ЕС ще депортира нелегални икономически имигранти

Държавите от ЕС ще увеличат усилията си по репатриране на хиляди мигранти, които бягат от бедност, а не от война, като ускорят процеса на депортиране.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще депортира нелегални икономически имигранти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да ги гоним.Да заповядат в Германия.В моя апартамент също има много място.

ооо война ли е нужна..нема проблем кажете на сащ и ще им спретнат веднага една "демокрация"

Добре,де но защо и България се обезлюдява?Колко хора искат още сега да напуснат България ако си намерят работа и квартира във Германия?

Щото голяма част от българите са по-зле от бежанците - има опасност за физическото им оцеляване. Само че никой няма да седне да им дава бежански привилегии, да ги храни, да им търси работа и пр. Ако имат пари, ако имат какво да предложат на пазара на труда - законен или сив, отиват и се спасяват, ако не, мрат.

Значи дискретният проблем е тук при нас от самите нас българите!

Изразът "икономическите мигранти" те подвежда. Не може да се прави никаква аналогия с българите, които отиват на Запад, за да работят или да учат. Те правят това, защото условието за присъединяване към ЕС беше, България да унищожи производствата си, така че работната ръка да се насочи към Запада и вносните стоки да имат пазар у нас. Докато причините, организацията и целта на арабското нахлуване са съвсем други.

Ей, най-после един здравомислещ човек. Хм, на тебе как така не са ти промили мозъка? Заливат ни вносни стоки,а това,което произвеждахме е в небитието. Ние го разрешихме. Платове, обувки, детски облекла, хим. торове, селско-стопанска техника, гуми, какво ли не още, нища не остана. Къде да РАБОТИМ? В парламента има икономисти, те знаят, че за да има бюджет трябва ПРОИЗВОДСТВО. Стоки, които се продават, износ, печалба - данъци. Знаят, но нищо не правят. Много трудно се прави бизнес в България ,спънки отвсякъде.

Ама това значи 90% от рояците да ги пратите обратно, барабар с "безплатните" активистки , които ги "вилкомстваха". А също и да признаят, че позицията на Орбан беше най-адекватна от началото на кризата.

Тези бягащите от бедност са нежелана конкуренция на бягащите бягащите от беддност и безперспективност от България българи!Начин по който българските политически бизнес групировки от диктаторският комунистически преход дискретно си решават проблемите-по малко хора - повече апетитни празни имоти,по малко социални помощи,а и хората превеждат пари за бедните си роднини,отчита се и по малко безработица! Ето това е най големият дразнител за нас който ни безпокои,а не това че не произвеждаме конкурентни и продаваеми машини на международните пазари!

Моята баба ми е разказвала за бежанците... нейната майка е бягала, когато тя самата е била на 2-3 годинки. МЪЖЕТЕ не са бягали... тогава, в началото на 19 век. Бягали са жените и децата... Сега искат да ме убедят, че "бежанци" са тези млади мъже на по 20-30 години, с модерни телефони и разполагащи с прилични средства, но удобно загубили паспортите си;о)) Не вървите с тези нелепи обяснения!

От друга страна пък, когато мъжете са тръгвали на поход са оставяли жените и децата на сигурно, а не са ги вземали с тях. Що реши, че и сега има разлика? А и северноафриканците имат излишъци от мъже. Някои имат по 3-4 и повече жени, другите търсят свободна нива, както повелява Корана.

А ти защо реши, че това, което Корана повелява на теб, трябва да важи и за мен, и за останалите европейци, на които Корана НИЩО не им повелява!!! НИКОЙ не ви е канил тук, стойте си по родните земи, борете се за правата и живота си, а не хуквайте да търсите лесен живот и социални придобивки, за които нямате никакъв принос!

да бе много странно наистина Война е ,а се спасяват само мъже и то млади и направо малки пикльовци .А жените,децата и възрастните ги няма, демек са в територията на войната ?! еее ????!!

Няма нищо странно. Просто това не са бежанци. Странното е когато не разбирате елементарни неща.

Хаха. Първо, звучи чудовищно - пускат те да влезеш, след това те връщат обратно, някак си не ми се връзва с декларираните европейски ценности. Това ще предизвика тотален хаос, омраза и конфронтация сред мимгрантите. Второ, как технически ще бъде доказано гражданството на всеки от нелегално пребиваващите в Европа?!за негри и араби Кой ще си признае, че е от страна без война?! Трето, как ще ги ловят? Как ще ги ловят?!? Сафари ли ще има?! В концентрационни лагери ли ще ги съдържат? Тука на холокост замирисва. Юнкер и Меркел на кол!!!

Каквото и да измислят, нищо няма да се получи, прекалено късно е, те са ужасно много и през цялото време прииждат нови. В началото имаше начини, ония бях шепа в сравнение с тези стотици хиляди, беше много по-лесно да се възпрат, но истерията заради деца и жени провали всичко, щото след тях дойдоха агресивни орди мъже и няма начин да ги хванат и отпратят.

връщат икономическите, а ще останат бягащите от войната три категории -граждани, добри терористи и лоши терористи

Тези които уж бягат от войната, защо не се бият за родината си (за родину ;)? Не ми минавайте с номера за немощни 140 г. старци и жени с деца. Всичките са здрави-прави в цветущо здраве и не малко средства джихадистчета!

Добре ,но защо да не видим и нас българите! И ние бягаме от от България от бедност,почти навсякъде чувам думата- Германия,кой се е установил ,намерил си е работа,Всеки пенсионер говори с гордост как синът му или дъщрерята е на запад и въреки че имат поне 5 дипломи за висше са си по добре в Германия или Великобритания.Ако ние имахме сега визови ограничения както преди и ние щяхме да сме като тези хора,които търсят да спасят човешките си души ,при това в България няма гражданска война или природно бедствие, тогава кое прогонва и продължава да прогонва българите от България-ето това е най важният въпрос който си го задават обикновенните български и европейски данъкоплатци! Защо този проблем се замита?

Миграцията - свободното придвижване на граждани в рамките на ЕС е легално. Това означава, че същите могат да се установят да живеят и работят във всяка от страните членки. Същото не важи за граждани на страни извън този съюз.

Не бива обаче популиски да се прикриват и замитат проблемите зад фасадното ни членство в ЕУ и свързаната с това свобода на легална миграция във по културните и икономически развити народи.

Германците като започнат да връщат и общата бройка спадне, да се обадят да им върнем тия дето уж процентно ни се полагат.

Боклуците от г* халифат са напълно разложени и лишени от всяка форма на морал и разум! Политиците отдавна са безгласна буква подчинена на шепа еврейски банкери заговорници! Върхушката ни тласка към световно робство и мигрантите са само инстромент за нашето унищожение! ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ Е ОБИДИНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ СИЛИ В СВЕТА! НАЦИОНАЛИСТИ ИМА В ВСЯКА СТРАНА НО ЕДИНСТВЕНАТА ЯДРЕНА СТРАНА КЪДЕТО В МОМЕНТА СА НА ВЛАСТ Е РУСИЯ ТАКАЧЕ НА ТЯХ СЕ ПАДА ДА ПОВЕДАТ СВЕТА СРЕЩУ ЗАДКОЛИСИЕТО!

"Татко каза, че ще ми купи колело ама друг път..." И ЕС така... Ще ги изгонят... ама друг път! Тези от ARD съвсем ясно показаха Меркел и Берлин и фереджета и мнарета... И да Ви кажа 80% от коментарите на обикновенните хора са "ЗА" репортажа, а против са една млака част! Така че германицете ясно разбират какво ги чака, но Меркел ги предава, а Бойко я следва ... интересно какво ще стане когато Меркел загуби изборите...

Всички са икономически имигранти. Бежанци са в Турция,там си живееха 4 години добре. ЕС и САЩ да пращат всички по родните им места,и пари за лагерите в Турция, Йордания и Ливан. Там са бежанци,тук са съмнителни типове.

Да чуя срокове. За чия сметка ще ги връщат? Да приемат, че без документи връщането е незабавно! Спасили ги с кораб - на брега преглед дали има или не паспорт. Ако няма - с кораба и обратно, да видим дали следващите ще смеят да тръгнат. Така няма да се губят години време, за да се разбере дали са от Сирия.

Всички тези емигранти са значително по добре финансово от българския народ. Към 9000 евро струвало на човек за да стигне примерно до Германия. Помислете си колко българи разполагат с такива суми!

леля меркел ги канеше, а сега - цюрюк, бите. така не става. тези скакалци ще опоскат европа. късно е за хленчене. просто връщаш старите гранични порядки и толкоз. навремето ни пъдеха от германия с "ду хаст кайне визум". а сега - вилкомен! айде, стига лицемерие.

Каква война има в Еритрея ?! Марш обратно да си се борят да си оправят държавицата, а не да искат тук маймуните да "лапат" наготово ...

Най добре е да се изгонят всички емигранти ...

В Швеция епископката-лесбийка Ева Брюне се опитва да прокара решение да се свалят КРЪСТОВЕТЕ от църквите, защото накърнявали религиозните чувства на мигрантите! В Германия май ще забранят късите поли - провокирали мигрантите към насилие над жени! Да внимават шотландците ;) - и те са с поли!

И без гащи под полите. Спешно трябва да си сложат розови евробикини под полите. хе-хе

Меките еврокитки първо ги пуснаха, сега се сетиха че е проблем. Дано напълнят еврогейските страни с джамии и малки деца, да им се радват европейците.

Единственото, което се чува и чете е "ТРЯБВА". ТРЯБВА да засилим охраната на границите. ТРЯБВА да прекъснем каналите на трафикантите. ТРЯБВА да се разграничават мигрантите. ТРЯБВА да се депортират... Еврогейски малоумници! Всички ние знаем какво ТРЯБВА да се направи! Ама вие не ПРАВИТЕ НИЩО! За какво сме ви избрали? За да дрънкате от среща на среща, докато тълпите ни заливат?!

Значи те дръжну повече от една година отказват да си изпълняват собствените правила и сега понеже и допари на задниците се сетиха че имат закони. Това политиците са най-големите мърши и тъпите им закони важат само за който ги спазва, за пореден път се убеждавам че законите трябва да се нарушават при всеки удобен случай.

Първо изгонете Меркел и Оланд и след това САЩ. Бежанците са ви най-малкият проблем. Навремето се стреляше по границите...

Започва да им идва акъла в празните глави, но за съжаление твърде бавно и нерешително... Това трябваше още преди инвазията да го измислят и да охраняват границите и да не пускат хора без документи - при положение че няма война в съседна държава и съответно тия които бягат от Сирия нямат пряка опасност за живота си, тогава каква е логиката Европа да приема милиони мигранти а САЩ 1800 за две години...

Всъщност освен сирийците останалите са икономически емигранти и за тях важи друг режим.

Какъв режим важи за тях - те си минават на тълпи през границите, без документи и Меркел вика "Добре дошли" все едно е сигурна че всички бягат от зоната на активни военни действия...

Разгеле!

Пълни глупости!Всеки случай отнема време,обжалване и около поне три години мотаене!Освен това,мама меркел ще му намери цаката!

Протакането на процедурите е добре-дошло за "бежанеца" - лежи, яде, скита и не прави нищо. Колкото по-дълго - толкова по-добре, нали ? ------------ Обаче, ако ги съберат в лагери от затворен тип с казармен ред (ставане рано сутрин, занятия, упражнения), мъже и жени отделно, и им намерят работа напр. на полето да събират картофи, цвекло, и т.н. мераклиите за оставане ще секнат отраз. В Румъния, Украйна и Русия има огромни необработваеми територии, които магат да се превърнат във ферми. Русия внася от САЩ бройлери за 7-8 милиарда (!) годишно. Там биха могли да си ги отглеждат сами с милиони млади и яки "бежанци". Там имат богат опит с организирането на трудови лагери и "стимулирането" на хората в тях.

По отношение на стимулирането - Германия има най-голям опит . Сигурно баба шмъркал за това ги кани ?

Като идея е добре. Но ти да не мислиш, че тези бройлери се гледат както по нашите села.

направили живи вериги по границите. Отделно по градове, села и паланки. Всички скочили вкупом и онези се върнали в Швеция с възгласи: " Фините са лоши, шведите добри" Разбирате ли примитива? Той даже не осъзнава защо не го искат. Дели всичко първично, добро-лошо, искам-не искам. Понятия като трябва-не трябва, може-не може, него не го касаят, то си примитив...

Трябва да попитат "италианците" - през II-ta Световна, те са "репатриирали" голям брой либийци по средата на Средиземно море! Сега малко са се поразвалили и ги прибират от там. Малко време трябва да се осъзнаят и да вършат това, което предците им са им показали!

Ей даже и нашите моризливи медии ревяха при първата вълна нашественици че видите ли тва са бежанци?!? Че трябвало да им съчувстваме и да ги приемаме с отворени обятия, даваха сърцераздирателни репортажи на майки с фереджета и 5-6 чавета и ни убеждаваха че било ок да влизат в страната не през кпп а където им падне и без докементи?!? Аме кво стана даже на запад палачинката се обърна и вече и Меркелица се чуди как да натири навлеците. А за криворазбраната либерастия нито дума!

Празни приказки. Тактиката е две напред една назад.

Е, открихме топлата вода... Ясно е 1 към 3 е съотншението... Сирия е мизерия.. а и с тия войни е още по лошо. Трябва да има и квота за САЩ нали те посяха тези проблеми...

ПЪЛНИ ПРОСТОТИИ....ТЕ ВЕДНЪЖ ДА ВЛЯЗАТ А ПОСЛЕ ИДИ ГИ РАЗБЕРИ КОЙ КАКЪВ Е,ВСЕКИ ЩЕ РЕВНЕ ЧЕ САА ИЗБИЛИ ПОЛОВИНАТА МУ СЕМЕЙСТВО И НА КОСЪМ СЕ Е ИЗМЪКНАЛ..... И ДО ТАМ,ПОЛЕ КАК ЩЕ ДОКАЖАТ ЧЕ НЕ Е ТАКА ? ЛЪЖАТ ЗА ДА УСПОКОЯТ ЕВРОПЕЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗАЩОТО ЗАПОЧВА ДА НЕГОДУВА,А САМО БЕЗРЕДИЦИ И ЗБЛЪСЪЦИ ИМ ТРЯБВАТ СЕГ СЕ СТРАХУВАТ И РАЗНИ НАЦИОНАЛИСТИ ДА НЕ НАЛЕТЯТ НА НОВОДОШЛИТЕ МАНГАЛИ.....СТРАХ Е ТОВА ,ЕВРОПА Е СЛАБА,АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ !

По немската телевизия дали Меркел с фередже.Сега тя не излизала навън-било я страх някой сириец ,да не я обяви за 6-тата си жена.

Занимавка за малки деца "Иди си, ела си" ми пееше баба и ме дърпаше за ръцете... Голям кеф беше, ама то защото още не бяха измислили промиването на мозъци, чрез телевизията

така и циганите ги гониха през 15 век и дойдоха при нас

Изгонване,депортиране,репатриране. Кое е вярното,ДИР ? Вече представа си нямате,какво пишете в стремежа си да сте угодни "журналисти"...

мерките на меркел мярка нямат!

А аз чета други неща... Днес Меркел отново основно е наблегнала на нежеланието на европейските държави да приемат имигранти мюсюлмани...

Да уточня - източноевропейските страни (без България разбира се, ние сме "винаги готови"). А сега прочетох и това: Angela Merkel bei Anne Will "Ich habe einen Plan" Мога да си представя какъв е плана. Днес Меркел е казала в Европарламента, че бежанската криза е общоевропейска отговорност. Най-вероятно ще се опита да разпредели стотиците хиляди имигранти от Германия към другите страни...

Вашта мама еврейска, нещастници, американци станахте, а бяхте германци. Сега искате ли пак да сте в германия? Ами станете бежанци и отивайте. Меркел ви 4ака, сега е момента! Там са парите, там станахте хора, отидете да си видите отправната то4ка

Може да напишете "ще гони" вместо "ще изгонва". "Пъдя" също е българска дума. На link липсват подобни знания. Срам!

А дано, ама надали...

Дойдоха най-накрая до правилните изводи, ама кой да се прави на Майка Тереза месеци наред!? Смятам че просто трябва да засилят контрола по външните граници и да засилят ситото на имигрантите. Който е икономически имигрант веднага го депортират, ама на кораба или самолета и обратно. Като се върнат 50 хиляди души платили по 10 хил. $ за да се доберат до Германия и в крайна сметка да се озоват пак в близкия изток и тогава едва ли ще се натискат така да идват към Европа и да плащат луди пари за това. Като не се плаща толкова добре и интереса на каналджиите ще намалее и нещата полека-лека ще се нормализират.

Ако продължават и продължават да идват има опасност напрежението вътре в съюза да ескалира, както и напрежението сред самите хора. Мерките трябва да бъдат приложени още тази зима, защото напролет ще тръгнат отново масово.

Така като гледам ще има преизпълнение на плана. Две петилетки за една.

Aми даите ги на нас,боко дебелия и окуканата меглена ще ги приемат с радост и сол

из гон ва..де порт ира.. поне се разбра че портата има посока. у некво време .

На 1000ният ден от емигрантската криза ЕС стигна до гениалното решение, че мюслитата трябва да се връщат кой от къде е дошъл!!! Та това бе подсказано и в най-тъпите форуми. Спасяват ги и ги качват на кораби, до тук добре. Но защо не ги връщат, а после се вайкат. Ако това бе станало с първите десетина лодки, всичко щеше да утихне. Но фалшивият хуманизъм генериран от НПО-та и белите якички в ЕС ги стимулираха. Сега те защо не си плащат масрафа, а продължават да симулират присъствие в ЕК и да си броят тлъстите заплати всеки месец.