Дете умря от апандисит, лекували го за вирус

3-годишно момченце от Кърджали почина от спукан апандисит, след като в продължение на дни е било лекувано от вирусна инфекция.

Обратно в новината

Коментари - Дете умря от апандисит, лекували го за вирус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алиса, в Кърджали детски хирург няма няма и да има.Защото той за д астане такъв трябва да чиракува още 4 г, без заплата, без осигуровки, и без признат трудов стаж.Е няма вече такива наивници сред младите лекари.И затова са виновни управляващите гербаджии.

Цвете, то на тоя договор дето са го подписали пише че и касата трябва да им плаща редовно, че трябва да работят при добри условия на труд и заплащане, ама....НЗОК нарушава договора, а не джипитата.

Много са ни сбъркани приоритетите - здравето трябва да е на първо място, и най-напред здравето на ДЕЦАТА!!! Без значение е заплащането на здравните работници. Те работят ПО ЖЕЛАНИЕ при условията, разписани в трудовите им договори. След като са подписали трудов договор, са задължени да го изпълняват. Ако не са съгласни с някои клаузи в него - найвече заплащането - да не го подписват и да си търсят друго занимание. Порочна практика е в кабинетите в болниците да има телевизори - това е работно място и там трябва да се работи, а в свободното време може да си почиваш както си пожелаеш.

Ти явно не си разбрала, че на личните лекари от ноември месец миналата година, въпреки договорите касата им бави заплатите и не им изплаща и до ден днешен част от мед. услугите, които са по касата. Освен това им намалиха лимитите и им отказват увеличение, когато подадат жалба. НЗОК нарушава вече подписан договор, а не че медиците са го подписали с такива условия. Това което прави НЗОК е незаконно и неморално спрямо лекари и пациенти.

Нзок са виновни и най-вече Министерство на Здравеопазването. Как може да допуснат в цял град като Кърджали да НЯМА детски хирург. Личната му лекарка няма как да му помогне, тя не е хирург.

Цвете, джипитата НЕ са на 24 часово разположение, защото повечето от тях плащат на неотложен кабинет и дават дежурства там. Никой никъде не работи по 24 часа. Не е хуманно.

Дано сте живи и здрави!Господ да ви пази от злите сили и болести!Не се доверявайте само на един лекар!Задължително се консултирайте и с още един лекар!Дано не ви се налага да търсите лекари в България!АМИН!

Защо не отишла тук, защо не отишла там! Жената е направила точно , каквото трябва, а тая там така наречената лична лекарка да си даде дипламката обратно, докато е време. Не бивало да се обвинява. Айде де! Ако беше твоето дете на мястото на тая женица така ли щеше да говориш? Ще я обвиняваме и още как. Какво значи : " Ако някой ми беше казал, че детето го боли коремче"... Ами хората бяха нями как щяха да й го кажат? Със знаци, а? Ами ако бяха показали нещо друго в паниката си ,а не коремчето?! Вижда се , какви лекари ни лекуват. Като е ставала детски лекар да е мислила. Всеки знае, че това е една от най- трудните специалности. Била е длъжна да направи цялостен и доста обширен преглед, да го опипа детето тук- там, да изчака, пак да го поопипа и тогава да си помисли за диагнозата.Няма какво да се оправдава като дилетант. Виновна е и какно казах да се откаже докато е време от дипламата си,която по всяка вероятност досат съмнителто е получила. На родителите най- искрени съболезнования и кураж в тъжните и мрачни дни без рожбата им. Плачи ми се като чета подобни работи. И аз съм майка, имам и две внучета. едно от моите внучета също имаше проблем преди време и проблемът нарастна пак по погрешка на лекар, но слава Богу дъщеря ми чу съвета ми и го заведе на друг лекар, който е учил за лекар.оперираха го детенцето и с бжията воля сега е много добре,а онзи лекар ми идваше да го изкормя. Няма безгрешни, но жалкото е, че грешките на лекарите стават често явление и водят до гроба. За такива да няма компромиси. Нека Бог дава сили на родителите на безвъзвратно загебеното чедо и да не дадат покой на оная набедена докторка,, на която никой не обяснил, че детето имало болки в корема.

Кажи по телефона как да гадае личната лекарка , че детето го боли корем??? На боб да гледа, на таро ли ???!!

Темидке, личната лекарка не е виновна, тя не е хирург. Виновни са от НЗОК И МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЧЕ СА ДОПУСНАЛИ В КЪРДЖАЛИ ДА НЯМА ИЗОБЩО ДЕТСКИ ХИРУРГ. Това е истинския проблем. Апендисит не се лекува, а се оперира, личната му лекарка как да му помогне?!!!!

ами като не е хирург, защо по-дяволите не е изпратила детето при хирург, или поне на изследвания. как може да ги защитавате тези безхаберни некадърници. Че утре и до вашата глава ще дойде. Не им плащали... като не са доволни - напускат и отиват да пасът патки. Значи като не им плащат да убиват хора Ъ??? Безумие...

...ти работиш ли 24 часа на ден?...

защо не е отишла в бърза помощ а звъни по телефона,личната лекарка не може да бъде 24 часа на разположение на пациентите аз мойто дете в делничен ден след 17 часа го водя в бърза помощ и никой не е отказал да го лекува аз също съм от кърджали не може само да се обвинява,само личната лекарка.д-р иванова е личен лекар и на моя син,но никога не звъня за консултация има си бърза помощ

Децата не са ли хора и при липса на детски хирург - не може ли едно дете да бъде оперирано от хирург за възрастни или всеки медик в България има по една шепа знания. Този, който може да оперира жлъчка не може да оперира апандисит и т.н.

А личната им лекарка защо не е попитала дали детето има и други оплаквания. Сигурно си е купила дипломата, както много хора си купуват шофьорските книжки, или е преспала с преподавателя си, за да си взима изпитите в медицинския.

da se zastrela lekara.....

Balgari glupavi i nai ne6tastni na semiata

R.I.P. little child! I kurazh roditeli ! Tova e edna negativna strana da si roditel v Balgariq, za zhalost... Zashtoto ne se chuvstvame zashtiteni ot sistemata. Koga shte se opravim.....

Glupatsi takiva, kakvo obschto ima faktut, che opetschalenite sa turtsi. Otkade puk razbrahte, che ne znajat bulgarski? Ti ako otidesch v Turtsija na potsivka i se razboleesch, ne trjabva li da te lekuvat, zatova ce ne znaesch turski.

С цялото ми уважение към "Пирогов" като институция , която е на световно ниво, имам голям резерв към общо-практикуващите лекари и болнични заведения. Същите симптоми като това дете - но хроничен апанде(ц)сит и поради това изследванията не показват изменения при левкоцитите (или каквото е там), ме връщат от болницата и ми казват, че ми няма нищо. Спестявам подробностите - на другия ден при операцията апандеситът се пръсна в ръката на опериращия лекар и всички гледаха като напикани, защото дойдох от едно далечно село и ако не настоявах да ме приемат, щях да получа перетонит... Така че по-скромно и по -смирено...

Потвърждава се мнението, че в БълХария всички разбират от футбол и медицина... Прост народ - слаба държава. Територия, де. Бъдете здрави, че иначе...

Ами моята докторка никога не ми изписва лекарства по телефона, ако прецени че не може да разбере за какво точно става на въпрос. Лекарства само за нещо безобидно. Но с температура и по телефона? Махнете това заглавие- действа стресиращо.

Какво означава???Означава,че живеем в Мутристан.Може да означава,че родителите нямат пари да закарат детенцето на преглед?Може да означава,че са подвели личния лекар,защото майката го е лекувала сама(ПАК ФИНАНСОВ СЕМЕЕН ПРОБЛЕМ) НО как е възможно в окръжен град да няма детски хирург.Според мен това е ПРЕСТПЛЕНИЕ.

Ето защо не бива НИКОГА, ама НИКОГА да се изписват лекарства по телефона, колкото и да се молят и дори заплашват пациентите. Всички колеги знаят колко често и на какъв силен натиск сме подлагани. Не един и двама пациенти съм загубил след телефонни разправии по този повод! Този и подобните случаи само потвърждават колко съм прав, пък който се сърди - да си намери друг лекар, ако може разбира се. Липсата на детски хирург в град като Кърджали просто оставям без коментар!

Жалко за детенцето. Сега всеки може да раздава акъли. Като не е редно да се дават консултации и рецепти по телефона, защо го правите?! Защото не ви се разкарва по домовете. Докторите станаха чиновници-бизнесмени. Навремето нямаше линейки, коли, таксита, но това не пречеше на лекарите да обикалят по домовете. Даже и до вкъщи да му отидеш те връща от вратата и праща в частната си клиника. Мизерни печалбари!

Аз по телефона не лекувам, колкото и да ме натискат пациентите. По адреси също ходя само в краен случай (парализирани болни и други такива). Твърде ценен е трудът ми, че да обикалям като цветарка квартала!

Каквото означава, мамка му. Само Doolittle е направил що-годе човешки анализ на шибаното положение. Всички останали сте с дежурните плюнкомети. Между другото, не говоря за конкретния случай, но наистина не е излишно всеки гражданин на тази държава да познава перфектно поне говоримия български език.

булгаристан.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...Никой не й бил казал, че детето го боли коремчето. Ако знаех това, симптоматиката на заболяването щеше да бъде различна, както и диагнозата, казва д-р Иванова... трупки ме побиват, да не дава господ да се лекува човек от такув "доктор". заслуява да и буде отнета дипломата доживотно и да полежи поне 10 години в затвора. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А що не попита първо дали знаят български родителите че да са казали за коремчето???? В България официалният език е българският, и който не го знае, да де претендира за официално (българско) здравеопазване от личния си (български) лекар!!!

съгласна съм! и не мога да се начудя ,как така ще "лекуваш" човек,дете при това по телефона!..ужас!мисля ,че един поне трябва да бъде осъден в тая държава ,пък дано се среснат останалите псевдо доктори!

И аз това си помислих. След като имаш малък пациент ти е нужно да познаваш симптомите. Ако ли не го пращаш на педиатър.

И на мен в далечната 1964 г. ми се случи абсолютно същото.Една седмица ме лекуваха за какво ли не. Накрая се оказа,че три дни съм стоял със перфорирал апендикс. Дори професор детски хирург не можа да познае. Хирургът,блгодарение на който съм жив, прояви невероятен усет и остана след работно време да ме оперира . Едва по време на операцията екипът разбра,че апендиксът е перфорирал. Просто анатомично е бил по-надолу и е заблуждавал лекарите.

Късмет си имал. Сега след работа, лекарите тичат да изкарат някой лев да има какво да сложат на масата. Когато заплатата е по-ниска от месечния наем или трябва да са корумпирани или освен медицината да работят друго от което да живят. Ако това, което казваш, ти се беше случило днес, просто нямаше да си сред живите, че да пишеш в този форум!

Преди години в Пазарджик на една позната й направиха операция от жлъчка ,след като я премахнали видяли ,че не е жлъчката причина за болките и повръщането и чак тогава разбрали ,че е спукана язва.На другият ден й се извинили.

Преди много години бях в същото положение...Изглежда обаче Господ бе решил друго та прескочих трапа.

Какво тогава да кажат ветеринарите, като никой от пациентите им не говори?! Пълно е с некадърници в нашето здравеопазване! За голяма жалост, умират хора. Толкова по-тъжно, когато това са малки деца...

Абе, "Ах парички", че кой, ако не Дянков и такива като него, да е виновен? Нали точно такива, командировани в "българското" правителство, чиновници на чужди държави и банки, правят невъзможно хората в страната да живеят от труда си - с измислят всякакви начини производител да произвежда, работодател да дава работа, увеличават безработицата главоломно и в същото време, пак главоломно, увеличават данъци, осигурителни вноски и пр. дерибейства, като всичко това води до геноцида, в който сме потънали днес. И защо?! Щото да кажат: "Вижте каква криза е. Трябва да вземем заем от тези, дето са ме командировали тук с тази цел." Преди що не беше така?! Щото държавата осигуряваше условия за труд - основно конституционно право. И като ги осигуряваше, хората получаваха заплати за труда си, а държавата им отчисляваше вноските, с които и образование, и здравеопазване се захранваха и на практика бяха безплатни за всеки. В см., че когато и да ти хрумне, каквото и да те заболи, да отидеш без пукната стотинка в болницата и да те излекуват. А ако се наложи да лежиш, щото, според теб те боли корема, ще минат всички специалисти да те консултират, ще ти пуснат всички общи изследвания и тогава те ще преценят ЗАЩО те боли корема. И ще те лекуват с лекарства от болницата, докато те излекуват. Дори пижама ще ти дадат, и халат и всичко, което днес те карат да си носиш отвкъщи, като започнем с чаршафите и лекарствата за стотици левове. Тъй че, разправяй ги на баба си тия, как "ние" сме си виновни, а не типове като Дянков и другата двукрака "логистика", инсталирана във властта да обслужва чужди интереси, на които народър пречи. Трябва им главно ТЕРИТОРИЯТА ни. Иначе е ясно - когато цялата система е "реформирана" така, че да оцеляват само ТЪРГАШИТЕ, и да не си търгаш, ще се принудиш да станеш, ако искаш да оцелееш. Това им е целта на "РЕФОРМАТОРИТЕ".

Мина времето на развинтения социализъм, другарю...Айде хващай пътя за Куба да те лекуват безплатно, ама по-бързо, че както е започнало, да не се окаже, че вместо в Хавана, Куба, кацаш в Хавана, Ню Флорида!

Дано нямаш дете, тъпако. А, ако вече имаш, дано е пораснало и не зависи от теб. А ако още не е пораснало, дано никога не получава криза от апендицит. Тъпако!

От години търся личен лекар,АМА ДА Е ЛЕКАР , а не чиновник...Помогнете ми , имам истинска необходимост !!

Такъв трудно ще намериш, просто защото личен лекар (General Practitioner) означава такъв без специализация. Неговата работа е просто да те насочи, не да те лекува, освен от настинка примерно. Всяко по-сериозно оплакване трябва да се провери от сециалист, но доста от GP-тата са некадърни/неуки и не могат да различат (нито им се занимава да го правят) мигрена от заушка. Ако искаш добра грижа и имаш финансова възможност си плати абонамент към частна клиника - там поне знаеш, че ще получиш необходимото внимание. За разлика от държавните клиники, те не могат да си позволят грешна диагноза или непроверен случай. В противен случай - желая ти много късмет да попаднеш на точния човек, има и такива, но са малко.

Не знам от къде си (кой град), като търсиш, би трябвало да споменеш, но ако си от София все пак ... д-р Ангел Пеев е МНОГО способен гинеколог, който е И общо практикуващ, и човека е от онези стари и способни доктори, учили медицина както си трябва и с нужните му там практики. И сега работи като гинеколог, но и дава нощни дежурства в Люлин като общо практикуващ доктор. При един подобен случай (GP- то не познал подут апендикс придружен с висока 39 температура) дошло при д-р Пеев младо момче и той веднага разпознал проблема и го пратил веднага по спешност в Пирогов за операция... спасило се момчето, иначе и то така...ако още малко се било забавило е щяло да умре. Та нищо, че е гинеколог - много добър лекар! Но единственият проблем е, че бачка човека в частна клиника Превент на Красно село и не може да се пише като GP. Въпреки всичко, аз и цялото семейство го ползуваме от над 10 г. и няма проблем, който да не е решил на някой от нас. Просто много добър лекар, рядка диагноза за щитовидна жлеза позна, след като бях прегледан от доктор-специалист по ендокринология в -ва АГ болница, и самият специалист след като видя написаната диагноза от д-р Пеев рече: "На много добър личен лекар сте попаднали, рядко срещано явление, пазете го като очите си и поздравете колегата от мен." Така, че...доктора е много читав, но ние си плащаме за него. За някои по-дребни неща си искаме направления , но това е рядко. Повече вярваме на д-р Ангел Пеев! Така, че...ако си от София и не ти е проблем да си плащаш (и наистина ти се живее) - търси д-р Ангел Пеев от Превент - гинеколог. Просто адмирации за тоя човек!

v canada im kazvame litchen dispetcher

Ами в Бг масово лекарите лекуват по-телефона от най-малките,до най-големите. Често си позволяват да превишават дозите,без да са изписали правилно рецептата. В Бг всеки се мисли за разбиращ от медицина и си назначава сам лечение с антибиотици масова практика. Случая е трагичен,но кво да направим? 24 часа неможе доктора да е на разположение,в повечето случай хората преиграват,да не кихнат,да не пръднат и са при лекаря или в аптеката и са изключително компетентни. При сегашната ситуация трагичните случай ще зачестяват за жалост. Без пари и с мрънкащи разбирачи не се постига добро здравеопазване. Не може с нищожна здравна вноска или с неплащането на такава от страна на цигани,турци,полицаи,военни,администрация да е по-различно

Всички много лесно коментират неща , които си мислят ,че знаят. Зачервено гърло изобщо не е нищо специфично за апендицит, нито високата температура ,нито повишени левкоцити. Може да ги има при безброй други заболявания в тази комбинация без да значат апендицит. Такова дете трябва да е под наблюдение в болнична обстановка. А нали не искахте да има много болници, нали имаше ненужни хоспитализации? Ами затова трябваше родителите да бият път от Кърджали на 100 км до Пловдив да търсят хирургично отделение. А малки деца се влошават за часове. Диагноза често не се поставя от пръв поглед. Сигурно продължавате да си мислите ,че реформата няма да ви засегне и приемате глупостите на здравното министерство с одобрително кимане с глава.

Прав сте Докторе,но по времето,когато Вие сте бил дете педиатрите задължително натискаха коремчетата на децата при преглед.Попитайте някой по-възрастен,макар и да не е лекар.Сега така преглеждат само кучето ми.

яло е много семки

Това невинно детенце е заплатило с живота си не само за некомпетентността на медика. То е заплатило и за куп други слабости и дефекти в здравеопазването и управлението натрупващи се от 20 години. А защо няма изявление от министърката? Щом случаят е в пресата-редно е да има.

това е здравеопазването на територия бг защо боико не обарне малко внимание на обикновенния балгарин не ни заблуждаваи сас трактора комбаина исливата обарни ни внимание боико ние умираме а ти се наслаждаваш *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

темата за безплатно обучените и избягали кукувици (знаеш как си отглеждат малките тези птичета) е друга. нямаше да си толкова ербаб ако трябваше сам да си платиш всичко, ама всичко, преди а не след като те приемат за 'бял' в чужбина. темата е дълга, но за дереджето в България голяма вина имат и плъховете, които откраднаха каквото могат - от милиони до висше, и зачезнаха навън без да може някой да им поиска борчовете. цивилизованите държави са се строели мъчително, но не от мръшляви и фукливи мишки.

ми да го направят образованието по медицина напълно платено от студентите. да видим тогава кой ще учи медицина в България. За справка обучението по медицина в Германия е напълно безплатно, освен една малка такса. Бъдещите студенти по медицина ще учат вместо биология и химия немски и ще влизат по-лесно и ще живеят по-добре, а ти пак няма да си доволна. пак ще ги наричаш плъхове, "бели" и какво ли не, но нека те ще живеят добре, а ти не, дано да го направят палтено образованието по медицина, дано всички в България мразят лекарите, дано не им плащат та дано лекарите да се усетят и да се махнат, защото никой човек не заслужава да е лекар в България, дори и на теб не ти го пожелавам, но ти може да накараш децата или внуците си да учат медицина в България като си толкова замислена за родината, ама няма да ги накараш и си права. искаш друг да се трови да те лекува и искаш да е безплатно, и това обаче няма да стане.

Темата с плъховете е наистина отделна - а медиците, факт, са доста отделна категория, тежко се обучават, но и за тях не са малко стотинките - като сложиш всички разходи, а не само директните. Между другото, успокой топката, бъркаш хората и репликираш грешен човек.

Между другото, плъхове са си - тези, които избягаха от държавата и продължават да бягат директно от скамейката. Не ги бъркай с принудените да напуснат сега, те, в голямата си част, са си върнали мизата. Но и недей да оправдаваш талантливия, който си бие камшика и не поглежда назад веднага след като се изучи - няма с какво да го похвалиш на мен, защото е добър но не тук.

На мен ми се случи същото когато бях втори клас.Лкуваха ме от дезинтерия,а имах възпален апендисит ,който в последствие се спука и стоях три дни със спукан апандисит.Накрая от инфекциозна болница ме закараха в Пирогов ,където ме оперираха и ми изрязаха 1,5 метра от червата.Благодаря на БОГ,че оцелях жалко че това детенце не е имало този шанс!

нашата лекарка е лична,при това е педиатър -синът ми беше на 3г,когато си я избрахме и до ден днешен тя лекува цялото ми семейство знае всички проблеми-здравословни,които имаме и мога да твърдя,че е личен лекар и да и благодаря-Мая КАЛЧЕВА от Добрич асинът ми е на21г. вече

знае ли личната лекарка на умрялото дете, че един от симптомите на апендицитис е зачервено и възпалено гърло? нима не си е научила този урок- първото което трябва да направи един педиатър при възпалено гърло е да опипа добре корема и да направи пробата с натиск и рязко отпущане в областа на апендикса. детето само е щяло да си реагира, но тя не е спазила този протокол.на родителите- ако е необходимо до международен съд стигнете, но не оставяите тази некадърница да убива други деца.

при децата понякога ги няма типичните симптоми за апандесита -корема е мек -моя син по същия начин щяха да го изпуснат но по учебниците пише -при деца до 7 години -атипична симптоматика -достатъчно е било да му сложат една слушалка на коремчето и да чуят 4е няма перисталтика-

гърло свързваме с апендицит,а?!?! ама сте всичките гарги без работа тук само да грачите като философки......ужас....тъпанарки..

казва се "апендисит", идва от думата "апендикс"- добавка, удалзение.

Bravo!

Една ДКК щеше да свърши работа.Дете на 3год почти не може да се спаси с такава диагноза.Ако я беше прегледал хирург щеше да я остави за наблюдение.На мен ми се случи преди 20 години и нямаше никакъв проблем,благодарение на хирурга,който настяваше да останем в болницата, и се оказа прав.Благодарна съм му много!