17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не коментирам причините.Това, което ме възмущава е обявата,че се търси спешно кръв.Какво е това здравеопазване при което животът ти зависи от това,дали има кръв или не.През омразния социализъм,давах кръв всяка година.Държавата даваше 2 дни отпуск и 3 дни-предприятието в ,което работиш,плюс безплатен обяд.Интересно,колко от лекарите,са редовни кръводарители?

ужаст, поливано с вода, която е за пиене! каква саможертва

На 14-годишна възраст когато не учех по 12 часа на ден английски, четях книги, по един камион годишно.

И от толко четене седиш у панелката, лъскаш и сереш по форумите. Да ти го турим у камионо.

Волтова дъга в изоставен вагон. Те такова животно нема. Дира, то че сте неуки е едно на ръка, но такава глупост би следвало да ви зададе въпрос, откъде волтова дъга в този вагон. За да се получи тази дъга е нужно доста високо напрежение а във вагон ДАМ дори да не е изоставен там няма откъде да се вземе.

goose

Може би от кабелите над него? Или щом е изоставен вагон, значи не е на релсите?

Волтовата дъга се е получила от контактната мрежа над вагона. Елементарно е, но забелязвам, че прогресивно народът масово е оглупява и не може да мисли. И в резултат се пишат пълни глупости.

Явно е пропуснало семинара на чичо си "Особености на брането на медни жици".

Мангали....

А защо здравното министерство няма банки с кръв или плазма. Не е ли тяхна задачата да организират донорски програми, да поддържат банки с кръв, вместо хората при операция да ходят пред болниците и да плащат на случайни цигани за кръв. Здравната каса трябва да жтдели пари да се праща на доторите. Друго решение няма.

станаха търговски дружества и търговията с органи процъфтява...а после няма.. Аз бих станал дарител но този факт ме спира да го направя...защото няма да иде при пострадал от България.

goose

Защото за нормално функционираща система за кръв са необходими поне 10 кръводарители на 1000, в БГ сме под 4 на 1000. За това и се налага толкова често да четем такива призиви, за това и се налага някой близък като влезе в болница да се търси кръв за него. Незаконно е да се изисква такава, но е разбираемо при резервите, с които кръвната банка разполага.

А всеки, който иска да мине под дъгата може да се качи върху вагон.

ДИР, отправяте апел за помощ, а не давате данните на получателя. Моля бъдете по-конкретни за имената на получателя, за да може да се дарява и извън Варна. благодаря!

Просто иди и дари кръв, няма нужда да пишеш за кого е.

Ако дам кръв за твой роднина, а я дадат на бай Мангал, друго ще пишеш, нали ??

Да позная ли етноса

и какво, ако го познаеш? ще му помогнеш ли? ... и какво значение има етносът, като бере душа?

Нека си бере, защо да му преча ! И къде пише, че трябва да му помогна..

Е те цял живот "берат". Културни особености.

Има разбира се. Братята му седят пред центровете да продадат на нуждаещите се цървул ньеден пробит.!

Алакатес, ти си нещастна душичка!