"Демографска пустиня": До 2040 година българите ще се стопят до 5 милиона души

Районите с депопулация ще стават преобладаващи и борбата на градовете за оцеляване ще бъде за население

Обратно в новината

Коментари - "Демографска пустиня": До 2040 година българите ще се стопят до 5 милиона души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 2026 българите ще са едва 1 милионима няма И още 3 милиона цигани смесени с турци или както си ги наричате там”роми” или мангали. Айде довиждане!!!Следващия президент ще бъде най-вероятно доганов турчин,тъй като няма да има българи да гласуват!Господи,опази БЪЛГАРИЯ!

Еха, ами йорданчето сега ще започне да строи детски градини! Вие какви прогнози давате! То тамах ще има за всички деца от ясла до 4-та група, и няма да има кои да ги ползва! Ей то бива бива цинизъм ама този общинарския няма край! Иначе има строители със десетки готови апартаменти и чакат да станем 10 милиона. за да ги продадат и да решат жилищната криза! Има и хиляди български деца без места в яслите и детските градини ама нали има система за класиране! То като не те класира системата значи нямаш нужда! Ще ли сме да намалеем като население! Ще има достатъчно алей за велосипед6ри тротинеткаджий и други, които не плащат нищо за да получат хасфалтирани и боядисани алей! За децата ни - бъдещето на България, ще има ама друг път!

от пъпа на София? Сложете някоя от селата (Розино, например) - там бял човек вече не се вижда!

2021-06-15 14:19:18 Иван Иванов (нерегистриран) Стига глупости! Хората емигрират към белите държави. Още ви се чудя вече 23 години , какво ви задържа в бг?още ли ви хранят с патриотизъм и светлото бъдеще? Вас с какво ви хранят в "белите държави"? Не се мислете за богоизбрани, не вярвам да нямате проблеми, колкото и да се пъчите пред "бедните роднини" тук с емигрантското си комплексарство.

Яко демокрация и цъфтеж! Ходи спори с цифрите...

Как гледате на майка с 3 и повече деца? "Тази нещо не е наред", "Тя не може да им обърне адекватно внимание, да ги възпита и да осигури всичко необходимо!"... Толкова по въпроса с раждаемостта. Съвременното общество възпитава жената-мъж. Жената трябва да се изучи, да работи, да се състезава с мъжете, да гради кариера, няма как да се състезава ако отдели 2-3 години, за да е бременна и да откърми едно дете. Няма как да стои в офиса до 10 вечерта, защото трябва да си вземе детето от градина-училище. Няма как да отде на тиймбилдинга на Банско, защото събота и неделя няма кой да ѝ гледа децата. Докато това да произвежда блага (разбирай никому ненужни вещи и услуги, горивото на потребителската икономика), е по-важно от това да ражда деца - така ще е! За това от демографски срив страдат РАЗВИТИТЕ държави, а не бедните...Ще продължи до точката на пречупване.

Еми, няма как! Трудно беше, но нещата ще станат - подмяна на етноса.. Дано тези хора с малко по различни външни белези или друга религия, наричат себе си... Българи.

Ще сме Уредена държава с малко население 50 души на кв. километър Да не искате да сме като в Хонкон 24000 на квадратен километър?

Едни два милиона в чужбина Така че без драми

По-интересното е какво излиза от родилните домове! Последните няколко години процентите са 50 на 50 между българчета и циганчета! Тенденцията е необратима!

кръв пикаят след тази новина.Няма да останат имоти на комуникативни места.

Ще спрат кранчето на йорданчето! Като няма строежи КВО ПРАЙМ?!?! А забравих ще започнат с детските градини май!

Тази стряскаща прогноза редовно ни я пробутват през 2-3 месеца. Не че демографският срив не е факт, но проблемите ни са само част от общоевропейските. Където местните народи и култури усилено се претопяват сред чужди нашественици. Слава Севрюкова ясно е предупредила - до края на 2024г. българите да се приберат в България. После следва глобален катаклизъм. А България е благословена земя. Е, който се прибрал, прибрал. Да не ревете после, ама искаме да се върнем, пък държавата не прави нищо за нас. Е, като я плюехте и бягахте от нея друго беше, нали!

Чакай, чакай! Сега 2024 ли стана? Тогава ли ще свърши света? Аха?! А това Нострадамус ли го е казал? Или Ванга? Или една "наследница" на Ванга с импулсен телефон? Добре?! Айде седи на терасата по потник и чЕкай да падне небето. Ето! Виж! Мисля, че вече се клати!!!

Слава Севрюкова бе дебил, не прочете ли?!! А коя е Слава Севрюкова знаеш ли охлюв безмозъчен ?

И какво от това света е пренаселен българите се пренесоха, в Испания, щатите Англия Германия все някъде ще ни има, явно не можем сами да си направим държава нищо не признаваме направено от българин само далавери за собствена сметка, закриваме.

Държавата труда праледоставя безплатно къщи в села на желаещи българи да започнат живот извън големите градове. Да се стартира от села с жп линии, за да може и безплатно споменатите по горе българи да ходят до градовете - било на работа, било на кино, МОЛ. Само така някои ще се махнат от градовете

Не разбрах, от къде ще се вземат къщите за предоставяне! Налични ли са?!? Ще се строят ли тепърва?!? Как ще стане без хубави пътища и инфраструктура? Някой знае ли колко време пари(подкупи) струва включването към електропреносната мрежа на страната??? Ако не знае да опита веднъж да си пусне проучване, да си направи точка на свързване, да си направи партида, да го включат към мрежата! Да види каква е истината за монополите! Иначе пожеланията нямат поччивен ден!

от хубав живот

РадЮвата ХУНТА е решила още ДОГОДИНА да постигне ТОЗИ резултат ! Мдааа...

Но Боювата хунта си бъркаше някъде последните 12 години по същия проблем. Това говори ли ти нещо и за Радевата хунта и за Боювата хунта? Жокер искаш ли?

Закривайте я тая нация, барабар с държавата. Безмислен народ, ненужна държава.

Според теб кой народ е смислен и коя държава е нужна?

Всеки народ заслужава съдбата си. Ако не заслужим нещо друго значи това ни се полага. Понеже като се има предвид, че всичко и всички са ни виновни, явно е че единствено и само ние сме истински отговорните за това което ни се случва.

По време на царуването на Тиквуня ВСЯКА ГОДИНА България ПОДОБРЯВАШЕ АНТИрекордите си ПО РАЖДАЕМОСТ и РЕКОРДИТЕ по СМЪРТНОСТ. През 2020г. България отчете НАЙ-ГОЛЯМ СПАД на раждаемостта от 100 г.!!! И към ДНЕШНА ДАТА българите в България са не повече от 5-5.5 МЛН. Според онлайн брояча на населението българите са малко над 6.9 МЛН. души, вкл. българите с ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО. КОЛКО българи ЖИВЕЯТ в ЧУЖБИНА и са НЕВЪЗВРЪЩЕНЦИ?! Дано при предстоящото ПРЕБРОЯВАНЕ се разбере! Че и проф. Мишо не знаел... ... Тулупа направи 1 добро - помогна на МОЗЪЦИТЕ да вземат РЕШЕНИЕ да напуснат Мутроландия.

Инфо, бягай в майка Раша!! Там ще намериш много съюзници

И какво от това, те сега шотландците са толкова, както словаците, хърватите и ирландците!

Какъв е проблема? Мафията си направи държава в България и ние се изнесохме от там.

България намалява с около 50 000 д на година . Сега сме около 6 920 000 Значи за 20 години около 5 900 000- Така че не е баш така, както пише лъжливия ДИР. Иначе тенденцията е вярна!

Вероятно са отчели и резултатите от в@ксинацията

В грешка сте. Намаляват със 100 000 на година

първо тези проекции са спекулации, не се знае какви ще са тенденциите след 10 години. Второ, една Уругвай е 3 милиона, ама два пъти печелят световното по футбол. Трето, Китай като у милиард и половина, да не са за завиждане? Така че по-спокойно с комунистическите истерии.

Първата титла от Уругвай е от 30-те години на миналия век, когато е имало само 4 участника и се е почвало от полуфинал. Втората е заслужена срещу Бразилия през 50-те години. Но в крайна сметка какво от това ? Ако и ние имахме 2 световни титли по-добре ли щяхме да сме като държава ?

Около мен е пълно със изперкали стари моми. И всичките са планинарки и мнооого учили, просто пращят от наука.

Що не се погледнете първо какво представлявате и тогава да лаете? Трафиканти и търгаши на органи такива... Задминали сте и орките вече. Новият ви приз - номер 1 по корупция в здравеопазването в Европа. Хвала!

Защото българките се чукат само за пари.

Но е факт, че не ме отразяват докато не научат с какво се занимавам, къде живея и каква кола карам. Тогава магически проявяват нескрит интерес. Много е грозно и жалко да си свидетел на подобно нещо.

От 5 милиона население в България, колко ще са българите ? Малцинство ?

дрОгаря Кутев отвори вратата на обора ив всичкото тролове нахлуха! БГ е 6 млн, а навън са 3 млн българи! Общо - 9 милиона! Тихи ви искам, комундета! Българина не иска да живее в БГ, точно заради вас, тролче! Заради шефа ви Кутев! Любимеца ви Радев и подобни червени боклучета!

само тъп гербаджия може да пише тия глупости!! 9 милиона знаеш ли кога ще ги стигнем?? Тогава когато се появят партизани отново!!

Бантускотът сънува комунисти с червени знамена - въображаемият му враг от миналото, парадоксално вече се явява като негов верен "другар" в настоящето, от когото има неистова нужда в честите си абстиненции за самозаблуда и с когото оневинява себе си за вечните си несгоди, удобно измествайки фокуса от грозната истина за собствената си некадърност! Ходи ги обяснявай тези неща на мамка ти и мъжа й...дето са чакали на опашка за партиен билет и да цалуват задници на дрОгарете.

Към тази тема - аз от дълги години съм убеден, че за да е България на последно място в ЕС, най-ограбваната, с най-бедният и най-нещастният народ, много голяма роля и изиграл Съветският (руският) геноцид над българския народ и обезглавяването му, избивайки цялата автентична такава (над 30,000 души - инженери, свещеници, собственици на предприятия и дори офицери, сражавали се до смърт за Родината и обявени за национални герои! След това се създава изкуствена псевдоинтелигенцията от простаци, селяни, кретени, но най-вече от престъпници, крадци и главорези! И това, както и тоталните репресии и ГЕНОЦИДА - които никога всъщност не бяха адекватно адресирани и признати (и виновните осъдени - око не физически, поне морално!), и култивираният с десетилетия страх сред хората, доведе до това да сме на дъното!

Бантускотът винаги се е жалвал, че все някой е продавал интересите му на други - но основно оплакванията му идват от това, че той самия не е успял да продаде нищо, а друг е ударил келепира вместо него! Бантускотът все чака поредното правителство (пак от бантускоти) да го оправи, а никак не може да стопли, че той самият е тотална щета и нито някой има намерение да го оправя, нито самия той подлежи на подобна манипулация. Бантускотът сънува комунисти с червени знамена - въображаемият му враг от миналото, парадоксално вече се явява като негов верен "другар" в настоящето, от когото има неистова нужда в честите си абстиненции за самозаблуда и с когото оневинява себе си за вечните си несгоди, удобно измествайки фокуса от грозната истина за собствената си некадърност!

"Съветският (руският) геноцид" - ти сега Съветският или руският геноцид визираш? Понеже руснаците си патят от същия "съветски" геноцид. Това, че комунистите са смазали толкова много народи, включително българският и руският, не означава, че трябва да мразим руснаците. Това, че американците са най-големите колонизатори и експлоататори не означава да мразим всичко американско. Просто трябва да си гледаме интересите и да вземаме което ни е изгодно. Нали усещаш забележката ми. Да си русофил не значи да си фен на Сталин или Путин. По-скоро означава да харесваш Чайковски и Репин. Да се обвържеш с Росатом за нов АЕЦ не значи, че си русофил. Значи, че си тъп и каниш руската мафия в България. Да се обвържеш с американската промишленост като сключиш договори за ВВС не значи, че си русофоб. Значи, че си тъп и се връзваш да те цоцат едни рекетьори зад океана заради интересите на шепа мафия у нас и у тях.

МиМиМиМиМиМиМи бантускот... Пореви още малко как ти и останалите бантускотове сте постоянно "жертви на обстоятелствата" и за нищо нямате вина... Бантускот некадърен.

е добре де , как по времето на соца бяхме повече народ от колкото сме сега?? Така като гледам след като се махне соца настъпва глад, мор, и престъпност!!

Демонокрацията. Не тъпейте. Противопоказно е. Множащото се при "комунизма" население, при тъпокрацията се стопи и ще продължи все така с джендър и хомо извращенията. Амин!

Мисля, че това, което си написал, е напълно вярно.

Само комунчгите и орките ще останете там! Никой НОРМАЛЕН не ще да живее в русофилски кенеф, където резидент е Мунчо агента на ГРУ, премиер е друг червен фатмак, а Черепа, Шиши и подобни БОКЛУЦИ са над закона и си свалят и назначават правителства!

Ето това е истинският проблем на България....Всички останали, къде реални, къде измислени, всички "върховенства" на закона, корупции, разправии Радев-Борисов, това, че някакви на хиляди км оттук санкционират я заради нещо, я заради нищо,всичко бледнее пред този проблем!

...и от тези 5 милиона колко ще са българите, колко циганите и колко турците ?! Страх ме хваща като си помисля...

Какво от това, и те са хора.

Няма страшно, извън граница ще сме повече от 5 милиона!!!

Затова трябва да се мисли за кого се гласува, това е най важното да се обърне ситуацията.

И ний сме ора бе ей, нас що нина броити!

Какво лошо има в това, хората да нямат деца?

Стига да не губите времето на хората, които искат да имат деца. Просто си им го казвайте навреме, за да не влагат време, чувства и пари във връзка, която е безмислена.

Радвам се на младите хора, които имат инстинкти и искат и правят деца. Но ми е тъжно за децата им. Защото тези деца вече са родени в робство от родители оптимисти. Жребият, който се пада на тези деца е жесток жребий.

Една връзка я прави смислена само децата? Тогава разводите и раздели на връзки с деца защо е толкова голям, нали имат единственото което осмисля според теб връзката? Неправенето на деца е от полза за самите ненаправени деца

Защото вече такива са ми губили времето. Аз искам да създам семейство и деца и нямам време за губене с човек, който не иска същото. Както ти искаш да нямаш деца, така аз искам да имам. И не е редно да ми губиш времето, което и без това не е много. Просто е. Намери си човек, който не иска да има деца и бъдете щастливи. Аз ще намеря човек, който иска деца и ще бъдем щастливи.

Българките имат вече много малко кръстчета в календара.

Пенсиите свършват около 2034-та...

Дотам ни докараха комунистите! Толкова беше хубаво при социализма, че щом отвориха затвора България два милиона души побегнаха към “лошия загнил” капитализъм. И под турско не е имало такова обезлюдяване! В Русия само за 2019 година населението е намаляло с 520 000 души!

По време на комунизма бяхме над 9 милиона

Това, че лъжете се подразбира от политическите ви убеждения. През 1944г. България има 6 650 000 жители. Това е изключително младо, трудолюбиво население с патриархално възпитание, свикнало с многодетни семейства. Поколенията родени и възпитани през социализма нямат повече от две деца. Можете да проверите и броя на населението на много капиталистически страни съответно 1944 и 1990г. Някои почти го удвояват. Темпът на естествения прираст в НРБ не нараства, а обратното... Тези лъжи вашите вече са актуални само за хората над 70 годишна възраст.

защото не можеше да избягаш

Бантускотът винаги се е жалвал, че все някой е продавал интересите му на други - но основно оплакванията му идват от това, че той самия не е успял да продаде нищо, а друг е ударил келепира вместо него! Бантускотът все чака поредното правителство (пак от бантускоти) да го оправи, а никак не може да стопли, че той самият е тотална щета и нито някой има намерение да го оправя, нито самия той подлежи на подобна манипулация. Бантускотът сънува комунисти с червени знамена - въображаемият му враг от миналото, парадоксално вече се явява като негов верен "другар" в настоящето, от когото има неистова нужда в честите си абстиненции за самозаблуда и с когото оневинява себе си за вечните си несгоди, удобно измествайки фокуса от грозната истина за собствената си некадърност! Нали така некадърник? Все някой друг ти е виновен!

доста изчерпателно си се описал, почти няма какво да добавя, освен: бе що не си ЕПМ скапана!

Хахаха, с още едно такова "служебно" кабинетче на БСП и русофилите в Бг-не 5 млн., ами 1 млн. ще останем в Бг!!! А ако шАфьорчето на самАльотче спечели чрез машинния вот още един мандат.....е тогава тука ще останат само той с Деса Поетеса, и онова мизерно, комунделско зомби Бойкьо Рашковия!!! Да са ви честити тези пезевенци!!! Поне Деса Поетеса ще си относи роклите за по 15 бона....

Но това ще са най-добрите Българи! Най-издъжливите! Абсолютна еволюция в действие! Е ги примерно ларвийците. Стопиха се на половина. Но това е най-добрата, най-демократична половина, достойна да съществува!

Ти няма да си от тях.

Това е много спорен въпрос дали останалите през 2040 г. на тази територия ще могат да се нарекат етнически българи. В последните години, когато идвам в БГ, все ми се струва че контактите които ми се налага да имам извън семейството ми са все с по-бели или по- мургави сигойнес....

Ако управляват комунистическите боклуци не пет милиона а 1000 човека няма да останат....

На кой му пука? Да се намаля населението. За партиите е по - важен контрола, а с развитието, каквото стане.

Това разбира се не е добре, но все пак е доста по-добре от това да "нарастваш" от приток на негри и араби.

Тези глупости ги слушаме 30 години.

преди 3 -4 години във Австрия обявиха БЪЛГАРИЯ С НАСЕЛЕНИЕ 5 МИЛИОНА КОЛКО СМЕ СЕГА И КОЛКО ТРЯБВА ДА ОСТАНЕМ ... ///// ?????????? да КАЖЕ РАДЕВ ....

По логиката на повечето коментиращи тука, дуржави като Бангладеш и Етиопия с по 100-150 милиона население и експлозивен демографски разтеж, са най некорумипраните и умни държави с високите заплати. А Швейцария и Германия тънат в корупция и беднотия след като страдат от демографски срив.

По лошото е ,че работещите ще са само милион,милион и двеста другото ще е пенсионер!Кой ще изкарва пенсиите не се знае.

Предвид това, че за родените след 1973 година пенсии няма да има, вероятно и пенсионери няма да има, вероятно и доста преди 2040 г.

Ако се наблегне на редовно в@ксиниране на "Рисковите групи" (болни, слаби, пенсионери по болест и др. пенсионери) натискът върху пенсионната система ще намалее осезаемо ;)

от тия 5млн. колко ще са етнически българи...

И кое точно му е важното?

Редно е в България, да живеят БЪЛГАРИ!

Тъкмо другите животинки ще си отдъхнат от най алчното замърсяващо и ненаситно животно

То без това същество няма да остане. Проблемът е, че неговите представители ще са от цигански и арабски произход...