Не е имало спасител при смъртоносното джакузи

Майката на 4-годишната Изабела, която в събота пострада тежко в джакузи в хотел "Адмирал" на Златни пясъци, каза, че не е имало спасител на мястото на инцидента

Обратно в новината

Коментари - Не е имало спасител при смъртоносното джакузи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че са го спасили детето. Адмирал, Маршал, Генерал... ако ще и с още по-мегаломанското "Генералисимус" да го нарекат хотела, пак такива български хотели ще си останат 3-то разрядни чалга-недоразумения, застрашаващи човешкия живот и служещи основно да пълнят търбусите на собствениците, а и на платените тролове, които са ги натрили да ги защитават. Когато пред помпата няма предпазна решетка, това се превръща в машина за убиване на хора. Не е за първи път такива туристически съоръжения-убийци да вилнеят над наивните туристи, наивно избрали България, заради по-евтините цени. Преди време един подобен басейн по българското черноморие почерни живота на едни други родители, като засмука в помпата и уби детето им. Изглежда, че се превръща в традиция, българските туристически обекти да убиват деца.

трябва ли да има спасител на джакузи ? колко е дълбоко джакузито ? 90 см? колко е широко ? 3,50метра ? трябва ли да има спасител на джакузито ? На вилата има пластмасов басейн с 90 см дълбока вода и диаметър 3,50 метра. Като пусна помпата за вода става голям кеф ! Понеже плащам данъци(ДДС) на държавата тя ще назначи ли спасител на басейнченцето? Като вятъра духне саксия от балкона кой е виновен? Вятъра? Или този, който не е обезопасил терена под балкона или не е вързал саксията?

Ако има неизправност с джакузито, хотелът трябва да си понесе отговорността за немарливостта. Но от друга страна, какъв идиот трябва да си, че да си набуташ 4-годишното дете в джакузи??? Има си правила за използването на тези спа-глезотии и доколкото знам, не се допускат толкова малки деца в сауни, парни бани и джакузита. Нямало било спасител при джакузито... Има хора, които ако ще и личен спасител да ги варди докато се киснат във ваната, пак няма да ги опази от собствената им глупост и безотговорност. Най-лошото е, че сега от тази глупост е пострадало едно дете.

Моята истина,твоята истина и ИСТИНАТА.

Под формата на демокрация Западът установи безотговорност в БГ. В случая наказание за собственика на хотела -сваляне на 2 броя , парична глоба 100 000 лв + 10 000 лв глоба за Началника на техническата част на хотела. Възстановяване разходите за лечение на детето за сметка на хотела. Така се работи в Армията и в САЩ!! А, а то май е едно и също А,? ,НО ,.. Не бива да се забравя, че за Амер, противник е Целият свят, когото тя досега успешно цица. Докато в БГ има закон защитаващ колективната / министри, общински съветнисци/безотговорност така ще си продължава

БРЦК

Съгласен. Разбира се и майката е виновна щото ако беше малко по-внимателна , сега нямаше да четем за проблем с дете, а за проблем с некачествен хотел!

Смъртоносно джакузи, а детето се подобрява. Научете се да пишете беее!

Кога ще разберете,че водата в басейните с подгряване и съответно джакузитата към тях е свръх токсична. За да не губят енергия въртят една и съща вода с години, минава през филтър, но той е само за механични примеси. Всеки ден в басейна се хвърлят по един два чувала хлорна вар и други отрови срещу бактериите, които замърсяват застоялите води. Ако не се блъскат яко отрови водата позеленява за един ден.

ох,радвам се,че поне детето вече спасено и ще се възстанови!

..Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми... ---- и кво? някой да ни е предупредил, че по време на прехода, европата: ша отвлече 2 милиона българи ша утрепе и оскати 2 милиона ша попречи да се родят 2 милиона ша ни отмъкне 400 милирада, а? ,,,,

Тази английска патка как си е помислила да вкарва толкова малко дете в джакузи ?! А и какво е правило детето далече от майка си ?! Все някой друг е виновен за собствената ни безотговорност и простотия ! Вместо да си топи мазната трътка и да блее, една майка би трябвало да следи преди всичко действията и за безопасността на детето си. Всички приказки за липса на спасител, за незабелязана неизправност и т.н. целят само да оневинят простотията и липсата на отговорно поведение на "майката". Жалко за детенцето, дори да оцелее,увредите му ще останат за цял живот, въпреки че то няма никаква вина.

всичките ти глупости целят да оневинят шибания хотел и неговия мазен собственик!

БРЦК

Какъв спасител в ДЖАКУЗИ бе? Вие нормални ли сте? Виновните са и майката и персонала. Майката е виновна, че е вкарала детето си в неизправно джакузи. Да не лъже ,че не е видяла ,че има дупка. Хотелиерите са виновни ,че са пуснали неизправно джакузи за ползване! Това е. какъв спасител ви гони? Ако искате да сложим спасители и във всеки апартамент с вана? И по един спасител ако има балкон та да спасява малоумниците дето скачат от балконите?

майката откъде да знае изправно ли е джакузито? - да не би да трябва да е инженер и да го мине на технически контрол преди да влезе - представяте ли си ако всеки потребител оглежда джакузито в детайли, иска му техническия паспорт, проверява тока и свръзките някоя жица да не е оголена, гледа всички дупки, иска химическия анализ на водата да няма много хлор и т.н...

БРЦК

Ами пише си - казала е ,че вместо решетка е имало дупка. То трябва да си рядко тъп за да не разбереш ,че има нещо нередно! Ако види стрчащи жици и прехвърчащи искри? Пак ли ще влезне? За мен и тя носи вина!

Предполагам, че джакузито е в близост до басейна и в такъв случай трябва да има спасител в периодите когато има деца в басейна. Също трябва да е обозначено каква е минималната възраст на децата за достъп до джакузито. Английската гъска трябва да знае че децата имат проблеми с гореща вода и не им е позволено да влизат в джакузи. Ако я много свястна няма да е на почивка в БГ или поне ще знае, че дацата нямат работа в джакузи. Ние даваме апартамет с джакузи под наем в Канада ама не сме назначили още спасител на балкона. Май трябва до го организираме Ха-ха.

До вчера били овчари, днес са хотелиери. А такива не се изграждат за един ден. Виновен няма да има, наказан също. А случилото се е опит за предумишлено убийство. Пожелавам бързо и пълно възстановяване на детето. Съчувствам на семейството. Като българин се срамувам от безхаберието на "хотелските" българи.

Подкрепям пожеланията Ви за възстановяване на детето, но няма да се съглася , че само хотелиерът е виновен, за проявената от него немърливост . Какво прави 4 годишно дете в джакузи !? За немърливостта на майката нищо не казвате ...

Браво Иванова, само дето си забравила да предложиш да съдят майката за детеубийство, а собственика на хотела да наградят, че все пак го е спасил от смърт.

Били са овчари, ама като Боко Тиквата, на теория, а иначе ОПГ.

Веднага да се произведе нов орган за контрол!

Ако се беше лъзнала на мокрото и си разбила главата в ръба, производителя на плочките ли щеше да е видновен, собственика на хотела или бай Драган, дето ги е налепил?

Малоум..к Ти да не си чистач в хотела случайно? Ако твоето дете беше на найно място пак ли щеше да пишеш такива глупости?!?!

Нали е по-лесно да се обвинява всеки. Какво е виновен в случая персонала на хотела? Нямало спасител? И това оневинява майката, пуснала безразсъдно малко дете в джакузи ли ? Вина носи едиствено собственикът, той се грижи за закупуването на нови неща. Останалите само изпълняват.

Иди да се прегледаш! Ама като гледам и това не ще ти помогне!

Бъкгария се оформя като място, което може да посетиш за да си изгубиш живота по НАЙ-БЕЗУМЕН НАЧИН!!! Имаш избор: - да те затрупа сграда, докато си чакаш на сфетофар в центъра на столицата на тази държава; - да те удари ЕДНОКРАТНО осветително тяло в тунел на МАГИСТРАЛА; да те удави система на джакузи в многозвезден хотел;.. и много други изненади определени от - БЕЗХАБЕРИЕ, МЪРЗЕЛ, ЛИПСА НА ИНТЕЛЕКТ, ЧАЛГАРИЗАЦИЯ НА УМА, ОПРОСТАЧВАНЕ .... Welcome to the Jungle!!!

Така е и на други места по света, където мафията управлява и корупцията е прояла всичко.

Вече не е България, а стана ЧАЛГАРИЯ!

Виновен е собственикът на хотела, не персонала! Ама ще накажат всеки друг,но не и шефа.

Евтините туристически дестинации, обикновено си имат и своите негативи.

Ти Адмирал за евтина туристическа дестинация ли го броиш?

. . .За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология. . . Тази отговорност за такъв собственик означава малка глоба и толкова . Ще се докаже нещо от сорта че детето си е виновно или майка му че са били заедно . . . и т.н. Все пак сме в правова държава . Знаем какво ще последва за собственика или наемателя ............

И представете си, няма в БълХария нито една институция, която да отговаря за джакузитата?! Ще гласувам за онази партия, която обещае да създаде министерство на джакузито, като министъра бъде с ранг вицепремиер!

Пищова за министър на джакузитата!

Наистина ли трябва да има спасител при джакузито? А до ваната също ли?

Аз не знам какво търси 4 г. в джакузито? Ама така е , те са свикнали всичко да им е сдъвкано и написано- " Внимание, горещо" - върху чая, " " Хлъзгаво" ,до леда, виждала съм и надписи " Опасност от подхлъзване" в СПА център,почти навсякъде има и надписи ,че джакузитата не са за деца. Това , че са тъпи не извинява глупостта им и абсолютната безотговорност на родители. И аз съм майка, но до този момент не съм позволила на детето си(12) да влиза в джакузи, да плува в дълбоката част на басейна и т.н. Не може да разчитаме като отидем на хотел и някой да ни гледа децата, има си правила.

На 13 години всяко съоръжение е вече за основен ремонт - решетки, капаци, фитинги, уплътнения, болтове - всичко е износено, разхлабено, изпаднало, кородирало. Един поглед и малко здрав разум е достатъчен, не посещене на комисия. Но пуста безотговорност и жажда за печалба ...

Попадна ми една инструкция за използване на джакузи. Та там една от точките е: "ОПАСНОСТ Риск от нараняване. Смукателните фитинги в джакузито са с подходящ размер за водния поток, създаван от помпата. Ако трябва да смените смукателните фитинги или помпата, се уверете че новите са съвместими с водния поток. Никога не използвайте джакузито, ако смукателните фитинги са счупени или липсват. " Очевидно поддръжката на съоръжението се прави от неквалифицирани хора, а контро от страна на собственика липсва. Пък така се пестят и пари....

В тази държава всичкото ни е такова гнило, няма ред,няма закони, има само мошеници, лъжци и хора с крадени пари, които строят бързо и безотговорно.Дано детенцето да се оправи.

Готов съм за директор на новата Агенция по джакузитата към Министерството на туризъма!

Може, но след като се научиш как се пише министерството. Но тази грешка е правеше и Тодор Живков.

ДЖАКУЗИ И МАРКА, А НЕ ВИД ВАНА 1. Ако джакузито е ИСТИНСКО това НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ!!! Най-малкото защото изпускателния сифон е на вертикалната стена и е с решетка. Тук явно става дума за някаква побългарена версия на малък басейн със сифон на дъното и някаква помпа за геран.

"Инвеститорът" - разбирай тъпия цървул с парите слага к'вото има само за да може да вдигне екстрите на хотела. Следва "компетентната" изработка от прост бачкатор дето е чувал как се прави. Накрая го кръщават на търговската марка Jacuzzi, щото горещ басейн с хидро- и аеро-масаж звучи сложно за дебилния клиент.

Ама Гаргамел няма да плати от откраднатото от КТБ...

Не съм 100% сигурен дали нямаше директива на ЕС, която позволява на гражданите да завеждат граждански дела по местоживеене, което в този случай ще означава, че обезщетението ще бъде определено от английски съд и повярвайте ми там парите ги нямат за нищо. Нищо чудно да има обезщетение над 1 млн. когато става въпрос за дете и опасност за живота му. Тогава имат право да наемат ЧСИ, който да запорира хотела до изплащане на обезщетението. Абе ще трябва да дават пари на хората за извънсъдебно споразумение, че иначе може да им излезе дебело.

Местоживеенето на мамата - хухтавела е село Чипиловци. Тя е омъжена за българин, живее с майка си в къща в селото. Така че - съдът ще е български, ако се стигне до това. Чети малко преди да пишеш бомбастични "умотворения" - ама нахалост! Много е лесно да се обвиняват всички наред, нали, след като сама си вкарала детето си в опасно съоръжение, несъобразено с неговата възраст, и си била също вътре, и си го оставила да се нарани толкова много, а след това всички наоколо са виновни, защото не са се грижили за твоето дете повече, отколкото ти самата!

Очевидно нямаш деца, но това е друг въпрос. Детето е английски гражданин и това, че имат къщя в някое село, не означава, че нямат адрес и в Англия, което ще е определящо в случая.

Опасно съоръжение е месомелачка или преса за коли за скрап. Не следва джакузито да е "опасно съоръжение".

Ще рече човек, че майката ей така направо е изпратила детето си при отвора на помпата, може би, за да види какво ще стане!? Горориме за съоръжение, което не е обезопасено! Да тук сме свикнали, че за да ти е всичко на ред, трябва да си майстор, адвокат, лекар, водопроводчик, поддръжка джакузи... Ама хората по света са свикнали да бъдат предупредени, ако трябва да разчитат на собствените си сили. Не знам дали сте майка и каква майка сте, но не вярвам денонощно да сте с детето си, така че Вие още по-лесно сипете обвинения.

на лов за минуси, нали? Гледам, че добре се справяш. Или пък някой ти плаща?

Щом майката не можа на се справи и не я стигнали сили да извади детето, представете силата на вакуум. Как е възможно подобна инсталация да бъде използвана по принцип и няма никакво значение дали има изписано предупреждение. Димек, граждане можете да бъдете осакатени, ако не сте осторожни. Извинявайте.

Може да ме наречете червен, мурзилка, фен на Путин и т.н., но... Все се сещам за призива на Бат' Бойко да почиваме на "нашето" море, да не ходим в чужбина. Черноморието може вече наистина да е "тяхно", но подобни случи само показват колко точно направо опасно е да се почива на "тяхното" Черно море - ако не те застрелят, ще те ограбят, ако не те набият, ще те отровят. А сега виждам, че има и нова атракция. И как точно да отида в този лунапарк на ужасите. Не се заблуждавайте, в чужбина е по-скъпо. Поне малко по-скъпо. Но поне е безопасно откъм мутри, проститутки, пласьори, пияни чужденци, селски тарикати, местни бейове, опасна храна, недовършени хотели, шумни строежи, фекални тръби, а сега и неизправна техника. Много ми е интересно онези дали почиват в хотели на "родното" море. Вие виждали ли сте ги?

руснаците по принцип са виновни за всичко, включително за теча в банята. На нашето черноморие изобщо няма най-различни групировки, мутри и бизнесмени до един българи и до един, свързани с различни политически сили. А иначе аз съм почивал на нашето черноморие, но в малък семеен хотел. Без джакузи, без пиене на алкохол до припадък и без джетове. Въпрос на вкус.

Кой я е махнал и защо?!

На запад има страх от съдебни дела и затова частните бизнеси сами бягат преди вятъра и налагат строги мерки за безопасност. Тук за съжаление няма да има никакви последствия за никой. Само някакви констатации от нашата съдебна система, че по невнимание на неизвестно лице е довело до средна телесна повреда.

Не се опитвам да защитавам никого,но напоследък все друг е виновен!И да попитам защото не ми е известно дали нямаше забрана за деца в джакузи?

горкото детенце, дано се оправи...

На повечето модели, помпата за изпразване на джакузи се включва от отделно копче, което е отделно от контролния панел. Инцидента е ужасен, трябвало е да има решетка, надпис, че не се допускат деца (самите джетове са вредни за малки деца), Помпата изпразва джакузито буквално за 2 минути, затова не трябва да изключваме възможността въпросното копче да е било натиснато погрешка от майката или детето. Не че това оправдава цялостната немърливост на хотела и липсата на спасител при задължителен такъв.

Да се надяваме, че ще съдят хотела до дупка!

Разградено всичко. Никакъв контрол.Оставили всичко на пазарна икономика - тя да регулира, контролира и да изпълнява функциите на държава, а и при нея лесно да се краде. Чули не до чули понятието пазарна икономика.Научи глупак да се моли, та той и чело ще се изпотроши.

западните агенти ни промоха мозъка. Всъщност на Запад си има много строг контрол, първо, по отношение на безопасността и второ, по отношение на това, на кой му се позволява да прави бизнес и на кой не. Свободната пазарна икономика е само пропаганден лозунг.

Изключително "добро" начало на сезона, в който Варна ще бъде "Европейска младежка столица 2017", и като се сетя колко младежи ще дойдат на евтин курорт ми се привижда един филм на ужасите в града на водолазите !

Горкото дете. Трябваше да захапе директора на фирмата- собственик на хотела и да го изплюе през филтъра на изхода към фекалния канал.

Изобщо не е ясно как е възможно този изпаднал старомоден хотел да има 5 звезди. Всичко вътре е много старо като се почне от мокетите и се свърши с мебелите, дограмите, вратите и баните с начупените старомодни плочки. Храната е скучна, еднообразна, порциите малки. За чадър, шезлонг и паркинг те цедят отделно с пари - това е нещо, което 5 звезден хотел не бива да си позволява да прави с клиентите си, тези неща трябва да са включени в пакета. И така общо взето , обслужването е зле. Кажете ми как този хотел има 5 звезди? Те не могат да си позволят да наемат добри готвачи, вие искате да поддържат допотопното си 13-годишно джакузи, дето сигурно гъмжи вътре от гъбички и всякакви зарази! Горкото детенце, дано се оправи и един съвет към майката : никога повече не си и помисляйте да наливате парите си в български курорти, не само, че ще пребивавате в мизерия, ще се радвате на гадно обслужване, ами като нищо може да ви отровят или убият, ето това са българските курорти!

смъртоносен лукс.... джакузита Поршета... :) аз на 4 си играех с играчки предполагам това лапе на 10 ще пуши пури и ще се налива с бърбън

Лукс - глупости. Това са английски туристи, които са безработни, или на минимална заплата. В момента се предлагат евтини (безумно евтини) пакети All In, които се купуват основно от хора, които не могат да си позволят да почиват през лятото (по финансови причини). Няма лукс. Евтин хотел, с евтина пиячка, с манджа за 1-2 лева и кафе от чайник.

Има нещо много странно тук. Нещо, което не се казва. Джакузитата, които познавам, имат ПРЕЛИВНИК, не смукателен клапан. Така се регулира нивото. Има дюзи, които впръскват и преливник, през който добавената вода изтича. Причината за инцидента би била, ако е задействана (по някаква причина) помпата за изпразване на джакузито. Тя СМУЧЕ, при това, доста силно. А ако това се е случило, има цяла купчина от хора, които не са си свършили работата. Като започнеш от собственика, през различните мениджъри, та до техническата поддръжка на хотела.

едно мнение по същество!

Всяка сложна система има поне 3 нива на които да се предотврати злополука. Тук със сигурност има: 1. Надписи че в джакузито не се допускат деца! 2. Трябва да има решетка ва входа на помпата, за да се намалява силата на засмукване при сядане отгоре. 3. Спасител или представител на хотела който да следи за правилното използване на системите, т.е. би трябвало да спира шантавите майки които вкарват децата в джакузито! Една от тези мерки е сработила т.е. майката ако се е съобразила със забранителните надписи или ако поддръжката не е оставила помпата без решетка или ако ако е имало човек от хотела които да не пуска малки деца в джакузито проблем няма да има. Когато обаче се съберат една камара идиоти, които не си вършат задълженията стават нещастни случай и инциденти!

Много тежък случай,за съжаление,с неясен изход за детето. Малоумието е двойно.Първо,какво прави малко дете в джакузи?Т.е.,къде е родителят в случая?Второ,не е бил обезопасен този всмукател.Спасител,правила за недопускане на малки деца,даже и с родител,в такъв басейн?Предупредителни табели?

Хайде, пак родителите виновни за безкрайната некадърност и нехайност на собствениците, управителите и служителите на хотела!

" Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата." Изводът? Ако искате да ходите на джакузи, отидете някъде в чужбина, не ходете в България. А сега този хотел "Адмирал" с категория 5 звезди трябва да бъде закрит и от него да направят птицеферма да отглеждат кокошки!

какво повтаряте, като папагали още снощи казаха същото, навсякъде едно и също папагалствате, нямате нищо ново

Аз пък не съм гледал снощи, тъпак.

13 години всичко си работело в това джакузи, помпата не пречела на възрастни и едри хора да седят вътре, а сега - като влязло малко детенце на 4 г. с безотговорна мама и баба - и всички скачат срещу хотела, държавата, полицията, контролните органи ... Всички са им виновни изведнъж за това, че една безотговорна майка и баба не могат двете заедно да се погрижат за едно малко дете - първо, да не го вкарват в тази вана, като е толкова мъничко още, второ, като са го взели вече вътре - да го държат с две ръце и да си отварят очите какво има наоколо, за да не стане сакатлък! Айде, моля ви се! Спасители, контрольори, директора да застане лично и да им пази детето, защото те се отдавали на кеф и си приказвали помежду си ... Пълна идиотия е настанала, и никой не вижда своята роля и своята отговорност, а само плюе напосоки и обвинява всички останали! Сега и контролен орган за джакузита ни липсва, някой трябва да обикаля, да ги разглежда, да мери диаметри на дупки, да брои решетките и да измисля предписания - за да почнат, може би, англичанките да обръщат внимание на децата си?!

троловете на ТИМ плъзнаха. Естествено, че клиентите са виновни, как ще е виновна криминалната групировка? Значи викаш толкова години работи, как сега точно се счупи? Колко ти платиха, боклук?

Това е услуга за ползване, а не услуга за убиване на тези които я ползват за да се пазят дане те глътне вакума.

Глупак, това съоръжение дори и теоретично не би трябвало да има и най-малка възможност за травмиране на ползващия го.

Ти ИДИОТ ли си или само така изглеждаш !! Като няма "ЗАБРАНЕНО за ДЕЦА" - значи е "обезопасено", НО НАДАЛИ !! Джакузите е било неизправно и съветът ми към това семейство е да им СЪДЕРАТ КОЖИТЕ на този "5 Звезден" хотел , за назидание на останалите !

Абе то и ти ще поживееш още 20-30 години и изведнъж ще спреш да живееш.

Знае те ли на кого е този хотел? Този хотел е на една групировака на която всичко и е позволено и направиха Варна от един привлекателен град в град който отблъсква.

На Славчо Христов е. Не е ангел, нито е някакъв образован хотелиер, но джакузито си е работило 13 години там и не е имало никакви забележки, проблеми или пострадали! Не е нужно да се правят изводи за Варна дали е град и колко е привлекателен от един нещастен случай в джакузи на Златни пясъци! И в Монте Карло да седнеш в джакузи, пак трябва да си отваряш очите и да не взимаш вътре малкото си детенце, без да се грижиш за него! Сигурна съм, че и в Монте Карло нямат спасители до всяка вана ...

като падне асансьор така ли викаш - 20 години работи, какво падна така изведнъж?

Уважаемите "журналист" и "редактор" казват, че джакузито смъртоносно, при положение, че детето е живо, бори се за живота и се надяваме да се възстанови. Случаят е достатъчно шокиращ, за да има нужда от подобно подвеждащо таблоидно заглавие.

Не е смътносносно, само е осакатяващо!