Парламентът отхвърли референдума за изборните правила

Парламентът отхвърли предложенията на президента и на инициативен комитет за провеждането на национален референдум по изборни въпроси.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отхвърли референдума за изборните правила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вие сте "един наивник на средна възраст". Ако било необходимо да се съберат отново подписи за референдум. Ама и милион подписи да събереш пак ще го отхвърлят. Тази коализия няма срам.Това са половин милин гласоподаватели, те им плащат заплатите на тези гьонсурати, тези мръсници, които работят само и изключително ПРОТИВ НАРОДА СИ.

Сега видяхте ли тройната коалиция мили нациналисти, комунисти и турчиля? Те им идва да се избият едни други, но за общото крадене и благо гласуват като един. Пък обидени на Бойко - казва си истината, добре че не ви зашамари.

Значи можеш да правиш всякакви финансови операци по електронен път, а не можеш да гласуваш, щото щяли да ти подменят вота!!! Брях! Че той вота не е подменян, чист като сълза.Ама щото милиони българи от чужбина ще гласуват против комунягите.Казано е "И електронно гласуване", който не иска да си гласува с бюлетина 15/15.

Днес сламен и Ко се окопават . Гласуват си закон за МВР ,вместо закон за промяна на изборните правила. Това нищо ли не ви говори?!

Комундета и турци много ги страхува задължителното гласуване

mISHO

На този "Лют" резак му трепери лайното, защото при задължителни избори дУпИсЕ ще се окаже няколко места по-надолу в резултата ...

Тия, за какво всъщност се събраха? Та те си бяха итхвърлили предложението на Президента, още през февруари - мълчешката. Пък и... Дали някой в тази държава, все още се заблуждава, че тези ще приемат такъв референдум? Интересно: Как така, някакви си дебелогъзци, които са на издръжка на народа, могат да отхвърлят искане на 500 000 българи?

Събраха се да си гласуват закона за МВР. Подло изтъкват лъжичката с меда - пенсии по желание , заплатици ,но от долу ще се излее казана с катрана... Ще пуснат духа от бутилката . това правителство клатейки се се окопава яко. Ще има размах на доноси , клевети , провокации и не ми се мисли още какво.....

Когато за 20 дни събраха 700000 подписи в подкрепа на Орешарски, провериха ли ги? И как ги събраха?Онова човекоподобно Шамара ги носеше!!! Принципният поддръжник на Орешарски! /Смях в залата/. Докато компетентните и здравомислещите са извън парламента, ни чакат подобни тяснопартийни решения. Защо не допускат ревизия в служба ГРАО? Страх ги е от народа!!! Ако можеха да си уредят народ само от цигани и неграмотни, щяха да бъдат най-щастливи.

Никой не ви прече да гласувате!! Одете и пускайте недействителни бюлетини ,зачертани с голям Х!!

Колкото по- масово, толкова по- добре!

Проф. Константинов: Политиците изпитват огромен страх от българския народ. Трябва да сме много глупави ,ако не използваме този страх на политиците. Трябва да отстояваме исканията си и да не се отказваме, ако е необходимо отново ще съберем подписи за референдум.

Този път с тояги ли ще се подписваме??!

Докато хората се възмущават и обсъждат войната между олигарсите - вижте какъв закон за МВР се готвят да приемат мафиотите в парламента НОВИЯТ ЗАКОН ЗА МВР КАТО ПОДСТЪП КЪМ УСТАНОВЯВАНЕТО НА АВТОРИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ от 10.06.2014 г. Ще ни върнат към тоталитарното време на тодор живков. Срещу протести ще е разрешено да се използва безнаказано сила, няма да има конкурси на ключови позиции, а ще се кандидатства по-документи.

За пореден път се подиграха с народа. В момента фокуса на коментарите е върху недопуснатият референдум, но нека не забравяме че миналата зима народа имаше политически искания и предложения за промени, които политиците ни замотаха в девета глуха и така и не дадоха дума да се издума за тях. Събираха се различни предложения още на протестите. в ДИР-а беше открита една рубрика с предложения и коментари по тях. Коалиционното мнозинство така и не отвори дума да се работи по предложенията, но къде зяпаше непримиримата опозиция, та не заработи по предложенията поне тя? Едните внасяха законопроекти да пъдят велосипедистите от големите градове, че на една депутатка й се изкарал акъла от велосипедист, а другите - тенис и мачленце, мачленце и тенис. А тия дето цяло лято вдигаха патардия по центъра на Сф - от умен по- умен и от красив по- красив така и не направиха един сайт за идеи и предложения от граждани, които да бъдат внесени в парламента.

Потърсете тук в ДИР-а "Нова възможност за читателите на Дир.бг" и се запознайте с предложенията на гражданите. Апелирам към админите на ДИР-а да популяризират отново инициативата си за да можем първо ние да знаем какво искаме. А на по-късен етап когато има работещ парламент, да привлечем компетентни симпатизанти които да ни помогнат да прокараме до пленарна зала предложенията.

Добре щом отхвърлихте референдума, поне приемете със закон задължителното гласуване. По декларацийте на БСП,ГЕРБ и Атака всички са за, т.е. събира се 2/3 мнозинство. Отлагането на този въпрос ще взриви обществото, защото горите ни се исякоха и изнесаха за Турция и Гърция, земеделието ни страда от нерегламентиран внос от Турция и т.н. Ако Станишев отново се отметне БСП ще стане 4-та парламентарна сила.

ГЕРБ май не искат вече , искат си референдума на президента за 3-те въпроса в едно, задно с изборите :)

По-добре да се приеме електронното гласуване. Таза без да си задължен да гласуваш можеш да го направиш.

Дир, не разбрах въпросът за референдум само за задължителното гласуване подлаган ли е на гласуване и как са гласували депутатите по парламентарни групи.

Червенотиквениците и фашагите пак се нагъзига наМестан

Ние приемаме дълбоко несериозно такива формирования за лична или корпоративна облага и поставянето на името ни до тях като обида.За разлика от изброените ние сме независими и готови да изпълним всяка дума.

"Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви от трибуната, че референдумът по принцип може да има опасни последици и че с допитвания до народа са оправдавани политически престъпления. " Направо съм потресен от наглоста на този Мефистофел както сам се определя тоя сатанист. До кога ще търпим тази незаконна ислямска партия ДПС ,Израел и САЩ ни поставиха тая етническа бомба за да са наще политически ку.ви послушковци за да не им спретнат второ Косово

Не е така. Служебно се разпределят гласовете за малките партии, които не минават прага за да влязат. А недействителните си остават недействителни. От седмица се опитвам да прокарам идеята някой от сутрешните блокове да покани професор Михаил Константинов, който компетентно да обясни как се процедира с недействителните и с гласовете за малките партии.

Българските комунисти странен са "народ" нямат майка, татко, нямат даже род. Техен татко е навярно сам другаря Ленин и почитат кат бащица те другаря Сталин. Тачат те за своя майка червеното знаме, готови са да забравят Родина и племе. Вярват сляпо в идеали, божества червени, зарад тях продават лесно и тебе и мене, С Партията си безгрешна гордо те вървят и ако се наложи - майка си ще продадат! Българските комунисти имат вожд суров, казва се Михайлов Георги Димитров. През септември 23-та този смел "герой" хвърли своите другари във безумен бой. След касапницата страшна "смело" той се скри, и далече от Европа тъй им нареди: "Горе главите славни бойци! Пак ще да мрете щом Кремъл реши."

Неграмотнико,научи се първо,че България се пише с "Ъ", пък тогава раздавай акъл. Факта,че коментираш "комунистите" 25 години след промените показва само,че вместо мозък имаш шлифована билярдна топка. Та нали всичките вождове на всички партии и партийки са все или бивши активни соц. деятели, или наследници на такива ? Или за тебе пребоядисването и прескачането от партия в партия е нещо напълно естествено и нормално? По-малко слушай алабализмите и измислиците на разни нереализирали се лицемери,повечко чети и слушай това,което биха споделили хора,които никога не са се облагодетелствали от предишния строй или от днешните далавери и може би ще проумееш най-накрая,че всичко се прави единствено за отвличане на вниманието от реалните събития. Защо не се запиташ кои са истинските причини за това нежелание от ВСИЧКИ сегашни парламентарни партии да се гласува този референдум,въпреки гръмките им прокламации само допреди месец? Имат ли истински интерес от допитване да мнението на обикновените хора или просто вдигат шум и омайват привържениците си с измислици?

Правителството трябва незабавно да си подава оставката и този парламент също така незабавно да се разпусне! Явно е че повече нищо не могат да решат в полза роду! Също така законите и правилниците приети от парламента последните 2-3 месеца да се ревизират задължително !!!

Е те не че през останалото време са направили нещо в полза роду

САМО КАДРИЛИ, РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ И НОМЕРА! НАЙ ВЕЧЕ КОМУНДЕЛИТЕ! ТЕ ТОВА ИМ БЕШЕ ЦЕЛТА , НЕ ТОЛКОВО ЗА НАРОДА!

Ще чакате още дълго да си подадем оставката.Първо трябва да прокараме закона за МВР с който ще върнем България към1970 година., ще се подсигурим и след това оставка.

И на какво юридическо основание ?

Като го гласуваме в парламента и го приемем.Тогава ще ви разкажем играта на всички българи.Под турско бяхте 5 века, под мое доганско робство сте сега от 25 години.

По делата им ще ги познаете - видяхте ли как гласуваха -бсп, дпс, предателите от атака дори ги нямаше. Но най-ме издразни изказването на мазния местан.Да се организираме да гласуваме и тия народни предатели никога повече да не препарят до властта.

КАЛИТКО ( нерегистриран ) 18.06.2014 10:01 . ОТНОВО ЛЪСНА АНТИНАРОДНАТА МАФИЯ - БСП+ДПС+АТАКА. ВСЕ ИЗДЪНКИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Не се заблуждавай - и ГЕРБ е от същото котило. Всичко е манипулурано и подготвено предварително.

Или тая власт ще им е последна и да им се затрие семката веднъж за винаги, или и аз ще замина при моите приятели в някоя бяла държава и съм им ... майката. Писна ми, такава наглост няма аналог - подписал съм се за референдум, като адрес посочих квартала и номера на блока си както и ЕГН - това според другарите е нелегитимен подпис щото няма точен адрес / щото немогат да пратят полицай на адреса да ме профилактира сутрин преди работа/ . А циганите от енергото на бат сали са легитимни, легитимни са и гласовете от Бобов дол. Легитимни са петното и шамара щото са прости и са от народа ...Аз само с моите данъци издържам петима като тях. Е писна ми, и понеже не мога вас да ви пратя - аз ще вървя на майната си!

Тези пак ни се изплюха в сурата!! Ма освен това си мислят, че са ни и нагъзили!?

Като гледам колко много недоволни въобще от статуквото има тука имам едно ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Използвайки законното си право на глас да гласуваме масово. Глазаувайки масово, всеки недоволен от сегашната политическа система да подаде недействителна бюлетина. Не е забранено от закона! Тука не става дума дали си недоволен от ГЕРБ или от БСП или от ДПС. Тука става на въпрос че не сме доволни от начина по който се формира управлението на страната от 25 години насам. Че от 25 години насам в политиката играят на "прескочи кобила" не повече от 400-500 едни и същи... още човека, които са ни се качили на главите и всичко е поледствие от това и от техните игрички. Изборите естествено отиват на кино, няма парламент, няма правителство, но то дефакто няма и в момента. Важното е че ония "държавните мъже" дето на 3 години им купуваме нови коли с данъците си ще разберат кой е шефа. Някой ще зареве и заподсмърча сега че в тая ситуация нямало процедура. Ми да измислят бе! Ква им е работата? Като не я измислиха 25 години, ще я измислят под пара! Ако и толкова не могат - те ти Оборище, или градинката пред Кристал - няма значение - и се свиква там Велико Народно Събрание. Айде около градинката поне може да се намери тоалетна, но... толкоз. Мъ президента нямало да го свика това Велико. Че кой го пита него? Той е президент, докато е в състояние да изпълнява волята на народа! Важното е да изоставим веднъж завинаги подхода да ни е спокойно като в краварник и да чакаме някой да ни напълни яслите и да гледаме с влажни очи...

Поне ще видят по-точно колко процента подкрепа имат!! То нее , че сега не я знаят ,... ама друго си е да да казваш 20-25 процента,...ама няма и половината от гласоподавателите!!!

Подаването на огромен брой недействителни гласове, особено ако не се зачисляват към никоя партия вдига веднага аларма пред света че в във вътрешната политика има нещо гнило. От една страна това събаря рейтинга на страната, но най-много да спрат да ни отпускат кредити. От друга - поставя политическата мафия пред невъзможност да си играе игричките по старому.

За пореден път българските комунисти, прекръстили се на цоциалисти показаха, че не ги вълнува съдбата на България. За тях е важно да са на власт за д партизанстват, крадат и слугуват на българо-руската мафия. Дано на изборите гласуват повече свестни българи и да накажат червената сволоч!

Сатанистите лихвари са истинските кукловоди които са запълнили целия политически спектър със политическа плява продажни еничари които иронично се наричат народни избранници ,забележете как тези които са уж в опозиция критикуват управляващите за същото което като дойдат на власт вършат същото,това не е случайно а е един цирк който се управлява задкулистно и има за цел геноцид на Българската Нация

"Сатанистите лихвари" могат да го правят това защото по - голямата част от населението е наивно и неграмотно. А иначе - абсолютно си прав!

Червените предатели винаги ги е било страх от мнението на хората!!! Оставка!

Волен Сидеров - НАЙ-ЛИЧНАТА проститутка на Доган-Местан. Гнусен еничар! А какво стана с БСП и приказките на Сергей? Мръсни долни лицемери и лъжци! ОСТАВКА МАЙКА ВИ ДА *!!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ И ТУРЦИ НА ВЛАСТ! НИКОГА!

не ги е интересувало желанието на народа!! Винаги са налагали собствените си желания и задоволяване на съветските искания!

Няма лесно да се отървем от парламентарните търтеи, които от повече от 20 години , винаги попадат в парламента или остават имвън , но черпят субсидии.Оказа се, че освен за своето обогатяване, не вършат никаква работа в полза на народа ни.Крадци и некадърници ни управляват и си правят законите така, че да се бетонират.Затова не искат никакви промени в избирателния закон и се правят на завеяни за народното недоволство.Но явно става напечено.Хитрецът Местан, Некадърника СерГей поставиха мюрето Орешарски да сърба попарата, като му назначиха и некадърни министри от своите партии.И стана лошото.България е пред фалит, Орешарчето се сниши, загубва авторитет и ако остане , народът ще го изгони с камъни.И започно новата хитрина.Предсрочни избори и нови залъгалки за народа.Но тези тарикати вече криво са си направили сметките.народът излезе на улицата и акосега бъде излъган, ще ги смете

Ефра

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ БСП ЩЕ СЕ ОТМЕТНАТ, ДОЛНИ ЛЪЖЦИ!!! ОСТАВКА

Програмата на Български Социал Националистически Алианс (БСНА) е вече готова и може да се запознаете с нея.Обещаваме да поставим на колене тежката икономическа претъпност и да браним достойнството на България и нейните граждани.

Направо съм бесен. Козела Местан за пореден път ще ми говори за цинизъм и назидателно ще ми говори, че "моята, нашата" нямало да мине, нямало да я бъде. Наглец! Това са самозабравили се политици и безродници. Къде са големите патриоти от "Юруш"? Чудя се как е възможно? Първо, аз искам доброволно да ми се ограничат демократичните права и ще гласувам задължително. Политическата класа и различни безродници ми казва, НЕ МОЖЕ, не било демократично. Второ, подписал съм се за най-демократичното ми право да си изкажа мнението на референдум и същите мекерета ми казват пак НЕ МОЖЕ, било цинично. До кога ще търпим това, до кога ще завися от козела Местан и бат Сали? До кога ще ме принизяват до нивото на техния електорат? Някой достоен БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН може ли да ми отговори?

15-ките пак не разбират.Нищо чудно.Не става въпрос за мнения по 3-те въпроса.Има си плюсове и минуси.Въпросът е,че пияндурниците,бесепарски,отхвърлиха референдума.Защо се страхувате,изчадия продажни?

В България не трябва изборен кодекс и парламент,трябва и Пиночет.

"Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви от трибуната, че референдумът по принцип може да има опасни последици и че с допитвания до народа са оправдавани политически престъпления. " Хубаво е да се знае кой какво мисли и какво говори, после да няма това , онова!

Вчера наглата кюстендилска пача Мая Манолова за пореден път ме разтрепери с безпардонното си поведение и купищата лъжи, които изричаше от трибуната на Народното събрание. Публична тайна било, според нея, че подписката за референдума била събирана чрез преписване на имотни регистри и други подобни глупости. Мая, публична тайна е как ти се издигна в партията. Публична тайна е какъв спец си по фалшификати, компромати и всякакви гнусни номерца. Просто с наслада предусещам немилостта, в която ще изпаднеш само след 2-3 месеца.

Тя вече е изпаднала!

Така е, от вчера е публична тайна какви омирисници и пачаври са политиците ни, не само тази кюстендилска пача. Вчерашното им гласуване надмина всичко, което дори и една болна психика можеше да роди.

Защо Атака за такъв важен въпрос е извън залата нали са националисти? Именно референдума е най висшата форма за демокрация .В България няма истинска националистическа партия ,сатанинския елит е запълнил тази ниша с измислена и поставена от тях псевдонационалистическа със единствената цел да не появи истинска националистическа партия и така да затворят кръга от всички партии които са под тяхно влияние

Абсолютно! А подведоха толкоз народ....

включително и аз гласувах за тях за което дълбоко съжалявам

Нали ГЕРБ от година реве, че от Атака подкрепяли правителството, понеже присъствали в парламента! А сега изглежда от Атака са виновни, понеже не са присъствали! Нали ГЕРБ се регистрираше само ако имало кворум в парламента, защо сега са се регистрирали, след като от Атака ги е нямало?

тъпанари.........никога повече тези от БСП да не се допускат до БГ Парламента!

Страхът не е от задължителното гласуване,защото пак ще има копуване на гласове, а страхът е от това че ще се наложи да се въведе и електронно гласуване, а сигурен съм че те добре разбират какъв ще е резултата от това.Там е разковничето за страха на бсп и дпс.Имам предложение за една смесена процедура от мажоритарно и пропорционално гласуване - и така 60% от 240 депутати да се избират мажоритарно и на база на получените резултати,коя партия с колко представителя е толкова процента от останалите 40% до 240 да са пропорционално.Просто казано 144 човека ще са мажоритарно избрани, а 96 ще влязат от пропорционалната листа в зависимост колко процента от мажоритарно избраните има даде на партия.

Чета изказванията във форума и резултатите от анкетата , които показват, че 80% са "за" задължителното гласуване . На последните избори избирателната активност беше 30%, но ние искаме тя да е 100% ! А нали знаете, че резултатите от тази анкета са от хора, гласували по електронен път и можещи да прочетат въпроса на анкетата? И как си представяте вие, че нещо по-добро ще се получи, ако задължите да гласуват хора, които нямат компютри , които са неграмотни и не се интересуват от политика? Разчитате на техния правилен глас? Ха, ха, ха! А как ще задължите 2 милиона имигранти, които са разпръснати по цял свят, където е възможно да няма изборни секции, които е възможно да нямат и компютри или не се интересуват въобще от България да гласуват? И какви санкции ще им налагате? Смешна работа!

Заради такива смешници като теб, които мислят само за себе си, си патим. Задължителното гласуване ще е заживеещите тук в БГ, а електронното гласуване може да стане чрез няколко терминала, не един, (напр. 5 бр.) в самата избирателна секция. Тогава да видим Айшето каква ще я забърка.

ОТНОВО ЛЪСНА АНТИНАРОДНАТА МАФИЯ - БСП+ДПС+АТАКА. ВСЕ ИЗДЪНКИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.

Какво става в този парламент? Какъв е този Монов? НАБРЪСКАЛ СЕ КАТО МОТИКА,И ЩЯЛ ДА ГЛАСУВА ЗА РЕФЕРЕНДУМ??! БЕЗУМИЕ,КАК ГО ТЪРПИМ.....ПИЯНИ НЕЩАСТНИЦИ ДА НИ РЕШАВАТ СЪДБИТЕ!! СТРАХ ГИ Ееее.затова пият умират от страх,и нищо чудно и да се сбият...пак от страх...кой да остане в парламента,...Защото знаят какво ги чака на улицата?! Чака ги лъганият и ограбен НАРОД!! Страх ги е....ужасен страх ги побърква!!!!!

Ако през 1989 година бе проведена ефективна лустрация до девето коляно как ли щеше да изглежда България днес? И щеше ли да има в Парламента поне една от днешните политически пачаври?

Тези от БСП, ДПС и Атака искат да избегнат Народния съд. Няма лошо историята да се повтори и като фарс.

Гневна съм!! Много гневна!! Кой, господа от БСП, ДПС и Атака ви дава право да отнемате правото ми да си кажа мнението чрез референдум? Кой, кой?? Тази държава не ви е бащиния. Не може една шепа, буквално една шепа, алчни за власт и пари "политици", дошли на власт чрез апаратни игри и хватки и ненавиждани от народа си да определят бъдещето му. Защо г-н Местан искате да запушите устата на Суверена, както обичате да се изразявате? Защо господа от БСП се страхувате от народа си и не му позволявате да си каже мнението относно начина на гласуване?? За Атака не питам - те са срам за българското общество. Нека българинът си каже думата, а вие сте длъжни да се подчините. Не мислете, че народът е глупав - просто този народ е много, ама много търпелив. Но, всяко търпение си има граници. Не си играйте с народа си. Когато търпеливият избухне става страшно - ще ви помете като ураган. Така, че няма да разберете от къде ви е дошло. Мъже без достойнство - Орешарски чака да му подадат оставката. Станишев се е вкопчил във власта и с всякакви апаратни хватки , зъби-нокти гледа да не я изпусне. Какво ли ще прави след това - той няма никаква професия. Местан се самозамайва от изказа си. Боже, смили се над България, смили се над тоз народ. Просто ги изритай от политическата сцена. Иначе да си живеят както искат.

Така е - "народът" пак ще си ги избере, споко! Докато не бъдат изтрепани и пратени в концлагери всички тези изроди и отнети техните имущества и банкови сметки, България ще си остане в трагично състояние!

Пропускаш някого . Онзи - големия победител, за 3 години управление направи един референдум със зор и не го признаха.

Не парламента отхвърли референдума, а БСП и ДПС го отхвърлиха! Това нека дебело да се подчертае!

Пропусна да подчертаеш И продажниците от Юруш.

Оставка на правителството и бързи избори ще извадят страната от кризата 5.6 % ръст на икономиката, външният дълг е 16 % от БВП, бюджетен дефицит от 2 %. Мислите, че е България? Не, това е Ирак. При всичките си проблеми, все пак успява да прави сериозен ръст години наред. Сега нека погледнем България. Среден ръст под 1 % за последните 6 години, външен дълг около 23 % от БВП, дефицит вероятно ще надмине 2 %, освен ако не замразят заплати, пенсии и бонуси. Само за няколко месеца България се върна в началото на 90-е години. Унищожаваме икономиката си ден след ден- с корупция, политици- пионки, слабо правителство.

Така е колега , няма успешно комунистическо правителство! А пък в коалиция още по зле!