Ердоган: Западът е виновен за смъртта на 3-годишния Айлян

Целият западен свят е виновен за смъртта на малкия Айлян Курди, заяви турският президент за смъртта на 3-годишното сирийче, открито на брега край Бодрум.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Западът е виновен за смъртта на 3-годишния Айлян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Турска територия със знанието на правителството им, са се обучават част от крилата на ИД. Т.Е. ердоган е Л И Ц Е М Е Р. Децата са от Кобане, град до границата на ТУРЦИЯ, който месеци се сражаваше с ид под безучастния поглед на ердоган.Т.Е. ердоган е голям ЛИЦЕМЕР.

Изпуска се старателно подробността, че удавеното дете е кюрдче и, че Турция целеносочено бомбардира от години кюрдски населени места, които се сражават с ИД. На това се дължат "успехите" на ИД, която е съставена от главорези, сражаващи се за Саудитска Арабия или САЩ. Дори Саудитска Арабия пусна на два пъти по 10000 свои затворници, с условието да се сражават срещу Сирия... В рамките на Ирак кюрдските провинции имаха самостоятелно управление и това заплашваше създаване на независим Иракски Кюрдистан, към който естествено могат да се присъединят и големи турски територии... е, благодарение на САЩ и Турция сега няма такава "опасност"....

симо

Западът е по-широко понятие/за да бъде обвинен с една дума/.Той е смес от демокрации,социалдемокрации,хунти,диктатури,бивши империи и СЕГАШНА ИМПЕРИЯ,която ,кой знае защо НЕ ИСКА ДА Я НАЗОВАВАТ ТАКА.Също както у нас КАПИТАЛИЗЪМ НЕ е предпочитана дума.Употребяват ментето - демокрация. С една дума виновна е империята.Другите /запад /поемат негативите и си траят.

симо

П.П.Ердоган и други мюсулмански страни са също ЗАПАД.Бивша империя.

Не бе идиот , виновен е олигофренът ви Мохамед и плиткоумните му последователи следващи религия за средновековието

Не ти е ясно че са жертви на запада и сащ нали.Да си чувал за християни жертви.Не нали.Ти искаш само евтин петрол.

ВИЖТЕ, ГЛЕДАЙТЕ С ШИРОКО ОТВОРЕНИ ОЧИ! ТОВА Е ЦИВИЛИЗАТОРСКАТА РОЛЯ НА САЩ И ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, НА ТЯХНАТА ДЕМОКРАЦИИЯ... ТЕ ПРЕВЪРНАХА ИРАК, СИРИЯ, МАГРЕБА, В НОВА ПУСТИНЯ - ВИЖТЕ САМО ЛИБИЯ! ТЕ СЪЗДАДОХА И ОБУЧАВАХА ИСЛЯМИСТИТЕ ОТ ИСЛ.ДЪРЖАВА... ИДВА КРАЯТ НА ЕВРОПА - БЕЖАНЦИТЕ АРАБИ НЯМА ДА ПРОСТЯТ... САЩ ОТНОВО ПРЕХВЪРЛИХА ВОЙНИТЕ В ЕВРОПА!

Ще има ли господне наказание за САЩ и ЕС, които са предизвикали този ужас?

Трябва да посочваме главните виновници за хаоса в света допринесал за огромните страдания на милиожни хора!!!ЦИОНИСКИТЕ БАНКЕРИ ОТ ХАЗАРСКИ ПРОИЗХОД СА ОГРОМНОТО ЗЛО НА НАШИЯ СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!

Нешо си сбъркал Ердоган: Не Западът е виновен , а тези още по на запад през Атлантика, които създадоха ИД и сега подклаждат по техен си начин огъня там, но ти няма да го признаеш, защото ТЕ пълнят джоба ти ежедневно !!

Ердоган, тоя Масон с фес, да не словоблудства с човешката трагедия и да прави политически сребърници с нея. Турция непрекъснато бомбандира,кюрдите в Сирия - единствената опозиция (вкл. правителствените войски) срещу басмачите. Къде беше, когато сринаха из основи Кобане и Алепо?! Защо направи санитарен коридор на 80 км навътре в Сирия изривайки позициите на кюрдите? Защо не направи бежански лагери в тази 80 км зона и не поиска,международна помощ за да са човешки условията?

Бомбардировки в Сирия ли.Не е ли в източен Ирак.Май бъркаш.

Как се налагат само с множеството си! Като тръгнат групово, не става да ги натириш, щото са много ще плъзне епидемия. Ако идват на малки групи лесно се обработват и пращт обратно. Но в този случай на масово прииждане, не ми е ясно как се справят в австрия, германия и франция. принуждават те да правиш разходи - хранене, санитария, транспорт, медицинско обслужване, т.е. като имаш няма как да не дадеш като ти се изтъпанят голи и боси. В тяхната държава могат да кажат: няма места в болницата, храната свърши; затова: подписват декларация че са съгласни да живеят в лагер, 8 часов раб. ден., един лекар на 1000 човека, 10 гр. сирене 20 гр. месо и половин хляб на ден. Образование: 200 думи на немски. вероизповедание: ислям , като се приберат в държавата си. свобода на словото: само на европейски езици, или мълчание. тоалет: без ибрици! с тоалетна хартия, ха ха ха хаааааааааахаааааааааааа

Всичко това е абсолютно вярно. Ердоган е добър политик за народа си в абсолютни икономически и политически рамки.

Кой народ на Ердоган?! 26 милиона кюрди(вавилонци) в Турция и още толкова по светът? Племето на Ердоган е време да се отдели на малка територия на север и да се обедини с родата си в Азербайджан. Това са турците. Арменци, карамани, кюрди, българи, фриги, халдейци ....не са си забравили произходът.

Аз не се чувствам виновен за нищо. Като не ти харесва там където живеш има цивилизовани начини да напуснеш. Ако бягаш от войната какво е лошото на Турция? Тя е сравнително мирна държава значи може да се чувстваш защитен. Защо всички са решили,че трябва да дойдат в Европа. Просто за пореден път се убеждавам,че мюслите в по-голямата си част не са хора.

Поне имат ценности.Къде са твоите християнски.Кой разпали войната в Либия,Ирак,Сирия,Афганистан.

Бреей, тоя запад много гаден, ма цялото бежанец и мюсюлманин натам тича...Не ще Аллах, не ще Турция, не ще Русия...

Мръсникът Ердоган да не се прави на страдащ и улав! Защо турската брегова охрана е допуснала излизането на лодки в морето? Защо? - За да се удавят жени и деца и за да може след това неоосманкият ислямист Ердоган да сипе огън и жупел по ЕС!

Ердоган може и да е ислямист, ама бежанци от Турция няма. И ти лично познаваш ли го или само така 6си чел по интернет?

За твое най-голямо съжаление, Ердоган е от тези публични личности, за които не е необходимо да ги познаваш лично, за да си изготвиш вярно мнение за тях.

BVMunchausen

A какво точно са гастарбайерите, наводнили цяла Европа?

защоооооо?не може ли да си ги държи там?4 000 000.Но пък защо ли?

да се чувстват виновни родителите й, сънародниците й които се избиват, кюрдите и варварите на ИДАЛ, да се чувстват виновни тези тълпи от младежи които не бягат от война, а ни налазиха като хлебарки, търсейки ЛЕСНО ДОБЪР ЖИВОТ. Аз хич не се чувствам виновна, нота германците, нито австрийците нито италианците са им виновни че вместо да се борят за живота си у дома искат да отнемат нашия начин на живот.

А от какво бягат бежанците, ако не от война? И кой разпали тази война? Кой нахлу в Ирак под фалшив предтекст? Кой бомбардира Кадафи и го свали от власт, за да може след това страната години наред да е в гражданска война и да дойдат ИДИЛ? Същата работа и със Сирия, Афганистан. Откъде мислиш идват бежанците? Докато Франция и Великобритания хвърляха бомби, явно не са мислили, че ще ги залее вълна от бежанци. А ти си едно просто говедо.

Не "от тук" не е просто едно говедо, защото гледа на нещата от позиция на човек, който е потърпевш от тази инвазия. А тези бягащите от войната дето са стотици хиляди как би ги определил ти? Кой ще им защитава родината там? И защо трябва ние да отворим вратите си за тях? АЗ СЪЩО НЕ ГИ ИСКАМ! Ако ти ся смяташ за по-хуманен от мен и тези които мислят като мен - покани ги у дома си!

западът е хванал това дете за ръката и го е закарал в морето. Отговорност за децата носят родителите. В 20 блок в Ямбол затрупаното дете сигурно и за него е виновен западът или истокът, според зависи.

По съкрушителна гледка не съм виждала, милото дете.

не се умилявай толкова. Все пак не знаем дали пък родителите му не са го изхвърлили или тези които са пътували с тях. дали детето не е починало и затова са го изхвърлили въм водата.

вашта кожа! стига сте се пинкали! искам глави да падат! рееежи от кръста! А маха! Дървени философи, я!

Е, това дете "Европа" го е "удавила" в Средиземното море. То бива наглост, ама вече ти идва да се хванеш за ........ Кой ги е поканил тези "пълчища" от друговеци - главорези в Европа. Криворабраната "толерастия" ще затрие Европа. Ако не дойдат на власт "националистите" Европа е загубена!

не на националистите. Европа има демократични и законови средства да се справи с нещата. чумата наречена комунизъм и национализъм НИКОГА ВЕЧЕ.

във всяка война на инетереси страдат най-много невинните и беззащитните. те не са глупави и познайте сега този баща на когото децата и жената умират в ръцете му какво му остава като знае че тези при които се опитва да избяга са виновни следва масови камикадзета из Европа и САЩ а честито възмездие

За какво са виновни тия, при които отива и защо те трябва да го пускат? С мюмюните нещата винаги са били "храни куче да те лае (убива)".

Милата невинна душичка.Скъса ми се сърцето. Защо публикуват такива снимки?Дано е на по-хубаво място милото детенце, а не в този кървав, грозен, жесток свят!

Абе Кобане не е ли под контрола на кюрдите от няколко месеца насам, след като изтласкаха ИД оттам? От какво бягат сега по-точно кобанците?

СПОРЕД МЕНЕ БЯГАТ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СИ ИЛИ НА ЕДНАТА СТРАНА ИЛИ НА ДРУГАТА. СРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ НЯМА. НЕУТРАЛНИ НЯМА. ТОВА Е ПРИЧИНАТА.

Ердоган допълнително подклажда , това което правят ИД. Гони тн бежанци от Турция към Европа, за да ислямизират нови територии, тъй че той може да си поеме вината за смъртта и на това дете. А въпросните бежанци дори признават, че ИД им плаща да се изселват към Европа пак с вече спомената цел. Можем да им ги върнем на турците иначе горко ни. Аз лично искам да напусна планетата.

те май за това почнаха да търсят живот във Марс

Защо бе! А! Защо ние да напускаме шпланетата! Да я напуснат те! А маха!

На Турска територия със знанието на правителството им, са се обучават част от крилата на ИД. Т.Е. ердоган е Л И Ц Е М Е Р. Децата са от Кобане, град до границата на ТУРЦИЯ, който месеци се сражаваше с ид под безучастния поглед на ердоган.Т.Е. ердоган е голям ЛИЦЕМЕР.

Ердоган допълнително подклажда , това което правят ИД. Гони тн бежанци от Турция към Европа, за да ислямизират нови територии, тъй че той може да си поеме вината за смъртта и на това дете. А въпросните бежанци дори признават, че ИД им плаща да се изселват към Европа пак с вече спомената цел. Можем да им ги върнем на турците иначе горко ни. Аз лично искам да напусна планетата.

Да ме прощаваш, г-н Ердоган, но с какво са виновни хората, родени на Запад от тези, които бягат от Изток? Какво ще правят тези мюсюлмани в един предимно християнски свят? Ще започнат да плачат утре, че нямат джамии, че не им харесва как се обличат местните хора? Или че им нарушават човешките права, защото не могат да си намерят работа, тъй като нямат никакъв статут, не знаят местните езици и нямат образование? Някой да ги е поканил? Те се натискат със зъби и нокти, рискувайки живота си с убийствено дълъг път само и само да се докопат до "омразния Запад"! Тогава в какво обвинявате хората, родени на запад от Вас? За какъв се мислите? Защо ни натрапвате подобни истории, вместо да си оправите домовете? Ние си имаме нашите си проблеми и нямаме нужда от чужди! Моля, направете така, че тези хора да разберат, че мястото им е на Изток, а не Запад! Те няма да са щастливи сред нас! Нека си останем добри съседи, но всеки да си стои у дома и да не влиза неканен в чужда къща, защото това не води до нищо добро и всеки човек го знае, независимо дали е роден на Запад или на Изток!

зелена карта и за Европа

Хубаво обръщение към Ердоган, но е жалко, че няма да го прочете.

Само че ние като НАТО, като ЕС и като трансатлантически не знам си какво отидохме и им разбутахме къщите на хората - да ги освобождаваме и да им вменяваме "правилния" за нас строй. Е толкова много явно им хареса, че сега идват наживо да видят как е....

Как ще ги връщат за погребение, нали в Сирия има война и е страшно? Или пак мирише на тарикатлък.

Жалко за децата. Но, я ся да видим, в турските медии кво пише: 1. Намерилите телата (на момченцето и на едно момиченци) са двама бачкатори отиващи на работа рано сутринта. Опитвали да ги спасят, после дошли линейките, но било късно. Т.е. снимките как лежи детето във водата и как го вади тоя с униформата са правени по-късно, с пропаганден ефект. 2. Семейството е имало покана, законно да отиде при сестрата на бащата в Канада. Отказали се, щото пресметнали, че първо е по-добре да платят на трафикантите - щото в Германия щели да му присадят зъбите безплатно. Идиотът сам го казва. 3. Бащата (пак сам го казва) отива да погребва децата в Кобани - там от където толкова бързо "бягали"...

Естествено, че ще обвини бездушен запад, че не иска пълчища готованци и фанатици. Щом искат, турците да ги приемат всичките, нали уж са толерантни и човечни.

това да престане. Монетата има две страни. След време ако ние започнем да бягаме от тях? Не е далече миналото, когато много българи са бягали само с дрехите на гърба си и една бохчА, нарамили невръстни деца. Само преди 100 години.

От къде и от кого са бягали? И какво се случи после? Нищо.

Да, българите са бягали при други християни, за да се спасят от зверствата на мюмюните. Досега в историята не знам да има случай християни масово да са бягали при мюсюлмани да търсят убежище или по-добър живот. Винаги е обратното.

Ма разбира се, Саудитска Арабия, Катар, Израел, Оман... не приемат, изобщо, бежанци и затова са и невинни.

За геноцида над българите и дума няма да намерите, но виж за сирийчето...

това е прекалено, този за какъв се има, че да съди Запада, за войната на Изток? Защо богатите мюсюлмански държави не приемат бежанци, а Християнска Европа трябва да го прави? Случилото се е ужасно! Но факт е, че мюсюлмани избиват мюсюлмани и то за територия..., пак те изнасилват жените от тяхната си вяра и ги продават, като робини помежду си! Затова е виновен Запада?, о НЕ Ердоган, вашата вяра е виновна, историята знае как винаги завладявате с меч...

А отговорността на майката и бащата? къде са? Майката и бащата живи ли са? Кой е взел детето на това пътуване? Кой носи отговорността малко дете да е в лодка и т.н.? Много ЕДНОСТРАННО се гледа на проблема! Много ЕДНОСТАРННО!

Бащата само е жив. Майката, това момченце и братчето му са се удавили. Ако не беше нарочното създаване на военни конфликти навсякъде по света в името на "свободата" и "демокрацията", това момченце можеше да стане следващия водещ археолог на Палмира, можеше да стане преподавател в университет или просто да има магазинче за килими и по цял ден да си пуши безметежно наргилето, заобиколен от своите собствени 3-4 подобни момченца. Сега е бездиханно телце на брега на морето на безпрецедентното тържество на човешката алчност и злост. Всичко това заради стратегическите интереси на САЩ.

Само на САЩ ли?

не ги знам турците колко са спасили, ама на всичките им организират транспорт ... скоро може и на избори да ги пусна

Ердоган, бомбандира кюрдите, подпомага, ислямска държава, Те бягат и когато загине дете, Европа виновна!!! И после разправят бил вярващ.

Силно вярващ е и служи на Антихриста.

и ти също имаш вина смрадлив неоосманист

за смъртта на това и още много деца и бежанци вновен е задокеанският нобелов лауреат за мир и неговите предшественици. Не ви ли се струва, че все пак преди него криво-ляво светът беше по-сигурно място за живеене? Оплеска мира по целия свят, а сега взе екологията да оправя и ръгна по ледниците. Страх ме е, че скоро и ледник читав няма да остане за поколенията.

Ако беше старата американска администрация, 3тата св. война щеше да е факт и вече нямаше да има жива душа на планетата. Добре, че Джим Кери е спокоен и разумен човек.

Писах и за предишните. А кои войни е спрял - в Ирак и Афганистан ли? Защо тогава и от Афганистан има толкова бежанци, а в Ирак продължават атентатите? Да не говорим, че и това преселение е явно дирижирано.

Отговарям на г-н "хмм", дето казва, "каква им била работата на сащ и ЕС там ... та се месят" Абе човекоо! Абе как каква им била работата! Ако ти гръмнат ндк или някой влак ти хвръкне във въздуха, така ли ще говориш и мислиш? А?! Не виждаш ли, че те нападат! Не виждаш ли колко терор има по света напоследък, по влакове по площади, по административни сгради, не знаеш ли че исляма е обявил война на западния свят! Те ни искат земята, градовете, цивилизацията да живеят по леко, това е! Там се живее трудно ако не е нафтата за нищо не става. Ама те с парите от нафтата се въоръжават.

Днес четох статистика за приетите бежанци от мирни и доста богати мюсюлмански държави - близки съседи на Сирия, Ирак и Афганистан. Общата бройка е 0 (НУЛА!!!!). И затова ли е виновна Европа? Защо се очаква солидарност и толерантност само от християнските държави, а мюсюлманските се изключват по подразбиране? Това означава ли, че на мюсюлманите не им пука за техните братя, освен ако няма да ги ползват като роби и хора-бомби? Там не търсете съпричастност и толерантност. Жалко за смъртта на това дете, защото то няма вина, че родителите му са се хвърлили в убийствено пътуване. Не ние, а те носят отговорност за смъртта му.

А каква е вероятността, този ''татко'', който даде интервю пред BBC, да си е издавил семейството сам?! Той ги е повел към гибел. Жената не е могла да плува, децата също. Е, вие, ако не можете да плувате ще се качите ли в надуваема лодка, за да прекосите морето?! То и разум се иска?! Или сега ще ни насаждат чувство за вина?!

Много съжелявам за смъртта на всеки един бежанец. Но не разбирам защо именно към Германия и Франция се насочват? Има сто други варианти, като например мюсюлманските държави, далеч по-близо до Сирия като Иран, където хората живеят спокойно, Азербайджан, Турция в крайна сметка? Германия и Франция не са близки до техния манталитет и начин на живот, защо именно там искат? Не ми се струва нормално. Но това според мен се прави от високопоставените лица с цел да се мюслюминизира до краен предел Европа. Защо не тръгнат към Америка?! От сътрудничеството си със САЩ, Европейските страни взеха да губят много повече, отколкото да печелят. Всеки иска да живее в Германия! Но тя не е от пластелин!

До САЩ трудно ще стигнат с лодки, а и САЩ не дават помощи за бежанци, особено минали нелегално границата. Там или работиш или по-добре не отивай. Социалните им помощи са запазени само за техните негри, които и без бежанците добре се справят с усвояването им.

като Боковата стане генерален секретар на ОН, тогава да видиш как ще се развихри. Комунистическо изчадие-к..ва.

И след като Запада е виновен, защо всичките тези тълпи бежанци бягат точно на Запад? Къде е логиката?

като писах за това изявление на Турция, ми нацвъкаха минуси. Много странно.

демагозите. А неговите бомби и куршжуми избирателно ли само мъже-кюрди убиват. И мен ми е жал за детенцето. Но кой е виновен за това - бащата, който е ръгнал да ходи в зап.Европа и то по-на запад. Как не е успял да спаси поне едно от децата си, но той е жив! Колко млади хора у нас се давят, когато спасяват давещи се. Детенцето е отишло в един по-добър свят.

Съвета за сигурност на ООН трябва да се намеси незабавно и да предложи санкции на държавите, които са виновни за бежанската криза. ООН като организация пазеща световния мир и гарантираща международната стабилност трябва да се намеси и да помогне на старата госпожа Европа, докато не е станало късно!

"Европейският съюз лесно може да приеме 1 милион бежанци и може да пресече контрабандата на хора с метода на САЩ спрямо алкохолната контрабанда навремето като я легализира." Това заяви ръководителят на отдела за човешки права към ООН Зейд Раад ал-Хюсеин, цитиран от EurActiv. 16 юни 2015

Същото лице нареди да се бобмардират едновременно и т.н. Ислямска държава и кюрдите в Сирия и Ирак.

"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!"

А след като Турция ги приема с отворени обятия защо емигрантите не отиват там, а гледат към Германия /в случая Канада даже, при това нелегално/? В Турция ще са по-добре, ако наистина там има вече 2 милиона емигранти и са добре уредени те ще им помагат, все пак са и една вяра с местното население... нещо гнило има в Дания ми се струва