Това съобщи русенската депутатка от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНР. Народните представители ще ползват служебните коли на парламента само ако получат разрешение от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. За да се свият максимално разходите сутрин микробусчета ще минават по специален график през кварталите, където живеят народните избраници, и след това ще ги откарват до парламента. По думите на Атанасова депутатите щели да ходят на работа и като редовите софиянци с масов транспорт. Заявки за ползване на коли за служебни цели може да одобрява само председателят Цецка Цачева, уточни Атанасова.  
Ще бъда със служебен транспорт само когато сме цяла делегация по работа, категорична бе и колежката й Моника Панайотова, цитирана от "Новинар".
В предишното Народно събрание всеки един депутат можеше да използва служебна кола, след като подаде заявление в администрацията.
Освен това, в новия правилник вече е фиксиран по един сътрудник на десет народни представители.
Нова система за контрол и достъп до парламента ще бъде въведена от 1 януари 2010 г. Тя е закупена отдавна, но досега е престоявала в мазетата на Народното събрание.