Комисия: БНБ е давала противоречиви указания за КТБ

Имало е противоречиви указания на БНБ по отношения на преференциалните депозити в КТБ и тяхното предоговаряне.

Обратно в новината

Коментари - Комисия: БНБ е давала противоречиви указания за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kраде се безпаметно ! Hикои не чyл ! Hикои не видял ! Hяма сbд ! Hяма присbди ! Bсичко това расте в аритметична прогресuя ! Pибата се yмирисва откаbм главата !!! затова в булгаристан има толкова много кражби и престbпленuя ! Jaлко ! Mладите и добре образовани баLгари виждат всичко това и естественно минават през терминал 2 с еднопосочен билет ! Jaлко за красивата ни страна ! Jaлко за добрите и почтенните балгари, които са принyдени да живеят с мизерните стотинки!

Не ми е работа и нямам никакъв интерес за едно или друго в КТБ. Единствено ме интересува как е прилаган закона ,което впрочем е и работата на тази парламентарна комисия. Тя от време на време пуска в публичното пространство разни не толкова съществени неща ,по моему за да отклонява вниманието от главното ,а именно на кого и какви необезпечени кредити са раздадени и какво е състоянието по тях? Колкото да вложителите и по специално онези които са имали лихва над средната ,аз не бих ги упрекнал постфактум, това не е забранено от закона и ако квесторите наред с всички останали прихващания са променили и тези договори ,то отговорността пред закона е тяхна. Работа на синдиците е това да атакуват тези действия на квесторите пред съда с искане да ги отмени всичките. Но не може да сме придирчиви към онези които в крайна сметка са си дали собствените пари в тази банка ,а да си затваряме очите за онези които са я източили.

Тая Калинка много начетена бе,от всичко се сеща ,но защо не се е усетила като дадоха всички плащания на държавата по времето на тяхното управление на КТБ

Състоянието на кредитите нали ти е ясно какво е? И аз да бях на тяхно място - и аз щях да изнасям глупости и да шокирам обществото, защото иначе просто трябва да си признаем, че царя е гол, и че ще пием една студена вода всичките. А все пак идват избори... неможе

Кучетата Паачи на активите и парите на КТБ ...се оказаха Гладни Вълци !! Вълци съдени за Ограбване на кошарата от ... месец Ноември 2014 до сега !! КОЙ е на власт от Ноември до сега ??? КОЙ ? КОЙ ограби КТБ ?? ГЕРБ+РБ+ДПС естествено .

БНБ е давала указания на "нашите" хора какво да правят!

Пойна птица, комисия бих оглавила, аз съм Герберица! Кресла Десатанасова

Какви са секретностите на тези нагли кражби, та и доклада да тях да е секретен,бе мамицата ви крадлива?Явно е,че всичките разноцветни боклуци са вътре и си траят с надеждата всичко да се размие,което вероятно ще се случи при този отвеян народ.

Указанията на БНБ драги читатели, могат да бъдат законни или незаконни и не могат да бъдат нещо друго.

Йордан Цонев, Бисеров и Пеевски ли са корифеите по казуса КТБ! Те са предлагали най-добрите законови промени. "Нямате си представа какво е КТБ! Няма никакви инвестиционни компании!" А докладите на КПМГ! Компанията е глобена със 100 хил. лв., като голбата е обжалвана. Въз основа на тези доклади, банката е на челни места в международни класации. 7,5 млрд лв. депозити са благодарение и на тези одити. Стиска ли ви, да искате от одитора обезщетение в международен съд! Осъдете ги, да ви повярваме. Пеевски какво ще каже, Данчо Ментата, Прокопиев, Петьо Блъсков, Юли Москов, каквото и да кажат, няма тежест!

Данчо-ментата се опитва да отклонява вниманието с дребните влогове на Костов,като разчита на червената лъжа и пропаганда с/у него,а забравя за ортака си Бисеров и говедото до него Пеевски,който е в основато на атентата с/у КТБ и далаверите му за милиони,а може би и милиарди, с нея!На ментата не трябва да се вярва-Костов ги изрита на вревето с Бисеров ,като най-долните мушенници и те цъфнаха в ДПС,където корупцията и далаверата са на мода!

Костов е доказан бандит, лаком мафиот, изиграл най-мръсната роля в прехода. Този КГБ агент разби всичко дясно, затвърди комунистическата номенклатура, за което ще гори в ада вечно!

се доказваш като долнопробен клеветник с гнусните си и подли,абсолютно безпочвени клевети!Близач на вмирисани депесарски задни части!Не се свършихте националните предатели в тази загиваща заради такива като тебе, пропаднала държавичка!Позор!

Защо ли тази кокошка Атанасова ми е толкова противна? Вероятно от "реформата" в Здравното Министерство.

Не плюй калинката на Винету. Той си я обгрижва.

на тая джофра ли и викаха "двуцевката" в Русенския край или май бъркам.

Най-вероятно, защото не е комунистка. Такива са много противни на комунистите.

Как не ги беше срам гнусните кукловоди да сложат за председател на тази комисия едно лице без нормално образование (фалш диплома по право), сексуално (и вероятно криминално) зависимо от свързани лица та да разследва далаверата на десетилетието?! Разбира се, че нищо няма да излезе, а целия цирк е за замазване на кражбата. Няма ли следствие, прокуратура и прочие разследващи, та Народното събрание ще се занимва с такива неприсъщи и съмнителни му работи? Каква правна стойност има дейността на тази комисия? Прах в очите на народа! Замитане следите на престъпната мафия!

С тая кукла,това е целта на занятието-забравете.Не е ясно колко депозита са предоговорени!?ВЪН МРЪСНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ

До сега само Замазване на Очите . За напред ще бъде същото , ще извадят някой лев от откраднатите и приватизирани пари и ще Замажат Очите на балъците .

Брава на тия юнаци дето от 1997 година досега продължават борбата срещу Иван Костов.Най накрая се разбра кой е КОЙ-той е.

Този мръсник Искров, стои си на поста, прави мръсотии в държавата, но няма кой да го изрита, нали ?...

Ами Цацаров си крепи дебелото шкембе! Кой друг да вземе отношение, като всички са омацани с акитата, включително и Данчо Ментович!

да ви напомня, че искров беше главен касиер на Росексим банк, тази на Кюлев, Мултигруп, КГБ и т.н. това се знаеше от адски много хора, които го назначиха за шев на БНБ.

Той не е за изритване,а за изправяне до стената.Особено тия,дето трябва да го изправят.Как да го изправят,като трябва да стоят до него,пък и народа спи

Кой да го изрита бе? Ти да не си болен? Тоя ще си седи още мноого дълго, защото е касиера на мафията, а тя ще управлява вечно...

Ако някой се е заблуждавал до сега, че нещо в България се е променило към по добро, това е един случай, който показва колко много се е заблуждавал. Мутринските години съвсем не са минали и едва ли скоро ще минат. Всички тези приказки, които се леят от всякъде, биха могли да се кажат с една дума-това е една голяма кражба от залъка на народа, от лекарствата на болните, от пенсиите на възрастните и от детските добавки. Това не е само престъпление. Това е грях от Бога. Приятна вечер..

Ти разчитай на бога,аз на доларес

Казва се не ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ДЕПОЗИТИ , а Индивидуално договорени депозити надвишаващи официалния обявеният лихвен бюлетин на банката-това е в нарушение на закона. Иначе КТБ е имала до 31.03.2014 г официален, публичен депозит с наименование ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ДЕПОЗИТ с лихви в зависимост от сумата от 3 % до 7,5 % .Той е законен ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ДЕПОЗИТ ! жУРНАЛИСТИ - НАУЧЕТЕ ЗАКОНИТЕ И БАНКОВАТА ТЕРМИНОЛОГИЯ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ.

Ако финансистите си бяха научили материала,нямаше да има причина журналистите да учат терминологията.

..........от всичко разбира.

Истерията с преправените договори на вложители от преференциална на нормална лихва е ГОЛЯМА ДИМКА. Това юридически може и да не е незаконно, но това не е проблемът на КТБ защото тези пари са вложени реално от вложителите, които са ги изтеглили, не са ги откраднали! Изчезналите милярди от КТБ са в резултат на раздадени и необезпечени кредити на правилните хора. Това е основният проблем, който наричаме Oбирът на века! и имената на тези кредитополучатели трябва да станат публично достояние. Дано, ама нада ли!? Ще има още много такива димки за отвличане на вниманието, ще излязат и някои имена, но моделът КОЙ? ще си стои велико непоклатим за радост на подскачащите протестъри от ПМ (Продажнии Мекерета), които са вече част от този модел.

да, в общи линии е така, просто вече има доказателство, че това става и с участието на БНБ! доказателството винаги има значение, особено ако е излязло като димка и подпали пожар!

обяснява депозитните потайности на Иван Костов. Успял, с помощта на квесторите, да спаси едни 155 хил. лв. в КТБ, който били на лихва за отличници - 9.8%..ЕХА... Само от него дедо Ваньо е ВЗИМАЛ и щял да взима още една пенсийка от по 1300 лв. месечно. Истината рано или късно излиза на бял свят. Справедливостта За справедливостта не съм сигурен.

вика: Неправомерно получилият парите трябва да ги върне, а този, който е разрешил това, носи и наказателна отговорност Ще носи, ще носи У нас по-малката отговорност се носи дома, а по-голямата се туря на влог в некоя чужда банка. Питайте Искров, ако не вярвате Ние, разбира се, си даваме сметка, че не е само Костов. Всички се хванаха за него, защото е всенароден любимец, но със сигурност има и други политици, които са намазали. Например Виждито, ама за него Труд няма да съобщи никога. Костов вика, че не бил направил нищо нередно: Изпратих уведомление, че развалям договора и парите останаха на обикновен влог. Я колко просто било!

Съвременните мутри и бандити работят в банките, министерствата и парламента. Наказателните бригади са при съдия-изпълнитерите. ! Долу мутрите и бандитите !

От БНБ не твърдят, че не са знаели, а, че не са давали указания! Естествено, че са знаели, нали банката е "под особен надзор" :) Възниква въпросът, след като са знаели, защо нищо не са направили? Дори и да не е в правомощията им трябва да уведомят прокуратурата, ако знаят за престъпление.

кой идиот уведомява капо ди тутти капи от маниаците на тема "върховенството на сектата" перверзни зидари, че същият е извършил престъпление? не ставайте смешни,. сектата на цацаров и съдиите са аут! както и цялата им обслужваща пасмина!

ами тоя който не иска да го отнесе ако нещата загрубеят!

Всяка банка може да бъде срината!!! Дири и ... Пирамидите! ...хампарцумянчо да помисли!?...

НЕОСПОРИМО!

деер

Егати и ДЕМОКРАЦИЯТА!!! Всичко е тайна!!!! ЕДи кой си убива - инициали, едикой си краде - да не му накърним доброто му име, едикой си ни трови - тайна, едикой си има имение дарено му от приятели - тайна, едикой си източил държавния резерв -тайна, плащаме таритщините на КТБ - тайна , кой виновен - тайна ....Освен , че сме 7 000 000 шарани, нещо друго да е известно?

Всички в кауша и да връщат парите.

Едни умни , нечестиви и сигурно богати ограбиха други богати и маса бедняци!/ .. Аз очаквам перманентно ..трупове!?....

DIDA

Някой знае ли какво общо има тази нереализирана 'докторка' с финансовите дела в България?!

Че стане голем майтап, тия дека краднаха от държавата ги обра Ц. Василев и са че гризнат дървото още един път поне гяволи.

Срамът е голям ,РЕЗИЛЪТ ....СЪЩО!

Всички УЛИЧЕНИ ще казват ,че подписът ,...''не е техен''. След което Бг-съдия ще измъмри: --''Краците казаха ,че са невинни....,ЗАКРИВАМ ЗАСЕДАНИЕТО"!?!?!?

DIDA

Направиха ни на канарчета! Браво!

Да се срамува човек ,че е българин...

Който заобикаля законите ,....ЗАТВОР. НО в Бг има много НЕДОСЕГАЕМИ ПОЛИТИЗИРАНИ ,----ГОВЕДА/без извинение/.

До скоро мислех, че бурканбанк е глупост и на парите мястото им е в банките. То се оказа, че не било така. Жална картинка българска. Една банка да има родна и точно тя щефалира. Защо ли? Сега ме убеждават, че ако Гърция напусне еврозоната няма да стане нищо у нас. Да бе. Ами то 1/3от банковия ни сектор е гръцки. А да си изтглят капиталите към Гърция дори частично па да видим после.

Спете спокойно. Народа нали плати . То така или иначе няма да излезе всичко наяве.

Откраднаха 5 милиарда чрез куха пирамида на ДС,покриха кражбите с заеми на наш гръб,и имат още смелоста да ни занимават със прикриването на извършителите!

че с агнешкото ни търпение или още овчедушие не 5 милиарда, а цели 10 можеха да прокарат, щото и заема да си е не 16 милиарда , а направо да си го окръглим на 20. Нямам доверие на г-жа Атанасова. Може да е идеален функционер ама банкови мошенгии следваше да ги лови баш банкер, а не специалистка по всичко. Все пак и желая успех.

....фактите говорят, че още през 96/97 всички търговски банки бяха български и фалираха(ограбиха) ги! Cега, гимнастиката се повтаря с ктб!.. питам се, защо точно с нея се случва това ограбване и крадене??.. защото е изцяло българска и когато хищните и алчни хиени, политици и банкери надушат, че някъде се появят пари и няма чуждо участие веднага се нахвърлят и я обескостяват ! има още 1-2 малки български банки да видим каква ще е съдбата им? Bсички абсолютно всички банки, дори и централната ни трябва да бъдат управлявани от чужденци!.. иначе няма оправия с тези крадци!

вижте сега, какво ще ви кажа и слушайте внимателската! ако обичате! ако и след поредната пирамида строена с помощта и благодарение на обединените сили на престъпниците от дс, кгб и просташката каста в бълхария не прогледнете, не вземете решения и пак няма никакви действия, ще съжалявате, че сте се родили. това не е заплаха. защото наместо в съда на ботушарова да бъдете съдени от диаманд диамандиев-член на секта, ще бъдете съдени от Друг Съд!

пускат ви нова дъвка с "преференциалните депозити" и тъпанарите с огромна радост почват да я дъвчат ???????????? Основното и Важното е кои са взели кредити от банката и при какви условия, т.е. обезпечени ли са съгласно законодателството. Трябва да се публикува списък на длъжтиците и да се гонят да си върнат дължимото. Абе то бива идиоти, ама процентно туземните държат световно първенство.

Вместо да си ЧЕШЕТЕ езиците в Парламента--СВАЛЕТЕ БАНКОВАТА ТАЙНА за КТБ като цяло и готово!!! Но ви е СТРАХ!!! Цацаров каза днес в интервю :- ЧЕ много ИЗВЕСНИ ХОРА и Юридически лица са се ПОЛЗВАЛИ от ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЛОХВИ!?!???? ШУБЕТО е ГОЛЯМ СТРАХ??!??

НаШШШте така - по-тихо, другите онака.

Банковия надзор не бил на мястото си, политиците не били на мястото си, съдебната система не била на мястото си, законодателната власт и тя не била на мястото си, щото се представлява реално от изпълнителната. Абе, ама какво в България е на мястото си? И за какво въобще ни пълнят главите по цял ден с такива глупости, като и без това нищо не се променя?

Първия вярно ли, че някои вложители като Вежди Рашидов и Иван Костов вече са взели парите си? Вярно ли е, че има цесии, които се делят на ваши и наши? Вярно ли е, че през бюджетни сметни на детски градини, кметства и държавни предприятия се удовлетворяват исканията на 463-ма надгарантирани вложители, приближени по един или друг начин до властта? Вярно ли е, че има договорки с облигационерите, които са осми клас кредитори, за удовлетворяване на техните претенции през държавните структури

Pазбира се, че е вярно!

Да не забравяме че все пак "експертното" правителство на всеобщата омраза беше на власт , как няма да се дават противоречиви указания! Просто БНБ си няма собствена политика и се ръководи от политическата конюнктура и така резултатите - фалит на цялата държава

НА ЗАБРАВИЛИТЕ - преди "експертното" правителство ИСКРОФФФ подаде ОСТАФФФКА през 2009-та. След среща на четири очички ИСКРОФ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА НОВ МАНДАТ от ПАРЛАМЕНТА С ПРЕДСЕДАТЕЛ ТЕТКА ЦАЧЕВИЦА.. Какво последва - БАКБ стана притежания на правилната банкерка на цената на два апартамента. Та с КТБ - схемата е същата. Това за ПРАВЕЩИТЕ СЕ НА НЕПОМНЕЩИ...

A, дали само в тази банка е така,.. Kои знае, в другите каква е боза! :(

Плювню какво казва по въпроса. В началото имаше желание всичко да се доведе до край. Да не отмаря на Халкидики

Дааа ! Бе Ни Ебе!

не ни баламосвайте с тези преференциални лихви по депозити,защото тези хора са внесли реални техни си пари на депозит. Дайте списък на КОЙ са раздавани кредити и какви суми та се стига до тези 5 милиарда.

Alen

Никога няма да има отговор на този въпрос.

В България има хора който само с това се занимават да зарибяват хора под предлог че ще станат МНОООГО богати и така ги оплитат в мрежите си че накрая трудно могат да се отърват , а ако се отърват то е - ЯКО ИЗМАМЕНИ!

Данчо Ментата от ДПС ни казва кое е законно и кое не е трябва да верваме в правотата Му! Баси държавата!!!

Дрън, дрън та пляс! БНБ не може да говори . Някой от БНБ е давал противоречиви указания. КОЙ? Свидетели сме на симулиране на работа. Няма задържани, нама обвинени и осъдени. Няма отнето имущество. Няма върнати пари. ГЕРБ взе огромен заем от наше име за да изплати уж гарантираните влогове. Оказва се, че са изплатени и негаранирани такива. Кражбите продължават с пълна сила. Атанасова и ГЕРБ ОСТАВКА!