Децата и бомбените заплахи: Важно е не да ги лъжем, а как ще им кажем истината

Клиничният психолог и педагогически съветник Рени Велчева обяснява защо се стигна до картините на масово разплакани ученици след поредицата сигнали за взривни устройства

Обратно в новината

Коментари - Децата и бомбените заплахи: Важно е не да ги лъжем, а как ще им кажем истината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата ни България е за приличала на кална локва. Всяко прасе може да се търкаля в нея.

Някой спомня ли си времето , когато шефовете на БНТ дадоха зелене светлина на Милотинова да пусне по новитине в 8 нецензуриран репортаж с обезглавяване ? По това време същото , същоо валяха заплахи за бомби през ден в училища и институции. Пък вижте ни сега какви яки избиратели се пръкнаха от това поколение , каквото и да ни стоварят политиците - оцеляваме!:)))

Верно бе. Верно е важно да не лъжем децата, ама пък как да им кажем, че тия дивотии не са от страна на Братушките, а от Мунчовското идиотско правителство с цел да плашат хората за да не отидат да гласуват на изборите на 2 април, зер Мунчо си е все с неговите идиотски мераци да командари със служебните си идиотски назначения. Т'ва е положението и няма как да е друго, точно сега преди изборите!

Елементарно ; Това е обучение как се действа при природни катаклизми(земетресения или други подобни( ;. Те ще разберат истината от родителите си или от улицата Не е нужно да се стресират

Само на орките може да им хрумне да отвличат и заплашват деца!

Трябва да им се казва истината и че заплахата идва от Русия!

Едно време в училище много се кефехме на съобщения за бомба! Настроиш се за учене и изпитване и изведнъж те пускат!

Хора, не правете деца, има достатъчно прости хора, особено в Кочината Русия.

Бомбените заплахи са толкова реални, колкото са реални и руските ръждясали атомни оръжия или колкото е реална елитната руска армия. Ако Русия имаше оръжия, армия, икономика, политическо влияние, тя нямаше да се занимава с бомбени заплахи в българските училища. Но понеже Русия е пред разпад, хибридната война пред клавиатурата остана единствената й опция...

Групировка А пуска заплахите, накрая Групировка Б ще гръмне нещо някъде и групировка А ще го изяде отнесе.

Да, нищо чудно. Кой разрешава на директорите сами да решат опасността реална ли е и да застрашават живота на децата ни.

Защото на разни шебеци като тия от СДС-ГЕРБ и ПП-ДБ не им пука за децата а само се чудят как да откажат хората да гласуват! Масовите призиви за негласуване вървят в социалните мрежи от първият ден на кампанията, а колкото по малко хора идат да гласуват, толкова п голям шанс имат тия паразити да се върнат на власт! Факт!

Затова ли бомбените заплахи в центъра на София са баш в район на СДС-ГЕРБ и ПП-ДБ? За да не ходят да гласуват ли? Май сериозно се опитвате да вкарате хората в заблуждение относно организатора на мероприятията.

Стресиращо си е, точно защото е ситуация, в която ти нямаш никакъв контрол - нещо като да те накажат без да си въобще виновен. Започва да ми става много любим лафа Everything Happens for a Reason (За всичко, което се случва, си има причина или нещо подобно). Не мога да споделя личен опит, защото ние нямаме проблем с бомбите в училище, поради една много прозаична причина - пак сме болни и пак не смеем да си подадем носа не само навън, ами и на балкона. :( Пълни идиоти сме!!!!! Щях да поразпитвам близки и познати как е при тях, обаче едвам говоря (болки в гърлото, запушен нос, заглъхнали уши и прочие), да не кажа, че направо пак си грача. :( Дечурлигата и те са на тоя хал, защото на всички явно мозъкът ни пречи и типично в наш стил като власите се удавихме на края Дунава. :( Ситните дечурлига не са на училище, защото ако ги пуснем на училище, ще се разболеят наистина сериозно, засега поне до антибиотик не са пак стигнали! :( Предлагам и за бомбите същото решение, което предложих на Боко Тиквата за грипната неваканция, но той избра да ни продаде за жълти стинки на недое.ана БГ мама, което никога няма да му го простя! Нека ЗАКОННО родител/настойник, а не директор на училище да решава дали детето да остане в час или да си го прибере. Аз така или иначе пак ще наложа вето - това е при положение, че говедцата се стабилизират и можем да мислим да ги пуснем на училище/градина, засега основният ни проблем е да няма усложнения от настинка, грип, корона или квото там сме пипнали, щото сме пълни идиоти!

Нямам чак такава пароная, но има заинтересовани страни, ще спестя кого точно подозирам най-много, които имат интерес от дестабилизиране на ситуацията, поради което не мисля, че става въпрос просто за некъф келеш, който не си е написал домашното и затова се прави на отворен!

Г-жо gangsta mamma, Ако оставят родител или настойник да решава дали детето да ходи в час, тогава в голяма част от случаите решението ще бъде продиктувано от финансовите загуби, които споменатият ще трябва да понесе, оставайки в болничен. Ти би ли изпратила здраво дете в клас, в който парите решават кой да присъства?

Разни лигави пиклювци се разревали и пишем статии. Нация от потребителски бройлери - ето това направи дивия американски капитализъм. Затова отива на боклука.

Нужна е сверка с резултатите от предните избори. Да се види разпределението на електората в засегнатите училища и дали целта не е сплашването на райони, в които определена партия или група от партии печели проценти, които са потърпевши. Ако например се окаже, че без изключение има слаб резултат за партия Х, тогава може да бъде и насока към извършителя.

Сори за пропуснатото парче от изречението... *. т.е. да има партии, които са потърпевши

Чалгопитеците сами си счупиха евродържавата. Сега реват.

- Тате, вече си голямо дете... - Споко, тате, аз знам, че цялата работа е за да уплашат баба да не иде да гласува в неделя!

Само на зелените чорапи не им е ясно откъде идват заплахите.

Това трябва да се разследва, а не да се клевети - престъпление. Нарушават и конституцията и закони, за презумпцията за невиновност. Отделно и за ръсене по медиите на омраза по националност. Все престъпления.

Като ги знам как разследват - в полза на този който им плати повече....по-добре да не се занимават.

Тия заплахи за бомби в училищата не са случайни Повечето изборни секции са разположени точно в тези сгради. Ако се получи такова масово съобщение в събота или в неделя, къде ще се правят изборите???Вътре ще е техниката и изброените бюлетини........

Протоколът е следния: при сигнал за поставен взривен механизъм, хората се евакуират, специализираните звена или пожарната провежда необходимите мероприятия и в случай, че не е е открит взривен механизъм, при съмнение сградата остава празна до 24 часа. Това е индивидуално решение за всеки случай, но повече от 24 часа, в случай, че няма потвърждение за опасност - не може да остане евакуирана. Доста преди изборите са сигналите, че да е целта им да опразнят залите за изборите.

Не било така, въпреки протокола , директорката на централно столично училище реши да не евакуира децата. Интересно е да се провери нейното дете беше ли на училище, като тя знаеше за сигнала и каза, че няма да пусне децата.

То бива преекспониране, ама вие направо се осрахте до ушите!

Истината е, че американо-ционистките боклуци се опитват да съсипят тотално България със съдействието на местните отпадъци - дб-пп-герб--сдс-дпс и т.н.

Затова ли правят бомбени заплахи в центъра на София, където електоратът е предимно на ДБ, ПП и ГЕРБ-СДС? Май не си съвсем в час? Или съвсем съзнателно опитваш да въвеждаш хората в заблуждение?

3евзек

Ало, хаха, тролице проста, Като че ли пак ви разкрих тролската дружинка и пак друго не можахте да измислите в отговор.

Истината е една и тя трябва да се каже на децата. А именно, че се опитват да уплашат родителите им, за да отидат да гласуват и така да се увеличи процента на партийките на статуквото от платения, корпоративния и купения вот. Както и от този на твърдите им симпатизанти. Когато им се обясни това, така че да го разберат, ще разберат и в каква мафиотска държава живеят. От малки трябва да са наясно.

Вече и децата знаят, че си тъп като гъба.

Мога само да ти се изсмея подигравателно Личните нападки са признак за безсилие

Това майка ти като беше малък ли ти го каза? Толкова и е бил интелектуалния капацитет и на нея.

Продължавай да говориш. Излагаш се като кифладжия Държиш табелка, на която пише с големи букви "Аз не зная кво да му кажа на тоя, затова пробвам да го обидя". А той защо ми се смее?

Ало, Маркото, троле руски, Май истината е, че баш вашата путинофилска партийка иска да сплаши хората в райони, в които има много малък процент? Не съм ги гледал всичките засегнати, обаче училищата в центъра на София са в точно такъв район.

да гласуват малко хора в Неделя? Защото това е причината за заплахите...хората да се страхуват да ходят в училищата да гласуват. На първо място ДПС няма интерес, за да може да докарат по-голям процент от турците. На второ място ГЕРБ, които са пословични с купуването на гласове в малките населени места в цяла България. Правете си сами изводите...

Точно ГЕРБ и ДПС имат най-голям интерес от намаляване на гласуващите, защото са с постоянен електорат

писал съм, че ГЕРБ и ДПС нямат интерес хората да ходят да гласуват.

Преди месец и нещо в нашето училище имаше сигнал за бомба, моето дете е в началните класове, и целият клас се бяха изплашили, и то доста, особено когато госпожата се е върнала за телефоните им, всички бяха плакали, за нея, че бомбата ще избухне и... Вчера си говорим и и казвам, че в в доста училища има заплахи за бомби и тя вика "ее защо и в нашето няма за да не учим".

Култивира се вече цяло поколение непригодни за реалния живот тик-ток пикльовци и пикли, припадащи при вида на малко кръв от пръстчето или носа. Защото родителите им са същата слабохарактерна загубена порода. А човечеството навлиза в тъмна епоха, където трябват силни и стабилни хора. Дарвин е в ход, който отпадне - да му мисли.

Straaaaashna rabotaaaa..... Uzhaaaasna situatzia.... Da ni va plasha ama BEZ VOINA v BG niama da sa razmineme..... Veliki Bozhe Sohrani nam...

Заплахите са терористична акция- независимо дали са реални и най- вероятно идват от “братска Русия”. “Лошите” американци и западноевропейци ни помагат да установят источника, но съдейки по историята друг резултат е малко вероятен…..

Ти кон с капаци ли си?

Тази измислена "бомбена заплаха" ,е акт с който и "властта" е наясно от къде идва ,но....но е безсилна или не смее да огласи ,кой стои зад всичко това..........!?!?!?!? Не смеят ..........страх и пресметливост.......... Излиза ,че "службите" са заплати получатели на длъжност "sine cura" ............ Ярка демонстрация, на слабост на спец-службите........

Моят тинейджър от вчера се скъса да реве.

И истината е?? Че някой от горен курс е спазарил приятел да праща мейли за бомби, за да не се учи. В началото на 90-те всеки ден се обаждаха по телефона, че има поставена бомба в някое училище. Беше мнооо яко! Не се учеше, не се и работеше!!! Докато на ръководствата им писна и спряха да отразяват сигналите. Но, не се бойте, говорете смело с децата, г-да новоизлюпени психолози, нищо травмиращо няма в това, че някой сигнализира за бомба. Всички сме били деца и знаем колко е яко!!!!

Точно така, беше много яко. Надпреварвахме се да се хвалим кой колко бомби е имал и не е учил

Боже, Божееее... Вече изпращането на имейли е хакерска работа. Представям си вкарването на формула в Екселска таблица как ще се определи от тия интелекти.

Изобщо не е хакерка, но да прекараш връзката през Tor, след това през proxy chain, да се сетиш да използваш някой чужд интернет, не твоя ( за предпочитане да не те снимат камери с лаптопа ), да се сетиш да смениш MAC адреса на мрежовата ти карта преди цялата операция, си изисква малко знания и малко умения. Не много. Но не могат дори и те да с нарекат хакерство. Екселските таблици могат да са доста сложни.

Глупости! Глупости! Глупости! След 1989 фалшивите сигнали за поставени взривни механизми са десетки хиляди. Помня модата, макар средното да го бях завършил. Сам се опитах да изпразня залата на една своя премиера, че ме скова сценична треска, треснах три водки за кураж и тръгнах към уличния автомат, едва ме озаптиха едни приятели. Сума хлапета, които очакваха да ги изпитват, а не бяха подготвени "поставяха бомба". Останалите се забавляваха. После нещата станаха по-сериозни, за подобна заплаха се предвиди присъда, в същото време спряха и да се опразват сградите и забавлението омръзна. Но не съм видял някога "плачещо" хлапе. Всички се забавляват. За някои това ще е най-интересното случило се в училище. Ако все пак е имало този път уплашени деца, някой съзнателно ги е уплашил. Това не се прави при сигнали за взривни механизми: независимо дали се очаква реален такъв или фалшив. Този, който е сплашил децата е искал да бъдат сплашени. И това, че новината се преекспонира очевидно показва - кои са тези, които искат да е имало страх. Същите, които се опитват да внушат безумната идея за руска конспирация. Каква истина има предвид този "психолог" след като сам не знае, никой не знае (или поне това е официалната версия) има ли или не бомби, кой ги е сложил и така нататък. Да не би "истината" да е че трябва да се говори на детето за руския враг (?), е ако имах дете на тази възраст и някой започне да му ги говори такива (и ако е уплашил детето) ще яде такова дърво, че...

Децата не плащат ,заради бомбената заплаха ......Те не занаят какво е взрив и бомба.....Властта и СМИ са тези ,които правят внушения,всяват умишлено страх ...!?!?!? "Който плаща ,той поръчва музиката"...!?!? Тези "бомбер" заплахи касаят ИЗБОРИТЕ...... Кой има полза от това...!? Ами Русия ,си има достатъчно грижи за да се занимава с едни затънали в батака неблагодарници....!?!? И у нас доста провалени "фактори " лелеят тези избори да не се осъществят ,защото им е ясно ,че няма да минат "бариерата".....Провокаторът е български...... С Русия само се оправдава ,оперативната импутентност на "ОРГАНИТЕ".....!?!?

Заплахите идват от американски НПО-та в БГ, по поръчка на Козяшките колонизатори. Заплахите са, защото Възраждане започна да набира скорост! И няма как да имплантират Киро-Дебило и Демократичните Дебили, заедно с Гърбавите.

То е ясно, че ако има наистина бомба, няма да предупреждават. Малоумни ли са нашите управници????/

Наказание за всяко едно дете, което се е обаждало. Цяло лято без ваканция, а да седи в училище и да му четат лекции защо подава фалшиви сигнали. Ние и да имахме телефони когато учехме, имахме прекалено голямо уважение за да правим такива неща.

По-добре в училищата да има зъболекарски кабинети, отколкото психолози. Аман, направиха децата на някакви амеби, дето ако им се развърже връзката на обувката получават паник атака.

А, не - едно време тия идиоти планово унищожаваха здрави зъбки, за да преизпълнят договора за петилетката....

Въобще не е вярно това.

Какви разплакани деца , шундо миризлива? Те се кефят ,че не учат.

Как да им обясним, че новите колонизатори от Коневръзо зад локвата ги тормозят.

КАЖЕТЕ Я НА ДЕЦАТА ! ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО НАРЕДИХА ДА СЕ ПЛАШАТ С БОМБИ ДЕЦАТА НИ ! ТОВА Е , ПРОДАЖНИ ПОДЛОГИ !!!

Важното е да им кажем, че Русия е виновна за всичко.

Това е схема на американски НПО-та в БГ. Новият терор от САЩ-исаните.

ПРИ ТАКАВА МАНИПУЛАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ ОЩЕ НА ТОЗИ ЕТАП , БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ОТЛОЖАТ !! УКРОПОСЕРКОВЦИТЕ И КРАВАРИТЕ ДА ПОВРЪЩАТ ОТ ЗЛОБА .

иначе казано, важно е как ще ги излъжеш, а за това си има професионално подготвени - политиците, може да им пускат р. радев да каканиже и да ги приспи.

ИДАТ ТОВАРИШЕСКОКРЕМЪЛСКИ ПУТИНСКОРАДЕВИ ИЗБОРИ , ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ ЧЕРВЕНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ.

Много изнежени тези днешни дечица. А си спомням , когато имаше заплахи за бомби в мойто даскало, беше малък пранзник за сички ученици , сички подкачаха и викаха" ехаа немааа да се ходи на даскало днес" . Ама я , явно съм си бил простак от малък, в училище за обучение на малки простачета:)

КОЛКО МАЛКИ И ВЕЧЕ РАЗРИРАТ ,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ГАДНИ ХОРА !

А ПУТЛЕРИСТИТЕ СА ДОБРИТЕ

това не е майтап, при който някой звъни, за да не прави класно. Това е организирана атака с метли от чужбина. По тоя начин се опитват да клатят държавата. Това е дело на азиатските орки!

и руснаците са виновни за спекулата сигурно и за провала на националите в квалификациите, абе изобщо за всичко са виновни !

На децата обяснете,че има едни глупави чичковци и лели,дето се вързват на всеки направен майтап.

ПИПО

Истината? Коя истина? Че някой дебил си прави лоша шега, или че Путин е наредил руска хакерска атака? Истината се превърна в относително понятие...

На децата от малки трябва да се обясни за вредата и пагубното влияние, идващо от рушлямската кочина!

ПИПО

Какво значи "рушлямска"? Теб са те изпуснали още първите седем...

Прояви малко въображение бе, пипо! Глупав пипо!

за пипо: Руско ислямска кочина!! Кое не разбра пипо? Глупав пипо!

Ти си от 90% за които пиша по-долу............

Нищо друго не им увира в простите кратуни, освен радостта, че ще пропуснат контролното.

Русия работи преди изборите. Сигурен съм че и на 2 април на изборите ще има такива заплахи.

Според мен САЩ иска да провали избприте. Възраждане станха прекалено силни и почват да треперят.