Десислава Атанасова и Борислав Белазелков се заклеха като конституционни съдии (видео)

Президентът Румен Радев сезира КС за избора им, призова да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му и не отиде на церемонията

Обратно в новината

Коментари - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков се заклеха като конституционни съдии (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами тя Деската май няма опит... Но да ви кажа, в цяла Европа в момента е така. Има навлизане на неофашизъм, при което се назначават полу интелигентни, за да изпълняват без протест всичко, независимо дали е 7истина, правилно и принципно, или не е. Наистина е форма на фашизъм, влезе бавно, голямата маса хора е с ниски интелектуални способности свикват с всичко. Но последствията ще изпитат и те! Фашизъм без дълбоки драми не е имало и няма да има. Това е голямо зло и прави голямо зло. Войната в Украйна е само един пример, понеже там развиваха финансиран от САЩ фашизъм. Даже 2018 го казаха в Бундестага с доклад и ръкопляскаха на предложението Германия за заеме правилна позиция, понеже фашизъм никога не си отива сам. Но САЩ заповядаха друго. Имаме фашизъм! Нова форма, но действията подобин на познаните.

Интересно е защо не видях нито един полуинтелигентен да е назначен някъде в Швейцария.Обикновени чистачки в ски лифтовете знаят освен трите официални езика/немски , френски и италиански/ и английски език.За други длъжностни над чистачката сами си правете изводите.Така чме не знам кои са тези полуинтелигентни , които били назначени някъде в Европа.Май няма такива.Само тук имаме такова понятие - "парашутист".

Демо а

Ако някой още си мисли, че ние тук коментираме просто едно назначение, което наистина е в противоречие дори с човешките норми на приличие, то нека е сигурен, че нещата са доста по-дълбоки и сериозни. Става въпрос за бъдещето на нацията и родината. Населена в последните 15 години от негодни за работа хора и в администрацията, и в управлението, у всички нас бавно, но сигурно се промъкват отчаянието и безнадежността. Това е и тяхната цел - никаква съпротива, за да могат да развращават и да крадат на спокойствие. Назначението на Атанасова е точно с тази цел, впрочем. Предлагам ви думите на един голям патриот, французин, генерал Де Гол. Точно, когато се бори яростно от обезличаването на Франция от попълзновението на САЩ, той произнася следното -„нашата страна пред лицето на другите страни трябва да се стреми към велики цели и да не се прекланя пред никого, защото в противен случай може да се окаже в смъртна опасност“. Велики цели, на първо място, яростна и неукротима съпротива срещу желанието на властта да обезличи всичко в държавата, вкл. и нас самите, като ни предлага такива креатури като Атанасова.

Сега наистина ще има Дама в конституционният съд,която може да прави свирки в буквалният и преносен смисъл!:(((Жалка България!

овца ще си остане

Боже, какви нищожества са начело на държавата!!....

ваксинирани са

Заради такива искам децата ми да напуснат страната!Но на тези не им пука за това.

Няма такава мръсна гняс като тези на снимката. Корумпирани до мозъка на костите същества. Има ли дори и един човек, който се съмнява, че тези измекяри ще изпълняват политически поръчки?

Ало има ли патриоти в партия "Възраждане"? Какво чакате,а не вдигате народа. Народът като се вдигна като един срещу Пеевски,той и до сега щеше да е шеф на ДАНС.

Срам! Затова ли бяха протестите? По време на протестите и много след тях Борисов и Пеевски не смееха да се покажат пред публика. Сега и двамата се разхождат като световни шампиони с космическо самочувствие. Не е само това. Точно креатура на Борисов попада не къде да е, а в Конституционния съд. Затова ли бяха протестите? Това ли ви е "Промяната"? "Промяната" всъщност се оказа реабилитация за тия срещу които бяха протестите.

цирк, не държава разграден двор то се едно да купиш глас при избори бре!

Срам и позор!

Закривай!

Честито на ПОЛИТИЧЕСКИЯ орган по Белазелков! Честито и на Магаревъда!

Овладяването на трите власти води до диктатура, това ли искахте през лятото на 2020 на жълтите павета?

Произведението на Шарл дьо Монтескьо е "За духа на законите" и там са обяснени много неща , но за хората които четат , осмислят и разбират прочетеното..

Боже,боже колко мъка има по земята българска! Сигурено темида си е свалила превръзката на очите,за да види това чудо позорно.

Тиква до тиква! Сега е наред ентелектуалеца главчев да стане премиер! Българи, основният проблем на държавата си остава боко тиквата! Трябваше да е в затвора още след аферите Ало Ваньо и Мишо бирата! ОТВРАТ!

Кой ще е новият шофьор дето ще я "прекарва" от едно място на друго? Или от едно място в друго?

2012 г. - Венета Марковска не можа да положи клетва за съдия в Конституционния съд (КС), тъй като президентът Росен Плевнелиев точно преди нейния ред да се закълне, прочете предварително написано изявление, че не може да присъства на полагане на клетва от юрист, за когото не са изчистени съмненията в неговата репутация. Това, допълни президентът, "би нарушило и репутацията на Конституционния съд, което аз не мога да допусна". След като президентът прочете изявлението си и напусна тържествената зала, председателят на КС проф. Евгени Танчев каза, че в отсъствието на държавния глава не може да се полага клетва според Закона за Конституционния съд. 2024 г. Вече можеш да положиш клетва и без да присъства президента. - Това се нарича демокрация!

Кандидат за конституционен съдия вече може да положи клетва в нарушение на Конституцията - нали не я е чел?! Няма ценз, няма стаж... но кой ни гледа, когато Джипко Бибитков (Буда) ти целува главичката?! И ти неговата, но под тулупа!

Мунчо пак сра върху Конституцията. Написано е, че президентът присъства, а не ако може, ако иска или ако е на кеф. Длъжен е!!!! За това му пълним шапката с 15-20 бона всеки месец. Не си изпънява задълженията, следва административно наказание. Да го глобят 20 - 30 хилки за да му е обица на ухото. Неможе да си върти коремните когато си иска. Има задължения!!! Дебелата нищоправеща свиня също!

ЦИТАТ: Венета Марковска не можа да положи клетва за съдия в Конституционния съд (КС), тъй като президентът Росен Плевнелиев точно преди нейния ред да се закълне, прочете предварително написано изявление, че не може да присъства на полагане на клетва от юрист, за когото не са изчистени съмненията в неговата репутация. Това, допълни президентът, "би нарушило и репутацията на Конституционния съд, което аз не мога да допусна". След като президентът прочете изявлението си и напусна тържествената зала, председателят на КС проф. Евгени Танчев каза, че в отсъствието на държавния глава не може да се полага клетва според Закона за Конституционния съд. (КРАЙ НА ЦИТАТА) Ами излиза, че герберастието сте нарушии конститицуята, щом сте заклели Дуловицата и Зелката без присъствието на Президента. И пак изливате лъжи да оклеветите неудобните политически опоненти.

Остналите от КС не си подадат сега оставките.

всички те са зависими. Във времето назначавани от когото трябва, а и кой бяга на днешно време от такъв доход, за правене на нищо. Те ги сезират, тия ми се произнасят по даден казус по 1-2 години. Черва, свински. Те това е администрацията. Пък и на кой му пука вече, важното е Аз-ът, общото е без значение.

Борисов без много церемонии успя да "опраска" и КС, вкарвайки вътре вярното си куче. Брутално и нагло, както той си знае. В отговор - почти никаква реакция. Само тук, по форумите, впрочем. Че деса е непригодна и в морален, и в професионален смисъл, е повече от ясно, тук никой няма съмнения. Що ще тогава тя в КСъд. Не питам за домоуправител на блока, в който живее, питам за спускането й в КСъд. Но се оказа, че в тази държава нито съд, нито прокуратура, нито който и да е държавен или обществен орган НЕ МОЖЕ да се противопостави на ББ. Клетите ППДБ, Бойко ги изхвърли на политическото бунище, само с едно движение, при това.

С минети се става съдия.... добре дошли в Дебилистан

кой-каквото му липсва - това му е в ъкъла .... умнико

Докога ще го търпим полуграмотният гербаджия да ни се поиграва???Срам и позор.

във всеки колектив трябва да има по една добра минетчийка за олабване на напрежението!

толкова по-добре ;)

Дааа бе, щели да го изкопаят дъното ГЕРБ-вите... Друг път. Копаят яката - нямат спиране и няма свършване и това е... Очаквам поне един съдия да прояви смелост и да си хвърли оставката... Иначе единствено и само си потвърждават що за нищожества са и реално си получават точно каквото са заслужили...

Щом видни бръмчалки стават не какво да е, а конституционни съдии, жална и майка на тая държава.

Сглобката има намерение да остане за дълго и в момента се бетонира. Някой, някъде даде "право на строеж" с доста дълъг срок.

Нали преди 10 години боковците лаеха как било невъзможно да се избере конституционен съдия без да присъства президентът? Чехлю тогава точно така направи? Сега защо изведнъж нещата се обърнаха? Тая "демокрация" май действа само за наши хора, а?!

За да характеризира различните форми на държавно управление, в „За духа на законите“ Монтескьо въвежда понятието „принцип на управление“. Този принцип е движещата сила, която поражда мотивацията на гражданите да подкрепят режима и той да функционира гладко. 1. Движещ принцип на деспотизма е страхът. Това е държава, в която господства произволът. В нея няма закони, но дори и да съществуват, те не биха имали реално значение. 2. Движещ принцип на републиката е добродетелта. Този тип държавно управление се основава на равенството, патриотизма, любовта и свободата. 3. Под монархия Монтескьо разбира ограничена от закона държавна власт. Определя се като умерено управление, чийто принцип е честта. Според Economist 2022, в България режимът на управление е демокрация с дефекти. След случки днес какво сме в момента?

Търсете Краварката в десния ъгъл.

ПП - плужек до плужек , ДБ - него си го знаете

Много от пишещите тук с право са недоволни от полагането на клетвата – особено от Д.Атанасова. На този етап обаче няма какво да се направи. Клетвата се организира от Конституционния съд и трябва да се проведе в 7-дневен срок. Фактът, че избора на Атанасова и Белазелков е оспорен, не променя това положение. Когато му дойде времето, КС ще се произнесе по конституционната съобразност на избора. Но предварително не може да изрази становище по никакъв начин, защото веднага ще гракнат срещу него, че нарушава конституцията и проявява предубеденост. Да сме благодарни на Президента и другите, които оспориха решението на парламента – то отвсякъде си е за отмяна, но трябва да почакаме. Много по-важно е обаче да помислим, какво да се прави с Б.Борисов и компания, които години наред безнаказано рушат държавността, а сега нагло и безцеремонно искат да сложат мръсните си ръце върху КС.

Когато му дойде времето в състава на КС ще бъдат членове, чието избиране е обект на делото.

Всички тези подредени на снимката, ще изтекат в канала съвсем скоро! Очертаваше се да е скоро , но те самите ускориха нещата до съвсем скоро!

На Десито много й отива тогата! А огърлицата, направо й стои като на свинче звънче! Готова е да участва в Сурва утре.

Д. Атанасова, без опит, с два дена работа като юрист и да стане конституционен съдия, е това е първо гьон сурат и второ простащина. То не е за помисляне, а тя отива там където въобще не и е мястото, толкова ли ГЕРБ не намериха точен човек, а допряха до Атанасова. Атанасова става един излишък в тази институция и не била вече гербаджийка, ей големи глупости в тази държава.

Нали Борисов и ГЕРБ ни проглушиха ушите (както БКП на времето), как те били по- и най-, че те имали голяма банка от кадри, нали се присвиваха и критикуваха ПП а ДБ, че не можели да управляват, че нямали опит. )(Друг е въпросът как никой от тях не се сети да си отговори той самият и Борисов какъв опит имаха преси да им почернее задника и да станат коминочистачи (политици и във властта) Та в тази връзка много ми е интересно какво ще каже AI - изкуственият интелект за естествения интелект на Деси:)

Тези от ПП ги разбирам - те си изпълняват поетите ангажименти по нашето заличаване. Тези от ГЕРБ - също ги разбирам - пазят си началника от бай Ставри, че нещо много се е уплашил. Онези от ДПС и те си имат своите интереси. Не разбирам обаче така наречените "демократи". Те на пръв поглед изглеждат разумни и нормални. Но защо участват в подобни компрометиращи мероприятия, които водят държавата ни към развала, това никак не го разбирам.

то това е проблемът на България, ч е пълно с мъртвораждани лайна като теб дето виждат нещо нормално в демократите :)))) и ти си същия, само че си айти меринжей некъде, а не в политиката

Педераси Сър.

Магаретата на ББ ги избират, където и да ги върже ББ.

От магистралка, магистратка! Ей това е да израснеш с духане!

участниците в оргията са назначени.

Святата инквизиция е в пълен състав. Вече може да си купувате индулгенции. Под масата, разбира се!

Това управление е пародия и унижение за Българската държавност

Да се надяваме, че естественият интелект на Атанасова ще се ползва оп изкуствения интелект AL за компиленсация:)

И Радев, кокто и Венета Марковска са червени негодници и Конституцията и законите явно не гарантират негодници да заемат дори и най-високите постове в България (вкл. главни прокурори и висши магистрати) - ТОВА Е ФАКТ!!! И затова възниква въпросът - по този повод - как отсъствието на президента Плевенлиев от клетвената церемония попречи на Марковска да стане конституционен съдия (и отново - това бе по-добре за България, Марковска бе корумпирана и нагла самозабравила се негодница), а сега отсъствието на негодника Радев, който също няма качествата и достойнството за президентския пост, но ни бе натресен (Корнелия, проклета да си с Решитников!) - сега не е пречка? Да си го кажем - 30 година (плюс 45) мафията си имаше държава и едва сега бавно и мъчително хората си връщат държавата!

Шиши, ти ли бе?!?

Ни мъ кефите :)

Имаше възможност юридическата общност да реагира. Но не го направи! Сега вече всеки изправен пред съда може с пълно основание да се изкикоти в лицето на съдията и на всяка негова дума да отговаря с думите "а Дуловица?". Факт. Мъртвило! От тяхна страна - НИЩО. Пазят си постовете и заплатките.

...Ударихме дъното.

Позор!!!!!