Кипър ще обложи еднократно големите депозити

Кипър и Тройката международни кредитори (ЕС, ЕЦБ и МВФ) се споразумяха тази вечер за облагане на еднократен данък на депозитите в кипърски банки в размер на над 100 хиляди евро.

Обратно в новината

Коментари - Кипър ще обложи еднократно големите депозити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целите са да бъдат откраднати едни руски пари, защото ЕС и САЩ вече се изчепаха откъм идеи какво да правят. И стигнаха до където всеки притиснат психотап стига - кражби и убийства.

Остава много актуален въпросът, защо облагане на депозитите от 20% не е предложено на Гърция, Испания, Португалия. Италия, Франция. Все закъсали от кризата държави. А се предлага само на Кипър. Очевидно, че целите са съвсем други.

ако го направят отиват на маината си кои ще си влага спестяваня та си в кипар не забравяите че тя е офшорна зона и затова има толко пари там а и европа става несигурна за бизнес

излиза, че лихвите от банковите депозити на нашите олигарси ще спасят Кипър ... те дори ще надвишат исканите 6 млрд. ... така самите кипърци не губят почти нищо в краткосрочен план .... в дългосрочен - номерът няма да се повтори, т.к. руснаците ще духнат с парите веднага, щом имат възможност ...

затова съм си задели 10 000 евро в сейфа, всичко друго което изкарам, инвестирам в инструменти и материали, свързани с работата ми и обучение. това е най-умната инвестиция. Важно е да добавя, че живея и работя извън България. Отдавна нямам нито една банкова сметка в БГ, носеха ми само разходи

Аз мисля, че ние просто забравихме, как ни взеха не 10 и 20%, а 99.9% 1000 лв станаха 1. И в двата случая се плащаше далаверата на бандитите и олигархията. Само, че нашето беше несравнимо по-тежко, т.ч. да не се вълнуваме много, ние бяхме опитните мишки, ето сега алгоритъмчето ще проработи и в други страни и така .. щом народите търпят защо не.

то не значи че пак няма да стане -даже май сега е момента

Слава богу сега имаме валутен борд и няма как да стане...

Само че при нас не дойде отвън ,а отвътре.Националният предател Виденов ограби спестяванията на хората

Еднократно- този месец! Кеф! Другия -пак еднократно.

Не е демократично да се облагат депозитите, но е поучително за тарикатите криещи пари по офшорките. Исрено се надявам голяма част от ощипаните да са български фирми и граждани с незаконни пари и криещи данъци.

Началото на края на еврото. Сега почват да фалират банки оттам кипър излиза от еврозоната и става домино:) п.п Които ни е натиснал добро не е видял сега чакам и няколко щата да се отделят от щатите:)

Слушайте и четете между редовете другарчета :)) Кака Меркел просто реши да сложи край на офшорката на Европа и най-вече Русия. За това е целия калабалък сега. И естествено, че ще обложат с данъци влоговете в Кипър. На тези пари никой никъде не е плащал данъци! Не може Кипър да предоставя данъчна свобода, и в същото време да реве за заеми от ЕЦБ. Просто това е гавра. И пак малко им вземат от парите, пак минават метър.

Въпроса е: На каква цена? Може цената да е непосилна за цялата ЕЗ! Изтичането на капитали от ЕЗ тепърва започва. Още една такав глупост и само ненормалници биха инвестирали в КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!

корпоративен е 10 % точно колкото в бг

ами то затова е 10% -за да се перат пари не за друго и тук е същото

Цялата история е един удар срещу Русия, която държи 40 милиарда в Кипър. Зад това седи разбира се Израел и затова Б.Березовски, който даде тази идея се "самоуби" :)

Хазарската империя, предстои да отвърне на ударът на джедайската империя. Не се знае кога Медведев (Мендель) и Путин (Шаломов-Эпштейн) ще решат да срутят финансово първо съединените европейски щати, а след това и съединените американски щати. NWO - Новият световен ред, ще получи своят смъртоносен удар, в Сирия.

ще срутят на коча мъдете- русия е прашинка в сравнение с икономическата мощ на ес и уса

Доколкото стана ясно от изявлението на Путин, той уж се противопостави, но в същност се кефише, че руските олигарси, които крият приходи и капитали в Кипър сега ще го излапат и това ще им е горчив урок. Вероятно и затова не помогнаха на Кипър.

Не забравяйте че тази република Кипър, членка на ЕС, с гръцко население! Те се ползват с особени привилегии, както р.Гърция в ЕС! Всичко като спорове между ЕС и Кипър е една парлама за такива балъци, каквито сме ние българите! Все пак има някаква съгласуван политика, Ще ударят предимно руските пари в Кипър с еднократният данък върху депозитите! И това ще бъде! После пак сиртаки и бузуки! Догодина в пакет с Гърция ще им опростят заемите и пак отново живот, след това протести, международен театър и т.н.!

Ние работим енергично, за да спасим икономиката!!! Каква икономика бе! Гол остров, дори вода нямат. Всичко е внос. Нацвъкали само банки, въртят парите на Европа... и живеят от комисионни. Ама в един момент пирамидката гръмва!!!!

В САЩ фалираха стотици банки, но нито един депозант не пострада. През 2009-2010 г. всяка събота ФЕД отнемаше лиценза на по 10-15 банки и обявяваше, че депозитите са прехвърлени в друга федерална банка. Обикновения спестител по никакъв начин не можеше дори да разбере, че банката му е фалирала. ЕЦБ и ЕК има още много да учи от ФЕД.

фед могат да си напечатат колкото си искат $$$$$. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И ЕЦБ печата, но дава само на страните намиращи се около "КАЦАТА" (печатницата). Кипър, Гърция и особено ние сме много далече от "КАЦАТА". Едва ли някога ще ни допуснат до нея?

Ха сега и България така да се обложи елитарния ни мафиотски боклук.:)

Всички играят накрая германците печелят---Гари Линекер /футболист/

Учителката: Деца, ако вие имате 10 евро и аз ви взема 2, какво имате? Иванчо: Депозит в Кипър, госпожо!

Забавно, но не е вярно :)

да живей комунизъма, венсеремос, знаех си аз, че ще стигнете до нашите идеи, другари и другарки кипърци

И при нас така ще стане ако мафията БСП и ДПС дойдат. Само, че при нас овсен парите от банките ще вземат и парите в пенсионите фондове. Към нас германците няма да имат милост.

АЗ МИСЛЯ ТОЧНО ОБРАТНОТО ЧЕ НАШЕТО СПАСЕНИЕ ЩЕ ДОЙДЕ ИМЕННО ОТ ГЕРМАНИЯ.

Не само от Германия ще дойде нашето спасение от колониализмът. И Русия ще стане съпричастна, отново. Само че, времето за ДЪРЖАВАТА НА ДУХЪТ все още не е настъпило. Дълбоко сме затънали в "Блатото на алигаторите", чалгата и калинките. Първо Априлското въстание_2013 трябва да победи (20 април-11 май), а след него и ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ. Дай Боже.

и при нас ще стане, ако продължаваме така, т.е. с ГЕРБ или БСП. Вече парите са в банките - над 37 млрд. Страната е пред фалит, правителството почна да взема големи заеми ( ако следите данните през седмица-две, по десетки милиони облигации издава ). Лошото е , че не сме в Еврозоната, Европа ни ненавижда, заради ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, РЗС и няма да ни помогнат, както на Кипър и Гърция. И ако на тези избори пак гласуваме така, ще свършим.

По твойта логика Германия досега да е фалирала 30 пъти ,при положение че техният дълг е 82%,а нашият е 17%.Преди да пишеш глупости мисли малко.

Природно ли си тъп или по рождение;o

Като оставим празните приказки настрана, Кипър (под давлението на ЕС ) , както и Гърция успяха да се спасят в последния момент и то по единствения правилен начин. За всички, които както винаги не разбират, що така, имам следното. Кипърците с влогове в банките са направили тези пари общо взето по втория начин ( високи нереални лихви, изпрани руски капитали, сиви или черни пари ) Щом са успели да доведат страната до фалит, значи са натрупали неправомерно тези пари. Сега, всички заедно трябва да спасят положението и всеки трябва да загуби нещо. Това е демократично и по - богатите ще загубят повече. Не национализации, не Русия и пр. Това е Европа и добре помислете преди да ревете, водени от простотия или нещо друго.

НАПЪЛНО ДЕМОКРАТИЧНО ЩЕ Е ЗАЩОТО НЯМАТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ТАМ.СПОРЕД МЕН ВСИЧКО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ИДВА ОТ КУХАТА СВЕТОВНА БАНКОВА СИСТЕМА.

Съборихме Бат' Бойко, но Ракфелер и неговата ШЕВРОН, сега са наред. На КУХАТА СВЕТОВНА БАНКОВА СИСТЕМА-ФЕД, вече 100 годишнината й и идва в повече, като на нашата 100 годишна ПАРТИЯ НА ГРАБИТЕЛИТЕ..

Да не би да си отруден пролетарии спестил с лишения 100 000 евро? На влоговете под тази сума не им взимат нищо!

Изключително точно, както винаги. Браво "различен"

Какво му е демократичното ,работя и живея тук ,в Кипър !!!!Сега ще ми вземат от моята заплата 4%,парите се превеждат по банков път ,аз каква вина нося !!!

Няма друг начин, лило,. Просто във вторник, ще фалирате и ще изгубите много пъти повече, ако не и всичко. Имате късмет, че сте в Еврозоната и тя Ви спасява. Щото с тези руснаци доста сте я угелпили.

Засега 4% са само за депозити и влогове над 100000 евро. Сумите под 100000 евро са обещали да не ги пипат.Лошото е ПАНИКАТА, която ще се създаде в първия работен ден.

У нас не стана ли същото. Даже по-лошо. Взеха поголовно по 10 % от лихвите по спестяванията на всички ни, без оглед на размера им. Но и така трябва. Защото никой не реагира адекватно.

У нас не стана същото. У нас взимат процент от лихвата. В Кипър вземат процент от вложената сума. Правиш ли разлика м/у вложена сума и лихвата платена от банка за това че има вложена сума. Или да обяснявам още.

По-лошо е да ти вземат 10% от лихвата отколкото 20% от депозита???

Чак сега ми стана ясно защо българските политици трупат бутилки с минерална вода в швейцарските трезори!?!?

А ако съм събрал 100 000 евро за жилище с работа, продажба на всичко което имам,шоферлък по странство ? Какво да държа парите под юргана ли? При това че не вярвам на всяка сделка. Ще ми ги обложите ли в банка след като тези пари са от труд и мнотократно са облагани. Видят се някъде готови спистени пари и айде да ги вземаме. А това че някои са създадени с блъскане, лишения, слугуване по жужбина. Може и да има и лесно натрупани пари, но има и такива скътани с много мъка и мизерия. ТОВА Е СИМПТОМ ЗА НЕЩО СТРАШНО. ПО-СТРАШНО И ОТ КОМУНИЗЪМА. сиромахомилско мислене. Затова и българина ще става все по зле. Сега хита е бедните дето се излежават, гушкат кучетата и реват, че нямат пари. Да искат да се трудят?

Абсолютно те подкрепям ! Както винаги съм казвал - ВСЯКА държава е МАФИЯ, която ограбва поданиците си, но ( понякога като например Германия ) се и грижи за тях. 100 000 се събират трудно с честен труд, но не е невъзможно. И е грехота да се ограбва труда на тези хора !

По принцип си прав, но да държиш 100 000 в брой, дори в банка, не е най-разумното нещо. Общо взето, който не знае как да се грижи за парите си ги губи... Няколко съвета от непрофесионалист, но патил:) - Разнообрази си авоарите в дългосрочни инвестиции, краткосрочни инвестиции и пари в брой. Не е нужно всичките ти пари да са ти винаги на разположение, защото така най-лесно изчезват. Дългосрочните инвестиции са обикновено имот(и). Краткосрочните могат да се облигации, акции, злато, срочни депозити. Парите в брой ги дръж в няколко банки, и известна малка част в буркан-банк. По този начин ще си по-малко уязвим към разни катаклизми, а разбойници и измамници (недай си боже) могат да ти вземат най-много това, което имаш в брой... Успех :)

По- малко "банки" в живота ни днес,по - малко ядове в живота ни утре.

Това е пълен крах на капитализма в неолибералната му идея. Сталин сигурно суче доволно мустак на небето, а Маркс и Енгелс поглаждат брадите си. Като се има предвид, че до няколко години се очаква Китай да изпревари САЩ като водеща световна икономика, се питам: Къде сбъркахме?

Животинската природа на човека е виновна - тъпотията, алчността и неспособността да се предвиди бъдещето, животът ден за ден! Умните се учат от грешките си, а много умните - от грешките на другите! Кое е по-ценно - продължителността на един живот, щастието от това, че си жив и свободен или краткият сръхлуксозен начин на живот? Повечето хора са като крави в люцерна...

Китай и да изпревари САЩ като икономика определено няма да е до няколко години.А преди да говориш за крах на капитализма се замисли,че китайската икономика ог 70-те години след реформите е пазарна ,а не планова.От там и успеха,който постига

Донякъде си прав, но само донякъде. Китай са планова икономика, но след размириците през 80-те години със студентите видяха, че тоталитаризъм няма да просъществува и ще се превърне в тотален диктат, затова направиха капиталистически зони където младите могат да бъдат предприемчиви. И точно това винаги съм вярвал, че е начина да се вземе най-доброто от всички системи и да се обединят в една разнообразна система. Най-доброто от всичко. Китай донякъде са по този път. Също така те отдавна са икономика номер 1, няма какво да чакаш САЩ. При 1:1 юан: долар - нещата са ясни. Неолибералната идея е идеята на Айн Ранд за обективизмът и как егото и личният егоизъм на всеки ще доведат обществото до просперитет. Да, но се вижда, че е е грешала. За съжаление и Алан Грийнспан беше неин голям последовател, но той си призна, че е сгрешил. Не става без спазване на някакви правила, ще посъществуват само психопатите и социопатите, за които значение ще има само парите. Те са опасни и за себе си. Това ще доведе до тотален упадък на общсетвото. Което вече с случва.

Предлагам: всички спестявания на българи над 5 000 евро в кипърски банки да ги подарим на Кипърската държава Тези пари са крадени от българския народ и са се отзовали в офшорки. По този начин българските граждани ще дадем своя принос в спасяването на Кипър.

Сериозно е положението!Мечката играе в комшията,ще играе скоро и в нас??!!!!!!

Заделил съм 2 милиона евро в швейцарска банка да имам джобни пари.

За всеки случай като спрат помощите.

МНОГО ПРЕДВИДЛИВО НЕ СТЕ ГИ ВЛОЖИЛ В КИПЪРСКА БАНКА.

Костов ти ли си бе?

ТОВА ЛИ СА ПЛОДОВЕТЕ НА ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ.МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е ЕКСПЕРИМЕНТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БАНКОВАТА СИСТЕМА.СВЕТЪТ Е ПРИСПАН ОТ СВЕТОВНАТА БАНКОВА СИСТЕМА.ДАСЕ ХВАЩАМЕ НА РАБОТА А НЕ ДА МИСЛИМ ЗА ПАРИ.

Кипърското правителство се е отказало от своето предложение да бъдат национализирани частните пенсионни фондове като част от мерките за събиране на средства в замяна на получаването на спасителен пакет от ЕС и МВФ. И....т.н. Много ми е странно, че никой не се сеща да коментира, начина, по който реагират кипърското правителство и кипърския парламент на създаданата в страната им ситуация. Няколко дни търсят решение, което да е възможно най-приемливо за обикновения човек от страна им. А така ли се постъпва в Бг ? Тук решеният се вземат винаги в ущърб на обикновените граждани на държавата, дори и без да ни се налагат такива санкции. Примери безброй : 1. Никой от ЕС, МВФ, СБ и др. не поставя искане за зтаваряне на Бл. 3 и 4 на АЕЦКозлодуй, но управляващите ги затварят. 2. Никой ЕС, МВФ, СБ и др. не поставя условие, приходите от здравно осигуряване, да се прехвърлят в държавния бюджет, но супер експертите на управляващите ги прехвърлят и после, ги използват по предназначение, определено пак от супер експертите, но не в интерес на обикновения човек. В същото време, най-нежно ни обясняват, пари за здравеопазване няма и всеки да се спасява на принципа Спасението на давещите се, е дело на самите давещи се. ...................Просто ще спра до тук........... Моля, опитайте се да прогнозирате какви ще са реакциите на които и да са от тези които отново се готвят да ни управляват при ситуация от характера в Кипър. Това може да ви помогне и да решите за кого да гласувати или да не гласувате. ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ НА ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ПЛАТЕНИ ПИСАЧИ, ЗАЩИТНИЦИ НА БЕЗДАРНИ СУПЕР ЕКСПЕРТИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ (НЕЗАВИСИМО БИВШИ ИЛИ ПО-БИВШИ).

Разбира се, че от МВФ и СБ изискват приватизации. либерализации и т.нар "реформи" (т.е. съкращения), но не го правят пряко, а под формата на препоръки - т.е. казват за да влезете в ЕС препоръчваме да спрете 3-ти и 4-ти блокове в АЕЦ Козлодуй, и без да е изпълнена препоръката, не може да влезете ... И хора като Кунева - са готови да предадат и род и родина ... както и един, който като чуе конграчулейшънс и се подмокря ...

Паюжина за Кипър.

Глупост и безумие е това което си написал, след такъв данък всички ще изтеглят парите си от кипърските банки, и дим да ги няма! Във вторник Кипър няма вече да е офшорен рай, Европа си решава проблема с офшорките в Кипър, Русия си осигурява свежи препрани пари за новата офшорна зона на Курилските Острови, всички са доволни!

+++

Руснак да си вложи незаконните парици в руска офшорна зона? Е те това е виц

Резултата от такова облагане е че всички едри вложители от Кипър ще избягат в друга офшорна зона, например в Путиновите Курилски Острови! :-)

ДА БЕ ДА! ЗАТЪРЧАХА СЕ КЪМ КУРИЛСКИТЕ ОСТРОВИ.

еднократен е супер. ще го преживеят и то само по високите. докато у нас няма диференцяця-всички под ноя.това говори че в кипар не са против хората.

Ний не станахме кат' вас, но вий ще станете кат' нас. За съжаление.

ха ха ха, руските кгб мафиоти, които даржат крадените си пари в кипър да се приготвят, да се наведат и да се хванат за палците на краката си. евросаюза знае, че руските кгб шпиони в европа са резиденти на кипър и се финансират от кгб сметките в кипърските банки. този ход на евросаюза е гени ален. така ще ударят финансово руската кгб мафия. затова товариш путкин беснее.

ха ха ха, руските кгб мафиоти, които даржат крадените си пари в кипър да се приготвят, да се наведат и да се хванат за палците на краката си. евросаюза знае, че руските кгб шпиони в европа са резиденти на кипър и се финансират от кгб сметките в кипърските банки. този ход на евросаюза е гени ален. така ще ударят финансово руската кгб мафия. затова товариш путкин беснее.

Спокойна Батерь ! Путин да не е малоумен - от кога се знае, че това ще стане - той отдавна е оправил нещата там ;) Ще изгорят само неподготвените. КГБ на неподготвени ли ти приличат ?!

Следя темата в последните дни и ми писна от журналистическите глупости вече - единия ден едно другия ден друго и една новина и се сменя заглавието по три пъти на ден. Очаквам утре нова версия за незнам кой път

Тази във вторник, ще е най-интересната.

Ако не виждате краят на Играта, без да Ви обиждам, значи наистина или сте Идиоти, или Зомбита! Демократичният Либерален Капитализъм Отлетя в НЕБИТИЕТО! Скоро ще го последват и всичките му представители, както и по голямата част от стадото.

Играта няма край - просто се сменят играчи и правилата. А за стадото си прав - и без това е прекалето голямо...

Започва новият ловен сезон! При това отстрелът на ПАТИЦИ е наложителен!

Здравейте Всезнайковци! За кризата в Кипър е виновна Тройната коалиция. Казах!Хау! Ваш Винету!

Не, за кризата в Кипър са виновни глупаците като ТЕБЕ! Но нали си глупак, няма как да го разбереш!

филмираните булгари не се вкарваите :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като гледам,кипарците не ги интересуват тея политики повече се валнуват перачите на кинти в тая оффшорка *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ние богатите също имаме проблеми. Имам множество апартаменти и им плащам огромен данък. Вие-голтаците не можете да разберете проблемите ни. А знаете ли колко пари отиват за подръжка на колите ми.

аз за това си купих ново Порше 911, е нема такава кола 80 000 км за 2 години без проблеми, иначе за Кипърските а и за нормалните гърци нещата са ясни някой трябва да ги изгини от ЕУ

дето харчиш са ти много значи си скъсаняк а не богаташ

Нека обложат богатите с над 100 хиляди евро какво ги защитавате,нали тези богати са смучели държавите и хората!!

Това, което се случва в Кипър, като нищо може да се случи и в България. Зависи от 12.05. Ако безродните КРАДЛИВИ КОМУНОИДИ вземат властта, кипърските събития ще ни се струват като една шегичка... Между другото, това я чака и Франция най-накрая. Просто колкото е по-богата една държава, толкова падението става по бавно и по-дълго. Когато е управлявана от хора, които не разбират, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ХАРЧИШ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ИЗКАРВАШ!!! Нас падението НИКАК няма да ни бави, за 6 месеца до година ще ни види сметката! Падението!

Това в България няма защо да се случи Това обаче не пречи да ни кажеш какъв ад ще стане като БСП спечелят изборите

Не знам за БСП ,но ако Болен вземе властта ще стане страшно. Как пък си нямат кипърците някой като него да ги извади от кризата ,а сега лошите западняци да им казват какво да правят.... еххх

Това в БГ няма как да се случи, защото още не сме пералня за руски и прочее комунистически капитали. Не може Европа да се напъва, а руснаците да смучат. Меркел не е тъпа.

Аз ще гласувам за този, който обещае със закон да забрани регистрацията в офшорни зони на фирми опериращи в BG. Мисля, че Русия и ЕС се разбраха за Кипър и там местните бабаити нямат думата. До 100 000еuro обикновените хора са защитени...А останалите са крадци под различна форма. Надявам се, това да е част от началото на въдворяване на ред с офф шорките в ЕС, защото там ни отива парсата от нищожната икономика. А за тукашните влогове, ако наистина са над 50млрд.лева и "ние" не желаем да инвестираме в себе си и тук, заслужаваме същото и то ще ни застигне! Лихварството е грях и е срещу Бог.

аиде стига глупости- това е условието европа да им даде 10 млр евро- никои не ги кара да ги взимат, или какво да вземат парите и никои да не ги пита кога и как смятат да ги връщат?

" ... и никои да не ги пита кога и как смятат да ги връщат ..." - вярваш ли си, като пишеш? Не само са им направили план за връщане, но и заема върви с цяла купчина допълнителни условия - приватизации, либерализации, реформи ... където стъпят МВФ и СБ трева не никне ...

а ти можеш ли да четеш и да разбираш написаното- прочети отново

прочети хубаво- депозити над 100 000 евро,кои честен човек в тази криза има на влог над 100 000 евро ?

Въпросът ти би имал желания от теб отговор само ако ставаше дума за България. Как кой има депозити по над 100 хил в Кипър? Сигурно всеки трети или пети.

Брюксел е под контрола на хазарската финансова мафия!