Депутати с първи коментари за "Турски поток", България и голямата новина на "Комерсант"

Членове на енергийната комисия говориха преди правителството да е излязло с официална позиция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а какво ще я правим тази тръба, когато 2023г до гърция, италия и европата достигне зазопровода от израел и кипър? турция не вложи нито една лира в строителството на турски поток, издейства си и по ниски цени, ние отново взимаме засилка да споделим разходитена братската руска страна!

вярва на тази новина.Първо,защото е много по кратко трасето Турция-Гърция-Италия и от там на когото е нужна газ.Второ ако трасето мине през България, това означава,че нашата страна ,ще има стратегическа тежест в политиката на Балканския полуостров и се съмнявам руснаците ,да го допуснат.Трето,нека не забравям и за антируските настроения в България от 1989г. до сега,което може да се окаже сериозна пречка трасето да мине през страната ни.И четвърто ,струва ми се ако Брюксел каже НЕ! няма да мине а ако каже ДА! ще мине.И пето много е важна позицията на САЩ, които определено са срещу енергийната руска стратегия на Балканския п-в а срещу САЩ едва ли ЕС ,ще се изправи,дори да каже ДА!.

през България и АЕЦ Белене не се осъществи , гответе се за ново правителство на БСП-ДПС и нищо чудно начело с Корнелия Нинова.

Ако и след тая новина /надявам се да е истинска/ някой все още вярва на герберите, толкова по-зле за него. До вчера се хвалеха, че спрели Южен поток, сега се радват, че тръбата ще свърне и към нас. Смешна работа, несериозни хора!

Никакъв руски газ през страната ни. Той е вреден за евроатлантическите ценности. Наш патриотичен интернационален дълг е на не го допуснем в Европа

Това не ми достатъчно - че Комерсант бил рекъл... Докато не видя с очите си Баце и Путин с дружеско-мечешка прегръдка ( плюс едно кученце от елитния кучкарник за разкош) да се "договорят", нЕма да се радвам;)

Разсъждаваш много правилно. Утре Лавров заминава за Италия. Италия отказа газ от Азербайджан. Дали няма да договарят 3 и 4 тръба на ТП, които да стигат до Италия.

разбрахте ли сега защо са "независимите" протести?

Schilo

Май си сбъркал материала?

май не съм

Schilo

Я го прочети пак.

какво да го чета? Русия трябв ада договаря с някого условията за преминаване на тръбата през България. Предпочита да преговаря със собствените си агенти, отколкото в проевропейски настроените български политици. За това иска да свали Борисов.

Поредната дъвка която да им позамаже реалните гешефти и да ги остави още малко на власт:(((( Написал някой си нещо и наш боко се ''хвърля'' да обира овации едва ли не как го ''уважили''.....Не се научихте че ''хоп'' се казва когато си се приземил след скока а не преди него:((((

Работа на депутатите е да мислят законите, не да коментират тръби. Но.. при нас може всичко.

Днес ми предложиха позиция в Булгартрансгаз. 15 хил. лв. стартова заплата.

Интересно какво правиш тук :)

Абе, идиоти ли сте в парламент и правителство???? Един вестник споделя вижданията си, без да е официоз на президента на Русия, и тука вече нашите удавници се хващат за сламката, жалка картина. Когато Русия предлагаше и чака толкова търпеливо години, къде бяхте, тикви недозрели???Но освен за навеждане пред американците за друго не ставате. Печалното е, че България е имала стратези само до средаа на Второто Българско царство.След това хора способни да предвидят всички възможни варианти на развитие засягащи държавата и да изберат най-добрия за нас, вече никога не сме имали.Двете национални катастрофи, и трета в ход са доказатеството.

Орешарски отряза предната тръба. Сега Нинова се пъчи напред. Хайде, изберете БСП и им гледайте сеира. Винаги са се осирали след 89-та.

A територията по която ще минава газопровода пак ли ще става руска собственост? Аз не вярвам такова условие даже да е било обсъждано с Ердоган, но родните ни комундета бяха готови да го подпишат с две ръце и два крака.

Има логика да стане. САЩ са ни спирачката, но те с всеки изминат ден олекват в световен мащаб. Ще започнат в най-скоро време да си прибират базите по света, първо от Германия. Гърция яко строй тръбата за Италия, а през нас за Австрия. САЩ губят влиянието и волята си в Европа. Времената се менят и Европа разбира, че без по-евтината руска газ не може.

Спряхме южен поток, сега сме съгласни за турски, спряхме АЕЦ Белене за 10 млрд сега сме съгласни да се строи за 20 млрд плюс компенсациите. Абе тия са много малоумни бе. Все едно да изхвърлиш луканката и да изядеш хляба.

глупости

Само да кажа че южен поток беше спрян от другаря Орешарски.

Чжен Поток го спря една сутрин Путин, като се събуди в Иснамбул.

Помним ние кой го спря. Даваха ги по телевизията даже.

Тогава защо Бокича се хвалеше, че е спрял три руски проекта и чакаше компенсации за това, че е бил послушен ?

Я камилата, я камиларя.

Заради всички пишман политици, до един камилари като теб, сега ще плащаме и транзитна такса на Турция, вместо да бяхме построили Южен поток и Турция да плаща таксата на нас. Браво. От Козяк ще ви похвалят.

утре ще се обади Тръмпа и търбата завой наляво и пак си караме на дръва от дедовите

Тиквата ни продаде на Турция. Верен слуга на Ердоган! Факт

Сенаторите ще излязат с нов проект да разкопаем Добруджа за шистов газ и да внасяме втечнен газ с кораби от USA. Тръба няма да има, ще има конграчулейшънс.

за внасяне на щатски газ. 30 % ПО ЕВТИНО ОТ РУСКИЯ!

мммда-да. Тия по-евтини цени на американския втечнен, докаран от майната си сме ги чували, ама нещо не сме ги виждали. Да не стане като американския по-евтин ток от Мариците?

Сигурно си искал да кажеш, че щатският шистов газ за Полша ще е с 300% ПО СКЪП от руския газ, нали?! Така вече ми звучи реалистично!

Да, и ще осигурява 2% от нуждите си по тоя начин.. голЕм удар, няма що..

Тъпанар:-)))

Schilo

Пич, това го пиши на първи април

Господин Плевнелиев, Вие сте последната ни надежда. Спрете това руско попълзновение!

а то имало тръба да минава през България. Е, ребята, скъпо ли ви е горивото?

Плювналиев още воюва с Русия ... вие газ чакате...

Росен трябва да повика Бойко и да му издърпа ушите.

Както върви, до края на проекта ще сме част от Турция.

Ако България и този влак ще изпусне .... направо незнам...

Какъв екстаз, каква радост и то само по слухове?! И как мутрата ГРОБар ще си плати за провалянето на ЮП с транзит 63 млрд. кубика?! Как тоя предател ще се издължи на българите и България?! Няма мярка, която да да бъде измерена. Щетите са колосални, неизмерими и за век напред. Тоя пред народен съд и където му е мястото!

ЮП беше цирк! Това щеше да е кражбата на века! Сега вече шайката в кремль няма избор и ще преговаря!

mlyk be pedal smotan !

Би трябвало да е през България, тъй като Сърбия отдавна се подготвя, не само проектно и то с помощта на Русия. От друга страна, за да сме сравнително спокойни трябва да наблегнем на връзката с ТАР, Азерския газ, т.е. с Гърция, тъй като само така ще имаме истинска диферсификация и ще сме по-малко зависими от Русия и Турция. Само че трябват моного пари да се инвестират, а нашите са свикнали да крадат, не да инвестират

Тръбата може да мине само през България! През Гърция няма начин! Целта е централна Европа! Ако мине през Гърция трябва завива през фирома или албания! И трасето ще се удължи значително и двете са доста несигурни държави! Сега е момента Тикван да направи изгодна за нас сделка!

И най-важното! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ позитанските кхмери не трябва да припарват до власт докато са преговорите! В НИКАКЪВ!

Кой ти е казал, че ако тръбата мине през Гърция, след това ще завива през Македония или Албания?! Всъщност едната идея е тръбата да стига от Гърция до Италия по море! След като тръбата сега е минала през Черно море, защо да не може да мине и през Йонийско море?!

Росен защо мълчи? Къде са Костов, трите десни партии? Така ли ще браним евроатлантизма? Аз една торба с жълтици продаваме ценностите си?

Сега ще има пак протести за това " как може тръба пълна с ГАЗ да минава през страната ни , това ще навреди на екосистемите .... ще не знам си кво си и т.н. "

На бас, че Ердоган ще предложи помощ за строежа, а Баце ще подръпне турския паток и ще се навие.

gospodarite na bb nqma da razre6at

не ми дреме ве

kvo da ti dreme ve ...nali imash gei parad !!

Подобна новина се пуска предварително в медийното пространство,за да се проучат настроенията спрямо нея в конкретно засегнатите страни. Иначе,това е една добра възможност за България.Само отново да не се подадем на натиска от страна на САЩ,който е очакван. Разобличителя

"Дори погледнато като икономическо изражение, вероятно транзитните такси ще са по-големи отколкото от "Южен поток", който беше провален, предположи той." Е-х-е-е и замириса на пари.

на каквито Лукойл ни продава дизела и бензина! А те са едни от НАЙ ВИСОКИТЕ В ЕС! Говоря за цените на излизащото гориво от рафинерията! Преди да се обложи с ДДС и Акциз! ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ УВЕРИ В ТОВА КОГАТО ВИДИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СВЕДЕНИЯ! Това означава че се източват МИЛИАРДИ от България!

верно? щото аз наскоро бях в Лондон, и заредих дизел от ВР за 1.38 паунда х2.21=3.04 лева за литър. Хайде сега ми обясни как заплатите в Англия са големи и как заплатите в България пак Лукойл ги определя.

Да ти направи впечатление че се говори за ЦЕНИ БЕЗ ДДС И АКЦИЗ? Цени от рафинерията?

хайде дай ми да видм цените от рафинерията на Лукойл и на ВР в Англия за да сравним! ДДС в България е 20%, в Англия- 17.5%, така че английския пак трябва да е по-евтин. Давай- цифри и източник на информацията, за да мога да проверя.

Акциза и ДДС в България са НАЙ НИСКИ в ЕС, а от тях идват заплатите! Акциза и ддс в България не могат да бъдат по-високи заради високата първоначална цена на дизела и бензина! От акциза идват и заплатите! ЗА ТОВА И ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НИСКИ! ПАНИМАЕШ?

Отиди на европейски енергиен портал и се запознай с данните от там! Цена в България -0.58 цента за литър. Цена в Англия-0.48 цента за литър!

'Акциза и ДДС в България са НАЙ НИСКИ в ЕС, а от тях идват заплатите' Само че както ти показах, ДДС в Англия е по-ниско. И сега ми обясни как ниският акцизът на безина опрделя заплатата на един работник в пристанище Бургас например. Нисък акциз на форивата би означавало по-високи печалби на работодателя, и съотвентно по-високи заплати за работниците? Нали така? Или нещо бъркам? Според теб, финансовото министерство трябва да наложи висок акциз на горивата и от тях да доплаща за заплаите на работниците в частните предприятия?

Когато се изпусне питомното и се юрнем да гоним дивото!

Довечера, в 20ч. на летище София с полет от Франкфурт пристигат Хилърито заедно с 2 сенатора и 3 конгресмена.

Това е в интерес на Турция, което дължим на Тиквун и всички продажници.. Бях за Южен поток, но Турски поток по-добре да мине през Гърция и Италия. Зависимост от Турция е последното, от което имаме нужда в тия смутни времена..

С Турция нямаме никакви проблеми, ти откъде мислиш сега турците получават газ?

Нямаш днес, защото не си зависим, слабоуме! Утре като си базираш икономиката на доставки от Турция и ти врътнат крана, друга песен ще пееш..

Много ме възмущава наглостта на БСП и ДПС. Именно тяхното правителство спря Южен поток. Исторически факт. сега леят крокодилски сълзи! Ами да не сте го спирали, бе!

е, сега Бойко има пълната възможност да поправи тази историческа грешка и да натрие носа и на БСП, и на ДПС, като построи продължението на ТП. А като дойдат американските сенатори, Бойко като цар Леонидас да извика 'Дис. Ис. Булгариааа!' и ще ги изрита обратно. Става ли?

Иде газ, а червените позитански кхмери не управляват! Още пица и стинки за протести, дрОгаре, да не забравите да изгорите жив и някой друг луд клетник пак!

пак ли кибичиш в панелната тъмнина като гладен таласъм преди молитва

Панелен мърльо, аз където кибича, ти нямаш пари даже на кратка екскурзия да дойдеш!

Къде си, бе, панеляк неграмотен..

Гейо, цървул смешен, още ли не си пукнал от мизерия!

Орещарсти, БСП и ДПС спряха Южен Поток, а този продажник сега капитулира!

А един другар говореше за голям шлем .Ама само говореше ,като всички другари.

Интересно ,боце какво ще измисли,за да си припише заслугата!?:))

Голяма радост! Голяма еуфория за политиците! И нито дума за това кой и с какви средства ще строи в България. Някой вярва ли си, че изпатилият си от нас "Газпром" ще инвестира тука? Демек, ако искаш газ българино - развържи си кесията... Ердоган същото очаква от нас.

ще се изсипе целия американски сенат, да ни уговарят да се откажем. Да се навием да внасяме втечнена краварска пръдня от глистов газ, през Гърция и Италия.

Еееее, къде са сега спирачите на руски проекти в България.. Не разбрахме ли!? СДС, НДСВ, ГЕРБ са срам и позор за страната. Чумата за България... Тия са накадърници..

Рибата в морето, а те лимон за подправка ѝ търсят, а тиганът с олиото изгоря.

Да не бързаме да слагаме тигана. На 7 дек. Ципрас е при Путин и тръбата може да продължи за Гърция. Освен това впреки, че Маккейн се спомина, сенатори бол при хамериканците. Дай боже да не пристиганат пак 2-3 и този път бойко ще подвие опашката...

По-добре орел в ръката, отколкото врабче на покрива, и по-добре руски газопровод в България, отколкото турски хй в гза. Древна китайска поговорка

И всички политици които бяха против Южен поток , сега искат да минава през Бг !? Не слагайте каруцата пред коня !

Баси, как нова песен запяха дупетатите... Преди мълчаха като пукели и пръста си не мръднаха да направят нещо за бъдещето на България!

Просто им замириса на парички...

писал че сме отстъпвали от ангажиментите си пред нато и ес ХАХАХАХ ей тъпак що германците правят СП 2 и хич не ги е еня кво разправят американците?