Денков предлага 5 дни междусрочна ваканция и 9 почивни дни за учениците

Няма никаква причина да затваряме училища на национално ниво, категоричен е министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заплатите на учителите трябва да се увеличават само ако има качество на образованието ,а не защото те искат!!! Приказките, че учителите се уморили е смешна! за три часа работа на ден!!! А какво да кажат истинските герои , лекарите в ковид отделенията, които мълчат и работят защото нямат време да мрънкат! всеки учител трябва да даде пример като работи по 1 час на ден в ковид отделение ,а не да врещи за увеличение на заплата и че много се уморил. Срам за българския учител в 21 век. явно приказката, че който не влезе да учи висше никъде другаде става учител е вярна

Що си не земеш и ти заслужена почифка, нали стана а къде ми е - ик, какво искаш още?

Когато стане възможно - Мълчалив Митинг Шествие в Памет на загиналите любими хора !

Психопат! Надмина и мангърообразното подобие на човек! Не случайно и двамата имат гномски морди! Хиляди животи тегнат на съвеста им! Той гледа....

какво нещо са тестовете! преди две години без тестове болните са си болни, здравите са здрави и свободни! сега и здравите затворени в къщи! да живее демокрацията, символ на свободата! хахаха! който не е разбрал за две години, няма и да разбере!

Абе ти влизал ли си в болница преди и сега? Ако беше, щеше да видиш "малката" разлика.

абе, от 30 години съм в системата и да ти кажа, че докато се раздават едни хубави пари, това няма да свърши! кавото и да ти говорят никой в болниците не иска да свършва ковид истерията! поне у нас е така!

Нека всички да се полигавим, сополим, температура и да мине предната хрема. Трябва да си идиот да броиш и тестваш, за нещо дето не се умира. 2000, 2001,2002...2019 са се заразявали по 100 000 на ден, кой кашля, в работа в рейса, в клас, някой симуланти вземат болничен, а вируса минава за две седмици. Какво мислите бе хора, акъл имате ли, отказвате се от основните права, от внушен страх? Карцера е за най корави престъпници, сами да искате да карцерирате децата? Има еликсир, някакви генетични препарати, който се бои да се шприцне, да не отнема основните права на другите. Много по болен с тежък грип съм ходил на работа. Тук цяла гилдия тролове се обединила и налага, нека да питаме родителите и учителите какво искаме, не някакви НПО или други платени групи.

И днес още 161! А патко?

Много ми е любознателно да намеря статистика на починали вчера за последните 20 години, трябва да е около триста на ден. Ако вчера са починали 460 е малко тревожно и трябва да се помисли върху процедурата на лечение, трябва ли да се усвояват пари за интубиране когато 8 от десет умират. Много политика сложиха в процедурата за лечение, да речем д-р Зеленко дето излекува Тръмп, Болсонаро и известни израелски Равини. Има 6000 излекувани, нула починали. При нас е смешното, петдесетина човека от рак диабет с ковид ги пишат в графата починали от Ковид, тези данни за истинско увеличение на смъртност, МЗ и разни Менгелета не ги дават. Имайте предвид, че и преди мисля, че е2005 има такива грипове, хреми ковиди дето има отклонение до 10% увеличена смъртност на годишно ниво, това е нормална част от живота, никой не карантинирал за това. На 80% ни е ясно че вируса е политически, погледни Африка , Беларус, няма трупове по улиците ...

Дотук имаме 40 хил. човека над обичайната смъртност от предишните години. Какви повече статистики искате?

Най-накрая нещо разумно!

Нямало причина. Имам дете в 10 клас. От тази седмица губят 14 часа заради карантина на учители. Това са 2 пълни дни по 6 учебни часа и отгоре. Имат и няколко болни съученици, които направиха тест на 3-ти ден от симптомите и съответно не карантинираха класовете, въпреки че са контактни. РЗИ казва, последните 48 ч. не са били в училище. И после се чудим защо имаме 10000 дневно и 161 починали. Не ни е виновно здравеопазването, виновни са тези, които позволяват събиране на много хора в затворено помещение и след това безконтролно заразяване. Да бяхме с 80-90% ваксинирани, да си го позволим. Но с 35 няма как.

30 различни мнения.Няма как да се угоди на всички.Никой от вас не предлага решение на проблема,само го политизирате .Което е грешка.

Три годишен проблем, забатачен, вече няма решение. Чиито деца са попаднали в този времеви отрязък, остават в блатото, неуки. Не 5, 50 дни ваканция нищо няма да променят, нито в образованието, нито в пландемията. Може някъде някой учител да почине малко, някъде защото меринджеите директори се мъчат кръв да им изкарат от носа, за да си заслужели заплатите, та някъде може, някой, да е останал нормален.

Ти какво предлагаш-да легнем и да умираме?

Те си бяха неграмотни и преди пандемията. Проблемът е, че им пълнят главата с глупости. 1/3 от учебното съдържание трябва да се изреже като ненужно. От прекалено много инфо, децата губят мотивация и мозъчната им дейност блокира. Това поколение не може да мисли.

Този смут скоро ще си спечели Нобеловата награда, за неадекватно поведение. Кофа киреч да има, ще я настъпи.

Тоя е улаффф!!!!

Ей сега ще се взривя като 300 тона тротил!

Браво шефе!И аз съм за дълга междусрочна ваканция.

Шефе само така. Давай пари, работата я остави за баламите. КОйто иска детето му да учи ще го запише на частен ученик. С теб сме шефе.

Училищата горят, паралеките на двете ми деца са карантинирани (различни училища), има по 7-8 болни деца от клас, във всяко от училищата има по 10-15 карантинирани паралелки. Необходимо е прекъсване на присъственото обучение, но 9 дена ваканция звучат много по-добре от 9 дена лок даун. 9 дена, обаче, няма да загасят пожара.

Пожар? Викайте пожарната, и без това училищната база е осъдна.

Как разбра,че няма?Врачка ли си?Боб ли хвърляш?

tonk11

Глупости. При нас има само 1 паралелка в карантина.

Половината ни училище е под карантина, а калсовете които учат половината са с по половин ученици. Всичко останало болни, или + тестпове, или контактни. И при нас имаше само един клас мината седмица. Ще видиш какво ще е при вас следващата седмица :) Китайската настинка си баш силно заразна, макар и нищо особено. Но, нали мерките на Канадеца и Бойко изискват карантина, вече никой не обявява грипна ваканция, а всеки седи по 10 дена вкъщи.... Аз и жената сме отрицателни, със зеление сертификати заради отицателността, но сме под карантина, че малкия болен. Смях!

Всъщност предложението на Денков (като никога!) е много добро. До края на тази седмица всички приствено ще са болни или с Омикрон, а тия дето са под карантина ще им изтече карантината, а болните ще оздарвеят. И с една горе долу дълга ваканция децата и родителите ще имат възможност да се порадват на чист планински въздух извън града, за възстановяване. Ски, разходки и чист въздух.

Мунчо каза : Няма вирус!

той хубаво каза, ама после въведе фашистките безсмислени сертификати. Ето, сега аз съм със зелен сертификат, карантиран вкъщи здрав, защото детето е болно.

Нека да имат повечко време да почиват децата на топло по моловете. Сложете им 20 дни. После пролетна умора ще ги налегне и там още 20.

нека разграничим нещата -затваряне поради епидемиологичната обстановка- тук нямам какво кажа -принципно увеличаване на ваканцията на учениците. Тук бихме могли да взаимстваме добри практики от чужбина. Лятната ваканция да бъде по-кратка (децата отдавна не участват в прибиране на реколтата, че да се съобразяваме с това). За сметка на по-кратката лятна ваканция да има поне още два пъти по една седмица ваканция през учебния период. И тези допълнителни ваканции да бъдат в различно време за различните градове!

Не знам дали сте влизали в училище скоро. Не, че нещо се е променило...Но лятото в стаите е около 30 градуса.

36 през юни и не се диша Септември до средата е същото. Пълни глупости. Организмът е доказано, че ефективно е починал след 3 месеца ваканция. Говорете С педиатри а не с тъпи чиновници

Повишение на заплати добре, ама при онлайн обучение учителите в неплатен, защото родителя изнася обучението. Цял ден слушам по новините как сме на път да стигнем средното заразяване за Европа от над 2000 на 100000 човека. Ами нали те са ваксинирани, това ли гоним?? И като са над 2000 училищата им работят между другото, а тук ваканции иска тоя. В Германия 1 дете няма умряло от ковид, а 500 самоубийства на деца по време на онлайн обучението.

Айде да не са родителите тези, които изнасят обучението! Явно нямате деца!

Че то при началните 100 процента родителите вършат всичко. Даже в уча се ако плати министерството ще е по удачно.

Тъп ,бе ,Саше! Самоубилите се деца са само в болния ти мозък.

Много пхравилно решение! Денков е пич! Единственият проблем е, да не се окаже, че и преди 31-ви масово сме се изпонатръшкали, че както е тръгнало, поне около мен има доста заразени. :(

В лоша среда си.Около мен ,няма нито един заразен.

Ако ще има ваканция, за София е по-добре да е сега. Повечето ми познати са болни или в карантина. До 31-ви ще им свършат карантините и ще се върнат на работа. Кой ще гледа децата?! Явно работещите в МОН нямат деца или им учат в чужбина ...

Е как кой ще гледа децата? Сами.

Тези управляващи тотално са скъсали връзката с народа. Играят си играта по техните правила без да вземат предвид жертви и болни. Някакви легла ги интересуват...

и тоя неадекватниктича след събитията! Добре че няколко учителя и директори му отвориха очите за проблема с училищата! Междувременно днес са над 160 , които си отидоха, еднио село, тази седмица в училищата ще се заразят и разнесат заразата още няколко хиляди за да може да "рабортуват" тия некъдрници другия вторник около 300 бройки че са ги пратили на по-добро място!

Тоя неадекватник трябва да бъде изметен с цялата шайка.

Пускайте училищата онлайн.Киро да не се вее в Македония, а да види тук какво става,ако въобще ги интересува.Колко са болни,карантенирани.Семейни бизнеси затвориха,хората са болни или под карантина,

Молът да работи, училището не. Това е нелепо. Децата този път да се затворят последни.

Всички поводи са добри,за да променят нашата учебна година по европейски модел.-Двуседмични ваканции на всеки 45 дни,за сметка на лятната.Вирусът е добре дошъл,за да изпълним заповедите на Брюксел.Да му мислят родителите,кой ще им гледа децата.

В момента в училища от 1200 деца-230 карантина и 220 болни и това е 15 % според файла на училикето отстъствие по здравословни причини. Математиката не се плагиатства, а колко учители математици , литератори и други значими си отидоха в стремеж да не са прости децата и да има бъдеще за България. От Америка за България нищо добро не очакваме освен затъпяване по америконски. Поклон и дано ви дойдат трезви и разумни мисли след 5 учители паднали в боя от 2022 срещу неграмотността и незнанието. Леглата не лекуват, както и лаптопите не се трансплантират в мозъка ако нямаш любов към знанието и уважение към лекари и учители.

Незнам какво чакат, но в нашето основно столично училище от днес сме онлайн защото от всички паралелки 5-7 клас само 4 останаха здравите, другите са под карантина. Учителите са болни, децата са болни, само министъра още не е разбрал какво се случва

Ама то това е идеята - където има достатъчно болни да са затворени. Където са здрави, защо да затварят?!

майката на децата бе нонермалници

гол охлюв...

милионери станаха, а нищо не правят, резултати няма, на последно място по образование сме в ЕС, а медицинска сестра и лекар има обяви за по 700 лева бруто, това е подигравка. Как може на даскал на римляни да се дават 2 бона, а на мед сестра или лекар по 600 лева ? Къде го има това по белия свят , никъде !

Това си е една грипна ваканция.

Има много болни деца и учители.Някакъв ужас е .Хората чакат с часове пред кабинетите и после за PCR.Този за превенция не е ли чувал или им е кеф да пълнят интензивните.Това е геноцид .

Давай продължавай да съсипваш образованието миндил долен. Хич да не учат зимата щото има настинки и грип. Идиот с идиот

Изследване на PISA: 47% от учениците в България са функционално неграмотни. Денков е виновен.Тъпи тролове.

Заповеди и наредби са съобразени единствено и само с това, което е решил министър-председателя. Този господин забравя, че е министър на образованието и като такъв трябва да се вслушва в учители и родители иначе си е просто един изпълнител на заплата, на който му подават заповеди.

Денков,учениците трябва спешно да минат онлайн.По -извратен си и от Вълчев.М

Никой не те спира да изтеглиш твоите деца онлайн!

Този плужек видя народната любов и го е шубе. Иначе, 10 000 заразени за 1 ден, малка причина ли е бе, Денков?