Съдът насрочи делото за КТБ и запорира имотите на банката

Софийски градски съд насрочи делото за обявяване в несъстоятелност на КТБ за 24 ноември от 10.30 ч. Най-големите акционери са внесли молби да участват в процеса

Обратно в новината

Коментари - Съдът насрочи делото за КТБ и запорира имотите на банката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не казват за дадения 1 млрд за оздравяване на ПИБ - известна като "банката на Бойковия приятел "Пашата"! Споменават само, че от новия 4.5 милиарда дълг 1 милиард лева са за нея! Остана в сянка от какво се е "разболяла" тази банка, нито "кой вирус я порази", че да бъде спасявана от държавата и данъкоплатеца!

Още едно съдебно производство, което ще покаже, че да си оставиш парите в БГ банка е все едно да ги пуснеш в боклуджийско кошче и да се надаш, че няма да има никой да надникне вътре и безнаказано да си ги прибере...

Това са си банкови проблеми.Има БНБ, с огромен паричен ресурс,за негова сметка си решават липсите,БНБ придобива активите и продължават да си делкат и удържат.Хем евтино за нас, хем без излишни пари и лихви.Явно,че ако направят тази операция за наша сметка ще се краде ,като за световното.Ако е между банките-няма да могат да лапат и се обезмисля операцията с КТБ.От тук идва и отговора за проблема с КТБ-създал го е този,който сега иска ние да връщаме парите.Това е положението и вероятно отново ще ни го натътрузят.

Откъде, бе умнико, този паричен ресурс, след като България няма икономика? Единения начин е ПЕЧАТАНЕ НА ЛЕВА на поразия, както прави Федералния резерв на САЩ. А това значи масова дефлация и инфлация, което и значи още падане няколко пъти жизнения стандарт на българите под нивото на Зимбабве! Ей, много прост чиляк в този форум, освен че са и путиновски комунисти, са и с мозък колкото бобено зрънце.

Понеже си напращял от мозък влез в сайта на БНБ и се просвети малко, а не се излагай.Ама много си прост!!!

Зо онкоболни пари няма ,за деца сираци пари няма,за болници,училища,пенсионери,работници,за заплати пари няма!!!!За избори,за депутати,партии и за фалирали банки обаче пари има колкото искаш?????Това ли е демокрацията и хуманното отношение към народа ?????Виновниците за фалиралата банка се знаят и трябва да бъдат наказани,а не с благи слова на прокуратура и съд да бъде замазано това престъпно деяние....Това е поредното престъпно отношение....

С този нов дълг брутният дълг на България ще надмине 40 милиарда евро. (справка - интернет страницата на БНБ) Ще го плащат тези, които останат в БГ, спасението е Терминал 2.

Мислил ли си, колко е брутния дълг на САЩ?

Какъв дълг на сащ,бе конче? Нали те печатат доларите.

НИКАКЪВ НОВ ЗАЕМ!!! ХВАНЕТЕ БАНДИТИТЕ --ВИЕ ГИ ЗНАЕТЕ КОИ СА И ИМ КОНФИСКУВАЙТЕ ВСИЧКО "ПРИДОБИТО" ОТ КРАЖБИТЕ НА БАНКАТА. ТАКА ЩЕ ВЪЗСТАНОВИТЕ ПАРИТЕ И ЩЕ СЕ РАЗПЛАТИТЕ С ТЕЗИ, КОИТО ПЪК СА ГИ ВЛОЖИЛИ ОТ ЛАКОМИЯ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ГОЛЕМИТЕ ЛИХВИ. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ, НИЕ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СМЕ В ИГРАТА ИМ, СОЛИДАРНО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПАРИТЕ НА КТБ? АКО ИМА ЧЕСТНО ПРАВОСЪДИЕ, ЩЕ ОСЪДЯТ АПАШИТЕ, КОИТО ТЕ ГИ ЗНАЯТ И ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯТ МИЛИАРДИТЕ В КТБ!!! ЗНАЧИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, КОИТО ВЗЕМАТ МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ПАРИ НЯМА, А ЗА ТЕЗИ, КОИТО СА ПОЛУЧАВАЛИ ГОЛЕМИ ЛИХВИ И СЕГА ОЧАКВАТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЛОЖЕНИЯТА СИ - ПАРИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ - ТЕ ТАКАВА МАФИОТСКА ДЪРЖАВА НЯМА ПО СВЕТА....

Кражба. Единствена. Без нея Татковината щеше да цъфти. Не пазарувайте от #Лафка, нищо че я рекламират в Капитал Дейли

Кражба като по учебник...... Източваш собствената си банка чрез необезпечени кредити на доверени фирми,фалираш банката и после дьржавата прехвьрля всички задьлжения ( 4,5 милиарда ) на всички бьлгарски граждани!!!! И естествено виновни няма!!!! Ето в такава дьржава живеем...........

Чак сега ли Софийският градски съд запорира имуществото на КТБ Та то остана ли нещо .Доста от фирмите са препродадени .също и имуществото. Трябваше да стане още в първия ден на затварянето на банката.

Ами явно си в грешка, та затова съдът запорира имуществото на КТБ, за да не се разхищава по-нататък.

ПРАВОСЪДИЕ ЛИ ЧАКАТЕ? ДОКАТО КРАДЯХА МИЛИАРДИ ОТ ВАШИТЕ ПАРИ, ЦЕЦО, ДОГАН, ПЕЕВСКИ РАЗДАВАХА ЩЕДРО МИЛИОНИ НА МАГИСТРАТИ, ПОЛИТИЦИ, ПОЛИЦАИ... ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА МАГИСТРАТИ СА ЛИЧНО НАЗНАЧЕНИ ОТ МАФИЯТА ИМ. НЯМА ДА ДОЧАКАТЕ ПРАВОСЪДИЕ И ВСЕ ЩЕ ВИ КРАДАТ, ДОКАТО НЕ ХВАНЕТЕ СОПАТА И НЕ СИ ПОТЪРСИТЕ ПАРИТЕ И ПРАВАТА! СЪБУДЕТЕ СЕ, БЪЛГАРИ!

Защо закрит процес??? Нека се види и чуе всичко!

ВИКТОРИЯ НЕ БЕШЕ ЛИ НА ВАСИЛЕВ КАНТОРИТЕ ИМ СА ЕДНА ДО ЕДНА.ГЛЕДАЙТЕ КЪДЕ СЕ ЗАСТРАХОВАТЕ.

старт, или STOP ?

Историята с генерирането на номерът и сривът на системата е за хората, които тупат по монитора и говорят за "компютъра". Дайте нещо по-сериозно.

КГБанда ще бъде закрита. Бандитите ограбили банката трябва да бъдат разкрити. Да си призная, не вярвам. Не е изключено част от бандитите да са от съдебната система и БНБ.

КТБ БЕ ОГРАБЕНА ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ.... ОТ КРЕМЪЛ

ИМАТ ЛИ СИ ИМЕНА? ДАЙ КОНКРЕТИКА? ИЛИ СА ИЗВЪНЗЕМНИ?

pmotikov@abv.bg

Ами виж, нефельно рашофилистиче, собстфениците на фнешторгбанк.

Започва промиването на мозъци. Наблюдаващият прокурор вместо да отчете неуместните действия на прокуратурата, която с жандармерия блокира банката, и предизвика ликвидната криза, се изявява като банкер, изказвайки се, че КТБ е пирамида. Не падаме от Марс, и сме присъствали на външната атака на прокуратура, БНБ, и кой ли още не!

Абсолютно си прав !! Прокуратурата трябва да се призове също като обвиняем, за това което натвориха

Ако държавата бъде осъдена пред арбитражен съд за причинените материални и морални щети, както и за пропуснати ползи от акционери, облигационери, вложители и служители на КТБ, щетите ще бъдат за десетки милиарди. В такъв случай държавата ще бъде подложена на огромен натиск от гражданското общество, за да се открият виновниците за разсипването на КТБ! Прокуратурата и управителният съвет на БНБ, ДАНС, Следствие, финансовият, енергийният министър, на вътрешните работи, премиера от бившия кабинет, бяха маша в ръцете на грабителите.

Туземните рашофилистичета могат ли отговорят на следните елементарни и очевадни въпросчета: 1.Защо цфитън фъсилъф се скри в рашофилистична сръбия, а не в шорошоидния Запад ? 2.Защо инвестира паритете на Българските Вложители в рашофилистична сръбия, а не в Родината България ? 3.Защо молчат кат пукали путлеристанците от кагебебанк, коит притежават цели 10% от катебе-то, к'фа е тая странна "незаинтересованост" на собствениците ?

Бай Иречек, кой е по-голям инвеститор от Цветан Василев в България! Той не се е скрил в Сърбия, а му е отнет паспорта в резултат на наложена мярка за неотклонение.

pmotikov@abv.bg

Посочете една цфъкефа инвестиция на гола зелена поляна в България, какфато инвестиция е джамджийския зафод в сръбия ????

"КТБ представлява по-скоро някакъв вид инвестиционна пирамида, отколкото нормална търговска банка" в-к "24 часа" наблюдаващия прокурор по делото КТБ Ив.Гешев

Този прокурор показва завидни познания като банкер и финансист. А качествата му на прокурор са оценени от всички. Разследването по подадените сигнали на Цветан Василев, на останалите директори, на шефа на банковия надзор на БНБ, беше извършено при пълна секретност, така че да не се създаде психоза сред вложителите!

Знаеш ли как се получава лизензия за банка? С хиляди доказателства и документи. Как БНБ дава лицензия за банка ако е финансова пирамида? Май вината е колективна, но искат да я прехвърлят изцяло на Цв.Василев. Не казвам, че не носи вин, но за да може да прави тези врътки не е имало никакъв контрол.

Много просто става. Лицензът се дава преди банката да заработи. Пирамида се става след като банката заработи и то в продъление на дълго време. Едното събитие предшества другото.

Гербавите рИформатори започнаха с фалита на КТБ! Първата стъпка на новото правителство е да обяви фалита на КТБ. От КТБ двата мутроолигарлихчна клана на ГЕРБ и БСП откраднаха сумата( 3.7 млрд. лв. +необезпечени кредити за 4.2 млрд. лв. = общо 7,9 милиарда лева, която е държавни пари на бюджета, резерва ,НОИ въртени в КТБ. И още над 4 милиарда направените печалби от въртене на целия държавен бюджет, резерв НОИ в банката, които въобще никой не е обявил, вместо да влязат в държавната каса, влязоха в джобовете на бат Боковия клан и олигарсите на БСП. Общо са изчезнали над 12 милиарда пари на българските данъкоплатци. Сега пак българските данъкоплатци ще връщат дълга от 4,5 милиарда даден на КТБ за обезпечаване изплащането на гарантираните депозити , пак взети от държавния бюджет. Вместо изчезналите пари от 7,9 милиарда + 4 милиарди лева печалби да се търсят и върнат в банката, те предпочитат да ги забравят и да харчат парите на данъкоплатците. Даване на външен дълг на КТБ ,означава да се намали държавния бюджет с 4,5 милиарда и българинът следващата година да няма пари за здравеопазване, образование, общините да нямат пари за оправяне на ВИК, тротоари, улици ,пенсии ,заплати и прочее, Означава банкрут на държавата. Фалита на КТБ в този си вид ,без търсене на изчезналите при, бе преди изборите задкулистна договорка между БСП и ГЕРБ, с която БСП предаде властта на ГЕРБ доброволно , но с условието никой де ни пипа крадените пари от двата мутроолигархична клана. А съдията,който бат Боко назначи да реши съдбата на КТБ, е просто пионка в ръцете на олигарсите на двата клана И Меркел даде 221 милиарда евро държавни пари на частните банки за оборот, но ги даде с договор 2/3 от печалбите на банката да влизат в държавната хазна. И договорът се изпълнява до цент, нито пък цент от тези пари не е откраднат от никого, защото Германия има силна правова държава спазваща закона с точките и запетайките и силна икономика, не позволяваща банкрут на банки. Отделно системата на социалната държава на Германия не позволява да се роди и да управлява държавата, нито едрия капитал да управлява държавата. А България именно родената по руски олигархия и липсата на правова държава я закара в клоаката на Европа и я направи най-бедната и ограбена страна в Европа, останала без човешки ресурси и оставена на доизживяване и доумъртвявана в ръцете на олигархията.

На това заседание трябва да присъстват още цялото ЦК на Партията и Борда на директорите на Фирмата... Ама нейсе, не сме узрели още за такива "свободи" - сега ще съдим чистачките и портиерите. Както 25 години подред правим.

Държавата ще изтегли заем за да плати гарантираните влогове.И никой досега не е казал,даже и финансовия министър,кой ще връща вноските по заема,за колко години ще се върнат тези пари.И дано да не стане така,че вместо крадците от КТБ и тяхното обкръжение да върнат откраднатите пари на вложителите да ги връща българския народ.

Ще връщат откраднатите пари тези, които останат в БГ и техните внуци. Както връщат парите от далаверата на Милен Велчев и на др. бандити от бандата на Сакса, от която е и Искров. Другият вариант е Терминал 2.

Къде е протесна мрежа сега да протестират? Или вече си изпълниха платеното предназначението да фалира КТБ. Чашата вече е преляла и с колкото бодигардове да се движат Искров, Цацаров, Пеевски и т.н. няма да могат да се спасят. На тази държава и трябва една хунта и всички които до сега са били 25 години във власта да бъдат заличени...

Искров, Цацаров, Пеевски са кукли на конци и марионетки в ръцете на главните кукловоди- олигарсите на двата най-големи мутроклана БСП и ГЕРБ. Сега и клана на Костов влезе в правителството да ги подпомогне в доразграбването на България.

Престъпната мрежа е цялата мутроолигархия от вси партийни цветове преплетена като свинските черва в ОБЩА ОЛИГАРХИЧНА МАФИОТСКА ЩАЙКА!

одиторите отчетоха че лошите кредити, разбирай откраднати пари са в размер на 4.22 млрд.лв. за тези пари могат да се купят над 50000 апартамента в софия в който ако живеят по 4 човека ,прави жилища за 200000 човека ,колкото жк. люлин, или град като пловдив където жил. са по евтини.с други думи власт имащите с машата цв. василев са откраднали град пловдив или град варна ,както ви харесва.

Интересно защо Бойковите тролове, които пълнят интернета, сега се спотайха. Наверно защото мислят, че Бойко няма никакво отношение към изкуствено предизвиканият фалит на тази банка. А решението беше така лесно-виновните за гушата, до като върнат откраднатото. Няма ли да разберем, в кого отидоха тия милиарди, които сега връщаме от собственият си джоб?

Той, Борисов, си е виновен по презумция ;))) Оказа се, че и за фалитите 97-ма пак той има отношение.

Спекулацията по темата показва безсилие на фактите. Последните 3-4 правителства доведоха банката до това положение. Сега е ред народа да плати сметката.

А тези милиони, които фондът не покрива? Те къде отиват? Не се ли увеличава капитала на банката с тях и по този начин да се намалява дълга? Ами това са парите на предприятията. Тях кой ги взима? Или сега съдът ще обяви банката в несъстоятелност и няКОЙ ще я купи на безценица.

Това дело е важно за цялото общество, но както става в Мутренска "българия" всичко ще е при закрити врати. Случайно да не се разбере кой е виновен да фалират една голяма банка. Мисля че за пореден път се доказва че както и да се въртят във властта, всичко опира до ДАЛАВЕРАТА. Вече ме е срам да се нарека българин и препоръчвам на всеки който може да напуска докато е време тази Варварска държава, в която на никой не му пука за другия...

А защо аз да напускам родината си, а Искров и искровци да си стоят тук?

Искров ВЪН!

Хм, по-скоро Искров - вътре ;)

Ще бъдат ли публикувани всички досиета, това е важния въпрос. Защото иначе - е ясно - крадците законово ще обират банките, жа ние балъците ще плащаме техните кражби. Тези управляващи, които укриват престъпницитте и крадците - са съпричастни към крадците и трябва също да бъдат съдени.

Егати държавата ,....даже България-Малта=1:1.

Не обиждай Малта !

Какво дело, какви 5 лева...Това е все едно да съдиш природата, че е донесла някакво бедствие. Или просто да си играеш някаква компютърна игра на съдии и подсъдими. Тъпо, много тъпо!

така и не се разбра кой е крадеца,нямало документи....хахаха,,,,те за 1000 лева искат да подпишеш хиляди листа,а за милиони раздадени да не може да се разкрие,гадни гнусни разбойници,4.5милиарда просто е изпариха и никой не ги е открданал,няма виновни....това само в БГ може да стане,ако беше Америка щяхте да сте на електрическия стол

Това е типично български феномен - парите ги няма, виновни - също ! И още един феномен - един поръчва обяда, друг го плаща!

Е, хубаво , съдът ще обяви КТБ в несъстоятелност, но някой ще потърси ли отговорност КОЙ е виновен за това? Цацаров, спиш!

. . . , както и де ги "торбите" с парите !

Е ЗАЩО ПРИ " ЗАКРИТИ ВРАТИ "? ВЛОЖИТЕЛИТЕ НЯМАТ ЛИ ПРАВО ДА ЗАНАЯТ КОЙ ИМ ОТКРАДНА ПАРИТЕ ИЛИ ТЕ СА САМО ПОДАНИЦИ БЕЗ ПРАВА ?

Е, то БНБ като гарант по закон мълча досега за да може боковите и на офшорко простотиите да се сбъднат, да не очакваш да провалят всичко накрая някаква яснота и откритост? Ще бъде така както го нагласят, след известно време ще излезе някаква официална версия подплатена с тлъсти хонорари на външни "независими" експерти, същото каквото направиха с Белене.

Хей, Фройд, май искаш прозрачност :-) НЕма, щот правораздаването ни от 70 г. си е такова, пък и независими и неприкосновени (и неподкупни, де) се оказаха "тяхна чест". . .

Какво означава ''старт'' бе подлеци? ''Начало'' ли сте имали предвид? Не само земята, заводите, специалисти и всичко стойностно българско сте разпродали на безценица на западните изедници, ама трябва да знаеш английски за да разбираш български! Не ви ли е срам?? И не съм без име или с ник, аз съм Наско Папайоану, живея в Англия и се срамувам за вас!

Браво !

Ми другарю, да изхвърлим всички чуждици от Българсия език а? Малоумник. Думата старт я има и в българския език, ма май в руския я няма.

Старт си е българска дума и ч част от Българският език, докато Папайоану....Не мисля, че е много Българско...Както и да е...за останалото си напълно прав ;)

...част от българския език (кратък член), приятелю:)

Злоба злоба...ама срещу кого? Едва ли редакторите на сайта са обирали банки. Седи си на острова...тука такива предатели и сребролюбци не ни трябват...Ако ти беше много зор за земята, щеше да си тук с мотиката в ръка, вместо да търкаш наровете на гурбет.. Също и питане..Ти гласува ли ???

Ама добре ли си? Не ти ли е ясно, че не съм българин? Как ще гласувам? Пречи ли това да обичам българския език и България??

Имало било идея парното и топлата вода да поскъпнат,защото парите на Топлофикация,които били на депозит в КТБ за 90 милиона, щели да са загуба....Къде сте,Протестна Мрежа ?

е нали нпо-шките са финансирани именно от тези от които ще се тегли заем сега, как къде са, сигурно получават обет за мълчание инструкции за туширане на напрежението като извикат някой хамерикански съветник да обяснява колко ще трябва да плащаме в следващото десетилетие защото е демократично.

Какво става с Василев, с крадците? Другото го знаем

е как да не знаеш, нали ти казаха медиите на Прокопиев, самолети чували, фантоми, пирамиди , всичките теории са верни, само не и тази че беше нарочно скалъпено за да може да се тегли заем и да се премахнат някои неудобни.

До една седмица Боко Тиквата трябва да бръкне дълбоко в джоба и на пенсионерите, за да им вземе последните стотинки и ги даде на мафиотите на КТБ. В други държави за това съдът отдавна да го е тукнал зад решетките, където отдавна му е мястото на този наркотрафикант , убиец и подлец. Но тук е България я- наследник на монархофашизма и страна без закони. Тук важи кодекса на подземието, а това значи мизерия, корупция, антинародни актове и царство на видимо ненормални типове с власт.

Анархия означава безвластие и тиквата определено алчнее за власт, въпреки че хората го гониха с камъни, а заблудените и платените му избиратели дрънкаха че бил слязъл сам(щото трябваше да ни яхне отново). Сега след като умишлено фалира банката вече се готви да взема милиарди дълг и пак същата история - предните виновни, а той ще краде и ще се тупа в гърдите - булгар булгар, докато всички не избягат или не измрат че територията да бъде населена с турци и "бежанци".