Снимка на мъртво дете на имигранти шокира Европа

Снимка на мъртво малко момченце на бежанци, което лежи по лице на морския бряг, изхвърлено от морето, шокира хиляди хора по света.

Обратно в новината

Коментари - Снимка на мъртво дете на имигранти шокира Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да си абсолютен ръб...да не ти трепне сърцето от тази гледка...хм.

А кой ще обедини европейците...за милионите неродени българчета?!

Трябва да съдят родителите на тези деца (ако са живи). Пдложили са на риск живота на своите деца, без да има нужда. Та те са напускали нелегално Турция на път за Гърция, а в Турция никой не ги преследва.

Колко бежанци от извън Европа може да поеме ЕС? А България? Само през последните 2 години (2014 и 2015 са вече 1млн). В Германия 80% от ТУРЦИТЕ (дето им викате гастарбайтери) получават социални помощи, въпреки че някои от тях работят. А новите? Ами 600-те хиляди само он демократизирана Украйна през последната година? Все пак по-добре украинци, отколкото ислямисти. Аре бе, демократи - щом сте толкова загрижени, ми вкарайте в референдума въпрос - да приеме ли мигранти (мигранти, не бежанци!) България от Азия и Африка през следващите 5-10 години? Щото прцесът тепърва започва!

Някой знае ли съдбата на кораб Струма потънал през 42-а година? Сега се случва същото и днешните ги наричаме трафиканти, а тогавашните - герои

САЩ , АНглия и Франция, Ама ние ги подкрепихме с Дръзки... Сега бумерангът се връща

всеки мрази това от което го е страх. Както се вижда българите сте най-големите страхливци на земята

Защо ли Европа не се шокира от клипове, показващи някое... роднинче на това "мъртво малко момченце", което реже главата на вързан неверник?

би ли ни посочил такъв клип които да гледаме или пак сме ги скрили всичките. що се намирате на приказка само не мога да разбера.

Не съм задължен да посочвам. (Още повече на европеец със съмнителна грамотност, ако се съди по написаното.) Влез в който си искаш джихадски сайт, европеецо, и ще имаш богат избор. Наскоро се опитаха да шокират с клипче, в което невръстни невинни мюсюлманчета (е, наужким, но все пак това си беше тренировка) се упражняваха в рязане на глави. Шокът не се получи съвсем, защото европейци го проигнорираха гнусливо - така де, "това не е възможно, ами... играят си децата... детска му работа".

Ми потърси в Ютюб видеа с номера: uOSukO2pydk SfRNrWvrmTU W4lSO5MemK4 Има още много. Или пък напищи в търсачката на тюбата Children ISIL или нещо подобно и ще ти излязат десетки видеа.

Всъщност, става дума за удавени две деца и жена от семейство сирийски кюрди, които също са жертва на насилието от страна на т.н. "ислямска" "държава" /слагам два пъти кавички, защото нито е ислямска, нито е държава/

Прабългарите, известни още като протобългари, първобългари, древни българи и хуно-българи, са група номадски племена, произхождащи от Централна Азия, проникнали през IV век в Европа. Относно техния произход съществува една водеща теория за тюрко-алтайската им хунска принадлежност. Останалите в Приазовието прабългари са покорени през 567-568 г. от Тюркския хаганат. В борбата за отхвърляне на тюркското надмощие особено активен е Гостун от рода Ерми. Тюркският натиск обединява прабългарските племена от земите край Азовско и Каспийско море. Начело с вожда на оногундурите Кубрат (Курт) от рода Дуло, през 632 г. те се освобождават от тюрките и с отделилите се от аварите кутригури създават голям военно-племенен съюз. очните граници на Велика България трудно могат да бъдат установени. Съпоставени с археологическите проучвания се очертават следните граници: от река Днепър на запад до река Кубан на изток и от извора на река Донец до Азовско и Черно море на юг

та точно ние ли трябва да бъдем имигрантохейтъри? точно християните ли трябва да мразим останалите хора? С какво сме по-добри от тях тогава? Тука всеки се оплаква, че не били християни... ми да ви напомня какво се казва в новия завет които ИСУС ви донесе: "В своята Проповед на планината Исус говорил по този въпрос, като обяснил към кого трябва да се проявява любов. Той казал: Чували сте, че било казано: Обичай ближния си и мрази врага си. Но аз ви казвам: обичайте враговете си и се молете за онези, които ви преследват, за да докажете, че сте синове на своя Баща, който е на небесата, понеже той изпраща слънцето си да изгрява и над злите, и над добрите, и изпраща дъжд да вали и над праведните, и над неправедните" Матей 5:4345 Чужденецът, който се е заселил при вас, да ви бъде като ваш туземец, и да го обичаш като себе си; защото и вие бяхте чужденци в Египетската земя. Левит 19:34 още ли сте християни или само по празниците?

Ах, недей! Къде ли ще ти се изпари проповедничеството, когато награбят вмирисаните чернилки? За тях ти си неверник и им е все едно дали ги обичаш и коя част от Библията ще им процитираш. Най много да си обършат с нея нещо космато и южно от гърба, а теб ще те скъсят с една глава. При това ще филмират събитието, докато ти ги обичаш.

Ами - да! Българите сме имигранти и гледай, като сме се заселили на тая територия, на каква кочина сме я направили! Това чака и Европа с новите имигранти! Честито!

Интересно, къде са семействата на тези млади хора, мъже, които виждаме да щурмуват гари, влакове? Това са по-скоро участници в ИДИЛ, отколкото бягащи от джихадисти. А защо тези европейци не се трогват от убитите деца в Донецк и Луганск?

SS317885

ама защо искат да стигнат до германия? има толкова много държави близо до сирия където няма война, или иди в истанбул хвани първия самолет за берлин и готово, а те дават луди пари на контрабандисти и престъпници

едва 6 % тръгват на север, а в труция са над 70% от всички... но знам... българина не е толерантен. Дошъл от далечния изток по земите на траките, приет от тях и готов да изхвърли всички... като забравя историята си и какъв чергар е бил векове наред.

Не е много сигурно дали 70-80 процента от днешните българи са дошли отнякъде. Поне половината от българите са потомци на траките, в днешна България има дори потомци на древни гърци, също колонизирали тези земи в древността. И т.н. и т.н.

как ще хванеш самолет за европа без виза? коя компания ще те пусне? много лесно се натъкмяват чуждите проблеми. Да не мислиш че не искат. щом по 2000 дават на разни българи за превоз, а самолетния билет е 150 евро... що ли са такива "наивни'.... бе то малко пипе ти трябва... да и него го нямаш.

Ако отнемете финансите и имуществото на 20-те най богати еврейски фамилии по света, ще спрат всички войни по света... Хенри Форд

Форд написа книга, в която изобличи финансовите манипулации на еврейските банкери .В Европа книгата му е била спряна и иззета още от печатниците, а в Щатите е извършен атентат срещу него,като е взривен автомобила му,но той за късмет е оцелял.

явно познаваш друг хенри форд дето е казал това. никъде в нет-а го няма. сигурно лично си говорил с него.

Между другото ние като големи отворковци също участвахме в либия с нащо корито "Дръзки". И на нашата съвест има много. Това че практически сме само баняджии, не означава че не бихме убивали ако имахме силата. За щастие или нещастие сме гола вода.

В някой места по света, когато свалиш един неудобен за теб диктатор, трябва задължително на негово място да сложиш друг( послушен)... и евентуално някой ден след плавен и дълъг преход режима да се смекчи или смени... (примерно както стана в Чили) а не да оставиш нещата в пълна анархия.

Това е супер новина тъпи драскачи-за първи път се случва ..боклуци.

На вайкащите се тук: Саудитска Арабия дава годишно милиарди за разпространение на ислям, ислямски училища, университети, строеж на джамии... но не съм чул да дава за спасяване на бежанци и образованието им! И нито един от тези бежанци не бяга към Саудитска Арабия или Мека - бягат към презряната, неверническа Европа - плюс САЩ, когато успетя да се докопат!

Семейство мюсюлмани отива за пръв път на плаж, жената цялата забулена в чаршафи, мъжът по панталон и риза. По едно време жената казва - Мустафа, целият плаж ме гледа ! - Ще те гледат ами, какво си заголила тея глезени !!

1. Няма ли да е по ефикасно и евтино ако войски на ООН навлязат в Сирия , Либия и Ирак. Несъмнено Европа трябва да търси за бежанците само първоначално за посрещане 7 милиарда евро а после ???? 2.Няма ли да е по- евтино Европа да заплати транспорта ( даже и със самолети) на бежанците до САЩ,Канада, Австралия идр и да лобира за приемане на такива в КСА,Кувейт, Бахрейн, Оман...... 3. Няма ли да е по- добре Европа да организира за всички мъже бажанци военизирани лагери за обучение и да ги изпраща като омиротворители в собствените си държави.??? Решения -много. Ама от къде у еврочиновниците воля и акъл. Тлъстата заолата си вървиииии.... Много им дреме.

ти не си добре! В европа има окупационна армия на САЩ! Не ме да решът депоргация кам щатите, щото там такиви прошляци НЕ ПРИЕМАТ! Според кукловодите европъ требва само да бачка ида плаща. Земи тез бежанци да ти пускат кръв секи ден. ИМА МНООООГО ПО ЛЕСНО И ПРОСТО РЕШЕНИЕ. КРАЙ НА СИЧКИ ПОМОЩИ! КОЙТО ДОЙДЕ: АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ. И НЕМА ДА ВИДИШ НИ ЕДИН АРАБИН. И БЕЗ ТВА БОГАТИТЕ АРАБИ СА У ВЕЛИКОБРИТАНИЯ.

Време е САЩ да си сърбат чорбата, която надробиха. Всички бежанци по кораби и самолети и директно в САЩ. Преди да почнете да слагате минуси, няма да е зле да потърсите информация, кой разпали конфликта в близкия изток.

говориш за война на ЕС срещу САщ.

Що за бездушен СКОТ трябва да си,че да се радваш на смъртта на едно или две деца-както някои под мен бре!!!Същата работа като преди 9-10 години много се радваха на петте ЧУДОВИЩА в БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ,които убиха заразявайки със СПИН цели 459 деца в Бенгази,Либия!За пари ги убиха-по 50 000$ на изпълнител бре!Ония дето убиха оня ден 71 човека взеха само 700 000 евраци бре!Позор бре!!!

А ний доколкото разбрахме... мърлящината... това си било стандартна практика в либийските болници. Просто на Муамара му трябваха виновни и нашите като най-смотани ги хванаха тях! Ако бяха наистина виновни - нямаше да ги пусне!

До некакъв със смешен ник-нейм с баници и бози!!! Явно от това само разбираш бре!Кадафи беше подложен на чудовищен натиск от Европа и най-вече от Сарко(бъдещия му убиец!) а те и до ден днешен са ПОМИЛВАНИ,но никой съд в Европа или Бугаристан не ги е обявил за невинни бре!пп-Мърлявщината е в БГ болниците бре!Що не питаш некой работил чрез "Медексим" в Либия дали там е било чисто!??Там беше по-чисто от щатските болници бре!!!

при плуването от остров на остров е така - съмтаймс уин, съмтаймс люн.. Българчета също умират, ама на камиларите им е през оная работа, Саудитска Арабия или Дубай защо не ни отпуснат 1-2 милиарда $$, това са им режийните за частните самолети.. Всъщност защо мюслитата не бягат към ислямски държави, а бяга към християнска Европа ?! Просто искат дани превземат, искат халифат, а за неверниците ножа..

че са шокирани - значи не са изгубили човечността си, лошото е, че пак нищо не са разбрали. Не трябва Европа да се отваря за бежанците, а трябва ФАЩ да престанат да финансират терористите от т.нар. ИД и хората да могат да си живеят по родните места, както преди. Защото утре, когато с подкрепата на ФАЩ ИД дойдат в Европа, къде ще бягаме всички ние - кореняци + бежанци?

какво точно шокира Европа и кой точно се шокира? Нима евпропейците / германците/ не са виждали хиляди избити деца в лагерите през втората СВ? И сега, като са в шок, ще приемат всички тръгнали към Германия, със сълзи на жалост в очите? Може и да започнат да им изпращат кораби за безопасно пътуване?

Ето един добър анализ, където ясно се вижда американското и европейско лицемерие: Дмитрий Саблин: США воюют в Сирии не с ИГИЛ, а с сирийским государством и народом

А много добре в статията се пита: защо запада и САЩ се отказаха от предложението на Путин за Обща коалиция срещу ИД. Където наземните операции да се поемат от кюрдите и сирийската армия? Това би означавало САЩ и западните лицемери да воюват срещу собственото си създание ИД. Не Русия изкупува нефта и разграбените артефакти от ИД. Това правят Турция, САЩ, Израел и всички, които създадоха и подкрепят ИД. Така много ясно се вижда кой кой е. И кой какво прави. Дето евреина, дето се опитва да ни промива мозъците ни с лъжите си и антируската истерия. Русия много прави, но продажните ни медии нищо не пишат.

Господ ще реши,на чия съвест,ще лежи смъртта на малкото човече :-((( На изоглавените му родители хукнали с детето си незнайно на къде,на тия дето са ги прогонили от домовете(ако са ги прогонили),на тези които допуснаха това да се случи,на тези които разпалиха конфликта и дестабилизира държавите в близкия изток.

Всяка смърт шокира, но откакто видях тази снимка сутринта не мога да дойда на себе си. Една малка, беззащитна душичка, нищо неразбираща от тази зловеща действителност! Не мога да спра да плача. Хора, това, което се прокрадва като коментари, а още по-зле - дори изречено в прав текст, е жестоко. Очевидното е сърцераздирателно. Как имате "сърца" за коментарите си.

че много ти се подуха очите. А колко време плака за детето, което намериха убито в куфара? Сигурно двете ридания са се прелели едно в друго?

Докато имаше Хюсеин, Кадафи и Мубарак, нямаше такъв поток от бежанци. Сега някой ще каже, че режимите не са им е давали да бягат, а са изтезавали своите граждани в собствените им държави. Масите от хора не бягат от Асад, а от зверствата на ИДИЛ. Те не вярват, че Асад ще ги защити, защото САЩ искат Асад да падне от власт. Във всяка държава има доволни и недоволни от властта, в Сирия е същото, но не на всякъде има ИДИЛ. Турция иска същото. Кюрдите се сражават срещу ИДИЛ, за да защитят семействата си, а Турция се сражава срещу кюрдите, за да защити имперските амбиции на един нискообразован ислямист - Ердоган. Европа трябва да се намеси и това трябва да стане извън рамките на НАТО. Трябва под егидата на ОССЕ и Русия да се употреби решителна военна сила, за да се защитят обикновените хора. Не може ОССЕ да е в Украйна, а в Северна Африка не! Това е знак към европейските граждани, че администрацията на ЕС е слада и е нещо различно и чуждо на самите тях. ЕС дава ясни знаци, че дори гражданите на ЕС не са защитени. Чудят се какви санкции да налагат на Русия, но срещу ИДИЛ не се прави нищо. Срам за властите в Европа!

Лично Муамара ги товареше африканците на кораби и ги пращаше към Италия... някои помним!

Един западен анализатор скоро писа - НАТО колос на глинени крака.

Снимката наистина е ужасяваща... Но имаме деца, внуци и се притесняваме за тях, как ще живеят, къде и с кого.

Просто не си виждал действително ужасяващите снимки от бомбардировките на Либия. Просто не ни ги показваха. Нещо съвсем невинно потърси в гуъгл: име на дете Abdul Hakeem Ismael

Тук толкова много има пустеещи села,защо да не ги вземат да живеят във тях,така или иначе дали ще са бежанци или цигани за нас е без значение.поне тези араби са по работни от циганите и искат да се образоват и да научат езика ни,вижте арабите които продават дюнери и пици.

Е па нали ги взимат, сигурно със статут са вече близо 15-20 хиляди. Голяма част обаче искат живот, като в западна Европа, по МОЛ-овете, не по полето от сутрин до вечер.:)

Евреин, почваш тънко да ни работиш , нали. Що сте дребни селски тарикатчета, цялото ви котило. Ами вземете си ги в Израел. Вие сте в основата на унищожените им градове и домове. Виев трябва да им платите неустойки. Ако вземем някой, вие трябва да ни плащате на нас издръжката им. Няма да плащаме ние, вашите еврейски бакии. Иде време да почнете да си плащате сметките. Ти подигравап ли се на нас, българите?

..... Кога западноевропейските общества ще се надигнат срещу собствените си правителства??? защото именно лидерите на "цивилизована Европа" са убийците на това дете. Те "храниха и поиха" бунтовниците срещу Асад, щото се борели разбираш ли за"човешки правдини"...а после създадоха ИДИЛ. Целият цивилизован свят гледа безучастно рязане на глави, взривяване на храмове и се чуди и вайка сега, когато е твърде късно. То само с безпилотни самолетчета и дронове не става. Със спорадични удари от въздуха също.На всеки нормален човек е ясно,че ако САЩ и НАТО пратят големи сухопътни сили с много танкове и какво ли не, само за три дни ще приключат с тази паплач.Та САЩ сами смазаха добре обучената армия на Саддам,а не могат/ ?/ да се справят с 30-на хиляди главорези??? Това очевАдно се прави умишлено. Вероятно защото не мирише на долари. Никой Империалист не води война за спасяване и освобождаване....а само за завладяване!Е добре, докога лидерите на Европа ще се правят на слепи и глухи?? Така че - същите, които избират Меркел и Камерън, сега ронят сълзи на тази снимка. А вие, господа англичани, немци, французи, италианци....какво направихте за да спре войната в Сирия??? Или това е цената там да има демокрация??????..... Бог да прости това клето детенце и много други невинни жертви! То сигурно не е разбирало какво става, как майка му го е грабнала и е тичала да се спасяват /ама какво става мамоо?!?/,целият хаос и ужас на войната....ех, човечеството е тлъст, гноен цирей на тази планета....

Абсолютно съм съгласен с Вас! Добре обучената армия на Садам е нещо различно от това, което представлява ИДИЛ. Нито Русия, нито САЩ успяха да се преборят в Авганистан - с бойците на ИДИЛ е много подобно. Въпросът е, кой позволява на ИДИЛ да се финансира от продажбата на суров петрол и защо?! Кой им доставя въоръжение и муниции и защо?! С поведението си т.н. велики сили показват, че имат интерес от утвърждаването на ИДИЛ като институция. Защо?!

FuckTheEU

Има хиляди снимки на мъртви деца от Афганистан, Ирак, Либия, Югославия, Южна Осетия, Новоросия... Те не шокират ли европейците? Самите германци преди няколко години убиха над 200 цивилни само при един бомбен удар - беше се преобърнала натовска цистерна с Афганистан май и местните започнали да я точат. Това военно престъпление не шокира ли европа? Не шокира ли света? Разбира се, че не.

Новорусия има само в промитият ти мозък Путинофилна проститутко..

Европейците винаги са били лицемери. Когато ислямистите избиха над 100 студенти в Кения (мисля, че там беше) никой не се възмути. А когато ги опукаха няколко човека от Чарли Ебдо, които общо взето сами си го търсеха - и изведнъж всички се хванаха всички за ръце и маршируват по площада, и светът изведнъж стана Чарли. Хайде ресто... Вижда се краят на измислената европейска цивилизация. Добре, че ние сме в периферията й...

Това пише във всички инструкции за безопастност в самолетите, дори ако до вас е дете. Логично е. За да можеш да помогнеш, трябва да си в добро физическо състояние. В противен случай докато се опитваш да помагаш, ти ще умреш и вместо една ще има две жертви. Та, нека си помогнем първо на себе си (вече ни казаха, че сами трябва да се оправяме) като си оправим икономиката, съдебната система, корупцията, социалната система, здравеопазването, образованието, проблемите с циганите. А снимката е лицемерно провокативна и не по-шокираща от разкъсаните детски и бебешки телца след бомбардировки в Донбас, Сърбия, Сирия и всички места, в които се внася демокрация с авиация.

Край на християнството вЕвропа за радост на САЩ.

Християнството още комунистите почти успяха да го унищожат, където го е имало, а Западна Европа е еретическа отпреди това да се случи и на православния свят.

Не позна, комунистите-евреи се опитаха да унищожат Православието, не успяха, няма и да успеят.

Къде е нашия цивилизован свят! Защо нищо не предприема освен да изгражда огради, за "да се защити"! От кого? Къде е Америка с нейната перфектна демокрация!? А и тия млади мъже, тръгнали с цялото си домочадие, бягащи не само от безчинствата на ИД, а за по-добро бъдеще защо не направиха нещо да защитят държавата си, домовете си?! Пълен хаос! ЕС доказва, че не може да се оправи с този проблем! А Америка......тя просто си е далеч.....Едно е де разбуниш цяла северна Африка, друго е да помогнеш за решаване на проблемите.

ти от небето ли падаш, за каква цивилизация говориш, отдавна няма такава особено по нашите ширини, а тези дето рискуват живота на децата си и жените си и техния си, не помислиха ли преди това, защо трябва да идеш непременно в Германия, защо не идеш в друга страна, поне да изповядашсвоята религия

не се шокира. И ИД.

Европа, вместо да се тюхка и вайка, не може ли да стъпи в Сирия, Ирак и т. н., за да въведе ред? Толкова ли е проста Европа? Толкова ли е дърта Европа? Европа само евробюрократи ли е? Няма ли армия тази Европа? Няма ли позиция Европа?

Аз

Мче нали от това бягат хората - щото Европа и НАТО им стъпиха в държавите и им разплакаха мамата. Просто това е стъпката на Европа и НАТО.

Евробюрократи. Нещо което много ме впечатли, когато Бареков се изявяваше на трибуната на ЕК, беше, че никой не се засмя, никой не реагира, всъщност никой не слушаше какви "бисери" рони, освен колегите му родните телевизионери, за да му се присмят на блестящия му английски. Дали Бареков е прецедент?! Едва ли ...

Ми не, неможе! Справка - виж операцията в Либия по унищожаването на Кадафи, докато не дойде големия брат, беше смЕх, смЕх и пак смЕх!

ЕС, тая гадост измислена и наложена от кравария няма полезен ход. Свършека е близо. Тая напаст е организирана и изпроводена от създателите на ЕС за унищожението му. Вместо да спасяват кожата еврогейците продължават да вземат"решения" за санкции срещу Русия, която винаги е била спасителка. НЕ ГЕРМАНИЯ, НЕ МЕРКЕЛ. ТЕ СА МИНАЛО. В СТЕМЕЖА СИ ДА ЯХАТ ОСТАНАЛИТЕ БУДАЛИ САМИ СИ ГО НАЦЕПИХА.

Абе смешнико, да те питам нещо, а...Навремето във войната в Ливан любимата ти Русия, тогава СССР на страната на християните ли беше или май не...Май беше от другата страна на барикадата, така че тея със спасителката на християните ги разправяй на деда си...

Дир.бг, колко деца мизерстват и умират в България, член на ЕС? Айде не ни заливайте с драматизми всеки ден...Или за вас нашите деца са без значение. По-добре пишете за ромските гета отколкото да ми давате как заради стремежа към социалните системи на богатата северна Европа загиват нелегални...те са си преценили като са си платили по 2000-3000 евро на каналджиите!

aз Хасан, бяга война льошо сички убили мой баща ние харесва тук сега направя вас сирийски слядки с котешки лайна и джинджифил и мак. Аз като вас тук живее вие льоши не давате пари, аз не иска работи иска моли иска джамии !!

Хасан явно много молил се на Аллах, защото Аллах помогнал твое семейство и прибрал всички на небе. Сега Хасан трябва моли още повече на Аллах и Аллах помогне тебе още повече!

не се заигравайте с християнското милосързие защото ако ние европейците бяхме потуеглии с керване към техните страни веднага там щяха да ни сложат забрадките и щяха да ни измъчват докато не ни ислямизират -при тях няма милосърдие а само аллах

Саудитска Арабия, ако им кажат, че трябва да приемат 500 х. души германци примерно, християни, които нямат нищо, защото примерно някакво бедствие ги е оставило на улицата и без пари. И приемането трябва да бъде без определен срок, може и за постоянно. Само питам.

Колко мислите,ще просъществуват европейски бежанци живи в Арабския свят??

Аз

Да. И затова ние, европейците (баси смешката - ние, еропейците!), потеглихме към техните страни не с кервани, а със самолети и бомби.

мдаам..а Путлер продължава да подкрепя главореза Асад и ''си го мести''

Аз

Хората не бягат от Асад. Бягат от главорезите, въоръжени, обучени и финансирани от САЩ. Както винаги и навсякъде, всъщност.

хората, специално тези които са тук, бягат от Асад. Диктатора и главореза Асад, подкрепян от Масква и Путлер

Ако на другаря Путин не му бяха натресли фашагите в Киев и наистина беше подкрепил Асад, ИД в Сирия щеше да е физически унищожена, ако ще и турските ВВС по цял ден да бомбардират кюрдите вместо ИД!

И тук умират деца от глад, ама на камиларите им е през ... Изобщо не ме вълнуват, а Индипендънт да си ги приберат у щатите щом са толкова загрижени за чалмалиите. Все пак те разпалиха конфликтите в тези зони.

Ето това е великата манипулативна сила на контекстуализацията на фактите! Нещастното дете от снимката няма как да проговори: удобна възможност под кадрите да се изпишат коментари, устройващи налаганият ни Дневен ред. Авторите на това издание вече удариха окончателно дъното на цинизма. Но за сметка на това ще напълнят добре джобовете си...

Решението на проблема е просто. Изтриване на ИД от картата и възстановяване на разбитите градове, за да могат хората да се върнат, а тези там да не заминават. Това ще е по-добре и за нас и за тях. Това, което се извършва в момента е геноцид над сирийския народ. 30% от тях са християни. Нежеланието на западния свят да реши проблема ярко контрастира с претенциите му за лидер на човешката цивилизация. На това му се казва лицемерие. България е също част това. Жалко за невинните жертви като тези дечица, които ще се дадат заради алчността, грандоманията и лицемерието на съвременната "цивилизация".

По-точно от това не може да бъде казано.

ститици деца ги убиват всеки ден в Сирия, Либия, Африка и т.н. Не виждам Европа да се е трогнала, Напротив - подкрепя войните там уж за налагане на демокрация. А всъщност подкрепя политиката на САЩ за пълзяща ислямизация и джихад. А децата , които умират в Донбас?

""А децата , които умират в Донбас?"" - и кой е виновен за децата в Донбас? Я си помисли, не е ли твоя идол в Кремъл, който алчнее за земите на комшиите си?

Аз

Не е. Виновни са все същите - НАТО, ЕС и, разбира се, България, защото е и в ЕС, и в НАТО. Руснаците не са бомбили никого нито в Либия, нито в Ирак, нито в Сирия, откъдето са бежанците. Когато руснаците избомбиха Афганистан, Чечня или Грузия, те се умириха и там започна да се живее нормално. Когато НИЕ ги избомбихме, ги превърнахме в ад и накарахме хората да бягат. НИЕ сме виновни. Не Русия или Путин.

правителството на майдана.Първата му работа след преврата беше да забрани руския език и да изпрати войска и башибузук в Донбас

Всеки ден умират и български деца, за които държавата е мащеха понеже на нелегален ислямски манго от някъде си се дават по 1400 лева на месец за храна, квартира, медицински разходи, а на всяко българско дете по 25 лева детски. Засрамете си, престанете да ни облъчвате с такива медодраматични снимки, никой не му пука за децата на сирийците след като вижда че собствените му деца нямат бъдеще !!

Това е безпорно демагогия, но не означава, че хората засегнати от войната не страдат. НО, напълно подкрепям мнението, че мерките в Европа са силно неадекватни! "Понеже на нелегален ислямски манго от някъде си се дават по 1400 лева на месец" - така като ги гледам в бежанските центрове в България колко са слаби и бедно облечени, не ми се вярва да са получават и една трета от тези пари. Яд ме е, че някой се възползва яко от ситуацията и краде ли краде тези пари!

изграждането на самите центрове струва много. Бежанците ги изпотрошават всеки месец, след това се оплакват че всичко е счупено и пак се строи наново вътрешно. Представи си колко струва ремонт на апартамент, представи си колко струва ремонт на такъв за 400 единици ислямисти. Храноден на един такъв е 25 лева, отделно половината родиха и то безплатно, а другите боледуват, всичко се лекува поема и плаща от държавата. Самите те пък нищо не работят, само пушат цигари и пият кафета по цял ден, а децата им се молят.

Жал ми е за хора като теб без сърце! Това, че като нация сме неспособни да се погрижим за своето бъдеще (децата си) е наша лична трагедия. Или може би не - защото ако безсърдечните хора като теб се размножаваха безугледно, това би било по-голяма трагедия дори.

ти като имаш голямо сърце, приеми 5-6 ниски и миризливи у вас да ги гледаш, храниш, даже ги пусни при жена ти да 'олабят жилата' , че са напрегнати от пътуването !

По тази твойта логика Azko и те бежанците да се грижат за децата си - това си е тяхна лична трагедия. Защо ни се вменява непрекъснато вина?

а,двуликата европа ,няма ли да се шокира от умиращите деца в украина ?!не желая смъртта на никой,още повече тази на деца,но за това е виновна и" мама меркел" и другите" татковци" от европа и сащ !!!

За всичко е виновен онзи кенийски бушмен от Белият дом . Голям мерак да ислямизира Европа. И онзи ротвайлер от Берлин. Ама да те управлява жена дето едно дете не е отгледала , какво да очакваш.Язък.Започнах да си преговарям руския....

браво, изкара 10 копейки. Аз пък гледам, че точно тия които посочи правят нещо срещу ИД, а оня келеш в Кремъл се е скрил като мишка в трици и се прави на луд. С 2 думи - по делата ще ги познаете. Пробвай да помислиш някой път преди да се изакаш с прост коментар, става ли ?

Паисий

човекът е написал истината. Кое не е вярно?

Аз

Да не забравиш и АК да си преговориш!

Жалко за детето - тъжно е, когато човешкият живот свършва в самото му начало. Но все пак имам чувството, че и тази снимка е част от масираната психоатака за зомбиране на европейците и "умилостивяването" им към нашествениците, в която често се зоупотребява с детски снимки, за да се играе на тази чувствителна струна на човешката психика.

Аз

Ние в ЕС ли сме? В ЕС сме. Ние в НАТО ли сме? В НАТО сме. Пращаме ли главорези и убийци на бебета в Афганистан и Ирак? Пращаме. Значи сме виновни. Точка.

Айде да не се лъжем... едно джихадистче по-малко! И Джихади Джон ужким беше добре гледан, с образование, ама това не му пречи да режи глави на Британци! Колкото повече бежанци днес пускате - толкова повече Джихади Джоновци утре! И нищо нередно и незаконно не правят тези - това им е религията, житейската философия!!! На едни е любов и секс, на други канибализъм, на трети джифхад и рязане на глави!

Това е резултатът от арабската пролет,пустинна буря,американска демокрация и ценностна система,която нашият президент и вънщен министър искат да наложат в България.

Веднага като отвориха границите 1989-та българите хукнаха да бягат от наложената Руска ценностна система! Де що роднини и приятели ги няма вече!

Те и сега бягат, не е само заради системата. Просто в България олигархията и тогава и сега граби народа. Европейци и американци не ги интересува как се живее тук вазното за тях е да дерижират политиците за да не им създава проблеми страната ни ако е с Русия.