17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО! КЪДЕ са ви юристите? КЪДЕ е правната комисия? Ами...тогава се допитайте до юриспруденцията-има достатъчно начетени професори, учени и т.н.

тия миндили само шикалкавят! Държат кокала и него пускат и богатеят от комисионни и крадене! Закона добър лош трябва се спазва ма няма кой да го прилага! Корупция и шуробаджанлък навсякаде както и "свой" калинки у власта. Така е в Бг след освобождението от турско. Примери бол 500 години терор и геноцид са си оказали влияние на робската душа. Пази боже сляпо да прогледа

ОСТАВКА И ЗАТВОР ПРОВЕРКА НА ИМУЩЕСТВОТО ДОРИ И НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ

Начините за промяна на Конституцията и компетентностите на ВНС не могат да се изменят с промяна в Избирателния кодекс. Такава промяна е противоконституционна и ще падне в КС. Това с референдумите би могло да стане само ако едно ВНС го приеме като промяна в Конституцията. Тъпите герберунгели това обаче няма как да го знаят.

Толкова ли няма читави юристи в това НС? Аз съм адвокат....коментарът ти е съвсем точен-кратък и ясен...

Народните представители са именно представители и за тях важат ЗЗД и ТЗ и ГПК.В Конституцията са предвидени парламентарните начини за отстраняване на такъв представител от НС.Когато обаче договорите, сделките и актовете подписани или съответно гласувани от съответния представител са сключени недобросъвестно без съгласието на представлявания или умишлено с цел да се увредят интересите на представлявания или за лично облагодетелстване ЗЗД, ГПК и в определени случаи ТЗ пррдвиждат норми за недействителност.Т.е суверенът на властта по Конституция има право да поиска отмяната им след като е несъгласен да кажем с явно неизгодната сделка за стари самолето Ф16 с предварително плащане.Договорът по нея може да бъде обявен за недействителен именно защото парите отиват в частна компания т.е попадат под разпоредби на ТЗ и ЗЗД и може да бъде обявен за такъв по реда на ГПК.Същото важи за концесийте за добив на злато, ТЕЦовете, ЕРПтата и която и са е сделка на държавата

*и да се разберем еднаж-завинаги! помощ на всекиго, който се нуждае от нея - да, безвъзвратно, безвъзмездно, по всекое време!!! но злоупотреба с нея и заливане на света с дебилизъм, нищета и кретенизъм-това, КАТЕГОРИЧНО НЕ!!!!

Кофти неща се решават в парламента от тези узурпатори. Ще патим дълго след тях.

Две важни неща: - гласуване от мобилни устрйства за парламент и местна власт + всякакви референдуми и отзоваване на депутати и правителството - промяна на избирателния закон - образователен ценз и гласуване само с платени данъци в ЕС

гласуването е тайно. от мобилно, стационарно или друго електронно устройство това е Напълно Невъзможно. поинтересувайте се в гюгъла от тяхна система, или от микрософт.. ! :-))) отзоваване на депутати трябва да бъде възможно! след, като е възможно уволнения на работници от работодатели!!! да, гласуване само срещу доказани, платени данъци въ държавата! инак държавите се превърнаха въ офце от които цоцат вълчета... не, че не е демократично, но вълчетата, като порастнат, закърмени от държавата я изяждат бавно и мъчително... те това е те, "благодарността" на дебилните орди, които заливат света с помията, безхаберието и безбожността след себе си!!!

а, и да не забравя да ви спомена, мекерета, че ако за над трийсе' годин "демокрация" на джеднър диктатурата успехте да превърнете "всичко" в квартална кръчма, то, ако обичате не прехвърляйте отново вината от болните ви, педофилно-психопатни глави върху все още малко останалите глави, които мислят самостоятелно!!! или и тях ще ги набучите на кол, както по времето на "присъствието"... :-)))

тези, които смятат референдумите за квартална кръчма са просто манипулатори. Суверенът е Народът!!! ако на някой това не му харесва, е ви анадола е наблизо!!! важи и за ""баш" демократите" на "демократичните сили" и техните режими на меркел, клинтън и сие...

Едно добро решение да разкарат проблемите с конституцията на БКП БСП. БКП БСП ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА НЯКОЛКО ПЪТИ! МАЯ МАНОЛОВА Е КОМУНИСТКА! ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!!!

Ха ха огромно постижение са направили нашите избраници, сега напредналите държави ще ни завиждат и ще се сравняват с нас :), жалко само че с така приетият закон за референдумите на практика нищо не зависи от обкновеният избирател и той е лишен от права.

Маски,маски,маски господа народни представители!Т.Н.депутати!Какъв пример сте за народа.Или само за снимки зи слагате!Както винаги !!!Ами той ББ не носи маска???!!!

Набутаха ви го с 200 тъпи комунисти

кипи усилен и безсмислен труд! велико народно събрание няма да има, щото не е нужно! сегашната конституция си е добра, нужно е само да се спазва стриктно от всички!

Заради тази конституция нямше лудтрация и всички комунисти остнаха във властта, заради тази конституция не се премахна давността за престъпленията на прехода и всички комунисти останаха и в бизнеса, изводите са за вас.

Това даже и Барни нямаше да го напише, а в Конституционния съд дори Братиньо няма да посмее да го признае. Та това ако го напише първокурсник по право, ще му отсвирят директно двойката.

Оставка първо а после референдум Мутрите вън

Мутрите са вън , в Сърбия , Дубай , Швейцария и къде ли не .

"образователния ценз противоречи на всички либерастки международни актове" - затова ли преди 9-ти е бил задължителен по конституция за съдебната власт, депутатите, държавните служители и избирателите

Е ми тия сътворили този текст, как мислиш имат ли образователен ценз?!

Спете спокойно деца! Конституционният съд ще отмени това "творение" на простите гербаджии, защото противоречи на заложените в Конституцичта процедури. Не може с преходни и заключителни разпоредби да се изменя конституция. Това не го пише във "Винету"!

ТАЗИ РУСКА КУКА - СЛАВИ (нерегистриран) КАК , ОТ КЪДЕ, ПО КАКВА ПРИЧИНА "НАБИРА", КАТО ТОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ ? ТОЗИ КОЙТО ИЗБИРА НЯКОЙ КОЙТО НИЩО НЕ ПРАВИ , ТОТАЛЕН ИДИОТ !

Без значение е какво ще кажат хората - накрая ГЕРБ ще реши, как да бъде и как им е удобно на тях.

и това ли е най-важното? то БХ и Пеев не оставиха нищо неоткраднато, тия намерили с какво да се занимават...

Тези олигофрени още малко ще приемат, че Конституцията може да се променя на квартално събрание в местната кръчма! Бах ти и дебилите некадърни!

Всички депутати, министри, кметове, съдиии, прокурору, ченгета на полиграфа. Оттам всички в урановите мини доживот.

Да излезе от джипката и го съобщи на хората

2020-09-17 20:00:43 Schilo Първо трябва да спасим държавата и държавността. После да мислим за НАТО и ЕС. ---- РАЗПАД НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЙКА , ОТКОЛКОТО КРЕМЪЛСКА ДИКТАТУРА В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ, ДЕТО СЕГА НАПЪВАТ "ДА УПРАВЛЯВАТ", А ВСЪЩНОСТ - ДА КОПНАТ 30 МЛРД ЕВРА! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ ПЪХАШ ШИБАНА РАССИЯ ПОД НОСА НА БЪЛГАРИТЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ Я НАМРАЗЯВАТ В ДЪНОТО НА ЧЕРВАТА СИ !

Главните букви са символ на безсилие.

и на врещене ....

Десет години тирания,фашизъм.А колко добре си живеехме при Луканов,Беров,ВиДенов,Костов,дедо Мони,Тройна коалиция,Станишко,Орешарски.Няма мафия,нама мутри,всичко е законно и има държавност,абе рай.Ама тези лошави гербаджии и този диктатор Бойко счупиха държавата,ще я затрият от земята.Ама лошави,ааа.

Стилът ти отива, оти си наистина толкози тъп .... явно и ти си прочел само 1 книга ... Ми той бил незаменим БЕЕЕЕ, за вас обаче калинки гербави , щото мое да се простите съ синекурните си позицийки....

Чел си много и използваш само КУПЕШКИ думи.И стила ти е на Ентелигент.

Всички искат промяна: протестиращи, зяпащи, хейтари, тролове, платени, неплатени, ляво, дясно .....всички! Време е, да се разбере, че тази така жадувана промяна от всички, трябва да е с демократични способи, тъй като тя ще се прави от същите политици, от последното десетилетие! Няма как да си внесем нови партии, нови лидери, нови лица, нови политики...., така че уважаеми дами и господа сядайте си на д.то и се разбирайте, как ще се работи , политическата криза винаги влачи зад себе си икономическа! Ще бъде жалко, след толкова много похабени нерви, на цялото общество, да не се стегне до някакво конструктивно решение! Трябва да вървим напред, що се отнася до мутрите, те няма да изчезнат никога, ще ги има и при следващите, и след това и пак, и пак.... политиците ще изчезват, мутрите не !

"Конструктивното" решение е остаФка.... после ше му мислим.

ОК, БОЙКО ИЗЧЕЗВА И АВТОМАТИЧНО ИЗЧЕЗВА ГЕРБ....., МУТРИТЕ? ВСИЧКИ СТАВАМЕ КОМУНИСТИ, СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТГЛЕДАНА, ЗАЩОТО НЕ СЕ Е РАЖДАЛА! УТОПИЯ!

Бъркаш човече ,първ се мисли, после се действа! Какъв ви е плана след това? Явно Божков не го е казал на Радев? Нялай се нерви...

Боже, още колко врътки ще им родят тиквите на тези в НС? Хората по цял свят са уморени от тези башибозуци които са грабнали властта, разполагат се с парите на хората и ги тормозят. Съсипаха поколение след поколение....

пътник.....промяната ще е и за него, с раиран костюм на Версаче!

Няма да има нито,ВНС, нито референдум още по малко промени в конституцията. Както е казал народът" мижи да те лъжем" . Нито една политическа партия няма изгода от промени. Прост пример, територията на България трябва да се раздели на 6 региона и да се премахнат досега действащите областни управители. ЕС настоява за това повече от година, но в народното събрание си правят оглушки. Колко гъзолизци са на държавата хранилка, все доверени лица от партията, която е на власт.

Schilo

може да има козметични, които нищо няма да променят.

ЗАЩО САМО ЕДИН ПРОЦЕНТ ОТ ХОРАТА СА СРЕЩУ ОСТАНАЛИТЕ Световната икономическа криза, ПОКАЗА реално колко е ОПАСНО само ЕДИН процент от хората да разполагат с ПОЧТИ целия капитал, ЦЯЛАТА власт и цялата РЕАЛНА информация, тъй като ТЕХНИТЕ грешки се отразяват ПАГУБНО върху ЦЯЛОТО човешко общество. За да узрее ЕДНО общество за демокрация и свобода, то трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е минало през капитализма ("свобода" и "демокрация" - СКРИТА диктатура, лидер и останалите), да е ИЗПИТАЛО на гърба си неговите недостатъци и БЕЗУМИЯ, едва тогава МОЖЕ да се придвижи към следващия си еволюционен етап, какъвто е демокрация и свобода. Следващата революция - еволюция е за демокрация и свобода, рано или късно, ще се СЛУЧИ именно в САЩ и това ги плаши. Погледнете и в Европа, и в Щатите, работническата класа, ОТНОВО се "пролетаризира" и това е в РЕЗУЛТАТ на икономическите БЕЗУМИЯ сътворени от така наречения ЕДИН процент. Този ЕДИН процент се гърчи ПАНИЧЕСКИ и НЯМА да се спре пред нищо за да ОТЪРВЕ кожата. Той е ГОТОВ да гази в кръв до шия, САМО и САМО да СЪХРАНИ богатството си. Щатите са ЕДИНСТВЕНАТА страна, където капитализма, който е скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - СКРИТА диктатура, ПОКАЗА в ЦЯЛОСТ своята безскрупулност и безцеремонност, американците са ЕДИНСТВЕНОТО общество ИЗПИТАЛО на гърба си ВСИЧКИ крайности на човешката АЛЧНОСТ и е логично именно ТАМ да се случи, вече ИСТИНСКАТА и УСПЕШНА революция - еволюция за демокрация и свобода. Там обществото е УЗРЯЛО за ИДЕИТЕ на демокрация и свобода, затова техните управници са ПРИТЕСНЕНИ. Очаквайте скоро СДСАЩ – Съединени Демократични и Свободни Американски Щати. Що се отнася до Европа, тук движенията и идеите за демокрация и свобода, също ОТНОВО набират сила, но Европейският съюз НЕ е УЗРЯЛ все още за приемането на демокрация и свобода, като СВОЯ ОБЩА идеология. Затова не очаквайте скоро ДСЕС - Демократичен и Свободен Европейски Съюз.

Искам власт

Schilo

Банова, нали Чехлю беше вече на власт? Да беше си останала синоптичка, покрай него и шеф на метеорологична станция можеше да станеш.

На изборите първи ще са БСП, следвани от Слави Трифонов ... и после Герб. НЕВЕРОЯТНО, но ФАКТ! НЕПРИЯТНО, но ФАКТ!

ОТ ЕС И НАТО, ИЛИ ПЪРВО ШЕ ИЗЧАКАТЕ ДА КОПНЕТЕ 30 МЛРД ЕВРА, ЗА ДА ГИ ДАДЕТЕ ТА ПУТЛЕР ?

Schilo

че кой ще ти даде 30 млрд.евра бе, шебек?

ЗНАЧИ ШЕ ИЗЛИЗАМЕ ! АМА ТОЙ ТВОЯ ПУТЛЕР ВЕЧЕ И БЕЛОРУС НЕ Я ЩЕ !

Schilo

Първо трябва да спасим държавата и държавността. После да мислим за НАТО и ЕС.

От НАТО определено трябва да излезем!

Чудя се дали е смешно или тъжно, че си вярваш на глупостите...Явно на изборите през март ти и подобните ти ще бъдете доста изненадани. Тогава де що има българин, дето не ще метеж на руските подлоги от номенклатруната мафия ще гласува за сегашните управляващи. Вместо да избодете очи, ще изпишете вежди...

До ''2020-09-17 19:42:29 3евзек Глупости говориш. Има негри, азиатци с дръпнати очи, азиатци без дръпнати очи, има муграви българи... Но така казано изглежда, че по времето на Аспарухова България е имало лгбт+.'' Ти говориш глупости- бъркаш хората с азиатски ген, с африканците... 1. Правен интерес е обширно понятие, което включва икономически, социален и политически интерес. Това се учи в юридическите факултети, а не в социалните мрежи и не от зевезеци като теб... 2. В състава на племената, образуващи българската народност ОЩЕ ОТ КРАЯ НА 9ТИ ВЕК, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО АФРИКАНСКИ ПЛЕМЕНА ИЛИ ХОРА С ЧЕРН ЦВЯТ НА КОЖАТА. Ако не знаеш- етносът българи в съвременният му вариант съществува от края на 9 век от нашата ера- всички днешни българи сме генетичните им наследници.

Законите и правните интереси важат за всички, не само за онези етноси, които са били в състава на българската народност от 9-и век. Бягаш от въпроса. Ще забраниш ли хората да се определят с друг цвят на кожата, понеже са много малко?

Schilo

Тиквата изтърва момента и сега потъва по-бързо от Титаник! Може и да е трета политическа сила в новия парламент. Цецо му открадна гласоподаватели, Славчо набира инерция, БСП си имат твърд електорат. Както и ДПС.

КАК , ОТ КЪДЕ, ПО КАКВА ПРИЧИНА "НАБИРА", КАТО ТОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ ? ТОЗИ КОЙТО ИЗБИРА НЯКОЙ КОЙТО НИЩО НЕ ПРАВИ , ТОТАЛЕН ИДИОТ !

Schilo

Ами следи малко повече социологическите проучвания. Ама не тези, на някоя агенция.

Schilo

под агенция имам предвид информационен сайт.

"РЕЗУЛТАТИ" ОТ АГЕНЦИИ! АЗ ПИТАМ - КАК , ПО КАКВА ПРИЧИНА, ПО КАКВА ЛОГИКА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ПРАВИ И НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ "НАБИРА" ??? ТОВА Е АЛОГИЧНО, ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ !

Schilo

На този въпрос не мога да ти отговоря. Ако търсехме логика и Тиквата не трябваше да печели изборите през 2009 год. Както и царят преди него.

Нали плачехте за нашите братя американците. Пардю беше характеризирал мутрата катои престъпник и кучи син. Забравихте ли? Беше прав. Ама за някои хора е неудобно да си го спомнят.

Някoй

американците вече подкрепят лакея Ц.Ц. Затова СДС Пловдив отива при ЦЦ.

Времето тече и то баце колко повече се крие протака ,че и Славчо ще го мине и тогава майка им жална.

гледайте пак филма.....Момчето си отива....но в затвора!

Schilo

Има и още една врътка при референдума- задължителния брой гласували, за да бъде признат резултата. Не им лапайте въдицата, не сте шарани.

Значи ако минималният брой гласували бъде надминат, тогава няма сммисъл.

Schilo

Опасенията ми са, че няма да се съберат гласовете от последните парламентарни избори. Защото едва ли някой ще извади по 50 лева, за да гласува "електората". Спомни си референдума за Белене. Районите с преобладаващ електорат на ДПС не гласуваха.

Schilo

Тиквата или Винкела ще извадят пари? Може би Шкембе войвода?

3евзек

Като не се съберат, значи няма да се съберат. Обаче ако се съберат, тогава за какви шарани става дума?

ЩЕ БЪДЕ 100 % ФАЛШИФИЦИРАН ! ВЕЧИ ИМА "ЧЕЛЕН ОПИТ" - ОБНУЛЕНИЕТО НА СВЕТОВНИЯТ САТРАП ПУТЛЕР , ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ДИКТАТОРЪТ - ТАРАКАНА! НЯМА ДА УЧАСТВАМЕ !

Schilo

Е и Плевнелиев стана президент, след като депутати занесоха едни чували с протоколи и бюлетини. Нали така?

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО България съвсем НЕ е бедна държава. Бедни са заради алчната представителна партийна олигархия. Същата, която САМА си е гласувала най-високата партийна субсидия в ЦЕЛИЯ СВЯТ – по около 14 000 лева на месец за всеки един избран от анонимните "народен" представител - депутат. Партийните субсидии в Германия, Гърция, Македония са 10 пъти по-малки от тези в България. Превръщането на здравето и хората в СТОКА, и на болниците в търговски дружества е едно от най-големите престъпления през последните 29 години от "народните" представители. Лекарства, които струват в аптеките на Германия, Франция, Гърция, Македония, Румъния в пъти по-евтино ОТКОЛКОТО в България.

Schilo

За това, което е написано в статията ли ще бъде референдума? Пари на вятъра. ВСС и сега има две колегии, значи, няма какво да се обсъжда. Не се предлага отделяне на прокуратурата от съдебната власт, значи няма и как отделно да се гласува за мандата на главния прокурор! Хора, не им се поддавайте на тия, всичко това е прах в очите.

Schilo

За образователния ценз- бъдете сигурни, че няма да го предложат. Противоречи на всички международни актове, прокламиращи основните права и свободи на гражданите. Следващото- президентска или парламентарна република...Нищо не предлагат за това, как да бъде избиран президента- пряко или от парламента, щото ги има и двете форми на избор. Ако това са предложенията, значи, че нямат никакви юристи ония в парламента.

Schilo

минусите, добре, ама оборете ме.

Премиер

Това е историческо събитие

Що се отнася до "....дали да се въведе образователен ценз при гласуване...." не е проблем и в момента да се въведе такъв ценз и той няма да е противоконституционен, именно заради конституционното задължение за образование до 16 годишна възраст. По този въпрос не питайте тъпите депутати, дори да са юристи- те никога няма да признаят горенаписаното, защото не им изнася и не изнася на партийните им централи. Факт е обаче, че не е налице юридическа или конституционна пречка за въвеждане на образователен ценз за гласуване.

Свидетели сме на клизмите на един страхлив елементарен пожарникар да оцелее на всяка цена.

в затвора при бай Ставри....може, но Баце ще трябва да разтваря бузи пред дулото на бай Ставри всяка вечер и да му свири на кавала!

може да залапа и сакса!

Да гласувате

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ЛИ, ТИ СИ ПОМИСЛИ ОТНОВО Има ли свобода и демокрация в България, ЕС, САЩ и Русия. Няма. Защо. Защото, ако мнозинството от суверена - гражданите ПОИСКА тук и сега да отзове свой пълномощник от законодателния орган, това е незаконно. Ако мнозинството от гражданите ПОИСКА тук и сега да спре решение на законодателния орган или да наложи свое законодателно решение, това също е незаконно. Незаконно е суверена - гражданите да поискат оставката на министър или да контролира работата на изпълнителната власт тук и сега. Суверенитетът - гражданите НЕ може да бъде отчуждаван, защото ВСЕКИ човек е тук и сега. В България и не САМО там, обаче волята на суверена - гражданите е незаконна, защото суверенът е напълно и ИЗЦЯЛО подменен. ЦЯЛАТА власт и ЦЯЛАТА реална информация, и целият капитал е ВИНАГИ в ръцете САМО на ШЕПА хора, ЛИДЕРИ - господари. Робите НИКОГА нямат ПРАВО на власт тук сега, робите НИКОГА нямат ПРАВО на реална информация. Затова са роби, а НЕ за нещо друго. Ето защо, изборите и/или референдумите в представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) са узаконени ВИНАГИ чрез насилие (физическо, ментално и емоционално) върху теб, всеки ден, само от шепа хора (лидери) и затова те са НЕЗАКОННИ. ШЕПА хора - лидери, привилегирован елит и паразит, напълно съзнателно са превърнали ВСЕКИ "гражданин" в роб. Ти да си ВИЖДАЛ роб да гласува. Защо тогава ти си мислиш, че си гласувал. Защо тогава ти си мислиш, че ти НЕ си гласувал. Робите МОГАТ да гласуват, робите МОГАТ да НЕ гласуват, но само в техните сънища, това НЕ е реалност. Реално робът не гласува, реално робът не избира, реално робът ВИНАГИ трябва да се СЪГЛАСИ да се ПОДЧИНЯВА безусловно на заповедите от господаря си - ЛИДЕР. Там където съществува двоен стандарт (господар и роб, лидер и тълпа), там винаги съществува робство или фашизъм. Реално всяка държава използва само основните закони на робството и фашизмът, и това е неоспорим факт.

Борисов Президент

БЮЛАТИНИТЕ СА ПРЕБРОЕНИ ??? ЕТО ЗА ТОВА - НИКОГА НЯМА ДА ВИ ГЛАСУВАМЕ! ПОНЕ ДА НИ Е ЧИСТО СЪВЕСТТА !

Турски посланик. Ще е свръзката между пашата и султана

Е само това остава. А тъпата кърджалийска п каква да стане?

проста путка