Осмокласникът Марио, спасил дете от пропаст, не се смята за герой

Осмокласникът Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, за дни се превърна в герой. 14-годишното момче спаси осемгодишно дете, паднало в пропаст в скалите около града.

Обратно в новината

Коментари - Осмокласникът Марио, спасил дете от пропаст, не се смята за герой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Постъпката на Марио е абсолютно безумие,при положение,че ситуацията е била твърде опасна и за него.Достъчно е било да сигнализира в Дома,за да бъдат взети необходимите безопасни мерки за спасяване на падналото дете.

Браво! Радвам се,че има такива добри деца!

приеми моите поздравление,Марио! ти не само си с добро и отзивчиво сърце, но ти си и много умен!държиш се достойно при всяка ситуация: дом-пострдал-похвали! желая ти много ползотворни срещи с добри и отзивчиви хора през годините!

В навечерието на един от най-светлите празници, пожелавам на Марио да среща през живота си добрината, която е дал от себе си! Нека е здрав, богат с приятели и дано да може да се събере с родителите си и братята в един дом! От сърце му желая сбъдване на мечтите му! :-)))

И аз съм възпитаник на този дом, и много се гордея с постъпката му...Браво Марио,бъди винаги честен и почтен и пред теб ще се отварят много врати...

Едно питане: защо научаваме едва днес, 7 декември, за нещо супер положително, което се е случило преди 2 седмици??? А негативните новини обикновено се появяват след 5 мин:( И пак ще пиша - оставете новината в главните, на видно място! Ето това е един малък мъж, който заслужава! Всички имаме нужда да вярваме в доброто.

СУПЕР МАРИО.

браво, бади жив и здрав *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо нека напиша: Голямо БРАВО на Марио! Ти ми връщаш надеждата, а явно и не само на мен (като съдя по коментарите)! Трети път отварям новината от сутринта и ми избиват сълзи в очите... Второ: БРАВО не топли и не храни - нека наистина се съберат пари и да подпомогнем ДДЛРГ (сега конкретно този, но ако има начин и средства - колкото може повече). Трето: Моля Дир да оставят в главните тази статия (колкото може по-дълго. Моля също намерете актуална информация за момчето с коня, което беше разнасяло храна в лютата зима и преспите, него го забравихме (май)?

OMFG Марио е егаси лудия аз ако бях на мястото на падналото дете щях да му бъда най най най добър приятел а може би дори сега е така евала за него

Страхотно дете!Пример за подрастващото ни поколение.Дано винаги го носи със себе си и никога не го подмине и него ДОБРОТО!Успех и само напред.

невероятна смелост, присуща само за истинската човечност, която е концентрирана имеенно в децата. но не всяко дете има курая да я приложи, именно това момче е изключително сус своята решителност и смелост. поздравявам го за безстрашието и наи-вече за скромността. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъй като убеждението ми е , че още не сме дораснали за финансово сдружаване аз , въпреки всичко , предлагам следното: 1.Аз ще поема ангажимента за футболните обувки ; 2.Някои от желаещите нека се погрижат за една футболна топка и футболен екип ; 3.Помислете как и с какво можем да поздравим и другите деца в дома ; Ще разговарям в понеделник с директорката и ще ви уведомя , ако имат нужда от нещо друго, досещам се, че тя в интервюто спомена, че са зле с топлото през зимата. Питам ДИР-а : Можем ли да използваме вашата разплащателна сметка и тези , които желаем и кой колкото може, да преведем по нея суми за дома в Берковица, записано изрично в платежните нареждания и Вие от своя страна окрупнявайки сумата да я преведете и получите договора за дарение от дома на Ваше име ?

Даите възможност на Марио да се развива в мечтаната му област.Както сега се просълзяваме от постъпката му така един ден българите ще се гордем че имаме такъв спортист.Обръщам се към властимащите.Желая на Марио голям успех и вяра че това ще се случи.

Герой на новото време! Не като нашия премиер - Бутафорко! Такива младежи със скромността си трябва да дадат тон на новото поколение. Браво моето момче!

браво на детето *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

браво и поклон Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица. Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прекрасно дете! Разплака ме.

тези които го познават да кажат какъв размер дрехи и обувки носи това момче

браво.., напораво се разчуствх,.трябва всички да сме единни. браво на този глям муж !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво Марио , нека добрината ти се върне стократно.Бъди жив и здрав.

Браво, Марио! Чудесно момче си! Дано животът ти е щастлив и светъл! ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!!!

гордея се с такива смели и истински деца-Човеци!3

Браво на момчето.Поклон пред благородната постъпка.Да е жив и здрав.

Това момче (не са ми ясни тези родители, които са го изоставили?) , без много шум, го изтеглете и го поставете в условия да се развива и да бъде полезен на обществото в бъдеще. Б-я има нужда от хора като него. В целия свят има дефицит от качествени индивиди и другите страни правят всичко възможно да ги отглеждат и насърчават (за разлика, и съжаление, от нас)...

.помогнах". ПоПоклон пред смелостта и себеотрицанието на Марио! Не е мислил какво ще му даде държавата, ако спаси детето, нито, че детето е ромче. Казва: "Чух, че викат за помощ и ..клон, Марио! Едва на 14 години ти си ИСТИНСКИ МЪЖ! Бог обича смелите и вярвам, че ще ти помогне да срещнеш точния човек на точното място и в точното време, за да осъществиш и най-смелите си мечти!

Гледах Марио и слушах разказа му сутринта по БиТиВи-то.Според него всеки човек би направил същото. Започна да разказва как всички, които е срещнал и се е обърнал запомощ,са помогнали. Жената с обаждането, мъжът с автомобила......Единственото, което дразнеше, беше неадекватното поведение на водещите. Прекъсвахаго,правеха му забележки,че е обстоятелствен. Разпитваха го дали му липсва майка му,защо родителите са го изоставили и подобни въпроси, които Директорката на Дома стоически издържа без да се намеси. Тогава осъзнах за себе си,че сме забравили как да се държим нормално с добрите хора. ПОКЛОН пред чистата душа на това дете, което е повече мъж от много, имащи претенции за такива.

Марио е постъпил като ЧОВЕК. За пръв път има тема,която да ни обединява.Може би това е мисията на Марио.Да се усетим,че заедно можем всичко.Предлагам съдебната власт да му купи от бонусите си спортният му екип."майтап бе Уйли"

Дете-герой! Което семейство го вземе след скорошното закриване на дома, късметлийско ще е!

А вие защо смятате, че този Дом ще бъде закрит и то скоро!?

rosen

супер марио!!!браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да чуят моми и момци по сборове и по седенки; юнаци по планините, и мъже в хладни механи: какви е деца раждала, раждала, ражда и сега българска майка юнашка; какви е момци хранила, хранила, храни и днеска нашата земя хубава! Мисля, че цитата казва всичко! Поклон пред момченцето. Идват празници, а всеки ще пътува и ако минавате покрай дома - отбийте се.

Браво моето момче, живо и здраво да си! Дай Боже повече такива българчета.

Браво на това момче- истински малък мъж! Да е живо и здраво, да порасне и да сбъдне всичките си мечти :)

Г-Н БОРИСОВ ИМАТЕ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ФУТБУЛА НАПРАВЕТЕ НЕОБХОДИМОТО МАРИО ДА ЗАПИШЕ СПОРТНО УЧИЛИЩЕ.ПИАРА НА ПОСТЪПКАТА ВИ ЩЕ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ ЗА ГЕРБ

Айде сега! Да употребят и тази душица?!

много се трогнах и плаках заради тази невероятна постъпка на едно добро българче. ще направя каквото е по моите сили да го зарадвам. но наистина сега ако бях на мястото на някой от политиците, бих използувал цялата си власт и ресурси да дам на това дете и на майка му и братчетата хубав дом в белоградчик, а защо не и в софия. бих осигурил на майката добра работа в богата държавна фирма, за да може милата да отгледа тези достойни българчета. за мен и май за всички от форума това момче е МЪЖЪТ НА ГОДИНАТА ЗА 2012! ДА ГО НАГРАДЯТ С ДЪРЖАВНИ ПОЧЕСТИ И МНОГО ПАРИЧКИ! ЗАСЛУЖИЛ СИ ГО Е!

Политиците не трябва "да дават на едно добро дете". ТЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРИЧИНЯВАТ НА ДЪРЖАВАТА СЪСТОЯНИЕТО, В КОЕТО ИМА ДЕЦА, ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ГИ ИЗХРАНВАТ. НИЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ ТОВА НА НОВОИЗПЛУВАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ, КОИТО УНИЩОЖИХА СТРАНАТА НИ, унищожиха образованието ти, здравеопазването и всички социални достижения, които правеха невъзможно изпадането на огромни групи хора в безпомощно социално състояние. Какво е сега -повсеместна мизерия, докарана от новополитиците ни и по Коледа, по Великден и по избори току извадят или онкоболно дете без средства за лечение, или някоя друга жертва на собствените си безобразия и демонстративно пред камери и прожектори се отказват от някоя "баничка" или кюфте от бюфета в парламента като "дарение" и "грижа" за нуждаещите си. Отврат.

Браво на това момче! И на възпитателите, които са изградили детето като личност. Дано животът занапред бъде по-благосклонен към него. Дано мечтата му се сбъдне!

Браво МАРИО!Ти си истински герой.

Идеята е добра, но се страхувам ,че момчето не е пълнолетно и едва ли има право да се разпорежда еднолично със средствата от сметката, а му трябва попечител или настойник за това.

Ами да даде пари СТОЙЧО МЛАДЕНОВ -онзи ден по нова показаха фиша му и знаете ли колко му е заплатата - 43568 или нешо подобно , а сина си е назначил пак към клуба с заплата 9999 лв. И си мисля , че наистина трябва да доЙде края на света!!

Трябва да помогнем на това момче!Мечтата му е да стане футболист.Има ли някой ,който може да съдейства това да се случи,ДА СЕ РАЗВИВА МОМЧЕТО В ТАЗИ СФЕРА И един ден дай Боже да играе в националния и да стане известен футболист.

Господин Б.Борисов би могъл да помогне (ако иска разбира се)

Аз пък си мисля,че Христо Стоичков,е вземе отношение по въпроса.........

Това момче е толкова симпатично,взе ми сърцето.Искам да му помогна,но как,с какво?Нарича социалното заведение свой дом....учителите,персоналът-те са неговото семейство,а не тази майка,която е оставила 4 деца.Това не е майка!За да е такъв,за това геройство,за това добро сърце виновниците са неговите възпитатели.Браво на тях,те също са герои.

Много грозно изказване за майката на детето! Засрамете се! Самото момченце казва, че тя много му липсва и явно много я обича, а и е казало защо не е при нея - няма възможност да ги отглежда и е избрала вариант за физическото оцеляване на децата си. А сега си помислете защо една жена в България не може да гледа 4-те си деца вкъщи, а президентшата например може - в затворения си милионерски комплекс. Как така едни и същи хора - "с еднакъв старт" "от вчера", можаха да се раздалечат като напълно разтворена ножица и едните да са милионери, а другите - мизерстващи безработни. Откъде са милионите на новоизлюпените български милионери? Не са ли те от всички обезимотени и разорени през последните години хора едва оцеляващи под прага на бедността? Оттам са, госпожа! Защото това, което беше окрадено от българската държава и премина в ръцете на новобогаташите, беше на всички, понеже беше и построено от всички. Но сега е в шепа търбуси. Тъй че, ако сте искали да бъде добре това дете, е трябвало да не скачате по площадите с малоумни лозунги за съсипване на бившата ни осигурена държава чрез налагане на един очевидно нехуманен строй, какъвто е дивият капитализъм, нанизан ни под звуците на фанфари от политическата реклама и маркетинг на победителите в студената война, дето ни "освободиха", "демократизираха" и "реформирах" до пълното ни превръщане в техен пазар и колониална територия. А е трябвало да се противопоставяте на ограбването и отнемането от държавата ни на националните ни средства за производство, раздаването им на "великите сили" срещу един лев или на техните местни черноработници - назначаваните от тях "нови политици", и сега тази майка щеше да си има работа, а децата й да са при нея.

Съгласна съм с Вас!

браво,но явно колектива на дома работи добре за да има такова разсъдливо и спокойно дете,наричащо социалното заведение...дом...това не е случайно,поклон на този колектив

Нека да помислим как да помогнем на всички деца в този дом.Предполагам всички имат нужда от дрешки,от обувки,от играчки.В интервюто директорката споделя,че имат нужда и от гориво за отопление.Дано се намерят хора,спонсори или някоя фирма,която да помогне.

Милионерите са станали такива, защото не им пука за другите. Даже и го правят за тяхна сметка- забогатяването. т.е. едни обедняват, други забогатяват

Марио е много добро и възпитано дете.Браво за героизма.Щастлив съм,че го познавам лично.Всеки,който иска да помогне може да се свърже с директорката на дома в Белоградчик

ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА КОНТАКТ С ДИРЕКТОРКАТА НА ДОМА В БЕЛОГРАДЧИК СА ПОСОЧЕНИ ПОД СТАТИЯТА!!!.....НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПСЕВДО ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ!

Не раздавайте така личните телефони на който и да било! Телефони има под статията, както пише в предния пост!

Е този коментар е дошъл преди да бъдат дадени адреса и телефона.

ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ГЕРОЙ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ НА 8 ГОДИШНО ДЕТЕ В БЕДА??? Ей повръща ми се от такива като вас бре коментаторчета откачени... Кво го превъзнасяте, къф герой, какви медали. кви подвизи.. Тва да не ви е крали марко? Спасил момчето някого, евала браво, заслужава награда.. но не и да го превъзнасяте... ВИЕ НЯМА ЛИ ДА ГО НАПРАВИТЕ АКО БЯХТЕ НА НЕГОВО МЯСТО? Май си мислч че щом толкова се учудвате на постъпката му, все едно е спасил половин нация... явно вие нямаше да помогнете на детето а?

Абе чукундур, трябва ли да си Крали Марко, Арнолд Шварценегер или Бойко Борисов, че да си герой?! Знаеш ли, че Крали Марко е Марко Кралевич, сърбин, васал на султана, осквернил името на баща си Вълкашин, бил се на страната на турците срещу своите в битката при Косово поле? Не си ли виждал на улицата хора в нужда (и не става въпрос за професионални просяци или пияндурници), подминавани от всички? Или не си виждал как тълпата веднага се нахвърля на слабия само щото е слаб? Заради ей таквиз тълпове като тебе съм си хакнал тоя прякор. Справка: тълп - ед. ч. от тълпа. Демек екземпляр, обикновено антропоморфен и с физиологията на човек, който си гради самочувствието само възоснова на подкрепата на тълпата и на идентификацията си с нея.

Чукундур-вид кореноплоден зеленчук.Първо ноучи думата и после я използвай!!!

сосрръ тва не беше за вас вашият коментар е напулно правилен и верен а за оня идиот д ама се обурках извинете ме.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей пич, кефиш ме ;). Продължавай да им набиваш чумберите.

Евреите са казали: спасиш ли един човек, спасяваш целия свят. Ама ти сигурно имаш какво да кажеш срещу евреите.

Мизантроп: само дето евреите делят човеците на хора (евреи) и "гои" (неевреи). А и не разбирам защо намесваш тези религиозни расисти, детето еврейче ли е? Или ти?

Хората се възхищават защото все по малко хора се намират в днешно време като Марио.Може би Вие сте един от хората които биха подминали равнодушно.

Не само че е герой това момче, но и най-големият (а може и единствен) герой на деня!

АБЕ ,ТИ КАТО ЗАВИЖДАШ КАКВО ДА НАПРАВИМ БЕ,А БЕ.АРЕ ЗЕМИ ТИ ДА СПАСИШ НЕЧИЙ ЖИВОТ,БЕЕ АРЕ БЕ. п.с.СВЕТЪТ Е ПЪЛЕН С БОКЛУЦИ...

Ами вие сте казал, каквото е казало момченцето. Това е вярно. И вие, и то сте прави. Това трябва да е естествената реакция на нормалния човек. Само че хората вече не са нормални, което тръгна от ненормалните ни политици, кукловодени отвън, мина през ненормалната ни търпимост към тях и техните кукловоди, и стигна до безразличието ни пред жалката действителност, която причиниха първите две обстоятелства. Затова ви плюят петдесет и колко човека в анкетата - защото вие обиждате тях, а не детето. Но пък и вие сте част от ненормалната ни действителност, видно от тъпанарския ви изказ. По повод на това симпатично и добро дете може да се говорят само добри неща. Вашето дете коте на улицата да спаси, без никакво усилие и риск за себе си, какво ще му кажете? "Браво, моето момче!" Нали. А тук четем от вас скандално простеещи комбинации от букви. Защо беше нужно. Не можахте ли да кажете мнението си нормално?

Доколкотоси спомням, онази година като се давеха децата в морето, някои си изкарали телефоните и снимали, така че....., спести си коментариите, ако обичаш. Не всички биха го направили, жалко за което

Браво!!! Прекрасно дете!

Аз съм напълно за такъв фонд!

Стига сте го хвалили!Ще го развалите.Той за това е постъпил така,защото е далеч от тези неща.Сега чалгарските медии за да се облагодетелстват на негов гръб вдигат шум до небесата.Да му помогнат.Стга са се снимали покрай него.Такива деца има много но ги забелязват чак когато направят нещо.Защо не му помогнаха преди това,питам аз.

Стига сте го хвалили!Ще го развалите. ..може би затова го правят. въпреки че съм виждал и момичета от дом ритащи паднал човек и свестни възпитаници със семейства и деца от същия.

вероятно някои са педофилили или просто жестоки хора които се надяват утре поне две други деца да направят екшън с трагичен край. като няма гладиатори..и деца вършат работа. емоция да има и да сочиш с палец

Подкрепям това предложение! Възхитена съм от това момче! Наистина тук трябва да помогне държават!!!