Возят депутатите с микробуси вместо с мерцедеси

Депутатите ще отиват до парламента за работния си ден с микробуси и няма да ползват служебни автомобили.

Обратно в новината

Коментари - Возят депутатите с микробуси вместо с мерцедеси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, позволете ми да се поинтересувам, каква ще е съдбата на закупените до сега луксозни коли. Ще има ли търг за продажбата им.

За всичко сте недоволни. Един път, че ходят с мерцедеси, втори път, че си купили нови... сега ще ходят с микробуси и пак сте недоволни. Дайте тогава предложение. Много сте ЗЛЕ!!!!!!!!

Популизъм струи от решението. Все пак това са народни избраннице, не тикви....експлоатаци на низки чувства...

Коко, слънце мило, попускаш леееко, че народа не ги е избирал, за да се возят в мерцедеси. А ти щом си го мериш с това дали си пеша или не....за съжаление си...

какво става с имунитета им?бате боби рече да го маха?!

mnogo pravilno a do pravitelstvena bolniza na masaji i baseina s kakvo sche hodjat a i do japonskijat da vetscharat pak li s mikrobustsche ili sche si plaschat sami taxitata tova da go vidja najama da povjarvam dano da e taka da ne e porednata laja ot presata

Е, що като всички, бе? Айде стига соц. уравниловки. Нали са депутати, избрали сме ги. Що да не карат мерцедеси? Ми комшията кара мерцедес, другия БМВ, третия АУДИ. А вие сега - депутатите на велосипеди? Пеша да ходели. Ми като гледам само разни неудачници ходят пеша. Из големите градове няма къде да паркираш от коли. Айде стига глупости!

може и с велосипеди които е по близо.

представете си едни нови микробуси с удобни седалки.Разбира се,вътре ще бъдат седнали депутати.Отпред и отзад ескорт от полицейски коли.Много лошо ли е това?А когато тръгнат из провинцията ще си пътуват пак със служебните лимузини за по-голямо удобство и бързина.Ех,колко коментари написахте,комплекси ли избивате?

Правилно! Някой да не би да отпуска служебни коли на всички работещи по хилядите учреждения в София и страната. Ще ходят на работа като всички - в трамвая, че да слушат как ги псуват хората! Работниците от Кремиковци ги карат с автобуси, но това е защото комбинатът е извън София. А Парламента е в центъра. И Метро вече има - да им дадат по една гарсониера в Люлин до метростанция Вардар и готово! Да живеят като народа когото представляват. Датските депутати ходят на работа с велосипеди.... Да станат европейци и нашите!

Отиди и се прегледай, най-вероятно боледуваш от хронична злоба и глупост.

Стига сте ги критикували тези депутати,че ще вземат да напуснат и за следващите избори няма да има кандидати.

Бойко,ти си велик и много скромен.Къде се изгуби?Не те виждаме по вестниците и телевизиите,крият ли те?

Е те да не би да си нямат лични автомобили?

Ако продължава така, скоро ще има отказали се народни представители, а нови желаещи също няма да има и след някой друг месец ще се наложи да правим нови избори.

Най-после едно мнозинство и правителство ,които реално си ограничават привилегиите и се стремят към икономии и прозрачност в действията. Най-важното е всички разхищения и престъпления на прежде управляващите да излязат на показ и да бъдат дадени на съд ,стига т.н. съдебна система да си свърши работата...

Е,НАЙ-НАКРАЯ ПРАВИТЕЛСТВО,КОЕТО ДА МИ ХАРЕСА!ДАНО И ЗАНАПРЕД ДА ПРОДЪЛЖАВАТ В СЪЩИЯ ДУХ!!! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО МНОЗИНСТВОТО ОТ ПИШЕЩИТЕ ПО ФОРУМИТЕ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА СА ХОРА С ОГРОМНИ ПРЕТЕНЦИИ,ВЕЧНО МРЪНКАЩИ И НИЩО НЕ ПРАВЕЩИ!СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ МНОГО ОТ ТЯХ ДОРИ НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ УСИЛИЕТО ДА ОТИДАТ ДА ГЛАСУВАТ...

Аз предлагам да ги возят в шуменски Чавдарки, по-народно е някакси, сюрреалистично, носталгично......

Така като сте недоволни от някой депутат, причаквате автобусчето и тупа-лупа, пък и някой друг може да намаже. Само да не почнат след това медиите- депутатски автобус беше обстрелван от недоволен гражданин... А мен ако ме питате, служителите дето могат да си позволят- ходят на работа с личните си коли и никой не смята това за ненормално. Кой не му харесва в микробуса- да си кара таралясника или да се качва в градския транспорт-дали сме им достатъчно пари за депутатстването, да се оправят- обикновения народ се чуди как да върже двата края, докато те си настаняваха задниците в нови депутатски мерцедеси.

Имам един велосипед който едва го опазвам да не ми го откраднат, но ще го подаря на някой закъсал дЕпутат. То така ако ги режат вече няма да има мераклии и за депутати.

BRAVO!!!

Добра мярка като за начало, дано не се окаже саво впоследствие популистка

Поздравления за депутатите от мнозинството и лично за председателката!Най- в Парламента стават добри неща.Дори само премахването на някои привилегии ще действа отрезвяващо на някои депутати за да помнят ,че са изпратени да предствляват нашите права а не на групировки и да забогатяват.Дано продължава все така !България спешно се нуждае от добри закони и честни хора които да и служат и да ги изпълняват.

Невероятно защо толкова негативни коментари !? Нали с нещо трябва да се започне ... а в сегашните наши условия да е и нагледно ... и не много затягащо (защото многото е наистина нужно, но и невъзможно от един път) Хайде да видим резултатите (след месец-два примерно) и сравнението им с близко минало, както и със съизмерими за България модели !

с каруци трябва да ходят за да пестят.колко микробуси ще купят сега за да ги събира из цяла София от люлин,искър,младост и т.н.на кого ги говорите.пак разходи и какви ли ще са тези микробуси едва ли 20 г.с каквито возите нормалните хора.

Авторите на повечето коментари са тъпи и злобни андрешковци - на бас че 80% от тях не ползват градския транспорт. Коментират се елементарни екстри и всичко е много дребнаво. Много ниско слизате бе хора - естествено че депутатите трябва да имат приемлив стандарт и не трябва да се занимават с битовизми.

Мъка мъка мъка... Тези дето не са били депутати иди-дойди. Те не знаят благинките на депутатствуването. но старите муцуни газ ще пикаят. Да, има популистки елементв цялата работа. И ефективността няма да е особено голяма. Но все от някъде трябва да се започне. И още нещо. По един начин изглеждат нещата през перденцата на служебния Мерцедес, по съвсем друг през мръсните прозорци на Икаруса. Ако ще и със собствен автомобил да се придвижваш пак ще го отнасяш заради задръстванията. Но нищо - нека да видят как е. Те постепенно нещата ще се охлабят.но поне в началото трябва да им се набият чемберите за да не се разхайтят прекалено ноовобранците. А иначе народна пара лесно се харчи. И което е най-интересното от служебните коли всички имат полза. Всички, освен данъкоплатците, разбира се. Депутатите, както вече казах, като свикнат с блгинките трудно ще се откажат от тях. Друго си е някой да ти слугува. От друга страна има работа за юнаците от НСО. Друго си е да караш Мерцедес и всички да се пазат от теб и да не могат да те хванат за нищо. не екато да си прост полицай и да се разправяш по цял ден с разни суеци, мангали и каква ли не пасмина. И администрацията на НС - и тя доволна. Я някоя комисионничка ще врътне човечеца, я някоя далаверка. Друго си е с Мерцедес или БМВ да отидеш. Пък като стане да се сменат коли след 3 години - няма лошо да си купиш БМВ за 5 - 6 000. Или някой приятел да уредиш. И така всчики са щастливи и доволни. Всеки по своему. И хич не им пука ни за качесто на пътища, ни за цени на горива, ни за разходи по застраховки и ремонти. ккато се казва най-добрата кола е служебната. Пък ако може и да е нова и с персонален шофьор - пей сърце. Не е въпросът само в икономиите. А такива ще има, колкото симпатизантите на бСП да не им се иска. Най-големи икономии се реализират като се спрат разхищенията. А както самият ББ заяви депутаите от ГЕРБ се отказват сами от служебни автомобили. Както направиха Атака в предния парламент (мисля че и в този). И последно. преди известно време стана ясно че депутатите имат право да пътуват безплатно в градския транспорт. Е може ли така да хабите това право.,бе господа. И всеки месец картата за цялата градска мрежа да отива на вятъра. Пък и ще сте по-близко до народа. Да чувате като псува.

Bravo !!!Evala na Boiko!

Сега, след като прочетох 99% от мненията тук, разбирам защо имаме такъв тъп управник - защото и народа е тъп. Популизъм, елементарен пиар....ама хората вярват ли вярват. няма какво да се заблуждаваме, просто и елементарно е за всеки завършил основно образование.......пр номера на простия Борисов за простия народ...

ДОБРЕ ТРЪГВАТ, НО ДАНО ДА СТИГНАТ ДО КРАЯ.

Егати замазването на очи... Спестяват ни няколко хиляди лева за бензин, а далаверите за милиони ще си вървят с пълна сила!!! До кога ще сме тъп народ???

да върват, никакъв транспорт за тех. Нито моторен, ни конски, ни магарешки, камилски тоже не. Да рупат само от мъката по-чер ляб и 1-2 стръка лучец на ден. Сол не, че вреди на сърцето. Още - никакви електрически ламби, на борина да стоят. Телевизия, радио и газети: то е ясно - не. Едно е вредно за мозако, второ е скъпо. Да не одат на жълтите павета, а да си седат на село, да си чуват стоката и челядта и да гласуват с писма от обикновените, дето стигат за 4-5 дена до адреза. Адреза е: София хилядо, за наш Бойко.

То е ясно ,че на всички неможе да се угоди, ама май нещата почват да се случват тъй както трябва ,а пък да става каквото ще

ДА ходят пеша и всички ще са ,слаби спортни типове ,а не лоени топки.Край и на депутатското кюфте.В дните за свободни интереси да посещават старчески домове,училища за деца с увреждания,да се хранят стях ,да преспиват до тях.Тогава навярно биха били близо до хората,ане дагледат от микробусчето как старци се мъчат да пресича столичен булевард,и докато сторят това току виж че млякото в потребителската кошничка вкисне.

Откъде накъде държавата ще плаща за текущи разходи и нужди на депутатите - те са просто на работа в Парламента и не виждам никаква причина да се ползват с каквито и да било привилегии освен с имунитета, който имат. Имат си заплати, както всички работещи хора - да си ги използват, както всички работещи хора на заплата правят, без да разчитат на допълнителни средства. Те са просто едни чиновници, да не говорим, че сред тях отново има абсолютни парашутисти, които през живота си и един закон не са прочели!

Teq ot GERB savsem se preebaha:))

Засега ми харесва ГЕРБ.

s katafqalka shte e nai-dobre deba i izzednizite.. ne se nagrabiha

Никакви микробуси.Да ходят на работа с градския транспорт. За народа няма пари за нови автобуси, те ще се возят с мерцедеси. Да не са си ги заработили. Снощи се прибрах с един раздрънкан икарус и ми стана лошо от зловонията и прахта. На всичко отгоре беше боядисан в зелено .

Да живеят в Обеля, и да ползват метрото. Всеки ден в 8,00 ще има специален вагон прониран, охраняем и вечер в 17.00 обратно, след 1 месец пускат спирката пред Софийския и всичко ще е наред. В Обеля да им построят един блок и чиста работа.

Това е добра практика, но не разбирам защо изобщо трябва на депутатите да им се осигурява преференциално служебен транспорт от местоживеенето до местоработата? Нито работното им време е особено, нито са повече хора от всички останали работещи в България, нито бюджета има пари в излишък да поема тези разходи. За да са по близко до народа да използват обществения транспорт и личните си автомобили!!! Да не говорим че 240 калпака са много за малка оглозгана България.

Хайде стига популизъм, хайде стига лъжи

А микробуса не е ли служебен. Тука май нещо се прекалява ми се струва.

а после всички пак става като преди. Един сътрудник на 10 депутата. Колкото човек да мрази депутатите ако е обективен това е малко.

както всички управници и тези си присвояват измислени вече неща, но те и парадират с това ха ха ха ха - Вички са маскари...........

Къде си виждал държавник да пътува с колело, то и Сиркузи тича сутрин, но не до работа. Буш кара колело в парка, а парка е затворен за него. Пишете си тъпотии и си вярвате. Навсякъде политиците си карат служебни автомобили, носят скъпи дрехи, получават заплати, ядът черен хайвер и си имат самолети. Това е нормално, трябва да имат изгода. Всеки пише народни дела, и това значи ли, че трябва без пари да ги вършат? Прост алчен народ! Отидете вие да ги вършите без пари и придобивки! Въпроса е какво вършат, ако държавата върви и милиони да вземат, със совалка да пътуват. Що се започва с популизъм, значи след 2 години ще има гражданска война!!!! Махаме факта, че първото което гласуваха депутатите беше отмяната на големите 15% за министрите! Сега евтин номер с маршрутите! Да, да имат придобивки, но ако не вършат работа УВОЛНЕНИЕ!!!!

Освен,че трябва да се возят в градския транспорт,трябва да живеят и в квартири със свободен наем от джоба,така ще са по-близко до народа,който ги е избрал и пак ще са на печалба,тъй като заплатите са им доста по-високи !

bravo na bate boikooo toi shte sloji neshtata po mestata, bravoo

Понеже др. Борисов уреди градския транспорт, докато беше кмет, редно е сега герберята да ползват всичките му екстри за безпроблемно и бързо придвижване - че то не са климатици, не са удобства, точност и лукс! Вижте софиянски как оправи банята и сега цялото семейство целокупно ходят да се баньосват само там! Със самолетчето на булката де. Само водата, дето я джироса на софийска вода, им излизала соленичка, щото им я калкулирали отделно, ама той нали бат Бойко ни е обещал да ги изрита тия още като кмет, та сега се надаме да си изпълни заканата кат министър-председател Ех, мечтиииии...

Да видим дали ще се получи на практика...И до сега всеки нов парламент ентусиазирано обявяваше,че ще ограничат ползването на служебни коли,ще купят по-евтинки...да облекчат данъкоплатеца. И след 10 дни сменяха целия автопарк с нови Мерцедеси и БМВ,щото сегашните 2-годишни били амортизирани и опасни...