Дете загина, след като кола на българка се вряза в детска градина в Италия

Предполага се, че синът ѝ натиснал ръчната спирачка случайно, докато си играе

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Предполага се, че синът ѝ натиснал ръчната спирачка случайно, докато си играе". Нямам пасат, но на моята кола това не мо е да се случи. За да се освободи ръчната спирачка трябва колата да е на контакт, педалът на крачната да е натиснат и бутона на ръчната също. Не вярвам при пасат да е по-елементарно.

Бог да прости детето.

1Българка в Италия 2Българка шафьор 3Българка с дете Три абсурда които могат да предизвикат всякаква трагедия, очевидно комбинацията е фатална.

Особености на българския етнос: Бай Ганьо пътува из Европа.

Промениха версията в италианските медии. Казват че колата не била паркирана на улицата под наклон , а на паркинга на равно точно преди да започне наклона. Детето вече го пишат 12 годишно

Значи остава малкият да е запалил и дал газ до дупка... Трагедия.

Много ясно, че ще я променят. В наши дни няма начин женска да е виновна за нещо, винаги трябва мъжът да е насилникът и виновният.

Сега, може и да е всичко, но подозирам и нашата българска особеност да неглижираме нещата и през пръсти да ги правим. Което ни качество особено много ни проличава в чужбина, в белите страни, където останалите са отговорни, дисциплинирани и пунктуални. Ръчната спирачка? Ами какво става с оставянето на колата на първа скорост, или на Р ако е автоматик?

По принцип на автоматиците, които съм карал не може да извадиш ключа ако лостът не е на парк.

Го бия че няма да го познаят в училище

Собственото ви чаве да ви вкара в панделката и да убие други деца.Вече съжалява че не го е глътнала тоя умник

Чаве.

И двете и деца на тая бял ден да не видят. Амин

Това е идиотско изказване. Родителите са отговорни за децата до момента, до който не станат възрастни хора и поемат по своя път. В случая вината е на майката. И тя вече е наказана с последствията от недомислието си.

ПРИ СПИРАНЕ ИЛИ ПАРКИРАНЕ НА НАКЛОН, ПРЕДНИТЕ ГУМИ ВИНАГИ СЕ ЗАВЪРТАТ НАСТРАНИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СЛАГАТЕ РЪЧНА ИЛИ НЕ! ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ГО ПРАВЯТ, ЧЕ СИ БИЛИ ОПЪВАЛИ МАНШОНИТЕ НА КАРЕТАТА И ПО ТОЗИ НАЧИН ГИ АМАРТИЗИРАТ, ЗАВЪРТЕТЕ ГИ ТИЯ ПУСТИ ГУМИ ПОНЕ МАЛКО НАСТРАНИ! Много ми е жал, италианците са наши хора със сходен манталитет.

Само да обясня на всички разбирачи във форумът, няма никакво значение колата дали е с автоматични или рчъчни скорости. Преди много време, онова старото соц-време, та в учебниците там пишеше, ако паркираш колата на наклон да завъртиш предните колела към или противоположно на тротоара. Та ако тази патица само това беше направила сега щеше да се отърве само с намачкана броня. Като гледам и в Софето масово орицата по байрите не го правят, ама кво да правиш. Нали живеем в "модерни" времена и всички сме най-умни.

Тъпа патка загубена. С кокошия мозък. Жалко за дечицата. Защото някоя ОВЦЪ е куха лейка.

Бог да прости мъничкият ангел и дано ранените дечица се възстановят физически бързо и без трайни увреждания... Не бих оставила самó дете в колата при никакви обстоятелства, това е безотговорност. Твърде скъпо платен родителски урок.

А не можеше ли тоя ваш смотан "бог" вместо да прощава МАЛКО ДЕТЕ, което само вие религиозните тъпаци си знаете за какво е виновно, че да бъде прощавано, изобщо да предотврати да не го размаже кола в резултат на малоумието на водача ѝ?!

у чужбина. Само че там не е като у нас.

Като не си е извъртяла гумите е проста щото има две чавета на главата от сутрин до вечер

Всички българи да бъдат изгонени от Италия!

Не спирай изтичането на мозъци, като тая.

А тази детска градина защо няма ограда като в България - поне 50 см зид и проблеми нямаше да има - европейска им работа.... Жалко за детето!!!

А не ти прави впечатление, че детето в колата е било без надзор.

Европейска им работа викаш. Друго си е яката бугаристанска работа, а? Умна, измислена и с визия е тая бугаристанската работа. Всеки ден я виждаме и на най-неочакваните места.

Защото не са свикнали на булгаристанщината на Ганю, затова.

Меркел покани и по-големи ганьовци - нямат оправдание да не вземат превантивни мерки. Това не оправдава мързела да оставиш дете в колата, а да не го вземеш с теб.

На пасата ръчната се маха когато ключа на колата е натиснат , и с натискане на съединител и спирачка. Ако детето е махнало ръчната значи майката е оставила и ключа вътре и детето е седяло на мястото на шофьора

пак ли така щяхте да лайнометствате?!

Бай Ганьо е на всеки километър! Компетентен, философ, тарикат и нагаждач! Жалко за детето!

Изпукала е 40те евро, които и дава Италия всеки ден и е викала Слава Украине.

Мри бре,блядь несчастная,бре-гнидо рушняшка,бре!!!

Госпожата да не е била почерпена. Дори и да ти откажат спирачките може да насочи колата с волана. Случи ми се да остана без спирачки на магистрала Тракия и карах на аварийни до София като намалявах със скоростите.

да спомена, че и на автоматиците има вариант ръчно да се сменят скорости (преди да започнете да ми обяснявате за автомата)

На автоматика можеш да смениш от предна на задна скорост, тъпак !

Жалко за детето! Често пътувам по командировки в Европа и почти винаги вземам кола под наем. Когато вземам колите съм забелязал, че тези с ръчни скорости винаги са оставени изключени от скорост с включена/дръпната ръчна спирачка, автоматичните - на позиция за паркиране отново с включена ръчна спирачка. Предполагам идеята на това нещо е да не потегли внезапно някой, който е свикнал и кара предимно автомати. Сред местните забелязвам, че това е практика ... дори и сред колеги и познати, живеещи по-продължително там съм забелязал, че го правят, дори и да карат само лични и персонални служебни коли. Лично за мен - това е грешка. Оставяйки колата с ръчни скорости само на ръчна спирачка, винаги има риск някой да я освободи. А и ръчната спирачка не е най-надеждната система за спиране, особено при коли, при които спирачката не се освобождава автоматично при потегляне.

Точно, много хора дърпат ръчната и оставят на свободна (ако колата е ръчка) и ако се освободи по някаква причина, или просто не са ок спирачките и би тръгнала колата.. Предимство на автомата е като се остави на P дори без ръчна колата не тръгва.. Жалко за децата.. разбира трагедията е и за нашенката.

Немските коли са нискотехнологични бас държа че в пасаторите оче дърпат ръчен лост за да активират ръчната

Те пък френските са едни "технологични" :D Само ладюхите са по-зле от тях А за идиотския дизайн - като ситроен кактус и подобни изчадия изобщо дори няма смисъл да споменаваме

Карам Ситроен Ц5 2-ра генерация и не съм съгласем с обопщението ти, но за тъпия кактус си много прав. Всъщмост Ц5 е доста аналогичен в поколението си с Пасата. с някои отличителни функции за двете коли.

Ха ха ха!Поредното,но не последно доказателство,че там където са вулгарите-там е абсолютното ЗЛО,бре!Примери до безкрай-умишленото заразяване със ХИВ вирус(СПИН) в Бенгази,Либия;атентата срещу Папата,палежа на Райхстага,стрелба с чадъри в Лондон,взривяване на "св.Крал" в София,атентата в Марсилия,ковчега на Чаплин в Швейцария,палежа на Тесалоники-1903г.диви концлагери в Белене и Ловеч и още 1001 примера,бре!!!БГ-то е прокълната псевдодържава,а уйгундурите са проклети същества,бре!Ха ха ха!!!

ЕС през крив макарон за теб, маке

А бре,толуп-не съм никакво "маке",бре!Индонезиец съм от японски произход,бре!!!Ха ха ха!!!

Ти си един обикновен мангал от столипиново, БРЕ цървъл.

Ха ха ха!До некакъв "цървъл",бре!Мри бре,шушляк провинциален,бре!!!Ха ха ха!!!

Абе аз от доста време не шофирам, ама не се ли оставяше колата на скорост, особено на баир? Друг е въпроса кво прави вътре лапето. Мойте канибали не бих ги оставила сами в кола по никой начин.

Винаги и абсолютно винаги се оставя на скорост. В случая се оставя на задна. Ако ще детето да скача на скоросния лост и да натиска копчето за освобождаване на ръчната няма шанс колата да отлепи. При автоматиците не знам как е.

Децата трябва винаги да са под надзор или ако не искат да ги наглеждат да са в такава среда където не може да се случи нищо опасно. Ако една неуправляема кола прави такава злополука не искам да си представям ако някой умишлено иска да направи нещо лошо.

В коптор като Пассат нормално Френските отдавна имат електеонна ръчна автоматична спирачка

Толкова и работи тази 'електронна ръчна спирачка" на френските кошници

Господ да пази децата ни! Съболезнования на родителите - не се сещам за по-голяма загуба.

Забравила е ръчната, случва се. Жалко за детето - това е най-голямата трагедия за родителите. Но да си зададем въпроса: "ако беше българско дете загинало, щяха ли да го отразят?"

че ще отразят. Ако в България загине италианче, може би мислите, че някой ще иска да го скрие?

Добре, но гумите защо не са завити към тротоара?

Защото мислиш ли , че патката помни какво е учила на листовките и как е зела книжка?