Оставки и уволнения след тормоза в градината в Бургас

От понеделник детската градина "Брезичка" в Бургас ще бъде с ново ръководство след скандалния клип на тормоз над децата от страна на възпитателките.

Обратно в новината

Коментари - Оставки и уволнения след тормоза в градината в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да бъда разбран правилно,казва: Първо...Това,което виждам на видеото е...НЕДОПУСТИМО ! ВТОРО. Може ли някой ТОЧНО да ми каже ,за КОЛКО ПАРИ и на какъв раб.режим работят тези детски учителки ??? С 25 деца накуп... Чисто и просто искам да си изясня от къде идва тази явно НАТРУПАНА АГРЕСИЯ?! Все пак младата възпитателка е БИЛА НАГРАЖДАВАНА ! КОЛКО ПОЛУЧАВА ЕДНА ТАКАВА УЧИТЕЛКА? За случая в Габрово разбрахме ,че бършат ла*на за една МРЗ !!! Т.е. чисто не повече от 400/месец!!!

И каква вина имат децата за малката заплата? Ако не бяха те, грубиянките и МРЗ нямаше да получават. Всъщност изрод може да си независимо дали си беден, или богат.

papion

За съжаление това не е единичен случай. Колко майки слагаха по джобовете на децата си записваща техника и какво от това, уволняват едни, идват други и нещата са си по старому. Вярно е, че има много глезени деца, вярно е, че са ниски заплатите на персонала, но така се култивира агресията още от малки, а после се чудим какви ги вършат в училище. Какви кадри излизат от учебните заведения за детските градини, ами тая младата от клипа май не е много на себе си, не е за тая работа момичето. Да проверяват и дипломите, да не излязят "калинки", на които са поверени деца.

На детски градини не съм ходил, гледаше ме майка. Като започнах първи клас бях див като кантонерски петел и не след дълго учителят ми ме наби за моите "подвизи". В интерес преди това много пъти ми прави забележки, но кой да им обърне внимание. След боя прибирайки се в къщи веднага започвам да се оплаквам да бащата, че учителят ми е врътнал няколко шамара. Чул не чул за какво със бил набит, бащата ме наби и то здраво, да не кажа два, три пъти повече от учителя. Повтори се още веднъж и разбрах, че по добре да не казвам на родителите и така минавах с един бой и едно конско. За тях учителите бяха институция и щом са ме набили, значи е имало за какво. Сега като се обади дъщерята, че учител и е направил забележка и тичам да го бия. Не станах човек, а и имам да им си го връщам ;) Последното е майтап ;)

Викаш да ги бият 4-годините. добре, че не са те еВали учителите и родителите, щото сигурно и това щеше да е нормално и уважение. И щеше да има защо. Майтапи :)

Нищо не викам, просто споделям. А учителите да поработят така, че да изглеждат институция в очите на родителите. И тогава няма да им слагаме скрити камери и да тичаме да ги бием. П.П. във вашето семейство като се евете един друг, майка, баща и деца при нас това не е прието.

Възмутена съм, че има родители които защитават учителките..явно те одобряват тези методи и вкъщи си бият децата...да се разгледат семействата на тези родители от Агенцията за защита на децата..незабавно!!!!

Кво им пука на властимащите, политиците, кметовете. Техните деца ходят в частни градини, училища, университети в чужбина. Живеят в затворени комплекси, зад 2-метров зид, със въоръжена охрана, НСО. Те не разбират за какво говорим.

записа е от 01.01.1970

Ясно е,че датата и годината на са настроени.1970-та нямаше такива техники

"Бугас" Дир съвсем го удари "през просото".

За съжаление и в момента има някъде дечица, които ги бият, обиждат, смазват психически... Да не отваряме дума за старчески домове, домове за социални грижи... Но институциите, министрите и администрацията са заети с по-важни неща. Унищожаването на Пирин, на Черноморието, джендъри, казарма, самолети, плочки, западните балкани и не знам още какви мнооого по-важни проблеми. Дреме им за някакви дреболии, там няма далавера, инвеститори, поръчки. Който както може да си спасява децата и себе си. Всичко е стабилно, стига протестирайте, стига се оплаквайте, налягайте си парцалите и бъдете благодарни, че сте живи. Засега.

НК, тоест не НПК

Ако нямаще запис от скрита камера познайте дали щеше да има някакви последствия? Дали институциите щяха да си мръднат пръста? Затова Янка Такева се бори със зъби и нокти да няма контрол върху възпитателките.

Питам кмета на Бургас - ролята на общината е само да назначи една директорка и няколко възпитателки и само до там ли е? КАК ИЗВЪРШВАТ КОНТРОЛ? Защо се налага родителите да заснемат за да се предприемат мерки? Общината къде беше до сега? Толкова ли е трудно или сложно, служителите да се вдигнат от бюрата си и да правят проверки?

Напълно резонен въпрос. Отговорът е в абдикацията на държавата от различни сфери на живота ни /не само в България/, липсващата, безсмислена и неработеща държава за обикновения човек, който има само задължения да я издържа, но не може да разчита на нея. Затова и тези родители са се саморазправили като за включили камера. Те вече добре знаят, че нито община, нито кмет, нито районни инспекции няма да им помогнат, колкото и да сигнализират. Питате защо общината не поела отговорност - та на нея и е по-лесно да отреже проблемната глава и просто да назначи нова. За новата глава отново гражданинът трябва да си отваря очите и да не забравя да си плати местните данъци, разбира се този януари.

Едно време имаше проверяващи инспектори, сега не знам.

Тази учителка е за съд. Пълна истеричка, как може да се отнася така с 4 годишни дечица. Ако някой така се отнесе с моето дете никой не може да ме спре да измета пода с тая госпожа.

това несъмнено ще е жизнеутвърждаващ урок за твоето дете. Един ден то ще измете пода с някоя учителка в 11 или 12 клас и вие с мъжа ви ще трябва да му търсите адвокат. А ние простите тролчета ще четем в Дира за случката и ще цъкаме с език.

Очудвам се на извергите родители, които при съмненията си за тормоз все пак изпращат децата си на градина, снимайки в продължение на седмица как ги бият и тормозят. Пазете си децата, не ги използвайте за да създавате евтини сензации.

незнам как е в Бургас, но в София по ясли, градини и училища не пускат външни хора ( в т.ч. родители) да се разхождат ей така из помещенията дето играят децата. Слагането на скрита камера ще е невъзможно. Премахването също. За сметка на това в повечето ясли и детски градини има изградена система за видеонаблюдение, до която достъп има само директора на заведението и всеки педофил, който успее да се докопа до записите.

Уволнението не е достатъчно! НПК, Раздел VII Обида и клевета Чл. 146. (1), Раздел V Чл. 143.Раздел II.Телесна повреда, чл. 130... Раздел II. Престъпления по служба

НК, тоест не НПК

В Япония има камери още в яслите и можеш по всяко време да видиш през мобилния какво прави детето ти. Те по-глупави ли са? Къде отиваме, медицинска сестра преби бебе, учителка малтретира мъници,накрая не сме и пол. Като си унищожим децата, направо да предадем празната територия на който я иска.

Учуден съм, че още няма коментари в защита на извергите-възпитателки. Да ги оправдаят, да кажат какви са гадни децата, как семействата ако не са доволни да си гледат вкъщи и т.н. Учудвам се и на смелостта на тези т.н. учителки.... Мен лично би ме било много страх и щях да съм страшно притеснен да посегна на чуждо дете, да го обиждам и унижавам... Някой разярен татко/чичо ще потърси сметка и няма да го интересуват награди, оправдания, изморен ли съм бил, стресиран ли съм бил... Като знам какво се случва по улиците за някакви одраскани или смачкани ламарини или отнето предимство... Тука ще лети перушина.

чак "изверги" е малко прекалено - човек винаги може да изгуби контрол над нервите си, но тези, които се назначават на такава позиция би следвало да са обучени не само да контролират собствените си емоции, но и да бъдат възпитатели и модел за пример за децата. Несправяне с работата - в уволнението няма нищо нередно.

ЗАЩО няма да има НИКОЙ наказан от ОБЩИНА БУРГАС? Те къде са в случая и като какви се изживяват - като съдници или сеирджии? Те отговорност не носят ли? Кой контролира детските градини, че си измиват ръцете само с директорката? Защо никой не търси отговорност от тези, кото са длъжни да поддържат системата стабилна?

А колкото имаше и в Габрово. Уволнение и точка. Пито платено.

Добре, аз не разбирам Вашата логика... Значи, до всеки човек на улицата и вкъщи трябва да има по един полицай, който да го пази, за да не стават сакатлъци - защото като стане сакатлък питаме - къде е полицията. До всеки учител - трябва да има някой от общината и да стои и да го озаптява - да не бие, малтретира и обижда децата, до всеки доктор - не знам какъв трябва да има, за да го контролира как си върши работата и т.н. Ами този директор на детската градина в случая нали за това е назначен от общината - да организира и озаптява подчинените си!? Не съм защитник на общината, просто логиката Ви не я разбирам...

Работата на общината не е само да назначи дирктор. Този директор е за години напред - 4, 5, 10, 15, 20... Според теб, трябва ли да стане инцидент и едва тогава да разбираме, че назначеният директор е некадърен? Трябва ли да минат 10 години като си затваряме очите, за да разберем, че даден човек не е бил подходящ за съответния пост? Щеше ли да се налага да се снима, за да се разбира, че тези хора не стават за тази работа, ако поне 4 пъти в годината някой от общината правеше внезапни проверки? И един пример за да разбереш - ако веднъж в месеца има катаджия на нашата ЕДНОПОСОЧНА улица, мислиш ли, че нямаше да спре непрекъснатото влизане в насрещното?

Добре де, подкрепям ти логиката, но тези, които ги задават тези въпроси не се сещат, че първо в нас трябва да търсим решението и то се нарича човешка отговорност. Даже и да сложат полицай, испектор и надзорно лице до всеки минувач, учител и лекар нали и те ще са хора, нали и те може да направят грешки. Ами кондукторката, която свали детето от автобуса - сама ли беше, къде бяха ХОРАТА - в телефоните да описват случая и да се възмущават от липсата на човещина.... у другите?!? Ето полицаите не си вършат работата, ами реват за пари, има предложения да се уволнят служителите от общината, че не са упражнили контрол. Кого да сложим до всеки, че да станем хора??? Хората не мислят с главите си по тези социални мрежи. Някой пуска материал - уруш всички на купчината да обиждме, бием, убиваме, малтретираме, изтезаваме, счупваме черепи - защо??? Защото се борим срещу същото. На лошото с много по - лошо, защото сме много добри. Иначе, нищо че сме 7 милиона българи и повечето неграмотни, сигурно има повече от 14 милиона коментари срещу конвенцията, която е още един безмислен опит на едни безмислени политици да ни озапти да не сме изроди.

"Вчера стана ясно, че тя има общинска награда за работа с деца със специфични потребности." Като видях вчера на клипа как "работи" с децата без специфични потребности, не ми се мисли за методите ѝ към тези със СОП...

Дали предложението за награда е било от директорката директно към кмета? Това предложение не е ли минало през общински служител(и) преди това? Тяхната ОТГОВОРНОСТ къде е?

Доколкото съм запозната именно директорите правят тези предложения към отдел "Образование" на общините, но все пак не съм на 100% убедена кой в крайна сметка взема окончателните решения.

Да отдадем почест на високите технологии, които показват по неоспорим начин проклетията на нас човеците. Всички ние, вторачените в ежеминутно в смартфоните си нека едно да не забравяме - всяка ваша мерзост вече може да излезе наяве и да ви струва главата. Мислете как се държите, как работите, как действате, как съществувате в обществото, в което живеем всички ние! Не мислете как да покриете безобразието си, а как изобщо да не го вършите. Това е изводът, който аз си правя, когато всеки ден чета за подобни дивотии!

ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ТЕЗИ УЧИТЕЛКИ В ЗАТВОРА. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ТАКА. И ВЪВ ВАРНА ИМА ТАКИВА.

кови желязото докато е горещо.

Не знам тези родители как се въздържат от саморазорава.Детето го размяташе като парцал

НК, Раздел VII Обида и клевета Чл. 146. (1), Раздел V Чл. 143.Раздел II.Телесна повреда, чл. 130... Раздел II. Престъпления по служба