Уволнената директорка на градина показа SMS-и ”отгоре”

Родители на деца от 164 детската градина в Горна Баня се обявиха в защита на директорката. Тя бе уволнена заради прием на деца без документи за кандидатстване.

Обратно в новината

Коментари - Уволнената директорка на градина показа SMS-и ”отгоре” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Злоупотреба със служебно положение и подтикване към престъпление - ето това са тези SMS. Лицемерие е да се позоваваш на думи "ако е възможно", защото много добре знаят, че не е възможно по законен начин!!!

Ма кво се правите всички на големите самаряни бе?!?нали всички в даден момент сте искали връзки тук и тами услуги за да минете по втория начин!а директорката щом до сега е мълчала по смисъла на българското законодателство тя е съучастник с престъпление щом до сега 7 г Си е мълчала както тя го изкарва!!!

Това е нещо дето всички го знаят. Фандъкова и Чобанов срам нямат. Съвсем се забравиха тия гербаджии

В Горна баня е така! Защо се вглеждате само в детската градина. Защо не погледнете какво става в Лицея за надарени деца. Там ако проверите какво става ще ви настръхне косата. Фандъкова проверявай и там.

какво например?

"Родители излязоха на протест пред сградата на Столичната община в защита на дисциплинарно уволнената директорка Мариана Иванова." Родителите да не се маят, ами да искат проверки и да завеждат дела. Виждате ли, голямата шефка от общината ей така изпращала ЕГН-тата на разни дечица на този и онзи. Това вече е престъпление! Нека протестиращите родители искат проверка от всички телефони, до които е имала достъп шефката не са изпращани данни за техните деца. А всички телефони, до които е имала достъп Христина Хаджигеоргиева са: - всички нейни лични и служебни телефони; - всички служебни и лични телефони на подчинените и лица; - всички лични и служебни телефони на свързаните с нея лица - родители, деца, съпруг, братя, сестри, зетьове и снахи. На изброените телефони трябва да се проверят всички СМС-и и всички вайбър или скайп съобщения от времето откогато тя е станала някакъв ръководител до днес.

Е за т'ва сме най-корумпираната държава.

В нормалните държави такива като Чобанов сами щяха да си подадат оставката, и то на петата минута. Докога? Защото ги търпим, затова все повече наглеят

Той е едно червено асеновградско крадливо копеленце. Първо НДСВ, сега ГЕРБ. Внуците на червените се събраха накуп. Тодоре, зная че не дядо ти е червения комуняга !

Той че и Фандъкова която ги брани. На цяла България стана ясно че има натиск, а за главната кметица не било натиск.

Докато разберете колко сте прости, живота ви мина.

на директорка на градина с име на дете, това е натиск. Няма какво да го увъртате. Всички други СМСи с имена на деца , също. Така че , вадете си метлата вътре в общината, да не се налага всички вкупом да се разотивате по къщите.

Тази история не ви ли напомня онова прословуто изречение от "Кръстникът": "Ще му/и направя предложение, на което не може да откаже"? Е, точно това се получава с въпросната директорка. Едва ли някой от вас ще откаже нещо на шефа/боса казано по този начин, дори и с неангажиращото "ако е възможно". Ако не искате да бъдете подложени на всевъзможни проверки, компромати, удари в гърба, ритници в кокалчетата и в крайна сметка да си загубите работата, ще го направите, дори и да "няма възможност". Накратко, в тази държава все по-силно вони на мафия, която се е вплела във всички равнища на управлението/властта. За корупция не говорим, тя е неотменна част от живота у нас и никакъв закон няма да я изкорени.

ЧОБАНОВ /чифута/вечния замесник кмет трябва да бъде уволнен,той е мръсника,който измисля схемите за корупция в цялата дейност на общината.Отгоре на това се държа страшно нахално и вулгарно по телевизията и радиото.

Методите на Искра Фидосова (от къде ли захранва тихо и тя сега), после онзи с тефтерчето, което услужливо откраднаха от графолога, Мишо Бирата, срещи с Цветан Василев, с Делян Пеевски, СМС-и на журналисти, мизерия и клиентелизъм на ниво постъпване в детска градина. Даваме ли си сметка в колко проядена държава живеем.

Направете както е в САЩ - по 200 щ. долара на седмица и ще има мвго места в детските градини и нашите баби ще се върнат от Америката да гледат внуци тук в България.

Без да ги коментирам-трябва всички посочени да си подават оставките-директорката е показала доказателства за корупция,а освен тях и кметицата на София,защото им е началник.И стига сме мълчали и после забравяли за случилото се.

особено за софийската кметица.Но ми е чудно защо софийските избиратели преизбраха тази лицемерна помиярка за втори мандат?! Те като гласуват с главите си ли мислят или с нещо друго? А тези корупционни практики вероятно ги е имало още когато Фандъкова беше шеф на отдел образование в Столичната община.

Ники

Видяхте ли списъка? Само ченгета и общински чиновници. Всички до един хрантутняци и нищо не вършещи боклуци. Такива със закон трябва да бъдат на минимални пенсии, а дори и без защото са вредители. Фандъка пак се правеше на нищо не знаеща. Толкова вреден и гнусен кмет даже май и Янчулев не беше. Няма да се учудя, ако болестта й от рак е била измислица с цел PR-акция. Ченгетата и мутрите са способни и готови на всичко!

Депутатчето от Хасково си наредило родата до 9- то коляно и съучениците от 1- ви клас насам на държавната и общинската хранилка - защитават го като Матросов, другият депутат изял два тона суджук от името на Боце, а последният не знаел- нищо. Здравният министър дал на зет си обществена поръчка във ВМА за милиони левове през фирма, която дори е нямала Булстат, когато е кандидатствала- нищо укоримо. Медиите в Европа ни рекламират безапелационно като най- корумпираната, най- бедната и най- застаряващата държава в ЕС - били поведени. Та за някакви СМС- и за детска градина някой ще вземе отношение - абсурд е да се случи!

Премиера Боко Тиквата , бе заловен да сспира цяла акция на баретите срещу Нелегална фабрика , ...и после каза че са му фалшифицирали гласа...нищо че се ДОКАЗА във Франция че е неговият глас ...!!! Сега някои се надяват че ГЕРБерасти от Столична Община ... хванати в Далавера ...ще си признаят дори и да имаа доказателства ??? Моля ви ,бъдете реални ! Само Изрязване на Раковата Болест ГЕРБ е решението !

После естествено Мишо Бирата беше самоубит както се полага в Мафиотската държава на ГЕРБ.

Пуска телеафона на запис и записва разговора. Ако требе, с втора камера и свидетел. Пъ нека се обаждът с натиск. Проверила съм, в момента из цел ЕС текиви записи се приемът за съдебно доказателство. Ако съда откаже да ги приеме, еле па и свидетел, тогава аре на международен съд и да видим реакцията и скандала. Една камера, може дори да се наеме, хората наемът за часове по сватби. Не е непостижимо. А може и обикновен фотоапарат, с опция за снимане на звук и видео. Жената просто е неграмотна юридически и смета, че нема шанс. Шанс винаги има, ако си знаеш правата и закона.

Всички замесени да се освободят дисциплинарно. Ако това не стане, корупцията ще бъде окрилена.

Изпращането на смс от висшестоящо лице на друго, чрез което се "прескачат" правилата и законите се нарича "корупция чрез влияние". По сходни причини саудитският престолонаследник нареди арест на принцове и местни милиардери.

Съвет: Винаги пазете улики срещу селяндурите, които ви изнудват. Писнало ми е от "експерти"! Когато в един момент тези селяци, които са ви изнудвали ви накажат заради това, че сте изпълявали безропотно техните прищявки им го на.уквате с доказателствата. Така може би след около 500-1000 години ще изкореним корупцията. А най-правилно е като получите подобен SMS да му теглите една майна и да си вършите съвестно работата.

обратен SMS с текст: За съжаление няма възможност, лицето не е участвало по съответния ред......... но, всичко в поверената ви детска градина трябва да е ИЗРЯДНО! Иначе се получава така...

чиновниците от Столична община правят услуги на чиновниците от други органи и така се създават връзките навсякъде по институциите и съответно т.н. бързи писти, по които обикновените граждани не могат да се движат. обикновените граждани си чакат реда докато децата им навършат годините за детска градина а през това време кой може си плаща на частна градина като това му източва бюджета. Чиновниците обаче си спестяват тези разходи като за сметка на това си ремонтира апартаментите, обикалят по света по разни екскурзии и всякакви други материални блага си позволяват, които измъчените родители не могат да си позволят. Това започна след като Борисов беше кмет. По времето на Фандъкова се създадоха най-върлите корупционни практики. Тая герберска измет съсипа всичко в тази община. Краде се масово и навсякъде.

Днес пак даваха по телевизията Данчето Фандъкова. Една лисица, която се прави на овца сред стадото говеда, наречено ГЕРБ. Браво на софиянци , които си я избират редовно!

Искам да дам мнение в защита на г-жа Иванова, въпреки че преди време имах отказ от нейна страна! Тя е принципен човек - тогава спази реда и буквата на закона, въпреки , че гражданската и майчина позиция бяха на друго мнение! Ставаше пак дума за деца, малки деца! Породени деца ходеха в две различни детски градини - сещате ли се какво беше сутрин! Е, пораснаха вече сладурите ... ! Това с СМС-ите е долно и гнусно - позор за тези , които сега се оправдават.

Лелееее,лелееее , а кмветката Фъндъкова САМО КАК СЕ ГЪЧЕШЕ..../ще създадем комисия, ще проучвами ,.... дрън дрън.Как искате да няма корупция, когато начело на града стои такъв "човек"...И най-важното е, ЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ ВСИЧКИ ВЪПРОВИ СЕ РЕШАВАТ ПО ТОЗИ ПОДЪЛ НАЧИН, НО СИ ТРАЯТ1 Нали Бойко даде пример, като се обади по телефона да не се проверява Мишо бирата, РАЗБИРА СЕ "АКО МОЖЕ".....

Ел големи играчи стават всички дето идат да работят в Софето по разни дъжавни и министерски служби. Хора на контролна държавна служба за година работа вадят кинти за апартаменти, от къде бе.

Ами кореняк-софиянците(разбирай родителите на които са придошли от село) вече се облажиха по соц. времената. Време е на новите софианци да облажат от герберастката паница. Историята ще се повтаря докато 80те процента не спаднат до 20%.

SMS-и те да не би да са отдолу имам предвид да не са нещо персонал ни

Чиновниците от столична община от мандата на Борисов се ползват с огромни привилегии- уреждат децата си и тези на познатите си в училища и детски градини без прием, ползват общинските ДКЦ и болници без да плащат и чакат, паркират в центъра без да плащат със служебни карти, взимат сериозни ДМС-та по залата на всеки три месеца. Основните проводници на тази корупция и използване на служебно положение за лични нужди са зам кмета Албена Атанасова, Мария Минчева и дребните чиновници около тях.

Нека чистосърдечно да си признаем,че ако не даваме пари под масата корупцията няма да съществува.друг е въпросът,че за да изкореним корупцията,трябва да променим себе си.едва ли....

Защо зам-кметът на София Чобанов наказва директорката на ДГ за нарушаването на правила, а замижава за съпартийката си кмет на район, която е карала въпросната директорка да нарушава тези правила, "ако е възможно"?

Така е навсякъде ! Така е и в училищата! Имам внучка първокласничка, но не я приеха в най.близкото училище/100м./, защото имало пренареждане и била минала на зад, а в друго отстоящо на километър пеша и с пресичане на две оживени улици я приеха веднага! Директорката на първото бе викала синът ми после, защото се били обадили да ходатайстват от "ГОРЕ", но синът ми отказал житейският път на внучката да започва по шуробаджанашки! И сега ходим да помагаме вечер при прибирането на детето! И ще продължим, защото считаме, че синът е постъпил достойно! А директорки, като първата си трупат актив и връзки по министерства и кметства и ще вървят нагоре!Такива са им нужни на управляващите! Е ако не сгазят хатъра на "ОТ ГОРЕ"! И тогава бум по главата!

Добре, някой е упражнявал натиск. Но защо научаваме чак сега, когато са я уволнили? Всъщност това е масова практика в БГ - всеки я кара "по тънката лайсна" угажда на шефовете, пък когато се размирише работата - олеле. Проблема е прост - няма места в детските градини. Държавните. И само в СОФИЯ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ. В частните ДГ няма проблеми. И всеки гледа да се уреди в държавната ДГ за без пари. Има няколко начина на решение: 1. Да се строят нови ДГ - това се прави, но не може с магическа пръчка да се построят ДГ за всички. Пък и ще трябват хора. 2. Да се повишат таксите, така че да се заплаща по-добре на персонала. Аз я разбирам жената. Уволнили са я и сега тя няма избор - просто ще отмъщава до дупка. Но и тя е виновна - до един момент се е поддавала на корупцията, ползвала се е с някои екстри от покровителството "от горе". И нека да не смесваме нещата. Корупцията си е корупция, а доброто управление никой не го отрича. Особено родителите чиито деца с априети. Но я да питаме за мнението на родителите чиито деца НЕ СА ПРИЕТИ. И 5те са потърпевши от корупционните действия на тази г-жа. Сигурен съм че те няма да бъдат толкова благосклонни. Цялата тази работа много ми напомня на определението за "гадна курва" - тази, която дава на всички, а на мен не дава.

:ного си наблюдателен, затова ще те запитам :А, квенската позиция на Дончето Фандъкова по този случай забеляза ли ?

Жената да си търси нормална държава за живеене, тука си е така е такива останаха СМС-аджии, бири, суджуци. Така се живее у кочината...

В България всички се възмущават от корупцията и връзкарството, но когато те се възползват от тези благинки, го считат за нещо нормално. Ето това е един от възловите проблеми на обществото. И както се вижда от списъка, най- много се възползват милиционерите и други държавни и общински чиновници, които по дефиниция трябва да се борят с корупцията и връзкарството. А на практика те са основните й двигатели.

В България всичко се решава с SMS-и от управляващите гербери. Те това поведение го копират от еднокнижния тиквун. Щом той може така - и те могат, значи. Въпросът да се реши, "ако е възможно". Ако не е възможно, пак да се реши. Това е народопсихологична традиция в България, а не корупция, както някои си мислят.

Това поведение си ни е наследство от соца. И тогава всичко ставаше "по втория начин". Като започнеш от покупка на книги и стигнеш до професионално издигане.

Хора, дайте да си говорим направо. В София проблемът с местата в ясли и детски градини е ОГРОМЕН. Няма родител, който да не потърси друг начин да вкара детето си в детско заведение, ако не успее да влезне по редовния начин. Ако нямаш баби и дядовци, ако си работещ- какъв друг избор имаш? Частна ясла/градина? Там цените започват от 500лв нагоре. Колко хора могат да си го позволят? Реално по другия начин се вкарват деца чрез отпуснатата на директорите бройка деца с увреждания, заболявания и т.н. Не се намаля бройката деца приети чрез системата.Не казвам, че е правилно, но кажете какво да правят родителите на деца, които въпреки точките остават навън?

И какво - да вкараш твоето избутваш някое друго. Което няма толкова "силни" родители. Които да мачкат директорката и да я командват с СМС-и. Типично по Герберски.

Aми обединяват се тези родители още ПРЕДИ децата им да са "узрели" за прекрасните детски градини и отиват пред общината да скандират или каквото там решат ДРУЖНО, за да се построят още градини за децата им /а скоро и училища, защото тези деца растат и след градината ще трябват и училища/, а не всеки да се спасява сам по сам в типичния "български"стил и да генерира корупция. Иначе в природата, когато има ограничения в средата за живот, има и съперничество за ограничените ресурси. Факт. Ама нали сме нещо повече от животни уж.

"Там цените започват от 500лв нагоре. Колко хора могат да си го позволят?"- тия дето са пратили SMS-ите сигурно могат!!!

Могат, ама не искат. То и суджук можеш да си купиш в магазина...

Този модел или тази парадигма е изработена доста преди 1989г от "юпитата в БКП, УБО и ДС.или просто казано модела е "Бой и еб.не, на страхливия народ".Самия факт, че децата и внуците на червените сатрапи най-нагло заявяват, че се гордеят със кашкавало-мандренския си партизански произход говори много.Стотици неразкрити знакови убийства-мислите ли, че някой ей така ще организира убийство на бизнесмен, знакова мутра или дребен мошеник.Самия факт, че убийствата на висши политици и ченгета е изключение трябва да говори много.С такава репресивно-мутренска управа, не виждам кой ще се вдигне срещу Калинки и Чобанчета.В Европа се забавляват с простотията и ни рабиха и разкатаха невъзвратимо.Все с преклонена главица.Е, как няма да има корупция, то това не е и корупция , а си е живо еб.не.При корупцията има поне някакви правила-даваш-получаваш, а тук само определени могат да го вършат-стотина фамилии , а другите дори и да искат-немогат, защото освен задника си друго няма какво да дадат.Киро Гела пие бутилка вино за 10000 лева, а децата умират от болести-е това какво е.Бандитска държава, където правото е на силния.Само тотално пречистване, като след деветосептемврийското може да даде надежда.

ГЕРБ е нашият плод , усвоиха всичките ни номера . УЧЕНИЦИТЕ СТАВАТ ПО--ДОБРИ ОТ УЧИТЕЛИТЕ СИ!

Така е, още след освобождението от турско робство започва да се разработва този модел. По времето на соца беше намалял, но сега при капитализма отново се увеличи с пъти.

Това е всекидневие навсякъде.

Сега остана да я подведат под отговорност за клевета, този филм сме го гледали вече много пъти.

НЕ, ГОСПОЖО РАЙОНЕН КМЕТ! НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПУСКАТЕ ЕСЕМЕСИ С ТАКОВА СЪДЪРЖАНИЕ! И ДА, ТОВА Е ПАСИВЕН НАТИСК!!!

не било натиск.Ами защо го изпращате тоя есемес след като знаете много добре,че без да е незаконно няма как да е възможно? Нали ако всичко е законно детето ще бъде записано и без вашия есемес.АКО Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПРЕСКОЧИ НАРЕДБАТА ЗА ПРИЕМ ЛИ ПИТАТЕ А ЕСЕМЕСА? Дали някога са ви отговаряли на такъв есемес с "не е възможно"?

По-страшното е, че точно хората, които следва да ни пазят от корупция и престъпност ''уреждат" децата си - икономическа полиция, ГДБОП, прокурори, съдии. И това в Овча Купел е жалка миникартина на случващото се в централните райони, всеки голям град. Затова е и отказа от послзване и въвеждане на електроника и системи - там при проверка всичко би лъснало и е доказуемо. Едни уреждат децата, други глобите, трети имоти ... пропаднала и прогнила е цялата държава. Огледайте си - няма такава разруха и мизерия по улиците никъде в Европа

Когато се пита "дали е възможно" по принцип, не се пращат ЕГН-та, щото егенето няма нищо общо с въпроса "дали е възможно". Ако се окаже че е невъзможно, какво прави егенето там.

Едноличните ГЕБЕРСКИ търговци от Столична ОЖбщина, Селянка Фандъкова, Селянче Крусев, Селянче Чобанов прекалиха. Те нямат свян и морал. Така е в целия таз ГЕРБЕРСКИ КОПТОР-НАРЕЧЕН сТОЛИЧНА ОБЩИНА. Гласувайте пак за тях двбедушни народе.

Аз недоумявам ще се замозалъгваме ли още - масово в България и повсеместно всичко е опорочено. Всеки взима, дава, влачи, хитрее, урежда, ''предразполага''. Изберете произволна детска градина или училище в центъра на произволен областен български град, разровете подадени и приети документи и проучете родителите на децата - навсякъде е така. И така тръгват децата с корупция, лобизъм, връзки ...

Ех Доценте Т. Овчаров, нима не знаеш, че и телефоните (както и др. "джаджи")могат да съхраняват ПОДХОДЯЩАТА информация!

SMS-сите звучат като искане на услуга, а не като принуда, заплаха или натиск. Време е директорката да си каже тя получавала ли е услуги - за какво и от кого? Да си каже - дари не връща за окозана й услуга?

По-подобен начин прокуратурата казва че в България няма корупция и който твърди че има да представи документи.

Всичко се съдържа в едно изречение , и ВЪПРОС , и ОТГОВОР : ''БЪЛГАРИЯ , НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''. ВЪПРОС: --Защо България е най-бедна ? ОТГОВОР: --Защото е най-корумпирана!

В България няма корупция , попитайте и Цветанов !

Нали 6-те апартамента са ми законни и НАП го каза!Какво ривете народът ни избра и НИЕ управлявяме.....

В България няма корупция , попитайте и Цветанов !