17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе ,от кога има фламинго в Гърция????

знаейки как се хранят фламингото - не изключвам да са успели да поглълнат сачмите. за разлика от куршумите, които попаднали в кост или нейде другаде - тези в стомахът непрекъснато се атакуват от стомашните сокове. така че напълно е възможно да се е отделило достатъчно олово и да предизвика смърт... предлагам на неверниците - да си всемат няколко сачми и да ги погълнат. и да пишат после - вярно е или не, че сачма в стомаха може да предизвика отравяне...

Абсолютна лъжа, за съжаление много хора се поддават на измислиците на природозащитните организации, които всъщност са добре маскирани мафиотски структори, обслужващи нечий интереси.

Защото съчмите не са били добре сварени.

Измряли са ,щото са яли заразена риба

Глупости на търкалета

лапат олово и стават по тежки и не моат летят

Феик новина ,лъжлива ,няма фламинго никъде в гърция

От ковид е мора и не спазват дистанция.

И колко тона оловни сачми са изсипани във водоема. в историята на войните има стотици случай в които куршуми на недостъпни места са носени с години в главите, гръбнаците и прочие места -до дълбока старост., сачмите може да са съпътстващи, но надали в тях е причината. Все си мисля, че тази сачми са попаднали в птиците в едно с храната. Все пак фламингото не яде камъчета и сачми -яде рибки, миди, ракообразни Както твърди Принца Датски ИМА НЕЩО ГНИЛО В ГЪРЦИЯ!

Статията много ми прилича на един виц,дето някакъв бил застрелян със седем куршума... заключението на патоанатома било:Отравяне вследствие високо съдържание на олово в организма...

Ами то и аз ...А като видиш кой е дописника -става излишно да се коментира. Лильето пак е преписала ог гугъл преводача дописката си. Не става ясно, толкова ли е хубава, или добре се врътка, та вече години четем "шедьоврите" И. Илона Сталер преди години направи един филм,, и от тогава редица дами се мъчат да захапят и топките; знае ли човек -людоедки разни

Пуйки или пуяци? Кокошка става кокошки понеже завършва на а. Както и маймуната. Обаче фламингото е като кенгуруто. Кенгура, кенгурута или кенгури. Първите две са по-правилни, като се предпочита по-краткото. Ама зависи от случая, ако става дума за кенгурувци или фламинговци, тогава е по правилно да се съкрати на кенгури и фламинги. Обобщено, ако е интелигентно същество но гледа тъпо като животно, завършва на и. Като например извънземните.

душички:)толконя пари изкараха на всякаква индустрия

Оловните съчми не са ли забранени за лов около водоеми? В САЩ са забранени много отдавна по тази причина.

Да!!!Точно така,забранени са! За това са въвели 45-калибър,голям колкото палец,да не може птичка случайно да го глътне!

Поради зачестилите преки контакти на българи и гърци в резултат на развитието на туризма започна да се възприема гръцкото географско название Халкидики, което на гръцки е по същество прилагателно име в единствено число, женски род и на български означава Халкидически. /На гръцки прилагателното е в женски род, защото определя съществителното "херсонисос" - полуостров, което е в женски род, въпреки, че завършва на окончание -ос/. Правилното название на български беше и все още е Халкидически полуостров. Малко е дълго и бихме могли да го съкратим на български като Халкидика, по правилата на българската граматика. Подобни филологически вълнения обаче очевидно са извън сферата на професионалния интерес на Института за български език към БАН, приел да се нарича ИБЕ.

Не-ми дре-ме. Всеки си заслужава щастието или нещастието. За хората говоря. Като не можеш да пазиш - няма да имаш.

Ловните излети в района, а той да бъде обявен за резерват!

фламингите са отровени от улово.да се забранат уловните сачми и ловците да гърмят с гумени сачми

Ако имаше израз "уловни сачми" вероятно щеше да означава някакъв вид сачми, които улавят.

УЛОВО ОТ УЛАВ ЛИ Е ПРОИЗВОДНО! Ба си!

оръфляците дейба къв го дириш по дъното на езерата ве прошльо или само да вдигате Джагър. Маа..ма ви дейба и измекяри.

Това е проблем отдавна и не само за птиците, ами за риби, земноводни, че и хора. Затова в доста щати забраняват оловните сачми до номер 5 и д аги заместват със стоманени, волфрамови и т.н. Стоманените са твърди и леки и не летят добре, а волфрамовите са идеални, но струват в пъти повече от оловните.

като има стотици Журналиги:)

ФламингИ???? Алоооооу,редакторчИтУ,ти серЬОзнУ ли????????

Да найстина така е множественото число

наЙстина не е. Кой източник ползваш?

ФЛАМИНГИ МИ ЗВУЧИ КАТО ХЛАМИДИ... СИГУРНИ ЛИ СТЕ, ЧЕ СА НАТРОВЕНИ, А НЕ ЗАРАЗЕНИ ПО ПРИЯТЕН НАЧИН ?!

Бойко Борисов и управляващите са виновни. Мутри вън!

Нещо думата фламингИ ме съмнява. Това е чуждица, ясно че е трудно логически да определиш правилното окончание - но работа като работа - журналистичесйа! Да бяха питали някой компетентен състав на БАН

Ами, не, не е трудно. Трябва да се каже: десетки фламинго. Или десетки птици фламинго... Просто е, ама редакторите на дир са още по-прости:)

Десетки фламингота .....

Един манго - много манговци. Следователно едно фламинго - много фламинговци.

Компетентните по темата в БАН работят в ИБЕ /не е мръсна дума, а съкращение/.

Ейй, ццццц, от както Баце е на власт и света се разпада! Разбира се, защото всички работят за него - това ОЛАФ, ЕК, Дойче Банк, Дойче Веле, Банк оф Америка...

Мицотакис, Зорба гъркат и Василий Велики - българи убиеца и те

Джурналисти и гладни редактори за чУдо и прикАз!

"Погълнали ловни сачми "? Дали пък тези "ловни сачми", не са изстреляни от ловна пушка??

Не бе: те са се опитвали да се разделят с този жесток свят лапайки дулото на пушката с клюн. Ама се намокрил барута и само глътнали сачмите вместо да отидат при птичия св. Петър :)

ФламингИ? Хехехе...дир, кво да ги правиш:) И не е първата колония в Гърция, да знаете! Първата е на Лимнос и е от много години - виждал съм я с очите си.

Фламингите сте вие, че отровихте българския с непросветеността си! А за фламинготата жалко!

а не е ли фламинга, съответно фламингата?

Доста им сипах, но това ме накара да се замисля и и какво открих, хаправо паднах от коня: Новият правописен речник (а и старият също) посочва фламинги като форма за мн.ч. Трудно ми е да обясня защо. Мога да го свържа само с това, че сред малобройните изключения при съществителните от ср.р., образуващи плурални форми с окончанието -и, са животно – животни, насекомо – насекоми, влечуго – влечуги, земноводно – земноводни. След като фламингото е животно, може би се подвежда под този знаменател, но от друга страна, защо трябва да се следва моделът на изключенията, когато се приобщават нови чужди думи към българския език? Естествено е езиковото съзнание да се насочи към някой от характерните модели за образуване на мн.ч.

Халкидини????

фламингИ?

Правилно е така, колкото и да е странно

така е, язовирите и езерата са пълни с олово от някви идиоти ловци и рибари....

кАжи къде са тия езера да ходим да си наберем малко олово