Депутатите решиха: В секции с над 300 избиратели ще се гласува само с машини

Промените в Изборния кодекс бяха окончателно приети с гласовете на "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Машините са венецуелски и софтуера също ,закупени са със съдействието на вашия приятел Мунчо ,руснаците имат вече копие от програмата,затова и тия изчадия които са сега в парламента и дума не казаха срещу нечестни избори защото бяха подпряни от братските руски хакери.Всяка дума написана тук е вярна и можете да проверите.Честито на печелившите и не подценявайте Черепа и Мустака те ви откраднаха парите а не Борисов и ГЕРБ, аматьори като вас ако са риби на бастун ще се хванат. Само не казвайте че съм трол,защото съм програмист канадски и по стечение на обстоятелствата съм и Българин което в момента не е повод за гордост

Цената на една машина за гласуване е средно около 2600 €. На нас, ако имаме 5 500 000 гласоподаватели са ни необходими по 1 машина на 200 гласуващи. Толкова може да обслужи за един изборен ден. Следователно, с 10% резерв, са ни необходими около 30000 машини, а не около 10 хиляди! Не знам кой какво е пресмятал. 30 хиляди машини ще ни струват почти 75 000 000.00 €.

Занчи не било мажоритарно гласуване ами машинно гласуване искали от И Така Нататък.

А който не иска да гласува с машина какъв избор има?! Вота ми да е манипулиран или да не гласувам?

то всъщност е без значение, важното е да отчетете присъствие. Щом веднъж имаме масовка нататък е важно кой и как брои гласовете а вие си гласувайте както си искате, например по съвест€ Важното е да гласувате. Гласът ви има значение :chuckle:

Значи за тролене има пари но за машинно гласуване не.Странна логика.Учудващо много тролове са активирани - явно някой е бесен от ставащото в парламента.

Защо с машини? Дайте направо с СМС на кратък номер. Пък й такса от 2.40 може да сложите.

те, наборките, преди да влязат в супера, теглят пари от банкомата. в магазина може да се плати с карта, ама те си искат плащането да им е в брой... та така с машинното гласуване - голяма боза ще е! хората се затрудняват да извършат 2-3 рутинни действия на терминал, какво остава за напълно непозната машина...

Под лъчите на "Звезда от Рая" богиня Рея, официално: https://www.youtube.com/watch?v=sONEbDolzUs ←←←←☼→→→→ ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКОТО ПРЕДАТЕЛСКО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ ЧАЛГАР и евразийска им сбирщина ♦ ПЪЛНА ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ на ЧАЛГАРСКАТА СЕДЕНКА ♦ .....║..... ══╬══ .....║..... .....║..... П Р О К Ъ Л Н А Т И .....║..... --------------- БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ЗА БОЙКО, ГЕРБ и СДС ♥ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ♥ за ♦ Българския Народ ♦ Народите на Обединена Европа и Техните Институции ♦ Европейския Съюз и НАТО Хубава вечер, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=6qTghUgMOeY аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

не може стадото да си гласува както му скимне машините по-добре знаят как трябва да се гласува

.......долна мутрочалгарска.....

Никога не е имало такава мобилизация на ГаРБидж тролове. Явно нещата вървят в правилна посока и герберастията умира от страх.

Правят го за да фалшифицират

Им ли значение, как ще изберем, тези същите, които не искаме

И като блокира машината какво правим ? Щом в изрядната Австрия са се отказали от машинното гласуване, където всичко е по конец, значи смятайте... Само излишни народни пари ще се харчат за поредното безсмислено нещо. Пълно безумие. Хората умират от глад, те се чудят как да им изхарчат парите за тъпотии...

Слави сега да си ги плати тия машини

Ще платим всички ние за нечия тъпотия и его....

А тези които не могат да четат ,,има ги в етносите,,как ще гласуват.ЕЙЙ УРОДИ ОТ ,,ИНАТ,ЗАЩО В ЦЕЛИЯТ ЕС САМО В ДВЕ ДЪРЖАВИ ГЛАСУВАТ С МАШИНИ.ИСКАТ РЕБЕЙКИНИ ДА НИ ХАКНАТ,КАКТО НАПРАВИХА С ТРЪМП.ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ ,ЗАЩО НЕ ВЗЕХТЕ ВЛАСТА ,А САМО ИЗБОРИ,БОГ ДА ВИ ДА НЕ ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА.ПО ДОБРЕ БОКО ТИКВАТА ,ОТКОЛКОТО ФЕСОВЕ ДА ВИЛНЕЯТ.

Едната е Венецуела. А ние ще ползваме и същия софтуер.

Мааму, то цялото убразувание мина на инитрнет, чи ино гласуване ли ни можи с машинки...

Колко са прости тия в народното събрание, ебати забатачването на изборите ще има. А и путин потрива доволно ръце ще има работа за хакерите му. А бе да ви еба мамата продажна и кой сега ще глътне тлъстата комисионна от доставката на камери. Българи стегайте коланите ,голямото крадене започва.

Ако ще има по 1 (ЕДНА) машина в секция.... значи някой не си е написал домашното. За 12 часа изборен ден една машина може да осигури гласуване на не повече от 200 човека! Следователно, ако секцията е от 500 по списък, трябва да има 3 (ТРИ) машини, за да се гарантира гласуването. И ако в една секция могат да се поставят, на теория, колкото са необходими кабинки за гласуване с бюлетина, то с машинките не е така! Именно поради тези, а и други, доста по-основателни причини, цивилизованите страни категорично са отказали да има гласуване с машини, а някъде ги допускат само при местни избори. Следователно машини могат да се сложат само в секции с до, ДО! 200 избиратели, но пък, от друга страна, като се има предвид, че това са секции по малките населени места, с преобладаващо възрастно население... ФАКТ Е, че нашите УМНИ и КРАСИВИ, както и МНОГО ОБРАЗуВАНИ представители на чалга-народа, за кой ли път проверяват това, което други народи отдавна са установили.

Гласуването с машина отнема същото време като с бюлетина. По вашата логика и с бюлетини няма да могат да гласуват всички. А щом трябва ще има и повече от една машина.

Трябва да си пълен глупак, за да твърдиш, че гласуването с машина отнема същото време като с бюлетина.

Знаеш ли колко машини са необходими, като минимум за 5500000 избиратели, отделно трябва да имаш и в резерв, а за поддръжката да не говорим? 5500000 : 200 = 27500 броя! И поне още 10% резерв! Значи, грубо, 30000 машини!! Колко струва една машина, според теб?

Изборите се провеждат за да изберем хора, които да управляват държавата. Но, и политици, и избиратели се държат така, все едно участват в конкурс за красота, надпяване, или панаирджийски борби

Когато полилея е развален, и сто пъти да смените крушата, той няма да светне. Проблемът е в полилея, но не е и в начина на гласуване

Въпросъте КОЙ? ще доставя машините за следващите избори лятото.

Не може да няма хора с някакви кибернетични познания от избирателите на тези партии ... кой го направиха на маймуна сега ... А честито.

Гласуването от 1 човек машинно трае средно 2 /две/ минути. При 500 избиратели в секция ще са необходими 1000 минути или около 17 часа. Ще стане пълен хаос. Много от чакащите няма да могат да гласуват.

2 минути трае за хората, които знаят как се ползва машината. А болшинството не знае как. Сложи го 10 минути на калпак с влизането в стаята, документи, обяснения, опит за гласуване, пак обяснения, гласуване (с неясна успеваемост), слагане на подпис и взимане на ЛК.

Същото и за теб, ГаРБидж.

На малоумен гербераст като теб може да му отнеме и 20 минути. Иначе отнема колкото и при гласуване с бюлетина.

Ти пък, в Анадола могат и по две секунди на човек.

Сладващите избори ще са интересни... ако доживеем

Добре де ако тия машини ви преброят 100% вот за ДПС. Поради бъг да речем или умишлен скрит код ... готови ли сте с фесовете?

В нашата секция в провинцията са около 1000 човека. Приемаме, че гласуват около 500.На машина по 3 минути на човек са 20 човека на час. 12 часа са 240 човека. А с другите какво правим? Ще стане чорба......

Ами организирай те се ! 2009г в Турция гласуваха на 15 секунди. Като в тия петнайсет секунди си попълваха декларациятя на чист български, подписваха се и пускаха бюлетина. Както каза Лютви Местан, " ние сме много организирани ". Толкова са организирани, че урната с пуснатите бюлетините е била подготвена още предната седмица.

Ще върнат Борисов на бял кон...Язък за протестите...

В турските секции като няма да има наблюдатели, ще турят най-малограмотния да цъка на дпс-то.

Нямай грижи — хитро решиха, че в секции под 300 — с хартия. А по обезлюдените турски села е така. Защото по-младите са на гурбет в чужбина и там ще си правят каквото си искат

Дори тия в Беларус броят бюлетини пред международни наблюдатели. България от днес нататък не зависи от избирателите.

Това е добре глупаците които гласуват за някои крадливи партии няма да могат да се оправят с машините :)

Ъцуц

Все ми е тая, няма да гласувам, докато гласуването не стане онлайн, с или без пандемия!

Производителя на машините, както и договорът му / държавната поръчка трябва да бъдат публично достъпна информация. Все пак става дума за доста машини (пари). Трябва да има и независими проверяващи експерти.

Споко, щом не е Баце вече нищо няма да се проверява - гарантирано от Славе!

Ако има предватително манипулирани чипове кой експерт и как ще установи нередността? Това е основния въпрос.

На първия на който му хрумне да манипулира изборите просто трябва да даде поръчката за доставка на машини на свой човек. Борисов примерно можеше това да го направи без проблем при добро желание.

Срещу разхищение от 40-50 милиона ще умре лъжата че ГЕРБ манипулира изборите , като ГЕРБ пак бъдат Първи !

До депутата от ДБ. Много правилно и го подкрепям. Така и пенсионерите ще гласуват за Бойко. Това означава, че ДБ ИТН и БСП ще са история. Да спират веднага надбавките и още веднъж да си увеличат заплатите, ако може Слави да вдигне и субсидията.

Гербавите тролове как ще гласуват? Не могат да се оправят с тези дяволски машини.

Щом може да ти турим един минус значи може и да гласуваме за Боце, а ма чалгарите не знам как ще се справят.

Лодкаря Ристьо близа сладоледа на Доган на Росенец и сега го уреди с хиляди гласове от Турция за дпс, като махнаха лимита на секциите, сега се опитва да спаси Божков, като маха специализираните прокуратура и съд

Край с фалшификациите на герб. За малоумниците, който казват, че с машината не било сигурно ще кажа, че като гласуваш, машината ти печата на бележка за кой си гласувал. Може да прочетеш. Тоя лист се пъха в урната, на края на деня пускат машината да извади резултат и засичат с бележките в урните. Гледат дали съвпада и това е. Няма да може да се деаска по бюлетини, протоколи и др такива шменти капели

ама не. При разминаване каква е процедурата? Отчетен е машинният вот, нали?

Тия не са много у ред. Много хора ще се откажат да гласуват, заради машините. Колко време ще се губи да се обяснява на технически неграмотните и пенсионерите как се гласува?! Колко грешки ще има? Реално при първите следващи избори ще е мазало, защото мнозинството гласоподаватели няма да са наясно как се гласува на машина. Може да е привидно лесно, но отнема време да се пробваме или д ани покажат. А хигиената? Всеки мине и пипа - ще има зачислена по една леля Гинче да пръска с дезинфектант ли?!

се видя на последните избори...Не виждат ли КОЛКО души гласуваха машинно и колко хартиено...

да ама проблемът с купения вот ще отпадне. Особено на недоучили и малограмотни, които и без това не би трябвало да гласуват.

Ристьо лодката гласува с бюлетина, а сега реват за машина

Христо Иванов, защо гласувахте с хартиена бюлетина? ХИ: Защото машината се счупи!

Защо ми отнемат правото да гласувам не вярвам в машините могат да се компрометират от разстояние затова явно вече няма да гласувам а също възрастните хора които не разбират от технологии как ще гласуват затова да има и хартийни бюлетини

Защо не отразите отпадането на ограничението за брой секции в чужбина (Турция)?

Аз не желая да гласувам с машини, не им вярвам

На следващите избори очаквам масово спиране на тока :)

По един агрегат за всяка секция!

машините да са с акумулатор

Ако се спрат 50-те лева за пенсионерите, няма да се наложи ревизия на бюджета. Това товари бюджета с милиард и триста милиона лева. Това заяви пред БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от "Демократична България“ Георги Ганев.

Секса с над 300 избиратели ще се прави само с машини....

А нещо нас дето ни касае ще гласуват ли?

Комунистическите боклуци заедно си уреждат изборите.