ходи да учиш децата във училище.

Пука им на "управляващите" за раята. Нали шефовете от ЦРУ са доволни, че директивите им са изпълнени?! Народът "мърша"...кучетата да ядат. Вчера...колко човека се противопоставиха на РАЗТЯЩИТЕ ЦЕНИ и ЗАМРАЗЕНИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ?!

само не разбирам кво па толкова мрънкате софиянчетата че бензина ви бил висок..аз преди да доида тук в германия преди 2 годинки пак беше достигнал 2.50 па никои не мрънкяше тогава бре ..ааама сте ми лигави..тука па бензина е 1.40€ пък никои не мрункя..лиглиовци

абе серсем, а заплатата там да ти е 150 евро случайно??

Миналата година децата ми се класираха в ясла- защото са близначки. Ходиха 3 дни- и се заклевам, че никога повече няма да стъпят в подобно заведение.

Много си неграмотен! Никъде не казвай, че си от София! Много ще изложиш софиянците!

Трябваше Бат Бойко,преди магистралите и да разшири метрото,да направи нови чисти детски градини.ама от тях не се печелят пари,нали?

Не трябваше да върне софийското жителство

Да, бе. Искате да кажете, че проблемът е в многото деца, а не в малкото градини. Ами така ще е като целият сграден фонд и инфраструктурата на България са наследство от комунизма. А всички след тях почти нищо ново не е построено.

Е, сега се строи! Магистрали!

А между другото много, да не кажа - повечето - от сградите от комунизма са затворени, безстопанствени, или дадени на бог знае кого със съвсем различни цели ...

просто всички които не са от софия да си ходят и ще има места ако нямш адресна регистрация в софия не би трабвало детето ти да ходи на децка градина тук

Смешник, ми те имат бре, аланкоолу! Нещо бъркаш рожденното място с адресната регистрация!

я провери по речници и читанки и виж че не се пише "децка градина "а се пише "детска градина " я малко почети книжки и тогава драскаи тука ..пущиняк такъв.

...не си ти този, който ще казва кой къде да ходи! Това първо, а второ: Не разваляй реномето на софиянци с неграмотността си! Попитай някого как се пише думата "детска" и тогава раздавай присъди!

Думи нямам просто...

просто всички които не са от софия да си ходят и ще има места ако нямш адресна регистрация в софия не би трабвало детето ти да ходи на децка градина тук

И двамата сме с адресна регистрация в София, работим и детето ни за 2-ра година сигурно няма да е прието, съдейки по списъците. Внасяме данъци в тази община по дяволите. Какво още ?!?

Подкупи, подкупи ;-)

Еми нищо, то сега магистрали се строят. Мечтата на поколения българи! Кви са тия детски градини? Някой да ви е карал да раждате?

Сигурен съм, че в селото ти има места в детската градина.

Иначе 15000000 за да изпратят "Дръзки" за Либия има, а за децата (бъдещето на държавата) - чдец! Браво на ръководството на столицата и на държавата!