Депутатите прекратяват отпуска си заради НК и Закона за защита от домашното насилие

На извънредното си заседание парламентът ще обсъди отново Закона за допълнение на Закона за съдебната власт, върху който президентът Румен Радев наложи вето

Обратно в новината

Коментари - Депутатите прекратяват отпуска си заради НК и Закона за защита от домашното насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека си почиват хорицата .Те сега не им е до работа Най много да гласуват "нещо като закон" и пак да си отидат да почиват

Как ги е страх като излезем на улицата мадово!

А,който практикува садо-мазо секс ще бъде ли репресиран?

Как са го измислили, да си прекратят уж почивката, щот имат невероятни идеи за закона за защита. Явно ще прокарват поредния компрометиращ закон. Тия няма да се спрат докато не изпълнят всички зададени им задачи. Пълни нещастници, дано бял ден не видят

Заработват извънредни

нЙе ... ама вътре в закона ли ... само редактора си знае ...?!

Стана ли ви ясно защо стана толкова голяма врява и истерия с протести чак сега. Като че ли е първи случай. И то месец след делото. Политическа игра с нещастието и. страданието на хората. Яхнаха народни гняв продажниците. Сега всички треба да са Аз съм Дебора. Все една Шарли Ебдо. И кво подледва- Театъра в Париж, клането в църквата в Леон ли беше, камионът в Ница. Тъй че протестите за такива неща нищо хубаво няма да донесат от тези "народно избраници"

Кога дойдоха на "работа" и вече отпуск. Нещо трудовия кодекс за тези търтеи не важи. Както се конституцията де.

Стига с това домашно насилие. Едно момче в Цалапица беше УБИТО. И за него няма медиен вой, няма национални протести, няма извънредно заседание в парламента. Сякаш той си е виновен, че не е дете, не е жена, не е гей, не е ром. Много приказки за домашното насилие. А каква е разликата между домашното и обикновеното насилие? Ако някоя отк@чалка нареже с макетен нож човек когото не познава по-малко ли трябва да бъде наказанието? По-малко ли ще я боли жертвата? Нито законите са адекватни ( 1-2 годинки долна граница на присъдата ) нито поведението на прокурори и съдии, които сякаш защитават престъпниците. Насилието се е превърнало в стандарт в обществото ни и са необходими нови, жестоки мерки срещу него. И тези мерки трябва да са еднакви за всички - всички да са равни пред закона. Не ни трябва истанбулската ала-бала. Трябва ни истински закон срещу насилието изобщо. И този закон наистина да се прилага, а некадърните или корумпирани прокурори и съдии - вън.

Няма и да има. Пп-дб този младеж няма да им помогне да ни натресат Истанбулската конвенция. Тези твари са организирали "протестите". Не че е нормално психопати и съдисти да обикалят безнаказано.

Защо е наречен Закон за "домашно" насилие ? Той трябва да касае всякакъв вид насилие над беззащитни лица !

Не е проблемът в законодателството! ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ! ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ! ЗАДЕЙСТВУВАХА СЕ ЧАК КОГАТО ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА НА УЛИЦИТЕ. Сега под претекст за домашно насилие ще се опитат да ни пробутат Истанбулската конвенция, която е насочена срещу устоите на българщината. От ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и "Демократична България" може да се очаква само едно: Да приемат конвенцията! Помислете сами КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ДЕЙСТВИЯТА НА ТОЗИ ИЗВЕРГ И ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ. Определено, нищо! Това обаче ще е поводът пак да изпълним команди отвън и от посолства и да приемем Истанбулската конвенция.

НЕ МОЖЕ да има такива смешни присъди за криминални деяния. Я прочети какви са били присъдите преди 1944 г в Царство България. НЕ МОЖЕ ПРИСЪДИТЕ ДА ИМАТ ТАКЪВ ГОЛЯМ МАРЖ, ОТ 3 ДО 23 ГОДИНИ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Може да бъде от 5 до 7, от 10 до 12 или айде от 12 до 15 години затвор. Но не може от 3 до 20. НЕ МОЖЕ при признаване на вината пред съда, ДА СЕ ОПРОЩАВА ЕДНА ТРЕТА ОТ ЗАТВОРНИЧЕСКАТА ПРИСЪДА. МОЖЕ ДА СЕ ОПРОСТИ 1 ГОДИНА НА 15-ГОДИШНА ПРИСЪДА, НО НЕ И 3 ГОДИНИ НА 5 ИЛИ 7 ГОДИНИ. Каква е тази странна щедрост на българския съд към катилите? НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОЖДАВА ПРЕДСРОЧНО ОТ ЗАТВОРА "ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ". ОСЪДЕНИЯТ ИЗЛЕЖАВА ПРИСЪДАТА СИ НЕ ЗАРАДИ СЕГАШНОТО СИ "ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ", А ЗАРАДИ ПРЕДИШНОТО СИ ЛОШО ПОВЕДЕНИЕ. ОСЪДЕН Е ЗАРАДИ МИНАЛИ ДЕЯНИЯ И ПОВЕДЕНИЕ, А НЕ ЗАРАДИ ДНЕШНИ, СЕГАШНИ! НЕ МОЖЕ ЗА СЕРИЯ от 20 извършени престъпления да се получава присъда САМО ЗА ЕДНОТО от тях. в Британия и в Америка подсъдимият получава присъда сумарно за всичките тези 20 престъпления и излежава присъда за всичките, а не само за едно от тях. Човек извършил само едно престъпление получава примерно 6 години затвор, а друг извършил 15 поредни престъпления получава същата присъда от 6 години. Защото по кривите закони на българското "правосъдие" получава затвор само за едно от тези 15 извършени престъпления НЕ МОЖЕ АДВОКАТЪТ НА ОБВИНЯЕМИЯ да отсъства системно от залата "по здравословни причини" какъвто е коронният номер на много беге адвокати за да отложат и спрат съдебния процес. АКО ЕДИН АДВОКАТ ОТСЪСТВА ТОЛКОВА ЧЕСТО от съдебни заседания, значи той не е годен да упражнява адвокатската си професия по здравословини причини. Следва да бъде отписан като адвокат или пенсиониран. Следва и насроченото дело да продължи със служебен защитник, назначен от съда. НЕ МОЖЕ ЕДНО УГЛАВНО ДЕЛО ДА СЕ ОТЛАГА за след 6 и дори 9 месеца. В ЕДНА ГЪРЦИЯ ПОДСЪДИМИЯТ ЗА КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ отива в затвора след присъдата на първа инстанция и там изчаква резултата от евентуално обжалване пред по-горна съдебна инстанция. Няма ги тия тарикатлъци и шмекерии да се пуска на свобода, докато тече обжалването. И да избяга и се укрие естествено.

Не може ако работиш в затвора да ти намаляват присъдата. Работата трябва да бъде задължителна, като част от наказанието. Това да не е почивна станция - с алкохола, наркотиците, телефоните, телевизорите и безплатната храна.

Току що една представителка от това НПО обясни, че: 1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО било този закон да бъде ФИНАНСОВО обезпечен. Т.е. да се дават едни пари от бюджета на България на НПО-та, за да работели в тази област. 2. В закона да се включи "интимното" взаимоотношение е основно за защита на ЛГБТ+ общността, която до сега не била включена в закона за домашното насилие. Е, уверихте ли се, че цялата протестна вълна, организирана цял месец от някого, е била за пари и цели, скрити зад една трагедия.

се е съмнявал

Две са съсловните организации, които си позволяват безнаказано да тормозят обществото и даа паразитират върху необходимостта да съществуват. И понеже всеки е потенциален техен клиент никой не смее да ги прочисти. Правозащитната система и здравеопазването! В двете 'белите лястовици" са малцинство.

Води се масирана атака към пълно обезценяване на властта във всичките и форми! Плужеците които досега слугуваха, сериозно се стреснаха и чак извънреден труд ще положат. Българина обаче е доказано мързелив дебил, затова оранжевата ни революция даже ще бъде пропусната от отпускарите... Просто осъмваме водени от клоуни, бармани и таксиметрови шофьори

Хич не са се стреснали. Това е планирана акция и затова толкова масово отразена

Вече преди да наеба някоя пачавра, ще и давам да подпише декларация, че е доброволно, не съм и причинил физически и психически страдания и всичко останало, което пише в закона...

Това не е майтап - в Скандинавия това е един от най ползваните апове. И всеки преди да прави секс си поставя електронния подпис

Колкото и да заседават по умни няма да станат !

"... не само при брак или съжителство на семейни начала, но и при интимна връзка " Брак или на семейни начала означава мъж и жена. Интимната връзка може да е между пе.де.расти.

Разделяй, разделяй.... Какво домашно насили, да не би и закон за уличното насилие да сътворяват!? Ко се нервя за без Къст особи, жалко за хората...

Ооо, значи ако си ударил някоя ковра от бара, тя вече има право да те съди за насилие... Ама какви сте ми убавци, бееее народни представители.

НК не пази от нищо, той се прилага постФактум, ако въобще се прилага .Пази възпитанието, и превенцията.

Шило

30 години се работи върху деградирането на българина и до загубата на морал, на ценности...30 години се рботи върху това, кумири да са разни татуирани мутри и силиконовите к.рви. Е, резултатът е налице. Успяха.

Успяха, много сте прав/права.

Ама сега пък започва лов на вещици.. Явно това е втората фаза...

случка разбута някои канали за проституция и наркотици. Толкова постно представление. Но началниците на тези канали веднагически ще си вземат бележка и ще се поправят. Затова се и събират набързо. А че насилието под каквато и да е форма няма да спре.

Правителството дирижира протестите за да може да приеме истанбулската конвенция.

Шило

Определено се политизира протеста. Ама протестиращите не го усещат. Все още.

Шило

Няма оправдание за гафа на старозагорските съдии и на зам.окръжния прокурор /вече бивш/. Само че, аварийно да се приема законодателство, не е добра идея. Факт е, че мотивите за освобождаването на този не кореспондират с реалностите, ама факт е, че сега ще изпляскат нещо тъпо набързо, че пак трябва да бягат по плажовете родните ни депутати.

Каквито и закони да сложиш докато има едни наши хора, които взимат под масата, нищо няма да се промени. А докато тъпия българин е на принципа тоя е наш и може за взима под масата (визирам грантовете от попуярното посолство), а другия е лош защото взима под друга маса нещата ще са си така вовеки. Прост народ, слаба държава

Шило

Докато не се промени манталитета на българина и да започне да зачита другия, квито и закони да се приемат, квито и хора да бъдат в МВР и съда, все е тая.

Мяяяяуууууу

Те хубаво пишат закони, но поне да дадат и пример със спазването им, като започнат със закона за референдумите!!!

Ако насилието не е домашно, съжителствено или интимно по-леки ли ще са наказанията, ако някоя жена нареже с нож и обръсне главата на друга жена заради изневяра с мъжа ѝ? Или съседка, заради шум в блока? Насилието си е насилие на човек срещу друг човек и не е необходимо да го разделяме на подгрупи!

Ама има някои обратни, които са на власт и мразят мъжете...

Аз не разбрах ако спя с кюлчета и пистолет? Дали ще ме осъдят ?

Ще ти дадат да стройш МАГИСТРАЛА

Много шум за нищо..хората да не се режат с триони..само леко си пробват макетните ношчета нищо не е станало

Ехаа, каква дъвка им поднесоха на политиците! С какво друго щяха да ни отвличат вниманието? И в крайна сметка всичко това ще бъде яхнато за да се приеме Истамбулската "измишльотина". Джендерска държава ставаме, начело с родните политици.

Те сами го спретнаха, разбира се дерижирани от НПО-тата (посолството). Следва подписване на Истамбулската конвенция.

И това го прецени с късото си чури ли капейке ? КС отхвърли стамбулската конвенция и опита ти за популизъм е невнятен до ниво жалък !

Както видяхме Конституция и Закони не важат за Избраните!

И защо толкова малко наказание? За рецидив, да лежи доживот, без право на замяна.

И как ще се докаже тази интимна пръзка ,ще показват порно в съда с тяхно участие ?

от порносайтове, а тая пача от Анимус да даде нагледен пример за яснота

Дупетатите имат повече ваканции от учениците.Сега трябва да ваканцуватж,че три месеца търкане на банките в парламента им запари задниците без нищо конкретно и важно да решат за българите. Един месец ни обработват ,че 3 март не трябва да е нац.празник а деня на буквите и славянската писменост.След предложението за рушене на паметници сега започнаха разрушаване на конституционния ред в България.Другото като образование,здравеопазване и наука ,култура ,армия ,промишленост ,селско стопанство за 32 години бе ликвидирани или съсипани в името на българо западната демокрация ,а най - вече за външни интереси.На прост език казано нашите политици са продажници от класа и най - добре наведените пред коноктюрата за разлика от другите източни страни от бившия соц.лагер.

Психо-дясната паплач яхна протеста, и айде сега честита Истанбулска Конвенция. /нищо чудно този изродски инцидент да е режисирано активно мероприятие/

Така е организирано, познайте от кой?

Всички поставени задачи от Козяк си изпълняват на 100%. Остана само да се прати живо месо да мре в Украйна, и бардака може да се разтурва! Еми идват избори и просто идиотиите ще вкарват отново Бойко и Пеевски в затвора, тиквите - Киро и Асен, а дебилите пак ще гласуват за тях.

... да видим какви акита ще наакат , бързайки да се върнат по скъпите курорти и хотели!

Опаа

разбраха ли вчерашните протестиращи за какво бяха използвани? Днес ни вопъл,ни стон. Поредния криминален случай използван за политическа реклама и прокарване на нещо от което самите протестиращи ще реват после. И като се съберат в парламента ще се промени ли нещо? Не,пак ще има такива случаи и ще се увеличават.

Добре ги планират на козяк, вчера активация на соросоидната измет днес ковем закони, човешка драма употребена за мръсни политически цели

И кво като се дигат наказанията, като после съда ги пуска. Ако ще обесване да е наказанието, кво значение има ако ей така ги пускат?

Каква саможертва

Русофилите в затвора! Лов на червени вещици ни трябва!

Откриваме го

Парламентът преди пРезидента

Чудесни новини, сега ще се приеме Истанбулската конвенция, напук на русофили, мурзилки и петоколонници. Следващата стъпка е забрана на Възраждане, вкарване на Копейкин в затвора за антидържавна дейност и в преспектива набутване в пандиза на всеки, който пише или се изказва в полза на Русия. Да питаме тогава Мунчо Фърчилото чий е Крим, неговата сметка рубладжийска. И разбира се бутане на мочите и изритване на Митрофанова от България с шут в гъза на кпп-то, предаван по всички възможни телевизии.

Изчезвай бе педал! Тези некадърни закони кой ги е приемал? Кръглата Нула Бойкикев министър на правосъдието де спа 2 години. Всичко след година две ще се отмени и всичката продажна паплач ще е по затворите.

Ей еурогей недиклатен, внимавай както си се размечтал да не се възхитиш прекалено я на Простото Кире, я наКокора, че ако те изревнува гаджето ти мутро-пажвантин и пласьор може и тебе да те острижат и накомбят.

То този с ножката е гласувал с номер 12 ПП-ДБ и е запечатал момента със снимка. А преди това се е ръкувал с тиквата, който гледа лошо. Та как може ГЕРБППДБЛГБТ+ да го пратят да реже жената и после да протестират срещу това което сами са направили??? Това май шизофрения се нарича или на английски False Flag Event. А, забравих. Посолството каза, че Възраждане са виновни...

Значи ще прокарат изкуствено Истанбулската конвенция под претекст, че защитават хората