Дете на 2 години почина в столична поликлиника

2-годишно момиченце е починало днес следобяд в софийската 7-ма поликлиника в очакване на линейка, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Дете на 2 години почина в столична поликлиника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Батко Орлине Май знаеш за какаво става дума, да не би да е остра дихателна недостатъчност настъпила от Субхордален Ларингит на увредена база-ахондроплазиа.Този случай може да се реши със крикотомия-хирургична манипулация.Така че и 100 лекари да бяха нямаше да го спасят.

... просто статистика. В САЩ годишно умират 98 000 човека от лекарски грешки /за сведение- 45 000 умират от катастрофи и 42 000 от рак на гърдата/. Ако го преизчислим за България броят трябва да е около 2450. КАТЕГОРИЧНО НЯМА ТАКЪВ БРОЙ УБИТИ В БЪЛГАРИЯ. В България за здравеопазване тази година ще се дадат 3 милиарда лева официално и около 1,5 милиард под масата. Ако преизчислим парите, които се дават за здравеопазване в Германия за българската дйствителност, то годишната сума за здравеопазване в България трябва да е 10 милиарда лева. Бог да прости горкото дете и да даде утеха на родителите му!

ИМА ТУКА ЕДИН ДОКТОР , ДЕТО НЕ МУ ПУКАЛО...Не доктор /по-скоро млад нехрани майко/ , ами фараон да си ,пак ще заскимтиш един ден. Да не си мислиш ,че си застрахован срещу неприятности разни?Кво се държиш като недосегаем и високомерно.Обикновенно такива хора нищо не струват.18 - 20 години като те образоваха безплатно можеше нали , сега трябва да ти плащат и кламерите за да си сменяш колата през 2-3 години.Мазнели му се били , тези които ти се мазнят са същите като тебе и те си мазниш пред шефовете си.Ай сектир , доктор , голям праз , и без доктори може да се мре.

Нека всички прочетат коментара на д-р Хаос! Истината е такава! Бог да прости детенцето и горките му родители дано да могат да запазят психиката и семейството си!

Хора, може да сърдим на лекарите в поликлиниката, ако те са разполагали с няколко стерилни инструмента за реанимация, но не са ги използвали! Аз много се съмнявам, че такива скъпи инструменти се намират из кабинетите на джипитата. Защо е така? Това да кажат лидерите на политическите партии в НС!

С риск да се повторя пак ще кажа, че става въпрос за пари, или по-скоро за липсата им в почти всички здравни заведения на т.нар. преден пост - прибрани от Министерството или Здравната каса, а най-вероятно прилапани в бюджета. Та на въпроса: спешна помощ в абмулаторни условия или в линейка. Интубация и обдишване казвате. Ларингоскоп - пълен набор с детска лъжица - минимум 700 лв. Кислородна инсталация (освен ако не искаме соц-отживелицата 40 килограмова ръждива бутилка с редуцир винтил и стъклен овлажнител тип "Хрушчов", която се отвърта с френски ключ, фучи, пада и смазва краката на някой наблизо) - около 5000 лв за два поста (две бутилки). Асистор за дишане с модули като PEEP - не по-малко от 5-6000 лв (в 21 век да дишаме дете в здравно заведение или в линейка с АМБУ (400 лв) и въздух по системата едно към гьотере??? Монитор с пулсов оксиметър (абсолютно необходим) - поне 6-7000 лв в най-ощипан вариант, ако не броим българските, които издържат по една година. Плюс - курсове за квалификация, интубацията не е проста процедура, доскоро беше приоритет само на специалности като Антестезиология и Интензивна кордиология (курсът е поне 7-800 лв). Тук не обсъждам факта, че пациент, постъпил отвън, се смята като такъв с пълен стомах, следователно високорисков за повръщане и аспирация на стомашно съдържимо (какъвто може би е случаят тук, но в домашни условия). Плюс - медикаменти (скъпите ги няма, НЯМА ПАРИ!), консумативи, аспирационна помпа (5-600лв)...плюс...плюс...Колко струва човешкият живот? И кой не е платил тези пари за оборудване и подготовка, с подличката мисъл, че пак ще обвинят лекарите в немарливост и източване на касата?

Ръководеща е ТАЙНИЧКАТА МИСЪЛ пред липсата на пари. Защото МУ-тата бълват лекари, които не са държали в ръката си ларингоскоп, за да се налага да платят допълнително за квалификация за извършване на животоспасяващи манипулации. Ако могат да си го позволят. Ако не могат, пациентите им да се молят Богу!

А, защо да не са държали ларингоскоп? Имат цял семестър Анестезиология и реанимация. Но то ако ставаше само с държане, колко деца още щяха да се родят...Друг е въпросът в липсата на мотивация за завършване и работа в България. Ето, например последният випуск на Варненския МУ - от 60 завършили специалност медицина НИТО ЕДИН не е започнал работа като лекар. Чужбина, търговски фирми. А в момента недоимъкът за специалисти в страната е чудовищен.

Никой никога не пита какво са правили в поликлиниката! Виновни са винаги лекарите от Спешна помощ. Колкото до интубацията...Не съм сигурна, че всички в поликлиниката знаят от коя страна се държи ларингоскопа и как се поставя венозен източник, камо ли как се води реанимация при остра дихателна недостатъчност.

Остра дихателна недостатъчност не е диагноза. Това е състояние получено от затруднение при дишането. Причини - разни. В новините не казват, какво е правил лекарят в поликлиниката до идването на линейката? През което време, реанимацията би имала ефект. Венозен път? Интубация и обдишване с балон на ръка? Кардиотоник? След транспортирането до реанимационното отделение в болница, вече може да се търси причината, довела до състоянието остра дихателна недостатъчност и съответното адекватно лечение според научните и човешките дадености.

И двете ми деца са при лекарка от 7 поликлиника.Вчера е била 1-ва смяна.Познавам ги всичките лекарки. Добри са,внимателни,но когато има по- сериозен проблем тичам направо в Пирогов или Исул. Има един голям проблем в тази поликлиника,а сигурно и в другите,с болно дете чакаш минимум 2 часа,случвало ми се е и 3часа!Затова понякога се обаждам по телефона и питам за лекарства според симптомите,но ако се влошат ги водя веднага директно в спешна помощ.Горкото детенце и горките родители!И линейката да дойде 30 мин.по-късно,поне са щели да опитат да му помогнат,ако бяха дошли навреме!

Още много ще умрат през тази година благодарение мъдрото решение на кюстенджълския селянин-министър на здравеопазването да намали парите за спешна помощ наполовина. Тия никога няма да се научат, че с пръдня боя не става, нито с трици здравеопазване.

Нека въведат понятие РОДИТЕЛСКА ГРЕШКА. Няма толкова адекватен лекар, колкото може да бъде родител, познаващ детето си и загрижен за промените него. Освен това всички рано или късно трябва да осъзнаят, че няма такова нещо като безопасно заболяване. Болестта е сестрата на смъртта, човек трябва да е нащрек. Не си ли спомняте вашите майки и баби как са треперили при всяка ваша температура - защото знаят, че всичко се случва, никой не е застрахован. Нужни са грижи и стриктно навременно лечение, а не викане на бърза помощ в последния момент.

Подкрепям напълно идеята-голяма част от родителите решават, че могат сами да лекуват децата си-от глупост или от самочувствие...ДА, АМА-НЕ! И когато стане някой сакатлък-поради тяхната немарливост- изкарват лекалрите виновни!

И какво като я смени - всички са от един дол дренки.Въобще не мислят, лекуват само симптоматично, за което няма нужда от висше образование.

Тея родители явно са наистина много зле! Първо, защо не са довели детето по-рано, предния детето със сигурност е било болно, дихателна недостатъчност не се развива за час-два. Второ, като виждаш, че детето ти е видимо зле, защо не са го завели в спешен кабинет? Кой си води детето при спешен случай в обикновена поликлиника?????? И нито държавата, нито здравната система са виновни. Винова е прословутата българска простотия и вечния навик да се обвиняват другите!

не мога да повярвам какво се случва ще направя всичко, което е по силите ми да спася детето си от тази държава, в българия се случват ужасни неща, просто е наложително да се направят реформи навсякъде, всяко кътче е гнило и съмнително.....ужас какво ли още ни чака, незнам

Към питащ! Наистина няма какво да се коментира за Бърза помощ... Филмът по БТВ беше тенденциозен и некоректен. Всеки гледа от собствената си камбанария, но тези хора правят каквото могат. Ако не се харесва някому, може да търси собствен изход.Имате си лични лекари, има частни центрове Плащайте си и не чакайте да дойдат на крака, да ви прегледат и дори "благодаря" да не кажете!

моля ви д-р гелев,махнете пенсионерките диспечерки като москова,л божилова и др.такива, и след това си идете и вие от там

Здравното осигуряване се превърна в една от най - печелившите дейности за определен кръг от хора, свързани с високите етажи на властта: здравно министерство, НЗОК, депутати, фармацевтични фирми, дистрибутори на лекарства, търговци на едро (около 400). Така бе създадена лекарствената мафия и мафията в бели престилки. Печалбата им се измерва в стотици проценти и се постига чрез т.н. търгове за доставки на лекарства, изготвянето на т.н. позитивни списъци и тяхното обслужване, чрез ДДС върху лекарствата и т.н. Доставката на животоспасяващи и от първа необходимост лекарства изцяло е предоставена на търговците на едро и в услуга на техния интерес. Липсата на контрол от страна на държавата, и създаденият хаос в здравеопазването са източник на повсеместна корупция, която е взела застрашителни размери. Няма изградени системи за контрол (или механизми), що се отнася до изразходването на финансовите средства и консумативите. От една страна съществува безконтролно разходване на средства не по предназначение, а от друга постоянен дефицит на средства за здравеопазване, надхвърлящ 1 млрд. лева. България е на първо място по смъртност в Европа (3 - 4 пъти по - висока при децата и 2 - 3 пъти при възрастните) и на последно по раждаемост. При това от всеки 100 новородени едва 30 са българчета. Държавата, в лицето на компетентните си институции, не прави нищо, за да промени това съотношение, което застрашава вече генофондът на нацията.

не гледаите лекарите, погледнете мутрите!

За разминаването във времето...Ако повикването е било през 112, може и наистина хората да са чакали толкова дълго... Всъщност някой има ли представа как се осъществява повикване на Спешна помощ през 112?! Аз имам! Обаждате се на 112.Там оператора Ви записва адреса и проблема. От там през компютър се подава на 150. Там се сваля на картон и се предава на пулта ,от който се диктуват адресите . И чак тогава съответния екип получава адреса. И ако този свободен екип се намира вдругата крайна точка на София ще дойде при вас след половин час най-малко в час пик. Освен ако шоьорът не е страшно добър, както беше моят!

За Бърза помощ няма да коментирам.Имаше и филм по БТВ за тях.Страшното е,че детето е починало в ПОЛИКЛИНИКА,където се предполага,че има лекари и всякаква апаратура.

да,така е,може би само пропусна да кажеш,че диспечерките от 150 са безкраино неграмотни ,повечето пенсионерки,сас средно образование включително старшата сестра лиляна божилова ,и не знаят кое еспешно и кое неотложно!!!недопустимо и вазмутително!!!

вАзмутително е колко грешки си допуснал/а само в 4 реда и в същото време да наричаш други хора неграмотни

дано попаднеш на такива малоумни и недостатачно квалифицирани диспечрки, за да видиш за какво става вапрос

малко дете не умира току-така!ако е имало пневмония куде са спали родителите,много преди това?ами ако се е отровило с някакув медикамент в кущи?престанете постоянно да хулите лекарите си интелектуални пигмеи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как не ви е срам да обвинявате родителите. Че има ли родител, който не би се притеснил и няма да потърси помощ навреме, ти явно си от тези доктори, дето завършват с 3 и после ти даваме пари да ни лекуваш, не те е срам.

НО нали това не е кошара ,а здравно заведение .Там е имало здравни работници ,имало е и лекари и какво излиза ,че детето е стояло и чакало да дойде линейка . Не е ли имало там ,кой да хване венозен път , да подаде кислород и т.н. да се направи нещо ..или се констатира дих.недостатъчност ,ситуацията е за спешна помощ ....и се чака .А къде и са и какво направиха в самата болница докато дойде линейка.Или там знаят само да вземат талони и пишат рецепти. А и как се е стигнало до това състояние, лекувано ли е до момента...?????????

Че лекари е имало- имало е!НО ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ИМА Н Е О Б Р А Т И М И ПРОЦЕСИ!!!! И при наличието на такива- НИКОЙ!!! не може да помогне!

Ей, ще се задавите от яд! Защо само обвинявате лекарите?! Те че са виновни, виновни са, но за всичко е виновна т. нар. ЗДРАВНА РЕФОРМА, което на български се превежда като ЕКСПЕРИМЕНТ СЪС ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА! Тя служи само на циганите и на тези, които нямат осигуровки, а ние, които сме редовни, не получаваме нищо. Лекарите (или поне много от тях) са се превърнали в търговци на здраве, за тях сме клиенти, а не пациенти. Докато има лекари, които до обяд са на работа в държавната болница, а след обяд са на частно", няма да има оправия! Да не говорим за тези направления" за специалист, които са под бройка! Отивам аз да искам направление за еди какво си, а отговорът е свършиха"! На въпроса ми Аз трябва да се разболявам по график ли?", отговорът беше Има платени прегледи, за които няма лимит." Ето, в това се е превърнало българското здравеопазване!... Жалко за детенцето, поредна жертва на системата. Нямам нито информация, нито компетенция да преценявам доколко лекар(и) и родители имат вина. Но някъде в мненията прочетох, че цяла София се обслужвала от 9 екипа!... За съпоставка ще споделя, че преди години в Чикаго бяхме свидетели на банална катастрофа в центъра на града. Буквално на втората минута се изсипаха 6 или 7 екипа парамедици с оборудвани като по каталог линейки! Тънката разлика е, че там тази дейност се извършва от частни организации и основните приходи идват от обслужени пациенти. Та въпроса ми е: какво пречи и в България да се концесионира тази дейност и за всеки обслужен пациент да се получават съответните средства по пътеката?!... Само не казвайте, че няма пари за подобно нещо, защото тогава ще попитаме къде точно отиват парите от акцизите на цигари и алкохол?!...

Я сега си спомнете и КОЙ въведе калпавата здравна система .Кой даде на фирма АРЕМИС СОФТ 7 милиона за софтуер,който така и не проработи,КОЙ събира една година вноски за НЗОК без да плаща и стотинка от тях за лечение-ЕДНА година всеки работещ внасяше пари за луксозни офиси,коли,шефове, банкети и секретарки ,а не за лечение.Но българинът е късопаметно животно...

Шефът на Спешна помощ: "Трябват ни хора, но кой ще работи за 580 лв.?" - егати смешката. Ако са им такива заплатите, да почнем да им приготвяме по едно пакетче с храна на спешните екипи, като идват на адрес. Също които има стари дрехи може да им дава да имат какво да облекат. Ако случайно имат деца, вижте дали не са останали стари учебници и тетрадки да им дадете. Егати смеха. Всички ги чакат с надежда като се случи нещо, а на никой не му пука, че ходят гладно опърпани и живеят в мизерия. 580 лева може да е заплата на камериерка, касиерка, хигиенистка или пък на някой псевдо инженер дето е напълно безполезен, щото не може да върши дори работата на гореизброените. Ама да се подгравате така с лекарите, просто нямам думи. Не ги разбирам тези спешните. Що си не намерят работа и да живеят нормален живот, ами хукнали да спасяват света.

Браво, че излезе да кажеш истината за работещите в Спешна медицинска помощ! Нека всички да я разберат накрая и вместо да плюят, да се запитат : На мен ако ми дават едни 500 лева на месец , дали ще тичам цяла нощ да спасявам хора, които дори не познавам.

Наистина получават такива заплати и ги побъркват от работа...Ако имате идея как се правят по 15 адреса на дежурство , няма да пишете такива глупости за пакетчета храна и други подобни! Засрамете се ! Тези хора работят по на две места, за да могат да хранят децата си, защото такива като вас икономистите направиха икономиката на България такава!

7 години учение за заплата малко над минималната,а за нощно дежурство допълнително по 1.8...

Браво...добре, че се пръкна някакъв си икономист, та да отвори очите на хората. Ти май и толкова пари не взимаш...

молко известен факт е,че адресите се приемат от назначени там пенсионерки за 580лв./без допълнителното което се дава/,и съответно тези атрофирали мозъци преценяват къде да изпратят линеика и къде не!!!

Не те знам колко си бивш, ама със сигурност пишеш глупости! Я кажи, коя от диспетчерките ще получи адрес за умиращо дете и няма да го диктува по най-бързия начин, защото в противен случай ще излети на минутата от службата?!

Опитвам се да променя нещата НО НЯМАМ ПОДКРЕПА. САМ СЪМ. Защото всички сте си заврели главите в зад.. пясъка мислейки че това не ви касае, че е съвсем нормално това което се случва в тази "държава". Все чакате ножа да опре до колала, без да осъзнавате че тогава вече ще много късно. Може би изпитвате голямо удоволствие от болката и страданието което ви причиняват всички тези които сами си избирате да ви управляват. После гледат само за себе си и свойте хора, а другите... кучета ги яли.

Дари

Не си сам, има и други желаещи, които искат промяна. Кажи какво точно правиш и ще бъдеш подкрепен.

ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУЦИТЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Всичките, без изключения. Те работят само за себе си. Против нас.

ужасно е,нищо неможе да оправдае това че едно 2 годишно детенце е починало от остра дихателна недостатъчност в болница!в кой век живеем?!?бог да даде сили на тези родители...

Ето за това вече съм напълно съгласна-системата е пълно безумие! Прекалено много изисквания за напълно ненужни неща. Реално погледнато лекарите нямат многто време за да винкнат в същноста на проблема, нали трябва амбулаторен лист, нали проверка дали пациента е осигурен и още куп безумия. Но, че в гилдията има твърде много хора, които не бива да лекуват е факт. Има и дасетки знаещи, можещи и компетентни-безпорен факт. Истината е, че самите лекари трябва да се очистят от ненужния баласт, който петни името на всички. Време е да се прекрати системата-гарван, гарвану око не вади" и всеки, който е допуснал лекарска грешка поради незнание или от немърливост и безхаберие да си отиде от системата ! А да, вярно е, че урбазона не е панацая, но..нека да изчакаме да видим за какво точно става въпрос и отново ще коментираме, ако трябва и още по-безпощадно. Време е всеки допуснал смърт на човек, който е можел да бъда спасен да получи залслуженото!

Искрени съболезнования към родителите !Знам,че няма да им помогнат думите ! Болката и сълзите няма да ни помогнат и няма да върнат децата ни! Родители ,ако сами не си помогнем няма кой!!Защо прекланяме глави и продължаваме да ходим на измислените лекари !Да вдигнем глави !

питам.При наличието на лекари и апаратура в 7-а,да се разчита на бърза помощ е малко наивно,да не кажа смешно.Жалко е за детето

Моите съболезнования на родителите! Има виновен, но не е Спешна помощ! Детето е било в здравно заведение и там присъстващите лекари са длъжни да реагират адекватно! Какво означава да умира човек, още повече дете и да чакаш една от деветте линейки на Спешна помощ! На ръце да го бяха занесли в Пета градска ... По - адекватно е, отколкот да чакат и после да се оправдават със линейката...Цялото ДКЦ да беше се събрало! И изобщо аз лично съм виждала припаднал човек в коридора на поликлиника, за когото се чака Спешна помощ , при положение, че във всеки кабинет има по един лекар. А при припадналия стоеше само жена му...

Еййй, ще се задавите от яд. Защо само обвинявате докторите? Те че са виновни, виновни са, но за всичко е виновна т. нар. ЗДРАВНА РЕФОРМА, което на български се превежда като ЕКСПЕРИМЕНТ СЪС ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА. Тя служи само на циганите и тези, които нямат осигуровки, а ние, които сме редовни, не получаваме нищо. Лекарите (или поне много от тях) са се превърнали в търговци на здраве, за тях сме клиенти, а не пациенти. Докато има лекари, които до обяд са на работа в държавната болница, а след обяд са на "частно", няма да има оправия. Да не говорим за тези "направления" за специалист, които са под бройка. Отивам аз да искам направление за еди какво си, а отговорът е "свършиха". На въпроса ми-"Аз трябва да се разболявам по график ли?", отговора беше-"Има платени прегледи, за които няма лимит." Ето в това се е превърнало българското здравеопазване.

Я ми обясни по-тчно за какво съм виновен аз като съм лекар. Защото Ви лекувам бадява ли? Лицемери. Вие сте си виновни, че търпите тая система и тия политици. Аз си бачкам като взеки един от Вас. Който си плати- получава услуга, който не плаща- ами ясно е какво става. Това си е земен закон от пантивека. Сега и човешката история ли ще променяме в България???

до доктор като ти гледам правописа, ми е ясно какъв си доктор

Като бачкаш нали си на заплата бе. Щом като съм здравно осигурен вече съм ти платил. Като не ти изнася взимай си бухчите и се махай.

Докторче,ние,които плащаме здравни осигуровки към кои спадаме според твоите тъждения-към тези,които си плащат,или към тези,които не си плащат??? Защото една справка на трагичните случаи ще покаже,че хората до един са си плащали здравни осигуровки,но...явно не са били достатъчни?! И да те попитам като си доктор нещо-кой и защо лекува мургавите,при положение,че едно 90% от тях нямат платени здравни осигуровки,т.е.нямат право на лечение,а болниците са пълни с такива??? И как те се множат като хлебарки,при положение,че според теб безплатна услуга няма,т.е.кой плаща на родилните екипи,когато израждат индивиди без платени здравни??? Или те там минават под лозунга:"Да запазим българската нация"???

Докторчеее, има един виц-като се знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар. Това явно важи и за тебе. Аз след като съм си платил здравната осигуровка, означава, че съм си платил и на тебе, и не ме лекуваш БАДЕВА. Виж как е на запад-добрите лекари си имат клиники, и там се плаща, но клиники имат само добрите лекари, а не посерковци като тебе. Ако те изхвърлят от здравната система и остане сам да си търсиш пациенти, сигурно ще умреш от глад.

Лекарите gp се водят еднолични търговци.

Защо да е отговорна здравна реформа? Бърза помощ в гр.Дрянов например е обърната на автомивка. С вода която ние плащаме дежурнте докто си мият колите през време на дежурство. Кога този доктер ще тръгне на минутта, като колата е спряна пред линейката и той си я лъска с препарат търка си я с парцала и не го е грижа, че някой чака за помощ. Шофьорите пък правят ремонт на коли, и дрги частен бизнес през реме н дежурства.

Здравната рефома беше начин за обогатяване на наглите и безцероменни мошеници - касапите-доктори: ТЕ СТАНАХА НАЗНАЧЕНИ КАПИТАЛИСТИ, ОЛИГАРСИ НА СРЕДНО НИВО със гараттирани печалби и никакви разходи!КЪДЕ ГО ИМА ТОВА!??!! И вече ги мързи! НИМА Е НЕ ТЪПОТИЯ в двумилионна София спешна помощ да е цялата на едно място! ПРеди имаше система - такава система има и в контитнентална Европа и линийките им са по райони и са на дарес до 5 мин. ЗАТОВА И ОБАМА прави реформа по този модел! А нас ни дърпат назад, защото така е изгодно на мародерите с бели пристилки! ЗАЩО плащаме осигуровки? - защо нямаме право на 4-5 безплатни профилактични прегледа? Защото така би било по-евтино за държавата и за нас най-вече ЩАЩОТО така ще сме здрави, а на здравната каса и хранениците й здраво население не е нужно.!!!!!! Напротив - трябва все по-болна, тъпа и безправна сган и окована във вампирска система, чрез която да плаща хилядарки (над и под масата) и за най-елементарните операции! ДА ЖИВЕЕ ОБАМА И ДА МУ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ В МЪЖКАТА БИТКА!!!

Трагичен случай,родителите е трябвало да я заведат по-рано на подходящия лекар.Да не би да е имало чуждо тяло в трахеята или са го лекували без антибиотици и на студено.Не бива да изпитват вина,така му е било писано, казва народа.Детето е всъщност детето ,което се е родило и е починало, така ще остане за вечността.Съдбата, казват е неумолима.Утеха има, но трябва да се откъснете от вината.Виновникът е вирус или бактерия.Трябва да пазят любовта и паметта .

незнам до кога ще търпим тези лекарски самоволи????????? трябва накрая да им сипем да ядът!!!!!! ако се случи на мойто дете ще има много жертви чесно. ама защо трябва да чакаме тогава ???????????

Ама много ти казвам!

толкова невеж, толкова алогия,но агресивен ,без здравна култура ,ще посеете още по-тежко протичащи резистентни инфекции в епидемичен размер с незнание и арогантност

хяма пари за линеикин има само за депутати големи заплати и скапи коли а народа гладува *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Помните ли скорошния случай с човек припаднал във фоайето на болница и чакал 2 часа бърза помощ, а през това време никой не му обръщал внимание. Този случай го даваха по новините и господари на ефира. Помните ли го?

Прочетох за трагедията и настръхнах, поредното дете жертва на НАШЕТО безхаберие. Не лекарското, а нашето. Всеки ден чета едни и същи коментари, от плюене до хвалби и безмислени спорове, защо казвам безмислени... По конституция България е правова и демократична държава с народно представителство. Думичката демокрация, както вероятно всички знаете в превод означава власт на народа, като демокрацията бива пряка и представителна. Какво означава представителна демокрация, че ние всички участваме в изработването и приемането на законите на нашата страна чрез избор на наши представители, които да изразяват нашето мнение, нашите интереси в парламента. Е колеги съфорумци, погледнете хората в парламента, това е нашето огледало, това сме ние...Ако има някой виновен за състоянието на държавата ни това сме ние самите, това е истината и не е нужно да търсим виновни лекари или политици... Ние сме виновни и вместо да се вайкаме и да се плюем и да си подхвърляме топката ама кой е по-виновен, то по-добре нека всеки от нас седне и си помисли в каква държава точно иска да живее и когато дойдат избори, нека добре прецени за кого и как ще гласува като винаги помни, че парламента и управляващите са наше огледало.

Жалко за детенцето, поредна жертва на системата.Нямам нито информация , нито компетенция да преценявам доколко лекар(и) и родители имат вина. Но някъде в мненията прочетох , че София се обслужвала от 9 екипа....За съпоставка ще споделя, че преди година в Чикаго( САЩ ) бях свидетел на банална катастрофа в центъра на града. Буквално на втората минута се изсипаха 6 или 7 екипа парамедици с оборудвани като по каталог линейки. Тънката разлика е, че там тази дейност се извършва от частни организации и основните приходи идват от обслужени пациенти.Та въпроса ми е: какво пречи и в БГ да се концесионира тази дейност и за всеки обслужен пациент да се получават съответните средства по пътека....Само не казвайте, че няма пари за подобно нещо, защото тогава ще попитам къде точно отиват парите от акцизите на цигари и алкохол....

Не думай. Не си пожелавай здравната система на САЩ. Сметката за линейка да дойде да те вземе от дома е над $3000. Прегледите са на космически цени. Вярно, застрахователят поема всичко. Какво се случва обаче, ако нямаш застраховка ? Нищо хубаво. Това е начинът по който здравото общество се оттървава от болното. Нямаш пари - оправяй се сам. Май ми се струва, че в България нещата започват да се ориентират точно в тази посока. От тук нататък само "хубави" неща ни чакат по пътя към амерканската здравна система.

Моите съболезнования на семейсвото на детето, но това да обвиняват спешна помощ е смешно. Това дете си е било в медицински център. В този център явно има само доктори не лекари (в България това са 2 съвсем различни думи) от ДКЦ-то трябва да търсят отговорност не от спещна помощ за това ще се е забавила.Незнам колко са екипите в София, но не се и очудвам да има недостиг ... един шофьор в "провинцията" е с около 350 лв заплата ... кой нормален ще се хване да кара като идиот за тези пари ???? Проблема не е само в парите. Другия проблем е,че се пилее ресурса за глупости, 90% от хората не знаят какво означава думата "Спещност". Ходят на хипертонични кризи , защото някой не си вземал лекарствата от 1 седмица (редовно се случва около празниците за да могат да ПИЯТ) или човека се обадил на 112 за консултация но нали там няма медицинско лици пращат линейка на адреса :) ,а в същото време някой бере душа и няма свободен екип. Примери много... И да си скубим косите няма да променим нещата. Здравеопазването както и съда са най-големите мафии в държавата, но 2-рото е предмет на друга тема.

хора , детенцето е било болно от грип а . знам го защото имам бебе на 9 месеца и беше болно и сменихме 4 антибиотика и барзо се развива остар бронхит и се задушаваше и не чаках а отидахме в барза помощ и направиха на детето инхалации сас лекарства за астматици и когато се увериха че може да диша спокоино ни пуснаха да се лекуваме у дома. грипа е много опасен и барзо се развива отит на ушите , вазпаление на цялата дихателна система и остар бронхит които затваря бронхите и висока температура . моите саболезнованя на родителите!!! дано превазмогнат маката един ден и да не се оцхаиват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е затова е наи-добре булгария да се затрие от картата на света...защото и за децата си не може да се погрижи...толкова е тужно

Дари

Не България да се затрие, а такива антибългари като теб не е зле да я напуснат!

все по добре ще става под крилото на ГРОБ!!!

Кога най-после българинът ще осъзнае, че просто се случват трагедии? И да спре да обвинява Вуте и Геле за всички свои неудачи. Защо винаги търсим под вола теле и сме готови да философираме с часове? А същевременно читав човек не можеш да хванеш за работа.

МИЛИ БОЖЕ. Горките родители. На никого не пожелавам тяхната участ. Съжалявам и ми е мъчно за това което се е случило.

тоя Гелев що не се гръмне ???

тои е безсмартен и несменяем

Когато аз повиках Спешна помощ линейката дойде между 50 минути и час и 10 в град Плевен , тази седмица след 3 годишен пропуск , тъй като личната лекрка никога не дава талони за нищо , успях обикаляйки 4 поликлиники да си направя и профилактичен гинекологичен преглед ...е какво да коментираме ....на 3 места като разбраха че съм с талон от НЗОК дори не си направиха труда да станат от стола....ТЪПА СИСТЕМА С ОЩЕ ПО -ТЪПИ ПЕЧАЛБАРИ, ПАРДОН ДОКТОРИ...ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ СЪВЕСТНИ ЛЕКАРИ

Госпожо плевенчанке, не знам с какво се занимавате, ама ако съвестен разбирате да ви лекува с мижавите подаяния на здравната каса нещо сте сбъркали. Я тръгнете с 5 лева в джоба да видим дали някой гумаджия ще ви смени гумите на колата за толкова, а вие искате някой да ви оправи гинекологията!

Дари

Е, да, ама жената сигурно всеки месец превежда поне 50 лв. на здравната каса и иска един профилактичен преглед. Ако тези пари ги внасяше в собствен здравен влог или ги даваше на личната си лекарка едва ли щеше да има тези проблеми. Тук въобще няма да коментирам дали са й направили пълен профилактичен преглед, защото не това е темата. Така че не можеш да сравняваш клиента на гумаджията, който дава парите лично, и евентуалния пациент, който всеки месец отделя от заплатата си за нещо, което в крайна сметка не може да получи когато има нужда.

Не съм съгласна, че винаги когато има смъртен случай - лекарите са виновни.

Кой убива децата на България?-Правителствата-без разлика,обрекли народа си на геноцид и изтребление.Смърт.

така ще е докато вездесащия д-р гелев раководи тази служба *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоя министър Константинов един нямам думи каква друга глупост ще измисли гада за да ни измори всички , започна от децата като им ограничи направленията за детски лекари и сега какво да се молят майките детето им да не се налага да прави консултация със специалист , щото ако иска трябва да си плати , в крайна сметка за кво си плащаме осигуровките , май само за да има за заплати на министрите ей това депутатите са като рака не оставят незасегнато място ще мрем.Вижте какво направиха в Египет събудете се хайде какво чакаме с какво сме по-ниско от едни гърци или египтяни , проблема на българина е в страха ние сме едни страхливци вместо да се обединим и да излезем по улиците само пишем ли пишем тука , само къжете кога и къде да стачкуваме първа съм маа им да ги свалим тия убиици на държавата.