Депресията е лечима, но не отминава сама

Какво означава човек да бъде депресиран и какви са конкретните физически и психически признаци на това състояние?

Обратно в новината

Коментари - Депресията е лечима, но не отминава сама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво би помогнало срещу депресия? Благодаря!!

Преди време бях диагностициран - умерено тежък депресивен епизод. това 'чудо' ми съсипа живота за близо половин година. Благодарение на тежките илачи и промяната на режима на живот постепенно се оттървах (силно се надявам да не се повтори). Комбинацията от психически и физически симптоми, буквално ме бяха превърнали в развалина. Търсете помощ навреме, иначе нещата стават страшни.

Отминава.

С/у така нар. депресия (болест на душата) е физическият труд и бягането на дълги разстояние. Тук е моментът да припомним на дофторите мъдрата бълг. пословица (неразбираема от болшинството): Залудо работи, залудо не стой!

Абе и ти си един специалист...

Физическите усилия не помагат при истинска депресия - казвам го от личен опит. Силни хапчета и диета, другото е вятър работа.

И аз го казвам от личен опит. Няма такова заболяване депресия. Това е неправилно и по-дълбоко от необходимото дишане, при което се появява дефицит на СО2 в кръвта. Основава се на ефекта на Бор. Има различни конкретни причини за самия дефицит между които стрес, липса на физическа активност, чести заболявания в детството свързани с дишането и т.н. Как да стане - има най-малко десетина методики с инхалатори, тренажори и без тях. След няколко месеца човек става енергичен, няма умора, спи по 6-7 часа и т.н. Ако има хронично заболяване , то изчезва. Включително има един австрийски психотерапевт, който лекува именно с обучение по дишане и сайтът му е и на български. Човекът , който е работил десетки години е доразвил откритието на Бор е украинец и се казва Бутейко. Който не знае руски или украински или смята тези езици за под достойнството му, може да пусне търсачката Buteyko. Ще се учуди, че във всеки щат на САЩ, провинция на Канада и дори Австралия и къде ли не по света, с изключение на България, разбира се, има поне по един център на Бутейко или Buteyko Institute of Breathing and Helth или Frolov Respiratory Training. И най-вече не трябва да си мислим, че решението на здравните ни проблеми не е в нашите ръцете, ами да се залавяме сериозно и веднага.

Няма да забравя, когато се наложи харпацумян да коментира случая, когато военен от Пловдив гръмна жена си, децата си и себе си заради проблеми вкл. и невъзможността да изплаща кредит. Та коментара на арменеца беше - да пратим всички, които имат проблеми с кредитите на психолог и се чудеше защото човека не е потърсил психиатрична помощ. Вместо да се обмисли понижаване на лихвите на и облекчаване условията на връщане на кредитите, повишаване на доходите на населението - те на психолог ще го пращат. Разбира се, че натъпкани в бетонни кутийки, висящи по 2 часа в задръстванията в коли и автобуси, работещи под часовник, обвързани със сметки, наеми и кредити, и особено работещи под стрес някой хора ще изперкат.

на човек, продал душата си на дявола.

Мноооого сте далече от истината.

Можеш да бъдеш абсолютно сигурен, че в основата на всяко самоубийство, независимо как изглежда и какви външни причини има, стои карактерът на човека и неговото възпитание.

вземете си хранителна добавка 5HTP .Това серотонин. Депресията е липса на серотонин и мелатонин в амигдалата. Ще се почувствате за 5 дни в предишното си състояние

Баси лай..нярите,депресията не е никаква болест а състояние на психиката и духа в съответствие с битието житието и страданието на бедния съвременен човечец,за това че живее нечовешки и на светлинни години от човештината и истинската си същност,и естествено за да не разбере човечеца че господарите са виновни за всичко това,тутакси се появява и оределението че е болест,НЕ Е БОЛЕСТ, А НАЧИН НА ЖИВОТ - СЛЕДСТВИЕ ОТ БИТИЕТО..защо в такъв случай и радостта,и усмивките и т.н. да не са болест?!?!?

отговор: защото, очевидно и много меко казано, не знаете в излишък за ендорфините и значението им в хим. баланс на мозъка.

Ама вие сигурен ли сте че знаете какво знам и какво не знам за т.нар. хормон на щастието,как и защо се произвежда от организма (хипофизата,т.нар. шишарка толкова често изобразявана в древните култури) и за какво служи,и интересно с какво не сте съгласни,с очевадните истини или че черното е черно и бялото-бяло..

всичко, което се прави е опит за лечение или превенция на някои от симптомите й но на практика, никой и изобщо не се бори с реалната болест. даже напротив, тя е генномодифицирана за повече ефективност и убива 99,99% от умиращите днес. нарича се невежество.

Аз познавам един изрод-депресант и се казва Цветан Василев. Та той сега си живее в най-скъпия хотел в Белград и депресира бая хора.

Казват, че изведнъж забогателите, примерно ударили джакпот от тотото след първоначалната еуфория после изпадат в депресия. По няколко причини. Приятелите им от преди това започват да завиждат и се отдръпват. А на тяхно място почват да се въртят лицемерни лешпери, които се мазнят за парче от кокалчето. Спечелилият съвсем напълно осъзнава простата истина, че парите не купуват щастие и започват да носят повече проблеми и грижи отколкото радост. Нова кола, къща, вила, лодка, яхта? И тяхната поддръжка, проблеми и грижи. Парите купуват труда на други хора, а какво другите могат да направят за вас, че да ви докарат щастие? Спуква се балонът, че целта в живота са повече пари за повече радост и щастие, а това откритие е депресиращо.

Има и още една причина. Дългата еуфория изразходва ресурсите (за добро настроение) и след това настъпва глад. Нещо подобно на наркоманите.

LeGrandTulup

Възможно е. Също и всяко чудо за три дни.

Не вземайте лекарства. Дайте си сметка какво ви е довело до отчаяние. С Божията помощ всичко се преодолява.

които бяха на по 30 години и скачаха на Орлов мост.... Е тия дето станаха милионери не са депресирани...също така тия дето вече не са между нас...

От 2007 г. съм в депресия, а след няколко дни ще съм напълно в депресивно-откачално състояние.

Сигурен признак за депресия е, когато иначе интересни за нас занимания стават безинтересни и изглеждат лишени от смисъл. А може би тъкмо тогава проглеждаме реално за нещата около нас? Добър метод за излизане от депресия е вдигането на самочувствието чрез малки "победи" и успехи, даже и за елементарни, всекидневни неща.

в депресия???

Никой не е застрахован.

Откакто се помня се чудя как така "депресирания" българин тича към касите на тоя или оня монополист да му даде парите си! Другари тъпанари след като нямате пари не си плащайте сметките за ток ,вода и т.н. да видим какво ще стане?ДА ви еееееева депресията!

депресия след изборните реалности... В момента се забелязва раздразнителност или унининие в сутрешните блокове... до края на годината и през зимния сезон се очакват агресивност и приповдигнато състояние.

ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ СА РЕШИМИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ВЪВ ВАШИЯТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ!!!НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЕ ВГЛЕЖДАТЕ В МАЛКИТЕ РАДОСТИ,КОИТО НЕУСЕТНО ЩЕ ВИ НАКАРАТ ДА СЕ ПОЧУВСТВАТЕ ЩАСТЛИВИ,КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ ПОДОБРИ ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!

когато не можеш да си платиш сметките за парно,ток,вода...храна и лекарства,моля?

Че си жие, че ходиш, а не си в инвалидна количка, че можеш да виждаш, а не си сляп, че навън птичките пеят, а нямат ни покрив, нито пари в банката, нито кола или телевизор. Ако си трудолюбив, ще си платиш всички сметки, та даже и пери ще ти останат. С мързел сметки се не плащат.

Както казва Достоевски "ние сме нещастни, защото не знаем,че сме щастливи"

Всичко това е точно така, но ако е депресия, а не търсене на оправдание да не правиш нищо в живота си!

Естествено, че е лечима. Аптеката е в главата на човека. А от психологическото състояние зависи правилната работа на всички органи в човешкото тяло, защото болестите на тялото са проекция на болестите на душата. От депресия и страхова невроза се излекувах по следния начин и спазвайки следните правила: Промених начина си на живот - отказах цигари, алкохол, телевизии, не гледам филми, екшъни, трилъри, хоръри, както и негативни новини. Ако не работите по специалноста си, ако ще и 5 висши образования да имате, не роптайте, не негодувайте и не мрънкайте, а се задоволявайте със заплатата си и с работата си. Не мислете за пари, за това- колко сте похарчили и колко са останали в банковата ви сметка. Колкото-толкова. Щом имате покрив над главата си и комат хляб- значи сте добре. Най-важното услове е вярата в Господ. Не в себе си, а в Господ. Ходете на църква, молете се, присъствайте на литургии. сатаната не понася литургии и бяга като попарен от вас. Четет Библията и житията на светиите. Горещо препоръчвам на страдащите разговори с духовници, както и да си купят , ако имат възможност книгите на Старецът Тадей Витовнишки и Стареца Паисий Светогорец. те са мехлем за душата. Свещениците са психиатрите в расо и никакви хапчета няма да ви оправят, ако вие сами не се оправите. Хвърлете хапчетата в кинефа. Измийте съвестта си, ако сте сторили нещо нередно , смирете се и бъдете послушни, радвайте се на живота и Божието Творение. А най-голямото лекарство е да простите на враговете си всичко лошо, което са ви сторили- не заради тях, а заради самите вас- за да нямате лоши мисли в душата си, защото човек е като антена- приема и предава лоши и добри мисли. Друго------------------- спорт. Спортувайте активно- по време на спортуване се отделят антистресови хормони. Друго- яко бачкане и яка работа, по възможност и физическа. не си давайте прекомерно зор- работата не е заек да избяга. Помнете, че виско е суета на суетите, прах и пепел. Направете прочистващи диети с вегетарианско меню.

Тоя коментар може да е по-полезен от статията над него. Добре е все пак, че се обръща внимание на този не лек проблем.

или за работодател...

остава загадка, как същевременно се комбинират нещата с " всичко е суета, прах и пепел " !? но както и да е.. идеята на въпроса не е да се обръща спиралата

нищо не си струва да хабиш нервите си или на близките си, или на непознати. Бъди благодарен за това, което имаш.

Едно време на това състояние му викахме мързел.

му викат ГЛУПОСТ!

Говедо което иска да яде, пие, сере и е.е, страда ли от депресия? Страда ако не може това, да не би да страда защото е чело Достоевски?

недей така бе бате цялото сиган е дпресирано- с медисинско има ! а ти ссега такха лошо говориш ццц..цц

Изключително преобладаваща е депресията в професии, които работят с много хора ежедневно! Това са учители, лекари, журналисти, полицаи, военни. Те работят с всякаква паплач.Всеки контакт поставя под съмнение собствената им ценностна система, затова и те са стресовите професии! Откачат по-рано от другите!

ти си готов фашист ,щом наричаш човешките същества паплач ,може би секретар на бкп или дкмс .тая "паплач" е вашето огледало !

е идеология на власт 20 години в Италия, то има много по -мракобесни идеологии на власт и в момента. Нашите и фашистите, нито тия са ваши , нито другите са фашисти! Вие християни ли бяхте?

що се отричате от своите?

от кога учителите и лекарите са започнали да работят пак ?... а поли цайте и военните не работят много с хора - те работят предимно с полицай и военни :)) според някои нЕучни среди всички злини имат да

"Това са учители, лекари, журналисти, полицаи, военни." Журналистите и полицаите по-скоро страдат от раздвоени на личността отколкото от депресия.

елате при мен ,ще ви дам огъня на Светия Дух , само Той лекува Душата ,за един час сте излекувани завинаги ! Силата на Светата Троица ще спаси всяка душа !

приемам и депресирани сатанистчета ...безплатно !

" Comodo- mauro picotto " след 2:01 мин. ------------------------------- това е изходът от депресията

си е депресията, води и до чисто физиологични болести поради нарушени свойства на мозъка! Ние я лекуваме с ракия, но там е болезнен мига на връщане към реалността! А иначе, поне за миг забравяш жалкото си съществуване!

Болест е биполярната депресия. Тя е свързана с различни мании. Има нормална и еднополярна депресия . Те протичат без маниакални периоди. Нормалната депресия може да е провокирана от времето, от силни неприятни преживявания и загуба. Нормалната и еднополярната се лекуват на принципа клин- клин избива- т.е. човек трябва да намери нещо, чрез което да се откъсне от това си състояние- музика, работа, хоби, спорт и т.н. Ако сам човек не пожелае да излезе от това състояние и не си наложи да го постигне, депресията се задълбочава. И да. Има меки и щадящи антидепресанти на билкова основа. Един от тях е жълтият кантарион- Esbericum. Депресията е съпроводена с чувство за празнота, безсмислие, отчужденост. Появява се световъртеж, умора, безсилие, болки в ставите, главоболие и др. Вместо да се търсят несъществуващи заболявания за тези симптоми, човек трябва да търси единствено и само как да излезе от това си състояниe като се движи и търси някакво занимание, което да го накара да мисли за него и да го увлече. От депресия страдат интелигентните и фините хора и много често хората с някакъв талант.

LAIF 600 /или 900/ Това е германски лек-висока концентрация на жълт кантарион.Има го по аптеките в капсули.Около 18 лв. месечно. Много е добро.

Гледайки Трумп няма нужда да се питаме два пъти какви са симптомите. Като добавим и ЕУ политиците- картинката става съвсем ясна. Дори ще откриев как се развива шизофренията.

сред западно европейците. Сред българите никога не е било в големи размери....но вероятно са ни го привнесли щом му отделяте внимание.

ДЕПРЕСИЯТА е за слаби характери, и меки китки ! А такива в РБ сега колкото щеш! /женско оправдание/:)))

Един от скритите симптоми на депресията е раздразнителността и няма нищо общо с меки китки ислаби характери.