Дете откри 4-сантиметрова игла в пържолата си

Месото закупил от магазин известният фотограф Васил Къркеланов

Обратно в новината

Коментари - Дете откри 4-сантиметрова игла в пържолата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такива игли използват за да тъпчат месото с всякакви боклуци СЛЕД като кравата отдавна е мъртва. С множество такива игли едновременно се инжектират химии в месото.

Не е здравословно малките деца да ядат пържоли.

Отново не казате от коя ферма( и кланница най-важното) идва месото!?!?

въпроса е с какво точно храните хората, спрете да ядете месо и всеки да си вземе в апартамента сам да си отглежда, лудост нали ... дотам ни докарахте!

Не коментирам иглата. Не коментирам свинепроизводителя. Най - малко търговеца. Коментирам обаче уменията на домакина/ята. Как може на дете да сервираш вратна пържола (а и каквото и да е) алангле. Особено с множеството бактерии пълно както около нас, така и в болничните заведениияя, така и в магазините. Като се има предвид колачите -е много ясно че ще се намират игли и какво ли не в месъта....Може и някой забравен нож (що не)

Едва ли странния вкус е от иглата ! Интересно защо мълчат дали има нещо открито по самата игла !

'За бога братя не купувайте!' беше казал някой.... Ама нали се искушаваме за нещо сочно на кокъл и то на възможно 'най-изгодната' цена.

за здравето на хората агенция,няма ли да я закрият най-после.Ето от къде ще спестят пари и то не малко за чистотата на въадуха в софия,а не да наказват най- бедните шофьори.

И как е попаднало детето в пържолата на четири сантиметровата игла?

Ужас. Поне снимките са хубави ;)

Това дете не дъвче ли? Или направо си гълта като пеликан.. До кога ще храните децата си с месо бе хора първобитни!?

Ама не искат да говорят много за това. Когато месото влезе в месарския/колбасарския цех му се инжектира ВОДА и много химикали, за да му се увеличи ОБЕМА и ТЕГЛОТО. Има специални машини, гледах навремето една такава, имаше 150 игли, които инфектираха едновременно парче месо. Тези машини са изключително скъпи, защото вдигат рандемана на месото с около 40% (това значи, че продават 40% вода на цената на месото) и се ползват от всяка месопреработвателна фирма.

На тези цяло прасе ли им трябва за изследването? Счупена игла при ваксинация или лечение, какво неясно има тук. Малко вероятно е някой да е помпал с вода трупното месо.

С тия игли инжектират месото с незнайно какви боклуци.

Според заглавието, иглата е намерила детето в пържолата си?

Интересно. Значи на БАБХ не му стигало месото за изследвания??? Ами то ако и в медицината е така, значи първо трябва да се бастиса един цял човек, за да му се направят изследвания. В кой век живеете бе, БАБХ? То затова човек може да попадне на какви ли не гадости из продаваните в Бг боклуци. А вие поспете, поспете, те заплатите си вървят...

Масово помпат месото и то не само с вода,а с какво ли не.Оцвеетители,желатини и всякакви гадости.

Полицай ухапа куче!

Мисля, че тази игла е от подготовката на месото за пазара. "Шприцват" месото с разтвори за повишаване на теглото и печалбата, разбира се...

това си е направо сурово месо... що за идиот ще храни детето си със кървави пържоли???

На попмпането на месото му викат тумблиране.Даже казаха,че било напълно законно.

То бива -бива, ама вие сте колос на мисълтта. Вратна свинска пържола от умряла крава! Венозна игла за тумблиране!? В същност помните ли Мирослав Найденов -той пръв оповести тумблирането като практика за ВКУСНО МЕСО, и че трябва обаче да се следи за качественото такова, силеч да не е чак 50% но 20 -25% било подобрявало качеството, и за филетата, и за шунките и стандарта Стара планина

Васил Къркеланов - най-известния от неизвестните ...

От утре БАБХ ще разрпоредят да се изколят всички останали в държавата прасета,поради опасност за населението от намиране на игли в месото

т.е. Иглата е открила дете в пържолата си? Може и малко, да съм позабравил български, но със сигурност поне заглавиерто щях, да напиша по правишният начин. “Дете откри четири сантиметрова игла в пържолата си.” Но кой знае, може иглата да е открила детето.

Кажете името на производителя!Най ги боли когато клиента откаже да купува от него!Другото е пунта мара.

От заглавието се разбира,че някаква 4 сантиметрова игла открила дете в пържолата си.

За хейтърчето/ите в поста ми. Другарки, превеждам ви превод на думата алангле -това е месо, което е в различна степен кърваво (пулуизпечено или изпържено) Англичаните обикновено ползват за такова ТЕЛЕШКИ СТЕК алангле. Подобно е и месото за "канибалски бифтек" Второ, един специалист обяснява че иглата била за вкарване на вода в месото и се правело със стотици игли. Пич, чесото не се дупчи с игли, машината използва термина "течен пушек" (или шприцване под налягане) това е подобно на водоструйките скоито можеш да напълниш гумите с вода когато миеш колата си!

Това е счупена игла, която е останала в прасето при неуспешен опит да му бъде направена инжекция. И вместо да се заемат с вадене на иглата, те просто са оставили животното така с игла в тялото. Тъпанари! Не виждам защо да не кажат от коя свинеферма е месото. Поне да знаем кой не си върши работата катохората!

така е, защото Йода е писал статията

Пак добре, че не е било 30 сантиметрова обувка, иначе детето можеше да се задави.

Почти всички меса - сурови и пушени се третират с едни машини, представляваща нещо като хидравлична глава с игли, която се забива в месото и инжектира водно-солеви разтвор с цел да се повиши масата. Затова месата се спихват като ги готвите! Най-лесно може да забележите дупките по нарязани варено-пушени филета! Това най-вече се прави от големите вериги, непосредствено преди продажба...

български говоря малко ас

Йода е искал да каже, че пържолата е открила дете в иглата си.

Защото в БГ всичките са толкова големи селски тарикати на дребно, че ако казват имената всички ще започнат да си правят мръсно един на друг. Ще се "намират" игли и какво ли още не от "случайни" потребители т.е. ще се топят един друг...

Алангле приготвям само домашно заклано прасе. Нищо от магазина не става за алангле! Има 2 малки семейни ферми със собствени магазинчета в Сф, но дори и от там не всичко става за алангле. Пече братя! Печене му е майката!

Да, съгласен, затова спираме да купуваме изобщо и край бойкот!!!!!!

Пържолка им се дояло..Ако дъвчеха постни картофи или грах - няма игли, няма нищо. Пости са бе, хора. Спрете с това чревоугодничество. Има си рисковете, като всяко нещо.

Какво значи това известен фотограф?

или по наглийски, в директен превод от френски :D

Нищо ново, третират животните като стока, гледат ги цял техен живот в клетки 2х2 м., и ги инжектират с боклуци, за да наддават по-бързо и да не се разболяват и да умират преди да ги убият с пневмо чук или да ги заколят! какво очаквате? Спестете си мъките и яжте толкова месо, колкото реално е необходимо на организма ви! За зрял чоwек това е около 65 гр. за ден! за дете в пъти по-малко ! Ако вкарате и ядки в менюто може да си сведете яденето на месо до 1-2 пъти седмично! Ако всеки от вас се замисли, може да заживеем в един дост апо-добър свят!

Калиев перманганат се използва за да накиснат старо месо и то да придобие розов цвят, с цел да заприлича на прясно месо.

Ех, Саше...

И не само децата..

О, и аз бях специалиста. Тумблирането е само част от начините, да се "оводни" парче месо. Има много, а тази машина лично съм я виждал, затова писах за нея.

Защо държавата чрез медиите крие имената на търговски обекти застрашаващо живота на хората, ама ако некви УЖ хакнат НАП за инфо, дето реално го има навсякъде - веднага им пишат личните имена, на фирмите и т.н.?

Машалла, ритници! Нова ера в старата (Блъскова) неграмотия. Кой кого е открил в тъпото ви заглавие? Какви грозни русизми ви "касаят"?

Благодаря, остава само до кажете през кой век е почнало разделянето на кухните. Историята помни едни войни, в които Франция е участвала в управлението на англия, и обратното английски крал е управлявал Франция. Да не пропускаме и испанците, да не забравяме и австрийците. Та какво точно не беше понятно в поста ми, предизвикало гнева ви. В същност не се сетих да отворя ГОТВАРСКАТА КНИГА за да прочета произхода на думата според нея; иначе и телешки стек алангле, както и "канибалски бифтек" съм ял и в Нидерландия(Холандия) с хубава класическа биричка

Вече не е да търсиш игла в купа сено, а игла в парче месо.

Според дефиницията която намерих е: "Човек с фотоапарат който е готов да снима всяка игла която е намерила дете в пържолата си"