Не приеха забрана за пушене на открити места

Депутатите от парламентарната комисия по здравеопазване гласуваха окончателно промените в Закона за здравето, но отхвърлиха предложенията за забрана на тютюнопушенето на някои открити места, като спирките за градски транспорт, стадионите и парковете, съобщиха Дарик радио и bTV.

Обратно в новината

Коментари - Не приеха забрана за пушене на открити места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Брюксел казали да пръднем, а пък нашите се насраха! Извинявам се за израза. Това е навеждане до обувките на нашите висши другари. Ама чакат пачки от цигари без бандероли и акцизи. Цялата Мара втасала, та опряхме до цигарите. Та това си е чиста форма на дискриминация. И демагогия. Тровят ни с пкакво ли не , захар от Чернобил, старо месо от Аржентина и какво ли не още, та цигарите видите ли са най вредни за нацията. А наркотиците с които зарибяват децата ни, за да печели някоя партия, не са ли вредни? ами безпаричието на младите хора което ги принуждава да бягат извън България, и това ли не е вредно за нацията, ами битовата престъпност и т.н

Това просташко ГЕРБ се отказа не само от забраната за пушене. Те се отказаха от строеж на предприятия, от окрупняване на селското стопанство, от регулиране на градовете, от дивата анархия на частната "инициатива"- другото име на криминалните мръсотии, отказаха се от армия, от съюз със Запада, от нападките против САЩ, отказаха се от узаптяването на фашистите ни - бившите милиционери е кадесари, от увеличаване на доходите ни, от контрол над митниците, от феодалните ни гадове, от цялата надежда за ред и законност. ГЕРБ залязва бързо и никакви псувни към лявото не променят това.

Другарю Петров,съгласете се,че все някой пръв трябва да каже:след като пушенето е вредно-да се забрани и инкриминира производството на тютюн и цигари!Ама се иска д..е да се опълчиш на Филип Морис и сие!

На непушачите пожелавам приятно прекарване в заденията с чаша сокче с радиоактивна захар:)

да ти се връща, миризливке ;)

То пък вие пушачките сте едни клиенти - едно кафе с половин кутия цигари и " Аууу мацка бях на заведение " . Нали не мислите , че като забранят пушенето пушачите няма да ходят на кръчма ?

Няма да пропадне бизнеса на ГЕРБЕРА...Емил Димитров я..заради една забрана за пушене...

Пълни тъпанари

ще забранят нещо друго - без забрани не може, този народ трябва да се държи здраво, иначе започва да мисли за права, измами, пропилени шансове и животи и какви ли не други глезотии.

Прав е toiagata. Тези забрани са изсилване в грешна посока. Популизъм някакъв и лов на вещици. Има толкова много примери за страстни пушачи, които са доживели до дълбоки старини. Някой да е виждал снимки на Уинстън Чърчил без любимата му пура? Починал на 91 г.

Писна ми от половинчати мерки и популизъм! Защо се правят, че мислят за здравето на хората? Ако трябва да се грижат за здравето, то трябва пълна забрана на производството, вноса и употребата на тютюн и тютюневи изделия! Да, обаче не! Ще секнат приходите от данъци и АКЦИЗ и най-вече от КОНТРАБАНДАТА. От къде тогава пари за разните партии и мутри? Целта е да се тормозят хората и по възможност да се наказват и глобяват! С едната ръка разрешаваме производство и внос на цигари, а с другата забраняваме употребата им. Какво лицемерие!

dodi77@

писна ми друг да мисли вместо мен имам малко кафе освен мен и съпругата ми при мен работи и още едно момиче като се забрани да се пуши 3ма на борсата когато управляващите ми плащат наема заплатите данъците и осигуровките тогава да ми нареждат в моята собственост кво да се прави а на непушачите ходете на сладкарници там не се пуши след 22 часа малолетните нямат място в баровете

И на мен ми е писнало около мен да е пълно със смръдливци,които постоянно да ме заставят и аз да пуша пасивно около тях,ама никой не ме пита!!! И един съвет от мен-след като заведението ти е само за ПУШАЧИ,то поне се замислете един път завинаги и направете така,че това да се вижда отдалеч,а не впоследствие,когато тумбата около някой заблудил се непушач започне да изпълнява благоговейния си ритуал,да заставят и него да участва заедно с тях!!!

И на мен ми е писнало около мен да е пълно със смръдливци,които постоянно да ме заставят и аз да пуша пасивно около тях,ама никой не ме пита!!! И един съвет от мен-след като заведението ти е само за ПУШАЧИ,то поне се замислете един път завинаги и направете така,че това да се вижда отдалеч,а не впоследствие,когато тумбата около някой заблудил се непушач започне да изпълнява благоговейния си ритуал,да заставят и него да участва заедно с тях!!!

Бързо затваряй кафето и марш в първи клас да се учиш на правопис и пунктуация.

Eли

Аха, а щом станат пълнолетни да започват да пушат! Ако не активно, то поне пасивно, нали, по твоята логика. Ясно е, че не може всички да са доволни от тази забрана, още повече, че в БГ пушачите са мнозинство. Но това е бъдещето, свиквайте.

аззз

интересни разсъждения и донякъде правилни. бил съм в твоето положение имах заведение и след забраната клиентите избягаха и отидоха при конкурентите, които не са толкова отговорни като мен. Затворих заведението. Кофти е да, но това не е местна политика на правителството а световна и европейска политика. Изчислено е че загубите за икономиката са в пъти по малки от това, което ще се икономиса като здравно обслужване на хората, с увредено здраве заради пушенето. Това е политика в глобален мащаб, която не се интересува от твоите или моите загуби. Трябва да има здрави работници, които да движат икономиките, а не хора които умират на 50 годишна възраст или не излизат от болниците.

И кой стои зад тези изчисления - име, фамилия? Това, че ще затворят само в България количество работни места няма ли да донесе загуби за икономиката? Кога чиновниците ще вземат да носят отговорност за делата си? Под чиновници разбирам и депутати? Много е лесно да се изгласува някоя модерна глупост и да се заставят хората да я изпълняват. Как Европа е живяла 2000 година само на основата на 10(15) Божи заповеди? За ходене в тоалетна защо още няма закони?

Много ме е яд, че отиваш на борсата.

Не се притеснявай. Непушачите твърдят, че ще напълнят ВСИЧКИ заведения, независимо от предназначението им /кръчми, кафенета, барове и т.н./ със свето и на децата си присъствие и никой няма да фалира и затваря. Досега не посещават заведенията заради гадни, миризливи, долноприбни и т.н. пушачи...:)))

Нищо, все някой ден ще го приемат. Хубавите работи стават бавно. Нека мислим повече за децата си, за примера, който им даваме, отколкото за нашите "удоволствия"!