Коментари - Депутатите оставиха битовите клиенти на електроенергия на регулирания пазар (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 2026 ще има изненадани. Точете сабите.

Май ще се гласува с яко тричане на 240 национални предатели.

Какви глупости говориш ,не сме били готови с броя на енергийно бедните.Ами ако изкарате всички на свободния пазар,ще останат само 10%,които могат без помощи.Това са тия които украдоха България от приватизацията,от банките,от обществените поръчки.Само крадците ще останат.Ама Вие от ДпС нямате нужда от енергийни помощи,щото си имате обръч от фирми и великият хидроенергиен експерт и филосов.

Е...! Ха да ни е честито! На следващите избори пак гласувайте за Тия нехранимайковци!

Тази дивотия беше измислена от ГЕРБ, със специалното участие на Теменушка, и депутати от НФСБ. Трябваше да влезе в сила още през 2019г. Точно, когато бизнеса взе да реве заради непосилни сметки. Но протестите попречиха, като изместиха темата. С какъв акъл го приемат сега не знам, но е престъпление, както и да ни го обясняват. По-добре е да нямаме парламент, щом ще работят против българските граждани. От 2009г до сега няма прието нито едно решение в полза на хората в България.

Не искам борса

ДБ са напълно неадекватни.

Кои точно депутати се въздържаха. Поименно !

Ако не беше тази дивотия, по скоро грабеж от тази борса, цената на тока ще бъде поносима. Защо трябва да има прекупвачи, защо не може всеки да си сключва договор с производител на енергия. Защото тогава тези търговци, нямащи нищо общо с ел енергия няма да от нищоправене.

Това не са избранници от народа, това са 240 идiotи.

А след 2026-та? Ще работим за тока ли само? Абе ще ядете дървото вие, или онези, които имат нещастието да допуснат тази грешки, де да видим.

АБЕ Я НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ! ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОТПУСКА 40 000 000 000 ЕВРА ПОМОЩИ ЗА ДОМАКИНСТВАТА, КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА, А КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ ИСКАЛИ ДА ВДИГАТ ЦЕНАТА НА ТОКА! КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ, БЕ ЗАЩО НЕ ГИ ДАВАТЕ НА ДОМАКИНСТВАТА В БЪЛГАРИЯ КАТО ПОМОЩИ ЗА ЗИМАТА?! С ТЕЗИ ПОМОЩИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА СМЕТКИТЕ ЗА ТОК НА ВСЯКО БЪЛГАРСКО ДОМАКИНСТВО ТРЯБВА ДА ПАДНАТ, А НЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ! НЕ СЕ МЪЧЕТЕ ДА НИ ЗАБЛУЖДАВАТЕ С НЯКАКЪВ ВАШ ФАЛШИВ ИЗМИСЛЕН СВОБОДЕН ПАЗАР И ДА ОТКРАДНЕТЕ ТЕЗИ ПОМОЩИ, КОИТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И ДОМАКИНСТВА! https://www.24chasa.bg/biznes/article/12834355

Ами халал да ви банкянската тиква, кирчококорчовците,крушовската биволица, плашитутарниците и всички измамници.

Що? Ти искаш да плащаш 3 пъти по-скъп ток ли?

след като банкянското слънце подписа да иде бизнеса на борсата за ток.

Каква новина, скоро да очакваме, новите новодомци в Народното събрание да мобилизират мъжете ни за УСрайна и да въведат режим на тока !!! Да здравствует капитализъмът, да здравствует свобода и демокрацията!!!

Не се оставяйте да ви баламостват - в момента производствената цена на киловат електроенергия от АЕЦ-а все още е 4-7 стотинки за киловат. Зорът на политиците е как да натресат битовите потребители на скъпия ток от фотоволтаици и други зелени шитни, а евтиния ток от АЕЦа и огромните печалбата от него да останат за монополистите и олигарсите. Ето един прост пример - ако натресат битовите на свободен паза, тогава монополистите ЕРП-та ще купуват ток от АЕЦ по евтините цени, и ще го препродават на битовите по пазарни, което прави печалбата им ДЕСЕТОРНА. ТАКАВА ИЗМАМА НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА В БЪЛГАРИЯ...

Но само тези, останали с мозък в главите!

Дава Господ! Възраждане и мозък в главите. Само копейки имат в главите тези малоумници.

като гледам какви хора използват израза "еврогейски" предпочитам а не съм от тяхната страна, че миришат.

Объркал си се, гъзната миризма идва от еврогейците ... затова така им викат хората!

Засега скалъпиха положението щото щеше да има лабут ама е въпрос на време да се вдигат цените на тока.

Как работи логиката. Ако се наложи да правя разход от 1000 лв месечно за ел. енергия ще потърся алтернатива. Ще инвестирам тези пари в панели, термо помпа, батерия за съхранение на енергия. И така ще направят повечето хора, за да намалят зависимостта си.

Наясно ли си че 90 процента от хората поне в градовете няма къде да ги сложат тия панели? Аз съм пробвал на покрива на блока и ги откраднаха ама и да не ги откраднат няма толкова място.

До 2026г имаш време да намериш решение.

Ваксинирай се, същият ефект има. И после си купи батерия за 7000 евро с живот 7г и говори колко си спестил.

Още един умно-красив идиот

ХАХАХХАХА ПАРТИЯ ГРОБ-СДС КОЯТО ВЪВЕДЕ ЕЙ ТАЯ ИДЕЯ ДА ИЗЛИЗЕМ НА БОРСАТА ЗА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЯМА ПРИЧИНИ ТОВА ДА СЕ ПРАВИ Я ХВАНА СТРАХ! СТРАХ Я ХВАНА ПАРТИЯ ГРОБ И БОЙКО ЧЕ ЩЕ БЪДАТ БИТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ! всичкото това се случва щото такива като БОКО ПРОДАЖНОТО ви продават в Брюксел, а они ятам освен даси пълнят джобовете за друго не мислят !! Зеления преход идва от там драги българчета пари от данъци!!

"Едно домакинство, което се отоплява на климатик и харчи месечно около 1000 киловата, ще плати около 180 лева при регулиран пазар. Ако пазарът е свободен, то сметката на това семейство ще стане 720 лева след Нова година" всъщност актуалната цена на тока + другите начисления 0.21326 на киловат тъй (енергопро), че сметката на това семейство ще е към 213,26 лв не 180 лв, но по-интересния въпрос е щом това семейство купува стока за 720 лв, а плаща 180-213 лв, то кой плаща разликата. Отговора е прост останалата част от свободния пазар в случая бизнеса и държавните институции. Цените на тока последните месеци вървят между 700-800-900 че и 950 лв на мегават съм виждал. И това не е от вчера, а вече почти година (още от преди войната в Украйна). Какво правим за да не фалира бизнеса и държавните институции? Въвеждаме субсидии! И така реалната цена за бизнес и държава от средно 800-900 лв пада на 250 на мегават + мрежови към 350 лв на мегават. Добре а от къде ще вземем пари за тези субсидии? От бюджета ... демек от данъкоплатеца, всъщност над 80% от приходите в бюджета са от бизнеса значи ние уж му даваме субсидия на бизнеса обаче всъщност си я взимаме от него под формата на данъци. Е допълнителни данъци не са въведени, значи просто държавата реже от бюджета по всички останали програми. И всичко това само и само домашния потребител да не плаща висока сметка за ток. Е той не плаща висока сметка за ток, излиза от вкъщи сутрин минава да си купи баничка ... БАНИЧКАТА 3-4 лв. Вий луди ли сте? Ама как може така миналата година баничката беше левче, лев и педесе сега 3-4, къв е тоя ужас ... Еми няма безплатен обяд! Щом не плащате сметките за тока наравно с бизнеса значи просто бизнеса ще трябва да ви продава на цена която да покрие и неговия ток и вашия ток ... и баничките станаха 3-4 лева. Ако махнем и субсидиите баничките сигурно ще подгонят 10-15 лв. Един ден тия субсидии трябва да се махнат, няма спор тъпо е вечно държавата да отделя пари за чужд ток. Докато бита е на контролирания пазар на тока това обаче е невъзможно. Не и докато баничките са 3-4 лв. Тъй че въпрос на избор да качим цената на тока за бита, или да качим цената на баничките и абсолютно всичко останало.

трябва да се махне борсата драги, а тя според теб каква работа върши?? Имаш достатъчно централи и пак да ти е скъп тока нещо не се връзва? Вика се спекула и обогатяване!!

да ти имам логиката - а не може ли да шкартираме борсата за ел енергия? и ако трябва и този който я наложи - ЕС? можем - тъй че не ми развивай Економически теории принизени до банички

КОЙ ще плати тока на Белата Златка,сега?

Защо трябва да се слушат лудите джендъри в ЕС и 2026 година да се изкара народа на свободния пазар на ток,който не е свободен,а убийствен,и да се остави народа без възможност дори лампите да си пусне в дома?!?!?

След 3 години финансовото състояние на средностатистическият българин (в това число не влизат тия които се облагодетелствуват от моментната ситуация в Абсурдистан, или на нашенски казано - НЕ КРАДАТ ) ще буде още по-тежко от това, което е в момента. Тъй, че - за въпросният средностатистически българин, от 33 години се пада винаги - от трите най-дългото. Или по просто му казано - кот' и да се случва, кОрът ти е в кърпа вързан. Да здравствует капитализъм, да здравствует свобода и демокрация. Койт' не е в състояние да схване гадната ирония и отвратителният сарказъм, моля да пътува с вятъра на 33 годишната ни промяна. Аз казах! Хау!

Знаете ли на кого е ЕВН? Не, не е на Гинка от Пазарджик, на един главатар на една шайка е, дето 12г побъркаха и овършаха страната ни!

интересно как Киро, Асен, Христо и Корнелия и групите около тях ще подкрепят Янев, при положение, че те го уволниха от поста военен министър, само преди почти една година, заради разминаване в мирогледите им... И на негово място сложиха Заков. Интересно е да се види, дали бившата коалиция ще плюе в собствената си сура и ще подкрепи Янев... Ако го направят- това са хора без принципи!

Забравихте ли, че янев е НАТОвчи офицер? Не разбрахте ли, че янев беше „под прикритие“? А сега господарите му заповядаха да излезе на светло!

А Тиквата беше обещал на Акушерката до 2023 и битовите потребители да излязат на свободния пазар.

Депутатите да гледат на следващите избори ние пък на кой пазар ще ги оставим.

То ние и за еврозоната не сме готови, но вие ни продавате, въпреки че сте в предизборна ситуация........... мамка ви предателска, кога ще отидете всички на съд?!?? Целият народ чакаме с нетърпение!!!

по-лесно е да ти "продадат" светлото евор бъдеще и да приберат резерва гарантиращ борда отколкото да съборят валутния борд. но ефектът е един и същ - освобождават за крадене едни милиарди а контрата е за нас

Няма нищо изненадващо в това решение. Винаги сме последни в действията и се чудим после защо сме последни по резултати.

Разумно решение - само оставаше и битовите абонати да минем на свободен пазар и щяхме съвсем да се озъбим.

Най-после нещо умно да решат,че оня малоумник с лисичата физиономия дето е служебен министър ни беше приготвил балтията от 1.01.23 г. Щото уж тъй пишело в плана за възстановяване да еба и мръсна гад.

А само го отложиха...........Така че не се радвай.......... еврогейскта тълпа са поредните предатели надържавата и народа ни...........

Ало ДПС-то ,стига с тези бедни,малоимотни и т.н.Като им поемем масрафа ние ,които работим и теглим чертата,сме на един кантар с тях!!!

2.2 млн от има няма 5.5 млн. живеят в панелки официално. Има ли ко повече да говорим.

прост, новото строителство е с толкова занижени стандарти и с такова качество че повечето панелки го слагат в малкия си джоб. там не е като всеки да знае какво се случва във всеки апартамент щото междинните стени са една тухла четворка само

обичам дьомокрацията. Имаш избор дали да пуснеш печката, или да купиш храна за чаавето. Всички ше станем мангусти и тогава ше видим кой е нормален и кой не.

Като приемаме всяка глупост подадена от евросъюза така ще е. бойкО чинно козируваше пред еврокалинките.

И понеже чинно козируваше го свалиха от власт и сложиха Киро Канадеца, който не козирува чинно

200 години ще са нужни за санирането на всички сгради, ЕС, не знае че милиард и половина ще бъдат окрадени между първо и второ четене в парлмента

Са ше вземете 2 млрд. лева по програмата да мирувате доде ви поостригват.

Пари от европа а милиарди а саниране тъпациииииии

Нищо не ти се разбирааааааа

За какви бунтове пишете, вие ако бяхте нормални досега отдавна да сте измели всичко предатели!!!! Българинът винаги ще живее в кочина и ще се съгласява с всички заповеди….само по форумите голям го вадите

бунта в територията е в чашата с ракия. На живо е просто мишка, родена от напъналата се планина.

България е изтривалката на Европа. Единственото нещо, което е евтино в кочината е руската аец и тока от руско гориво. Тя е достатъчна за цялата кочина. Обаче сега не само не ви дават да изнасяте излишъка, ами ви карат да я внесета в пазара и да я купите от там на цена, на която купуват държави с вентилатори и огледала, дето разбраха тва лято, че с 25% по малко духалка и 50% по малко дъжд и енергетиката отива в кенефа да ака.

Каква новина, скоро очакваме да мобилизират мъжете ни за Украйна и да въведат режим на тока.

Путин и у нас ли ще прави мобилизация?

Не, новите новодомци в Народното събрание

дрътия вампир Евелин червения щит заминал..

Ще си останем на регулирания пазар, докато тези на свободния измрат и тогава цената ще падне драстично. Ще има свръх предлагане и почти никакво търсене. :)

тия си помислиха че до 2 г. Украине кокаине ще победи. еми избрали сте си тъпунгери, скъпо е, ще си плащате.

да победиш ядрена държава не може да стане дори и във виртуална реалност. теб не те знам в каква си ама е време да се събудиш

Щом сте овци, ще ви стрижат.

Дефакто имаме отлагане с две години и два месеца преди да падне гилотината върху главите ни. Нали не си мисли някой, че след две години българските домакинства и фирми ще са три пъти по-богати, за да плащат три пъти по-високи сметки за ток!?

Прав си по принцип, само да коригирам - ТРИ години и два месеца

Отърваха боя, засега........

В Западна Европа вече се чудят дали да си включат климатика, или да си купят храна. В Италия си гориха сметките, в Чехия излязоха на протест още преди да е почнала зимата. Честито, ставаме като европейците! Ама само за цените на тока, Шенген пак го видяхме през крив макарон. Как е, услаждат ли ви се бананите?!

Ти пък с той Шенген направо цепиш в мрака! Абе човек ние сме си в Анадола отвсякъде, къв Шенген, къв Менген сънувате бре хора?

Западна Европа явно само по руската телевизия си я гледал.

Добре, че избрахме ГЕРБ, за да не изпаднем във фалит!

Че нали те подписаха зелената сделка и те планираха хората да излязат на "свободния" пазар от началото на 2023.

Докато не се прогонят всички руски кавали от държавните длъжности който заемат нищо добро не я очаква България

Точно така е, руснаците настояват да плащаме тока на свободните цени

тия кинти пак ги плащаме ние, от бюджета, земи тия кредити докато не ви избием/.