Делтапланеристи открили Сашко в дере, отказаха паричната награда с думите: Той е боец!

Прокуратурата проверява всички версии за изчезването на 12-годишното момче, включително отвличане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Истински хора.

Ясно. Браво. Таткото да им даде по 10 000лв.

По голяма похвала от това няма

Браво! Браво! Браво! Благодаря ВИ момчета! Аз бях загубил надежда пред телевизора но Браво! Аз нямах, времето, желанието, смелостта и инициативата ЗА ВАС БРАВО! Евала!

Едно време партизаните така са оцелявали .

Я предлагам , да заведем всички депутати в дерето на разходка !

Ама без възможност да излезнат от там и поне 2 седмици да си плямпат глупостите под открито небе без дебутатски кюфтета и минерална вода.

Чест и слава на момчетата открили Сашко!Те са пореден пример ,че в България не материалът е калпав,а са калпави политиците:((((

Баш материалът е калпав! Това, че има песъчинки злато в тинята не опровергава нищо. Прочетете коментарите в която и да е статия за Сашко, преди да бъде открит!

Детето най-малкото ще нарисува какво се е случило. Има и други методи психолозите да разебрат дали е бил отвлечен. Тези дни ще стане ясно.

Има много способи,даже онзи пропил се следовател (как се казваше,дето беше хванал едни украинци убили Луканов),а Ботьо Ботев каза,че бащата бил съмнителен?

Дано ги арестува полицията тия измекяри тъпи

Хапчетата, хапчетата.

Господ е с детето, че е оцеляло дори и при вариант да е било отвлечено... А може и тези, които са го скрили, да са били изпреварени от спасителите, защото не са вярвали, че друг ще намери детето преди те да обявят, че са го открили, надявайки се за наградата... Каквото и да е, важното е, че Сашко е жив и относително здрав след 9 дни в неизвестност. Но да е бил през цялото време в планината и да не е имал храна, вода и топлина..., просто дори и онзи герой от National Geography, няма да повярва...

Ти следовател от кое районно на Перник си или си просто диванен коментатор?Нещо много българско има в теб-не може да се зарадваш искрено,трябва да има нещо гнило в цялата ситуация:(((

Хора, това са цели 8дена.... Както и да го гледаш, не се връзва бе. Без храна и вода няма да те бъде и 5 дена. А това е дете, недоразвит организъм. За температурата и ветровете да не говорим. Намерено в добро състояние... Някак си... Все пак, добра новина, да е живо и здраво.

Намерилите го казват , че е било в безпомощно състояние, ама лекарите приказват всичко е в нормата ''като добре хранено''??????

Да се арестуват и разпитат спасителите, да не се пипа полицейския началник, че през цялото време трепереше от страх за местенцето си. Дори когато кмета се опита да го попрегърбне за щастливата новина, човека се държеше все едно го удрят със заповед за уволнение, поставена в пластмасова папка.

Само не ни вменявайте, че са го открили с делтаплани защото делтапанеристите не летят по дерета, а по хълмове.

Недей говори така, може да са били с ДВГ

Това са поредните измислици на мисирките, които и понятие си нямат за нещата които пишат,, Чули, че са спасители от някакъв ''делта планерен отбор'' и веднага ги качиха на делта планерите да ''откриват'' детето.

Само дете, интелектуално в развитието си на нивото на 4 годишно и само в "гората" 8 дена, без вода и храна, леко облечено... Мястото претърсено поне 1 или повече пъти и да е живо, това са глупости за малоумници. Там, където е намесен Радев и неговата свиня, винаги е нещо такова - червените изроди имат много тайни истории за секс, убийства, отвличания и кражби, това е част от една от тях.

Пак да го разхожда по тъмно в гората тъпунгера пак ще съберем доброволци полиция хеликоптери кучета и.....делтапланери

Онези с делтапланерите ще да са обхождали района с инфрачервени скенери

Много си тъп, човече. Не си отваряй устата повече, няма никакъв шанс да излезе нещо умно!

Сюжет за два- три филма

С това спасение Господ ни дава знак,че задружно можем да спасим и държавата България

Един го е намерил,но благодаря на всички,които служебно или лично го издирваха с дни лишаващи се от топло, храна,вода, изтощени,уморени. Браво, Бог да ви благослови и пази както опази и Сашко.

Браво на момчетата! Да са живи и здрави!

Трябва да се направи следствен експеримент как се оцелява нощем при ниски температури. Вижте температурите в горите на Перник нощем.

То екипиран е трудно да оцелееш, какво говорим ако си по едно леко яке. Тук нещата са съвсем други и предполагам скоро ще стане ясно, дано дадат гласност на случая и по-натам. Миналата събота ходих до Черни връх беше -11 градуса с леден вятър днес пак бях там беше определено по-топло. Безспорно в ниското е по-топло, но вечер е страшно. Никакъв шанс да оцелееш през това време на годината в такава ситуация, както е било детето. Другото супер странно, е че нямаше и 24 часа от обявяване на наградата и се намери детето и то живо. Днес докато катерих се замислих, защо не отидох до Перник да направя там преход, но после си казах, че се търси труп вече. Слава богу не бях прав. Поздравления за всички, които го търсиха и за хората, които го намериха.

Ключа е татенцето. ...

А как е издържал на тъмно ветровито и студено при 2-3 С.

Е па как , окопал се е като шумкар на акция..Г..ъз знае и две и двеста +първичен инстикт за оцеляване. Ама вие си мислите , че като има някакъв дефицит и има по-малко шансове за оцелване - дефицит в една област, означва предимство в друга.

Наясно съм какво искаш да кажеш глутницата ти от пендели дали схваща ?

Най-достоверна ми се стрива тезата на колегата долу, че робин-худовата чета е помогнала на някой измамен от недосегаем нотариус.

Каква работа всъщност свършиха пилюцаи9те в този случай? НИКАКВА!

Добре, че беше ти, тцъ, без теб нищо нямаше да стане. . . . кога за последно са ти казвали ко-олко го-о-олям боклук си?

Няма как съм по-голям боклук от български пилюцай. Това е повече от ясно. А виж, че ти не си студент - също.

Баи кои ? Где живее тоя ?

Българският вариант - Сашко в страната на Бай Ганьо. Спонсорирано от Съюза на нотариусите.

шапитото представлението свърши.

Не вярвам! И няма да повярвам на тези "факти"!

Самия ангел хранител му е помагал

Ял е не корени труфели ма по 1000€ за това са твзи пари да се плати сметката,и даже е хвърлял сълфетки на преслава

Много як ник.Кво става с големия Рон най и Него го бяха погнали нещо.

Браво, добри хора! Дълбок поклон. Нямам думи!!!

Како може бе? Какви идиоти сте? Бащата някой е претаковал! Когато обеща, че ще му върне парите? Всичко се оправи. Тя, заради това, майката е избягяла. За да не отговаря на бащата за шмекериете :)

Вие явно сте от тия които биха направили подобно нещо. Заради това не можете да повярвате в доброто. Съжалявам Ви!

Ако знам че тая болест е закачена от телефона ми с камък на парчета ще го направя ....

Тези делтапланери имат ли двигатели. Питам за един приятел.

Казва се ДОЛ а не ДЕРЕ. Турски се говори в Турция

Ако знам че тая болест е закачена от телефона ми с камък на парчета ще го направя .... само ако знаех

Българин е невярващ! Винаги съмнителен, недоверчив, и естествено всичко му се върти около парите, тези пусти пари! Вместо да се радват на чудото, веднага започнаха всякакви хипотези и ръсене на мозъци! Има ли всичко това значение, след като детето е намерен9 живо и здраво. От тук насетне е ред на органите на реда, а не наша, на читателите и канапе-многознайковци!

Човек ти нормален ли си. Всеки се радва,че е живо и здраво, но не чувстваш ли, че нещо ни будалкат. ....

За пръв път

Намерено живо... Ами да видим след известно време какво ще му се случи... В цялата история - нищо не е наред. Пълни глупости са това, че е оцеляло, защото е било аутист?!?! Значи обикновените хора няма да могат?!!?!

радваме се че детето е живо о здраво, не се радваме обаче на опитите да ни правят на малоумни с такива идиотски постановки.

такава невероятна история може да се случи само в България или в "Алиса в страната на чудесата"

Хаха, 12 годишно, 8 дена в Гората, Ноември месец, без дрехи, без Екипировка, без храна, без вода и го намираш в Съзнание и "леко" обезводнено - няма как да повярвам на такава нелепост!!

Ако не беше боец, щяха да вземат парите.ли

като преди години пътувах до Австралия почти 72 часа, щото 3 самолета смених, имаше и аварии и отменени полети - по летищата нямах пари да си купувам безбожно скъпата храна и вода, така че ядях и пиех само в самолетите - отслабнах с над 5 кила от момента на тръгването си до пристигане и не знаех къде се намирам, на ръба да припадна и това при положение, че съм седял през цялото време на топло дали на съответното летище или в съответният самолет!

Идиот!

Човек може да оцелее без вода 3 дни. Това е факт и се надявам детенцето да каже при разпита кой го е приютил.

В планината има достатъчно вода.

Не е факт, а общоприети глупости. Аз лично изкарах 5 дни без абсолютно никакво поемане на вода и 10 дена пълен глад. Нямаше никакви негативни последици за тялото ми.

Ти дете ли си случайно

И на кучия студ, навън, през ноември? Хади бе!

Първо човек може да оцелее без вода 1 седмици да при температура 2223градуса при ниските температури тути няколко дни отгоре.Виж без храна на студено сигурно макс е 34седмици.Без сън за 72ч се умира.Не това дете е в планина не в пустиня се е намерило вода да пие.Пробквмът със студът р по сериозен никаква задоволиха плащаш с шума или е намерили кухина може.Наистина планината к же да тв защити ако иска.Най големият проблем в страхът и знанието че е невъзможно да оцелееш е без тия двете няма разлика между проблем.

Браво! Най- после една добра новина от изстрадала България! Браво на всички българи! Има надежда, че можем да се преборим с всичко като народ!

Не може просто така да го намерят в най-забутания сокак, ден след като бащата се съгласи да плати

Евала на пичовете истински българи! Тоя с костума ни мяза да кара фърчило мноо дебел!

за това моля да ми обясните - само мозъка и дишането ни без да сме физически активни са по 1500 килокалории на денонощие, като не ядем и то ако имаме достатъчно вода, че да МетаБолизираме, организъмът ни почва да разгражда мускулите ни за енергия, т.е. да ги яде реално. Значи за 8 дена 1500 * 8 = 12 000 килокалории, това са над 10 кила в мускул, т.е. това дете трябва да е Отслабнало с над 10 кила и това ако е имало по 2 литва вода на ден и Нормален Сън и ако е било Топло! Ако е Студено - Нуждата ни от Енергия се качва за да може да се топлим с тая енергия - изобщо историята е врели некипели за много лош матрял който да вярва! Значи на тоя Студ, без храна, без нормален сън и без вода - на първите 48 часа в най-добрият случай сте в безсъзнание...

и друго горски плодове през това време на годината. И не беше студено.

А белтъчини?

Браво на тези ДОСТОЙНИ МЪЖЕ!!!. Явно българинът се познава истински когато е в неволя и тогава се разкриват нашите духовни сили и възможности. Слава и Чест на тези господа!!!!. ДЪЛБОК ПОКЛОН!!!.

до героите, де. Малко са истинските хора, много малко.

всички участници в издирването. Винаги има бездарници, които въртят интриги по форуми и такива, които помагат. Просто в българия повечето са от първия вид.

Да се чете - България.

Сашко е жив. Напук на злобните триячи на коментари.

Благодарности на Веско, Милко, Деян и Тодор истински мъже достойни хора !

Кое им е достойното? Че се правят на герои ли? Аз даже мисля, че те са го отвлекли и после са го спасили уж за да се направят на герои. То обикновен клошар щеше да го намери за два дни

Това е доста нагласено. Как ще оцелее без вода толкова време. Това е невъзможно. Има нещо гнило.

Ми да речем, че в планината все е намерил вода. Това да не е Сахара.

До тях л ие седяло детето? То не става да пиеш веднъж вода. не става и да пиеш мръсна вода.

И нека после някой ми каже че няма надежда за българския народ.... Не само че сме силни ами сме и велики докато има такива хора. Поклон.

Повечето не са силно и велики. А предатели и насилници.